vidi ja kad sam gledao prije nekih godinu dana bilo je ostalo samo par stanova i to onih do 40 kvadrata. koliko znam ostalo je sve prodano ili bilo rezervisano. Ako banka ili leasing prodaje te stanove onda je to njihovo vlasnistvo i mislim da neces moci jeftinije naci (mada mislim da mozes ti dati svoju ponudu). Pogledaj pik i market mozda tu nadjes neki stan iz vrtova. U svakom slucaju sretno sa potragomzenny wrote:to je jedini link oko ovih zgrada koji sam vidio, ne mogu da vjerujem da nema nista o njima na netu.. ipak bih volio da probam direktno sa ovima iz firme koja je prvobitno prodavala te stanove ili privatne osobe neke, nekom logikom jeftinije je nego od raiffeisenaswatch wrote:pogledaj na linku:zenny wrote:kakva je situacija sa ovim vrtovima sunca, fino izgleda.. stranica im je ukinuta pa nemam gdje da se informisem oko ovoga, jedino sto sam nasao je ono sto raiffaisen prodaje 2000 kvadrat, a kontam da oni skuplje to daju nego da direktno se pokusa
http://www.rlbh.ba/leasing/vs56m2.html
mislim da lizing prodaje jer su stanovi njihovo vlasnistvo.
Kvalitet novogradnje Sarajevo
-
swatch
#26 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
-
Ambrozija
#27 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Sljedeci put kad budem isla kod prijateljice cu uslikati i postaviti sliku ovdje. Zid oko prozora je sav zelen. Kupovala je cak i boju za beton koja je pomogla ali ne potpuno. Meni je izuzetno drago sto ti nemas nikakvih problema, ja sam cak pisala nekad prije da mi stanovi ne izgledaju lose kao i kvalitet istih, i svi su me napali, dakle apsolutno svi, bilo bi apsurdno da sam par mjeseci iza promijenila misljenje. Nisam! Tibra je odlicna, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo danas. Za malu cijenu, nudi ono o cemu svi sanjaju a uz to novogradnja, sad nacin na koji su zgrade pravljene je sasvim druga prica.stroga normala wrote: Evo i meni mahovina po zidovima..... Ma daaaj, cuj zelen zid, pa ja to nisam vidio u kucama koje su citav rat bile devastirane i godinama napustene kisnule, kad su se renovirale nisam zelene zidove nikad vidio a u novoj zgradi zeleni zidovi... Izvini ali ne vjerujem. Estetika je nesto o cemu se moze diskutovati i prihvacam da ima ljudi kojima smeta parking, medjusobna blizina zgrada, prilaz.... Ali odvadite malo kad je kvalitet u pitanju, ne prihvacam price o zelenim zidovima i katastrofalnoj kvaliteti bez argumenata, ne prihvacam ni price da se drugarica na nesto zalila a niko nista jer sam i ja zvao ljude iz Tibre zbog nekih sitnica i pojavili su se u roku odmah.
Ma budala sam i ja kad se raspravljam sa ljudima koji vjerovatno i nisu vidjeli stan u tibri a blate je iz ko zna kojih razloga.
Ne vidim razlog za ljutnju, svako ima svoje misljenje, o ukusima se ne raspravlja. Ja sam navela ISKLJUCIVO ono sto sam sigurna s cim se susrela moja prijateljica.
- charrrmed
#28 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Ljudi se uvrijede kada im se kaze da njihov stan nije dobar, da kvalitet nije dobar, da tu jednostavno nesto ne stima. Jednostavno to ne prihvataju i shvatam ih, i ja bih se lose osjecao kada bi neko govorio nesto na racun mog stana i moje zgrade....Treba biti realan, Tibra, pogotovo Tibra Nedzarici ili Tibra 1, kako nazivaju to "naselje" je urbicid! Nama je potrebna gradjevinska i planerska regulativa da se ne provodi dalje isti - posebno u stanogradnji.
@Stroga_Normala, shvatam kako se osjecas i ja se lose osjecam kada neko nesto lose govori o MOM stanu i MOJOJ zgradi, ali nije to omalovazavanje ili neka zlonamjernost... nije cak ni toliko stvar estetike... stvar je prevashodno arhitekture..Recimo, Tibra nema popratne sadrzaje, samo nabacane zgrade, jedna na drugu, zasto?
