Imalo li recept na provokacije Srbije?

Skijaš

#26 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Skijaš »

cindrlimindrli wrote:Sa ljudima koje dovedes na vlast svake cetiri godine mozes samo hvatati zjale okolo
I ako se velikosrbi okuraže pa izazovu rat, odgovornost za svaku prolivenu kap krvi će snositi i sarajevski ušljivci koji čitavo ovo vrijeme šalju pogrešnu poruku. Svi oni koji insistiraju na nekom dijalogu sa Srbijom dok Srbija ima ne prst, nego ruku do lakta u oku nam, djeluju kao nule koje bi se pomirile sa velikosrpskim komadanjem BiH.
karakondzula

#27 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

Skijaš wrote:
cindrlimindrli wrote:Sa ljudima koje dovedes na vlast svake cetiri godine mozes samo hvatati zjale okolo
I ako se velikosrbi okuraže pa izazovu rat, odgovornost za svaku prolivenu kap krvi će snositi i sarajevski ušljivci koji čitavo ovo vrijeme šalju pogrešnu poruku. Svi oni koji insistiraju na nekom dijalogu sa Srbijom dok Srbija ima ne prst, nego ruku do lakta u oku nam, djeluju kao nule koje bi se pomirile sa velikosrpskim komadanjem BiH.
"Umijeće ratovanja" koje je napisao kinez Sun Tzu prije 100 godina kaze u jednom pasusu: "Ne pokreci rat tamo gdje neprijatelja mozes poraziti diplomacijom" Srbi znaju da ratom ne mogu prisvojit pola BiH, pa su sve karte bacili na diplomaciju. Drugi pasus ovog kineza kaze: "Neprijatelja pokusaj na sve nacine odvojit-posvadjat sa njegovim saveznicima", e sad mi se trebamo zapitat ko nam je saveznik?? Ja ne vidim nijednog mocnog osim Turske i donekle Amerike (i to zbog interesa i saveznistva sa Turskom), sad neki usljed propagande mrze tursku a nisu ni svjesni sta znaci imati jednog takvog saveznika na bosnjacko-bosanskoj strani. Odlicno je sto smo u UN-u glasali za rezuluciju o Siriji, sad trazit nesto zauzvrat, da ebenoj serviji zavrnu malo usi
limeni

#28 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by limeni »

karakondzula wrote:Bojkot srbijanskih proizvoda, raskinuti sporazum Cefta
oni koji do sada uzimaju proizvode iz srbije ako ima slican bh. proizvod ce i dalje uzimati te stvari, sta ces ima nas svakavih..to pokazuje i nasa vlast uzimanjem crvenih stolica made in serbia..to im oprostit necu i zato ce izgubiti naredne izbore...
a sto se tice ovih provokacija, bitna su djela a ne rijeci znaci mogu oni guslati koliko hoce ali rs je dio BiH svidjalo se to njima ili ne..tako i za kosovo guslaju ali nema ucinka samo laju..
nekavalaitrebatako

#29 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by nekavalaitrebatako »

Odlicno je sto smo u UN-u glasali za rezuluciju o Siriji, sad trazit nesto zauzvrat, da ebenoj serviji zavrnu malo usi
Eno gore se vidi da ti se Erdogan već odužio. :lol:
karakondzula

#30 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

nekavalaitrebatako wrote:
Odlicno je sto smo u UN-u glasali za rezuluciju o Siriji, sad trazit nesto zauzvrat, da ebenoj serviji zavrnu malo usi
Lijepo od Erdogana, ziv nam i zdrav bio :)
nekavalaitrebatako

#31 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

karakondzula wrote:
Lijepo od Erdogana, ziv nam i zdrav bio :)
E dobro ti se zahvalio. Svojata tvoju domovinu kao vlastitu guberniju, Srbe i ne spominje, osim kad šalje svoje ljude Dodiku na noge da uz zastavu RS-a pilave o saradnji, o hodočašćima Beogradu da ne pričam.

Takvi ko ti nisu ništa bolji od bosanskih Srba i Hrvata: kao i njima, tebi državotvorna svijest seže do komšijskog plota preko kojeg možeš plaziti jezik i čupkati šljive da razljutiš dušmane, ali ljubavi prema domovini i nacionalnog ponosa nemaš ni za paraolimpijskih igara.
karakondzula

#32 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

E dobro ti se zahvalio. Svojata tvoju domovinu kao vlastitu guberniju, Srbe i ne spominje, osim kad šalje svoje ljude Dodiku na noge da uz zastavu RS-a pilave o saradnji, o hodočašćima Beogradu da ne pričam.

