Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

rajvOSAy

#26 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by rajvOSAy »

jefferson wrote:
rajvOSAy wrote:
Skijaš wrote:
Američki su sinovi ginuli za slobodu Francuza koju danas evo zloupotrebljavaju gnjaveći muslimanke koje hoće da nose nikab. Možda bi bilo dobro da se Amerikanci izoluju, da ih ništa osim ekonomije ne interesuje, da potpuno prepuste svjetska dešavanja mulama i putinima ovog svijeta, ali čisto sumnjam. Tek bi tad zakukalo milioni majki.
Novi sam na forumu i povremeno pratim šta se piše, mogu reći da mi se sviđa kako razmišljaš, ali nekad se i začudim tvom komentaru. Koliko miliona majki je zaplakalo u Iraku i Afganistanu?
Slazem se, osim sa Afganistanom!
Stavi se u poziciju da smo mi ne neka sila, ali eto ozbiljna drzava, i da se desilo to sto se desilo?
Ja koliko znam, a to je bila zvanicna politika, amerikanci su dali talibanima ultimatum da predaju bin ladena i protjeraju Al kaidu ali ovi nisu htjeli jerbo, mogu oni protiv amerike.
E sad da se nama to desilo, zapitaj se sta bi mi uradili!
Sto se tice iraka. kakvu poslugu porat? Mozda i nesto ispadne na kraju od te zemlje.
Koliko majki plače u "Palestini" zbog pogrešne američke politike? Koliko će, vjerovatno, zaplakati u Iranu? Ako je to svjetionik demokratije i slobode, ja bih radije plovio u mraku.
jefferson

#27 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by jefferson »

Izvini molim te ne placu majeke u palestini samo zbog amerike. Pitaj malo njihove dusebriznike o politici prema palestini i guranju svojih ciljeva preko ledja paelstinaca, pocev od irana pa do kuvajta i ostalih.
Toliko su palestinci bitni arapima i onima kojima su puna usta tog naroda da u kuvajtu samo 13% ljudi misli da je palestina bitno pitanje!
Na kraju, pogledaj finansijsku pomoc koju palestinci primaju od SAD i pomoc koju primaju od Kuvajta, irana i sl.
jefferson

#28 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by jefferson »

Zanimljivo je da ne moze proci tema u kojoj se ime amerike ne spomene da dezurni "internet ratnici" to ne pretvore u teoriju zavjere o masonima, CIA-i, 9/11 i slicnim stvarima.
jbt ko da dezuraju da mogu pocet svoje frustracije iz komsiluka lijeciti ovdje!
mmaar

#29 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by mmaar »

jefferson wrote:
mmaar wrote:
jefferson wrote: Tako sto je rekao, parafriziram: da ostri sjekire i da ce glave letjeti?
Ti fakat nemas pojma sta je sloboda, demokratija i vladavina zakona!
Cuj?

Priznajem, pojma nemam, i zato ti predlazem mi posaljes kauboje, utjerivace slobode, demokratije i vladavine zakona, jer kauboji su jedini kompetentni za te stvari, a kome bi od nas neznalica skodio i jedan studijski boravak u nekoj od cijenjenih i uglednih obrazovnih ustanova, kao sto je npr. Abu Graib, gdje se poducava i izucava sloboda, demokratija, ljudska prava i vladavina zakona.
A ja tebe opet pitam kakve veze to ima s ovim tipom?
Morat ces ipak sam to dokuciti, a ja ti umjesto toga mogu jos nesto reci o karakteristikama bukovog drveta, te o eksploataciji bukovih suma u Bosni i Hercegovini.
jefferson

#30 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by jefferson »

Sto se tice bukovog drveta, vidim po postovima da si expert!
hrastov žižak

#31 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:Izvini molim te ne placu majeke u palestini samo zbog amerike. Pitaj malo njihove dusebriznike o politici prema palestini i guranju svojih ciljeva preko ledja paelstinaca, pocev od irana pa do kuvajta i ostalih.
Toliko su palestinci bitni arapima i onima kojima su puna usta tog naroda da u kuvajtu samo 13% ljudi misli da je palestina bitno pitanje!
Na kraju, pogledaj finansijsku pomoc koju palestinci primaju od SAD i pomoc koju primaju od Kuvajta, irana i sl.
Ovo je već cinizam.
mmaar

#32 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by mmaar »

jefferson wrote:Zanimljivo je da ne moze proci tema u kojoj se ime amerike ne spomene da dezurni "internet ratnici" to ne pretvore u teoriju zavjere o masonima, CIA-i, 9/11 i slicnim stvarima.
Meni se ipak cini da si ti jedan od najaktivnijih internet ratnika na ovom forumu, kada je u pitanju odbrana onoga sto je potpuno neodbranjivo i to cak pred obicnim ljudskim i etickim sudom.
jefferson

#33 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by jefferson »

hrastov zizak wrote:
jefferson wrote:Izvini molim te ne placu majeke u palestini samo zbog amerike. Pitaj malo njihove dusebriznike o politici prema palestini i guranju svojih ciljeva preko ledja paelstinaca, pocev od irana pa do kuvajta i ostalih.
Ovo je već cinizam.
Uopste nije cinizam! Ja sam ti rekao pogledaj, pa mi odgovori sto kuvajt ili Iran ne salju te pare?
Cinizam je stavljati u usta patnju palestinaca za svaki svoj potez a njih tretirati kao neki maligni tumor. Tu su ovako jordanci bas experti!
rajvOSAy

#34 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by rajvOSAy »

jefferson wrote:Zanimljivo je da ne moze proci tema u kojoj se ime amerike ne spomene da dezurni "internet ratnici" to ne pretvore u teoriju zavjere o masonima, CIA-i, 9/11 i slicnim stvarima.
:?
Jedini koji je navedeno na temi spomenuo si ti.
jefferson

#35 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by jefferson »

mmaar wrote:
Meni se ipak cini da si ti jedan od najaktivnijih internet ratnika na ovom forumu, kada je u pitanju odbrana onoga sto je potpuno neodbranjivo i to cak pred obicnim ljudskim i etickim sudom.
A koji je to jos sud ovdje validan molim te reci mi?
mmaar

#36 Re: Marinac u SAD uhićen zbog komentara na facebooku

Post by mmaar »

jefferson wrote:Sto se tice bukovog drveta, vidim po postovima da si expert!
Naravno, iako je s bukovim materijalom najteze, ali s vremenom se covjek navikne, pa na bukov materijal primijeni posebne i efikasne retoricke tehnike.
Locked