Ipak, ne treba kriviti ljude iz Tibre, oni su napravili jeftine stanove, iskoristavajuci parcele do maximalnih razmjera, krivi su oni koji su to dopustili, i koji nisu infrastrukturno ispratili izgradnju ovako velikog naselja i koji nisu investitora primorali da zgrade budu pristojne visine i na pristojnoj udaljenosti i da u onoj betonskoj džungli bude prostora i da se šutne lopta ili malo prošeta. Pozitivno je, s druge strane, sto je kvadrat jeftin i sto napokon mladi ljudi sebi mogu priustiti rjesavanje stambenog pitanja.
Sto se tice vlage...Tvoj stan je mozda na drugacijoj poziciji od pozicije, Ambrozijine prijateljice. Vjerovatno u stan u kojem je vlaga na zidu ne dopire sunce (ili ces sada tvrditi da u svakom stanu 12 sati sija sunce?) Sunce - izvor zivota i ubica bakterija i virusa....Nema ga - vlaga se siri, nema nicega da ju zaustavi - ovo je cesto u novogradnjama, ali ne i nakon toliko godina od izgradnje.
@Stroga_Normala, shvatam kako se osjecas i ja se lose osjecam kada neko nesto lose govori o MOM stanu i MOJOJ zgradi, ali nije to omalovazavanje ili neka zlonamjernost... nije cak ni toliko stvar estetike... stvar je prevashodno arhitekture..Recimo, Tibra nema popratne sadrzaje, samo nabacane zgrade, jedna na drugu, zasto?
Ipak, ne treba kriviti ljude iz Tibre, oni su napravili jeftine stanove, iskoristavajuci parcele do maximalnih razmjera, krivi su oni koji su to dopustili, i koji nisu infrastrukturno ispratili izgradnju ovako velikog naselja i koji nisu investitora primorali da zgrade budu pristojne visine i na pristojnoj udaljenosti i da u onoj betonskoj džungli bude prostora i da se šutne lopta ili malo prošeta. Pozitivno je, s druge strane, sto je kvadrat jeftin i sto napokon mladi ljudi sebi mogu priustiti rjesavanje stambenog pitanja.
Sto se tice vlage...Tvoj stan je mozda na drugacijoj poziciji od pozicije, Ambrozijine prijateljice. Vjerovatno u stan u kojem je vlaga na zidu ne dopire sunce (ili ces sada tvrditi da u svakom stanu 12 sati sija sunce?) Sunce - izvor zivota i ubica bakterija i virusa....Nema ga - vlaga se siri, nema nicega da ju zaustavi - ovo je cesto u novogradnjama, ali ne i nakon toliko godina od izgradnje.
-
swatch
#29 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Normalno je da ima malo vlage u novim stanovima, jer se zgrada "susi" 2-3 godine nakon izgradnje. Treba par puta dnevno provjetravati stan, treba paziti gdje se susi ves i mozete uvijek dio koji je pozelenio od vlage premazati domestosom. Domestos ce uspjesno otkloniti gljivice i u narednom periodu se nece vise javljati. Mozes reci prijateljici da pogleda sa vajske strane zgrade da slucajno fasada nije ostecena na mjestu gdje joj je taj problem.
- rimac
#30 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Eto tebi je nos velik, uši klemave, otac ti je pijanac, majka...Black swan wrote:neinformiranost se piše naučite više jednostavno pravilo o negaciji
Zašto uvijek hoćete biti pametni i ispravljati ljude. Neka piše kako god tko hoće. Što prljate temu?
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#31 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
zenny wrote:to je jedini link oko ovih zgrada koji sam vidio, ne mogu da vjerujem da nema nista o njima na netu.. ipak bih volio da probam direktno sa ovima iz firme koja je prvobitno prodavala te stanove ili privatne osobe neke, nekom logikom jeftinije je nego od raiffeisenaswatch wrote:pogledaj na linku:zenny wrote:kakva je situacija sa ovim vrtovima sunca, fino izgleda.. stranica im je ukinuta pa nemam gdje da se informisem oko ovoga, jedino sto sam nasao je ono sto raiffaisen prodaje 2000 kvadrat, a kontam da oni skuplje to daju nego da direktno se pokusa
http://www.rlbh.ba/leasing/vs56m2.html
mislim da lizing prodaje jer su stanovi njihovo vlasnistvo.