Takvi ko ti nisu ništa bolji od bosanskih Srba i Hrvata: kao i njima, tebi državotvorna svijest seže do komšijskog plota preko kojeg možeš plaziti jezik i čupkati šljive da razljutiš dušmane, ali ljubavi prema domovini i nacionalnog ponosa nemaš ni za paraolimpijskih igara.
Erdoganov covjek nije htio odrzati sastanak dok se pored zastave manjeg entiteta nije nasla i zastava BiH, prema tome lupas bezveze. A sto se tice onoga cega se ti najvise bojis Turaka, cak vise i od cetnickih coljaca, arkanovaca tigrova. Erdogan je mudar politicar i sigurno ne bi rekao da je Bosna njegova, moze biti da je neka medijska patka u pitanju na koju bi se upecali naivni bosnjaci pa bi onda ti isti bosnjaci porucili turskoj: "slusajte turci nemojte nam pomogat, mi volimo da nas etnicki ciste komcije, da nas siluju proganjaju uskracuju nam prava" znaci vise volimo cetnicku kamu nego interesno saveznistvo sa vama. I na kraju niko nije veci patriota nego ja i draze mi je saveznistvo sa prijateljskom zemljom turskom (ako vam ne neko nabio komplekse da ste turci, ja vam ne mogu pomoci, lijecite se) koja ce pomoci da opstane BiH, nego velika srbija na vracama a hrvatska na ivan sedlu.
Skijaš

#33 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Skijaš »

karakondzula wrote:

Erdogan je mudar politicar i sigurno ne bi rekao da je Bosna njegova, moze biti da je neka medijska patka u pitanju
Anadolija je to prenijela, nema SRNA svoje ljude u ekipi novinara koja po Turskoj prati Erdogana
karakondzula

#34 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

Skijaš wrote:
karakondzula wrote:

Erdogan je mudar politicar i sigurno ne bi rekao da je Bosna njegova, moze biti da je neka medijska patka u pitanju
Anadolija je to prenijela, nema SRNA svoje ljude u ekipi novinara koja po Turskoj prati Erdogana
Znaci veci je problem sto je erdogan rekao da ce se brinut za sarajevo nego sto predsjednik srbijanske skupstine govori o sumskoj kao srpskoj drzavi. Niste mi jasni nikako, jesu li vam to srbi isprali mozak sa okrutnim turcima koji jedva cekaju da nekog nabiju na kolac, iako mnogi narodi pod turcima prezivjese 500 godina a pod srbima ni mjesec. Turska za 11.juli posvjeti cjelodnevni program genocidu u srebrenici a Bbc genocid nazove zlocinom.
nemoguce vruce

#35 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by nemoguce vruce »

Nemamo recept jer smo, blago receno, najneozbiljniji narod na kugli zemaljskoj.
Nemamo recept jer nas 90% boli ona stvar za drzavu Bih, o krvavoj proslosti ove zemlje i njenim najboljim sinovima i kcerkama jos manje. Bitnije je da je frizider pun, hladna piva i daljinski nadohvat ruke, vise se lozimo i drhtimo zbog nepogodjenog listica iz kladione nego zbog svakodnevnih cetnickih provokacija s obje strane Drine.
Mi smo narod koji nema niti svijest niti savjest. Mi smo narod velikih pojedinaca, ali kao zajednica smo ravni nuli.
Rugamo se i omalovazavamo Albance, ali sto se tice odnosa spram drzave i njenih simbola i svetinja, nismo im ni do clanaka.
U priincipu, nemamo se sta zaliti, jer kakvi smo dobro imamo ista.
karakondzula

#36 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

nemoguce vruce wrote:Nemamo recept jer smo, blago receno, najneozbiljniji narod na kugli zemaljskoj.
Nemamo recept jer nas 90% boli ona stvar za drzavu Bih, o krvavoj proslosti ove zemlje i njenim najboljim sinovima i kcerkama jos manje. Bitnije je da je frizider pun, hladna piva i daljinski nadohvat ruke, vise se lozimo i drhtimo zbog nepogodjenog listica iz kladione nego zbog svakodnevnih cetnickih provokacija s obje strane Drine.
Mi smo narod koji nema niti svijest niti savjest. Mi smo narod velikih pojedinaca, ali kao zajednica smo ravni nuli.
Rugamo se i omalovazavamo Albance, ali sto se tice odnosa spram drzave i njenih simbola i svetinja, nismo im ni do clanaka.
Sve si rekao, evo vidis i neki (koji se predstavljaju kao patriote) bi cini mi se protjerali prije turskog ambasadora jer je erdogan rekao da ce da cuva BiH, nego sto bi protjerali srbijanskog ambasadora cija drzava svojata pola moje zemlje. Pojedincima je sanu propaganda isprala mozak, a srbi im nabili kompleks od turaka, jos samo da turke optuze za zemljotre u zenici da igubimo jakog saveznika, pa da srbima kazemo da nas definitivno rasele, pobiju i pokolju. Ha ja, draze im kad im cetnici siluju maloljetnu rodbinu nego kad turska pruza ruku prijateljstva. Sutra hitno pred tursku ambasadu nek kompleksasi traze da se turska ne mijesa u pitanja bih.
nemoguce vruce

#37 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by nemoguce vruce »

karakondzula wrote:
nemoguce vruce wrote:Nemamo recept jer smo, blago receno, najneozbiljniji narod na kugli zemaljskoj.
Sve si rekao, evo vidis i neki (koji se predstavljaju kao patriote) bi cini mi se protjerali prije turskog ambasadora jer je erdogan rekao da ce da cuva BiH, nego sto bi protjerali srbijanskog ambasadora cija drzava svojata pola moje zemlje. Pojedincima je sanu propaganda isprala mozak, a srbi im nabili kompleks od turaka, jos samo da turke optuze za zemljotre u zenici da igubimo jakog saveznika, pa da srbima kazemo da nas definitivno rasele, pobiju i pokolju. Ha ja, draze im kad im cetnici siluju maloljetnu rodbinu nego kad turska pruza ruku prijateljstva. Sutra hitno pred tursku ambasadu nek kompleksasi traze da se turska ne mijesa u pitanja bih.
Evo konlretno recept...
Ako se ne varam, svake godine negdke polovinom jula, cetnici se skupe negdje oko Visegrada i Srebrnice da lafo drze parastos smradu D.Mihajlovicu. Naravno, koriste taj dogadjaj, da malo prodju i po malobrojnim bosnjackim selima i onim jadnim povratnicma zadaju strah u kosti.
Imal iko od MUSKA u nas Bosnjaka da im se suprostavi i stane pred njih? Dje su svi oni navijaci repke, dje su Fukare Manijaci, Horde Zla, Robijasi i ostale navijacke grupe, koje budi uzgred kidisu jedni na druge, da kao zid stanu pred onaj cetnicki olos i ako treba polome im vilice? Dje su svi ostali "zestoki" karinasi, koje se lagodno setaju i glume macane u sredinama u kojima su Bosnjaci vecina i dje je babo ili amidza glavni lik u nekoj od institucija?
Sto jedan lijepo rece, najvece MUSko je danas u Bosnjaka, Fata Orlovic. Dokle god to tako bude, mogu nam svima samo poruciti da da dobro pokrijemo mokrom ponjavom i da svaki od nas kupi po kilu vazelina...valjda ce manje boliti kad nas opet cetnici naguze...
karakondzula

#38 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

Evo konlretno recept...
Ako se ne varam, svake godine negdke polovinom jula, cetnici se skupe negdje oko Visegrada i Srebrnice da lafo drze parastos smradu D.Mihajlovicu. Naravno, koriste taj dogadjaj, da malo prodju i po malobrojnim bosnjackim selima i onim jadnim povratnicma zadaju strah u kosti.
Imal iko od MUSKA u nas Bosnjaka da im se suprostavi i stane pred njih? Dje su svi oni navijaci repke, dje su Fukare Manijaci, Horde Zla, Robijasi i ostale navijacke grupe, koje budi uzgred kidisu jedni na druge, da kao zid stanu pred onaj cetnicki olos i ako treba polome im vilice? Dje su svi ostali "zestoki" karinasi, koje se lagodno setaju i glume macane u sredinama u kojima su Bosnjaci vecina i dje je babo ili amidza glavni lik u nekoj od institucija?
Sto jedan lijepo rece, najvece MUSko je danas u Bosnjaka, Fata Orlovic. Dokle god to tako bude, mogu nam svima samo poruciti da da dobro pokrijemo mokrom ponjavom i da svaki od nas kupi po kilu vazelina...valjda ce manje boliti kad nas opet cetnici naguze...
Ma nista to nije problem, nije problem ni kad se bosnjacka djeca u zvorniku tjeraju da boje jaja za uskrs, neki su ovdje na forumu govorili, pa sta im fali neka farbaju, nije problem ni sto nas provociraju kako si vec napisao, nije problem ni sto srbija otvara skole na palama a skola se srbija.... Problem je kad turska da podrsku cjelovitosti bih, jer je klasican bosnjo pod dugogodisnjim uticajem sanu propagande, tako da se ovaj nas jadni bosnjo vise boji turcina nego onog cetnika na romaniji ili lukavici. E sad zamisli sta bi bilo da turska otvori skolu koja se zove Turska, ja mislim da bi je ovi nasi gradjani, bosanci i muslimani minirali drugi dan sve kako se ne bi "naljutili" srbi i hrvati, i da ih ne bi slucajno nazvali turcima. Kad postignemo nacionalno jedinstvo onda cemo moc nesto i mjenjat i cijenit ce nas vise, ovako kanticu vazelina pa nek nas guzi ko stigne samo ne turci i erdogan..
Halcyon