Od "starih" Vrtova sunca nema nista. Sve je prodano. Na Raiffeissenu nisu odavno radili update stranice. Vecina tih stanova je isto prodana.Mozda je jos koji ostao ali sumnjam.
-
razocarana9871
#32 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
S obzirom da sam ja otvorila ovu temu, vrijeme je da se i ja malo ukljucim sa gospodom iz tibre. Koji "hvale" svoje stanove. Ovako pocinje prica: Prije 2 godine, trazila sam stan u novoj gradnji, iz razloga jer su nove instalacije, nema ulaganja i sl. Pocela sam pretrazivati po internetu, i naidjem na neke informacije. Tibrine zgrade u buca potoku, tj, stanovi u tim zgradama su jako vlazni, bez obzira susili ves ili ne. Odustanem ja od tibre u buca potoku, svratim u tibru na stupu, tacnije kod starackog doma, tad su bile dvije zgrade izgradjene, udjem u prvu zgradu, stan na 3. spratu, pogledam kroz prozor, kad tamo nekakva zena preko puta u svom stanu hoda u gacicama i grudnjaku. Odvedu oni mene na 10. sprat, nema zena u gacicama i sl, ali stan od nekih 56 m2, ima francuski balkon, s desne strane dnevne sobe, 1,5 m2, ostavljeno za kuhinnju, i nema sanse da se nekako kuhinja normalna uklopi, u tom stanu da napomenem nema klime, ne moze se navodno postavit bez skele, i voljni su mi spustiti cijenu za cijenu klime, nekih 550KM. Pitam ja njih sta cu za kuhinju, kaze meni covjek imate ono 3 u 1. gorenje, pa imate tu i frizider i sudoper, ja se lijepo pozdravim sa covjekom i odem. Da bi me Dejan vlasnik Tibre nazvao nakon 2 dana i nudio mi taj isti stan za 1200 KM po m2, pitam ja njega za papire, kaze on meni eto za par mjeseci ce biti zgrada etazirana, a placa se prikljucak struje 1000KM. Odem u novogradnju u ulici Pijacna, zgrade koje je radila nina-stan, stanovi stvarno prelijepi, kupatila u mramoru. tad je tu bila samo jedna zgrada, i dogovaram ja s vlasnikom cijenu, cujem neko tutnjanje, okrenem se, na 3-4 metra od zgrade, ukaza mi se voz, ZELJEZNICE FBIH. Zahvalim se covjeku i odem. Naredna destinacija mi je bila, novogradnja u vogosci, slucajno se sretnem s prijateljem koji tu zivi, kaze otpadaju mu plocice u wc-u, stolarija se guli i sl. Odem u novogradnju na Dobrinji kod Fedex-a, tamo nema papira al ni pod razno, znaci etaziranje nije uradjeno. Kad je bio ovaj snijeg, na zadnjem spratu Tibre covjeku je prokisnulo u stan, i od silnog kisnjenja mu se parket digao, naravno niko iz tibre ne odgovara za to, a jadni covjek o svom trosku pravi kvarove u stanu, za koje on nije kriv. Usput, kupila sam stan u novogradnji, al nije kvalitetan, nisu u pitanju tibrine zgrade, niti u vogosci zgrade. Ne zelim jos uvijek investitora "reklamirati". Ova tema je otvorena sa samo jednim ciljem, a to je da se ljudi ne zalijecu oko kupovine stana, da se upozori na propuste. U nekim od narednih postova, upozoricu vas na investitore koje treba u sirokom luku zaobici, koji prodaju stanove extra kvalitete, gdje su plocice 3KM/m2, blindirana vrata 150KM, itd. U svakom slucaju, sretno svima koji su kupili u novogradnji stan, da im nikada ne bude nikakvih problema, da zive sretno do kraja zivota.
-
swatch
#33 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Niti jedna novogradnja nije kako treba i to je jedina istina. Unipromet takodje ima problema sa bukom vozova. Naselja u Barama ne treba ni komentarisati. Sto se tice Vogosce i ja sam cuo istu pricu i ima dosta stanova koji su jos slobodni. Sto se tice Tibre i popravki poslije poplava neko te slagao. Tibra je unajmila radnike OKI-ja da skidaju snijeg i led sa krovova, unajmili su bagera da ocisti sve ispred njihovih zgrada. Neki stanovi jesu poplavili ali ne greskom Tibre (na krovovima su postavljeni grijaci) medjutim neko je greskom iskljucio grijace i nastao je belaj. Tibra je sve i jedan stan pogodjen nepogodom sredila (krecenje, parket i ostale stvari...). Krov je pojacan i popravljena je steta nastala ciscenjem od strane radnika OKI-ja. Cak su popravili stetu i na zgradama u Buca Potoku iako su bile van "garantnog perioda". Sto se tice prikljucka za struju on se svugdje placa, tacnije placa se sat koji i kad kupis nije tvoje vlasnistvo :S
Zna li se kakav je kvalitet stanova po Istocnom Sarajevu? Zgrade mi ne izgledaju lose a i cijene kvadrata su povoljne.
Zna li se kakav je kvalitet stanova po Istocnom Sarajevu? Zgrade mi ne izgledaju lose a i cijene kvadrata su povoljne.
-
razocarana9871
#34 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Ne vjerujem da me je slagao, mozda su to poslije uradili dok se vrijeme smirilo, jer krov nisu mogli praviti prije nego sto se snijeg otopi. Ja sam kupila stan kako sam vec rekla u novogradnji, i nisam ni marke platila za struju sto se tice priljucka, tako da nije da se svugdje placa prikljucak. Sto se tice novogradnje u istocnom sarajevu, ne znam kakva je, al zgrade izvana jako lijepo izgledaju. Cijene po m2 su povoljne jer je ne naseljeno mjesto, pa vjerovatno da privuku ljude.
-
swatch
#35 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Krov i ostale popravke su radjene nakon otapanja snijega. Za vrijeme havarije su samo vrsili evidenciju stete i uklanjali snijeg. Placa se samo je negdje vec uracunato u cjenu a negdje nije to su mi rekli iz elektroprivrede. Istina je da izvana zgrade dosta lijepo izgledaju, a cijena je vise nego povoljna. Dosta tih zgrada ima ljepse balkone nego novogradnja u Federaciji. Kvalitet gradnje je vjerovatno slican nasem.
-
frngla
#36 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
zgrade u lukavici su bukvalno do pola napravljene, nemaju prilaz asfaltiran (blato i sljunak je ispred 70% zgrada), kablovi koji vire iz zidova
itd. da ne nabrajam, ono je smijurija...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
pa to kao u kini
asfaltiraju kad ljudi utabaju staze
asfaltiraju kad ljudi utabaju staze
- dustaban
#38 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Da se i ja malo ukljucim.
Koliko vidim ovdje je rijec o KUPOVINI stanova, ne o DOBIJANJU kako je nekad bilo i vise nikad biti nece.
S tim u vezi na ovoj temi su jedino relevantni postovi vlasnika tih stanova. Ja nisam taj, ali mi je prijatelj kupio stan u Tibri za djecu koja studiraju. On je prezadovoljan mada je rekao da ti stanovi nisu za familijarnog zivota. On taj kompleks naziva apartmansko naselje.
Svi koji su kupili te stanove znali su za naguranost i ostale mane, ali su na njihov izbor uticali niz drugih faktora i, na kraju krajeva, sve u Tibri je prodato a zgrade udaljene samo stotinjak metara nisu!
I ta Tibra i dalje shiba i koliko vidim u onoj novoj zgradi koja jos nije zavrsena vec neki uselili.
E zato bih ja volio ovdje cuti vise iskustva iz prve ruke a manje reklame odnosno antireklame, tj. smicalica koje vjerovatno dolaze od konkurencije.
I mante ovih genijalnih konstatacija kako je bolje kupiti stan u Bosmalu nego na Stupu. Sve je stvar kompromisa i meni se cini da je ova Tibra pronasla dobitnu kombinaciju.