#39 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Halcyon »

Aferim! :thumbup:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#40 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by prljavi Hare »

Provokacije iz Mordora su logične,salonski četnici zamjenjeni su običnima a ovi bolje ne znaju.Na kraju
krajeva,na isto nam dođe.Lakše je slušati kako otvoreno govore šta ti misle,nego ona Botina preseravanja.

Sve se mijenja osim štaba. :wink:
karakondzula

#41 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

Na FTV nijedne rijeci o provokaciji srbije, e sad zamislite sta bi bilo da su recimo bosnjaci na sandzaku zatrazili neka svoja prava, mislim da bi pola dnevnika proslo na urnisanu cerica, vehabija, zukorlica...
dada-bis

#42 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by dada-bis »

Snijeg i suša nezapamćeni tokom zadnjih pedeset godina, kriminalci i mafija haraju, političari se bogate a oni se zamaraju kojekakvim revijalnim izjavama. Još fali izjava nekog iz Hrvatske pa da raja bude podgrijana na odgovarajuću predizbornu temperaturu.
nemoguce vruce

#43 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by nemoguce vruce »

karakondzula wrote:Na FTV nijedne rijeci o provokaciji srbije, e sad zamislite sta bi bilo da su recimo bosnjaci na sandzaku zatrazili neka svoja prava, mislim da bi pola dnevnika proslo na urnisanu cerica, vehabija, zukorlica...
Ma to je sve vec vidjeno. FTV kao i drugi mediji pisu ono sto im je naredjeno.
Ali sta je s nama? Sta je sa mojoj, tvojom, nasom generacijom, sta radimo danas, da nam nasa djeca ne budu nove ovce koje ce cetnici klati kad im se cefne?
Vidis drug moj, meni je 43-a godina, 4 godine odvalio u rovu, Boga molio da rat stane. Al kad cujem ili procitam cetnicke bljuvotine, iste sekunde bi opet u rov i deri po stoci. Duze me mezarja mojih rahmetli djedova, duze me mezarja mojih rahmetli jarana koji su kad je bilo najteze goloruki isli na tenkove. Duze me sve one uplakane samije nasih nena i majki.
Duze me sve one porusene dzamije mektebi. Al mi se cini da me najvise duzi onaj tvrdi, bosnjacki INAT.
Zato me danas najvise boli ova nasa snishodljivost i podanicki mentalitet. Do prije 50 godina , granica je bila na Drini, danas je eno nema 10 kilometara od Bascarsije. Ko ima imalo pameti, jasan znak...
nekavalaitrebatako

#44 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

karakondzula wrote:

Erdoganov covjek nije htio odrzati sastanak dok se pored zastave manjeg entiteta nije nasla i zastava BiH, prema tome lupas bezveze. A sto se tice onoga cega se ti najvise bojis Turaka, cak vise i od cetnickih coljaca, arkanovaca tigrova. Erdogan je mudar politicar i sigurno ne bi rekao da je Bosna njegova, moze biti da je neka medijska patka u pitanju na koju bi se upecali naivni bosnjaci pa bi onda ti isti bosnjaci porucili turskoj: "slusajte turci nemojte nam pomogat, mi volimo da nas etnicki ciste komcije, da nas siluju proganjaju uskracuju nam prava" znaci vise volimo cetnicku kamu nego interesno saveznistvo sa vama. I na kraju niko nije veci patriota nego ja i draze mi je saveznistvo sa prijateljskom zemljom turskom (ako vam ne neko nabio komplekse da ste turci, ja vam ne mogu pomoci, lijecite se) koja ce pomoci da opstane BiH, nego velika srbija na vracama a hrvatska na ivan sedlu.
Ne muljaj, ne prolazi. Mnogo dreke, ali poenta ista: puca vama za domovinu, prodali biste je za sepet sijena:
Ali zahvaljujući Bogu mi smo uspjeli povezati ono što smo u prošlosti imali, 81 državnu pokrajinu.
karakondzula

#45 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

nemoguce vruce wrote:
karakondzula wrote:Na FTV nijedne rijeci o provokaciji srbije, e sad zamislite sta bi bilo da su recimo bosnjaci na sandzaku zatrazili neka svoja prava, mislim da bi pola dnevnika proslo na urnisanu cerica, vehabija, zukorlica...
Ma to je sve vec vidjeno. FTV kao i drugi mediji pisu ono sto im je naredjeno.
Ali sta je s nama? Sta je sa mojoj, tvojom, nasom generacijom, sta radimo danas, da nam nasa djeca ne budu nove ovce koje ce cetnici klati kad im se cefne?
Vidis drug moj, meni je 43-a godina, 4 godine odvalio u rovu, Boga molio da rat stane. Al kad cujem ili procitam cetnicke bljuvotine, iste sekunde bi opet u rov i deri po stoci. Duze me mezarja mojih rahmetli djedova, duze me mezarja mojih rahmetli jarana koji su kad je bilo najteze goloruki isli na tenkove. Duze me sve one uplakane samije nasih nena i majki.
Duze me sve one porusene dzamije mektebi. Al mi se cini da me najvise duzi onaj tvrdi, bosnjacki INAT.
Zato me danas najvise boli ova nasa snishodljivost i podanicki mentalitet. Do prije 50 godina , granica je bila na Drini, danas je eno nema 10 kilometara od Bascarsije. Ko ima imalo pameti, jasan znak...
A prije sto godina nas je bilo i u uzicu i kragujevcu sabcu, pa nas onda protjerase raselise do drine, sad do kozije cuprije. A sto se tice odbrane BiH, 90tih sam bio mlad, a sad iako imam i posao i fakultetski sam obrazovan, ne bi razmisljao ni sekunde da li da idem branit bosnu, il poginut za zemlju sad il umrijet prirodnom smrcu za 20 godina isto je. Ovi sto ne znaju sta je domovina, vjera, ponos njima ce ovo vjerovatno biti cudno ali oni su ionako kap u okeanu bosanske historije. Zbog svega ovog sto si napisao ponosan sam sto sam bosnjak.
karakondzula

#46 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by karakondzula »

karakondzula wrote:

Ne muljaj, ne prolazi. Mnogo dreke, ali poenta ista: puca vama za domovinu, prodali biste je za sepet sijena:
Ali zahvaljujući Bogu mi smo uspjeli povezati ono što smo u prošlosti imali, 81 državnu pokrajinu.
Izmedju servije na vracama i bosanskog pasaluka do drine, uvjek cu prije izabrat bosanski pasaluk. Iza turaka barem nisu ostale masovne grobnice
vikiviki

#47 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by vikiviki »

....
Last edited by Anonymous on 13/08/2012 21:29, edited 1 time in total.
Reason: idiot nije popio tablete
Tayyip

#48 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Tayyip »

otkud internet konekcija u jazbinama vučije luke?
In love with Bosnia

#49 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by In love with Bosnia »

karakondzula wrote:
Ne bi ja rekao da je to tako bezopasno, ovo sto se radi je svojevrsni specijalni rat protiv bosne, stalnim izmisljanjima spominjanjem sumske kao drzave navikavaju nas da tako i percipiramo manji entitet. Najopasnije je (po meni) kad se prestanemo bunit na spominjanje manjeg kao drzave.
potpuno je bezopasno i sasvim za internu upotrebu, namenjeno srbijanskom uhu sa obe strane drine. ako se uzme u obzir da je predsednik skupštine srbije koliko juče bio član stranke čiji je lider vojislav šešelj, onda njegova retorika nikoga ne treba da čudi. to što se sada zovu različitio ne znači da su promenili politiku iako su im puna usta EU.

ne znam kako stvari u ovakvim slučajevima funkcionišu u zvaničnoj diplomatiji i na koji način se reaguje (ako se uopšte reaguje) ali imam logiku običnog čoveka: činjenice su neumoljive - srbija je priznala BiH u njenim granicama, BiH je članica ujedinjenih nacija, samostalna i suverena država. nazivanje jednog od entiteta državom nije ništa drugo do prdjenje u prašinu (pardon my french) budale koja se glupošću srbijanskih glasača i nesposobnošću i lopovlukom prethodne vlasti našla na čelu skupštine srbije.

nema bolje reakcije od ignorisanja i jačanja same bosne kao države. i - pamti pa vrati. kako stvari sada stoje, biće prilike. vojvodina je u niskom startu. ;)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#50 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by PipiDugaDevetka »

Pošto je u Staroj Pazovi jedna ulica dobila ime Ratka Mladića, dobro bi bilo podići bistu Wesleya Clarka još dok je živ.
Samo iz iznata. Ko ih beje.
Post Reply