To se, uostalom, okom vidi - ANS driveova zgrada u Vogosci zgrada duhova, a Tibra puna ko hotel u Rovinju!
Koliko vidim ovdje je rijec o KUPOVINI stanova, ne o DOBIJANJU kako je nekad bilo i vise nikad biti nece.
S tim u vezi na ovoj temi su jedino relevantni postovi vlasnika tih stanova. Ja nisam taj, ali mi je prijatelj kupio stan u Tibri za djecu koja studiraju. On je prezadovoljan mada je rekao da ti stanovi nisu za familijarnog zivota. On taj kompleks naziva apartmansko naselje.
Svi koji su kupili te stanove znali su za naguranost i ostale mane, ali su na njihov izbor uticali niz drugih faktora i, na kraju krajeva, sve u Tibri je prodato a zgrade udaljene samo stotinjak metara nisu!
I ta Tibra i dalje shiba i koliko vidim u onoj novoj zgradi koja jos nije zavrsena vec neki uselili.
E zato bih ja volio ovdje cuti vise iskustva iz prve ruke a manje reklame odnosno antireklame, tj. smicalica koje vjerovatno dolaze od konkurencije.
I mante ovih genijalnih konstatacija kako je bolje kupiti stan u Bosmalu nego na Stupu. Sve je stvar kompromisa i meni se cini da je ova Tibra pronasla dobitnu kombinaciju.
To se, uostalom, okom vidi - ANS driveova zgrada u Vogosci zgrada duhova, a Tibra puna ko hotel u Rovinju!
-
razocarana9871
#39 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
S bosmalom nisam upoznata sto se tice gradnje i sl, meni licno se ne svidja izgled zgrade i to je to. Ali ove novogradnje, su prica za sebe. Nema ovdje reklamiranja niti antireklamiranja. Tibra umjesto niskogradnje, napravi visokogradnju bez dozvole, onda prebija dugove sa drzavom, obeca da ce skolu napravit, i drzava im da dozvolu. Ja kada sam, kako sam vec napisala 2010. godine, kupovala stan,u vecini novogradnji nije bilo rijeseno etaziranje, u zgradi u kojoj sada zivim, stanovi su u prizemlju prepolovljeni, i nije izvrseno etaziranje, ljudi od prosle godine cekaju da im se stan etazira, nemaju nista osim kupoprodajnog ugovora. Jako losa iskustva su i u zgradama kantona, navodno rjesenje za mlade. Zena je kupila stan od nekih 40m2, od toga je hodnik 10m2. Kupila ga je dok su zgrade jos bile u izgradnji, navodno joj je obecan i video nadzor, a dobila je obcni interfon. Nemam ja sta za tibru pricati, vidi se iz prilozenog. Prvu zgradu su napravili, i prodavali po 500 eura kvadrat stana, dok je zgrada bila u izgradnji, ljudi kupovali stanove ko mahniti, zavrsila se zgrada, ljudi uselili, 2 metra od njihovih prozora, nikne druga zgrada. Da li je to posteno od "ozbiljne" firme kao sto je tibra. Ne znam kakva je bella casa, niti zgrada preko puta nje, kojoj je izvodjac bila "VRANICA". Investitor od kojeg sam ja kupila stan, u kupoprodajnom ugovoru je naveo, da je stan i cijela zgrada uradjena od kvalitetnog materijala, medjutim, nista od toga nije istina. Parket se sam od sebe dize, prokisnjava i sl. Taj isti investitor pravi novu zgradu od septembra, bice povoljan m2 stana, ali cu navesti njegovo ime uskoro, i ime firme, da se ljudi klone prevare. Za sada ne smijem ime spominjati, posto smo na sudu i vodimo sudsku parnicu, koja uskoro treba biti zavrsena, naravno, u moju korist. Poslije toga, potrudit cu se da ljudi znaju sve detalje o toj firmi i tome covjeku.
- Qler
#40 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Tibra 2, burazer ima stan tamo, i evo konkretan primjer lose granje. Onaj izd iznad blakonskih vrata i prozora, duzine cca 3m, razlika je nekih 5cm visine. Znaci na desnom cosku je, ne sjecam se tacno dimenzija, ali recimo 40cm, i onda na lijevom kraju je to 35cm. Kada smo postavljali store, one nosace za njih, mjerili od plafona dole, kad smo stavili shebali se, i sad stora stoji krivo u odnosu na plafon, da bi bila prava u odnosu na prozore. Stokovi oko vrata imaju onu lajsnu, zaobljenu, sve se odvojile, ona ulazna vrata ne bih da komentarisem.. Jedino sto je izgleda dobro je parket. Prozori su bili postavljeni lose, katastrofa, on stavljao peskire, uglavljivao ih izmedju okna i prozora koliko je bilo lufta. Pa su to zvali 1000 puta i sredili su im to.
-
neki
#41 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Ta razlika u visini nadvratne grede je rezultat ulegnuca AB ploce, sto opet moze biti rezultat dva faktora: lose oplate prilikom betoniranja ili stednje materijala prilikom betoniranja ploce (tanja ploca i manje aramture u njoj)
nadajmo se da nije ovo drugo
nadajmo se da nije ovo drugo
- alchak.ba
#42 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Zna li iko kakav je kvalitet gradnje u stanovima domoinvesta?
-
razocarana9871
#43 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
vjerovatno ko i svugdje, nikne zgrada za godinu dana, ne osuse se ploce kako treba, onda kad vam se parket pocne dizat, kazu, susi se zgrada, hehe.
- kockica_kockica
#44 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Kupih stan u novogradnji...
Do sada imala problem sa puknutim ventilom za vodu... Mala poplava... hmmm... iznenadila sam se kako su iz firme dosli brzo i isti dan otklonili kvar... Poslije mjesec dana su dosli da okrece zidove koji su zahvaceni tom poplavom...
Inace do sada nisam primjetila da imam neke propuste... Sve ove stvari koje su forumasi pisali ja pregledala kod sebe. Nisam nasla propuste... Mozda samo imam srece... Jako mi se svidja cinjenica da kad zatvorim prozore isto kao da svijet vani ne postoji... kao da nema zivota... Komsiluk je nekako pitom i tih... do sada nisam imala problema...
Naravno ovo ne znaci da necu imati problema nakon odredjenog broja godina provedenih ovdje.
Do sada imala problem sa puknutim ventilom za vodu... Mala poplava... hmmm... iznenadila sam se kako su iz firme dosli brzo i isti dan otklonili kvar... Poslije mjesec dana su dosli da okrece zidove koji su zahvaceni tom poplavom...
Inace do sada nisam primjetila da imam neke propuste... Sve ove stvari koje su forumasi pisali ja pregledala kod sebe. Nisam nasla propuste... Mozda samo imam srece... Jako mi se svidja cinjenica da kad zatvorim prozore isto kao da svijet vani ne postoji... kao da nema zivota... Komsiluk je nekako pitom i tih... do sada nisam imala problema...
Naravno ovo ne znaci da necu imati problema nakon odredjenog broja godina provedenih ovdje.
-
razocarana9871
#45 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Blago tebikockica_kockica wrote:Kupih stan u novogradnji...
Nekakve se folije spominju i izolacija, ali neda mi muz da se to radi, kaze kupio stan takvog i takvog, ali inace je po struci pravnik, pa je vec spremio nekakava ¨iznenadjenja¨ za investitore, a ja mu kazem samo navali
-
razocarana9871
#46 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Ima li neko da se razumije u marke kupatila?
da mi pojasni koje je bolje i kvalitetnije?
ITALBRAS kupljen u Vokelu?
ILI JUNKERS?
ILI JUNKERS?
- alchak.ba
#47 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Italbras mi je totalno nepoznata marka. Junkers je brend, a ne znam o kvalitetu.razocarana9871 wrote:Ima li neko da se razumije u marke kupatila?
ILI JUNKERS?
- alchak.ba
#49 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
razocarana9871 wrote:hvala
-
korporativnapohlepa
#50 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo
Italbrass su sanitarije (cesme, drzaci...), a junkers je oprema za grijanje (npr. bojler...) tako da to dvoje ne idu u istu recenicu nikako
http://www.italbrass.net/
http://www.junkers.com.hr/
http://www.italbrass.net/
http://www.junkers.com.hr/
Last edited by korporativnapohlepa on 29/08/2012 13:20, edited 2 times in total.