Sarajevo se gradi, a ostali gradovi...? :(

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

fukara_tz

Post by fukara_tz »

Nek se Sarajevo najvise gradi...tako i treba...jer to je glavni grad nase drzave i treba sve da bude cakum pakum....gradi se i Tuzla mozda ne istim intenzitetom kao Sarajevo al ipak tokom citave godine gradi se nesto.....evo vam par slika sta je u skorije vrijeme uradjeno...

Vec sam stavljo neke slike na topic o Tuzli pa necemo ponavljat

Evo recimo izgradjen je Merkator
Image
Izgradjena zgrada nazvana Toranj
Image
Panonsko jezero
Image
Trzni centar Skojevska
Image
Trzni centar Sjenjak
Image
Osnovna skola Sjenjak
Image
Robna kuca Sjenjak
Image
Novi poslovni objekat na Korzu
Image
Zgrada Graficara obnovljena
Image
Shopping centar Omega obnovljen i s vanjske i s unutrasnje strane
Image
Dvije nove zgrade na Stupinama
Image
Uskoro zavrsetak stambeno poslovnog objekta u Slavinovicma
Image
Naselje trocal takodje se radovi privode kraju
Image
Izgradjeni tereni za mali fudbal na slanoj banji
Image
Tri nove zgrade naselje se zove Usce/Stupine
Image
Privode se kraju i radovi na tri nove zgrade kod sportskog centra Mejdan
Image
Stambeno poslovni objekat takodje u izgradnji na Sjenjaku
Image

Gradi se Tuzla tek sad vidim koliko toga ima...ako nabavim jos kakvih fotki stavicemo...
AISI_304

Post by AISI_304 »

Jebes zgrade,kod nas se vazda pridavalo tom vanjskom izgledu,pogledajte te slike tih zgradurina ,jeboti nema ih ni na zapadu takvih.Bolje bi bilo od tog silnog ulaganja u zidove,napraviti jednu veliku supu i unju ubaciti neki tehnoloski produkt ,zaposlilo bi se puno vise ljudi,a korist bi bila puno veca.Bez jacanja ekonomije mogu te zgrade ostati puste ,a ekonomija je temelj a bez temelja nema kuce,jebes trzni centar ako ja nemam mjesecnog primanja , :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

JBT wrote:"Ipak su Banja Luka i Bijeljina dva najveca gradilista u bivsoj BiH.Ne bih da zaboravim i moje S. Sarajevo. "

-Irenice, knjigu u ruke pa se obrazuj. BiH jos uvijek mozes pronaci u atlasu, dakle nije bivsa, a S.Sarajevo neces naci u tom istom atlasu iz prostog razloga jer ne postoji.
Knjiga ce te izdici sa nivoa tuke. Nista drugo.
Na nivo churke!

Toliko od mene, jer o svom gradu nemam sta da pricam!
Osim loseg, naravno! :x :x
verbal

Post by verbal »

AISI_304 wrote:Jebes zgrade,kod nas se vazda pridavalo tom vanjskom izgledu,pogledajte te slike tih zgradurina ,jeboti nema ih ni na zapadu takvih.Bolje bi bilo od tog silnog ulaganja u zidove,napraviti jednu veliku supu i unju ubaciti neki tehnoloski produkt ,zaposlilo bi se puno vise ljudi,a korist bi bila puno veca.Bez jacanja ekonomije mogu te zgrade ostati puste ,a ekonomija je temelj a bez temelja nema kuce,jebes trzni centar ako ja nemam mjesecnog primanja , :roll:
da se pitam ja bih
BETONIRO TRA'U
ofarbo bi tamno braon
svaku boju plavu

BETON. BETON, samo BETON
BETON nama treba
jer iz trave nonsalantno
ljuta zmija vreba
demagog

Post by demagog »

AISI_304 wrote:Jebes zgrade,kod nas se vazda pridavalo tom vanjskom izgledu,pogledajte te slike tih zgradurina ,jeboti nema ih ni na zapadu takvih.Bolje bi bilo od tog silnog ulaganja u zidove,napraviti jednu veliku supu i unju ubaciti neki tehnoloski produkt ,zaposlilo bi se puno vise ljudi,a korist bi bila puno veca.Bez jacanja ekonomije mogu te zgrade ostati puste ,a ekonomija je temelj a bez temelja nema kuce,jebes trzni centar ako ja nemam mjesecnog primanja , :roll:
Potpisujem
smackhead

Post by smackhead »

IRENA wrote:www.topolino.rs.ba

Ipak su Banja Luka i Bijeljina dva najveca gradilista u bivsoj BiH.Ne bih da zaboravim i moje S. Sarajevo.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Svi ovi objekti su napravljeni ili su u fazi izgradnje u proteklih nekoliko godina u S. Sarajevu

http://www.sarajevo-rs.com

draga irena ovo izgleda jako, jako jadno i ruzno. :(

totalno mi je bizarno da se neko time hvali. ne mogu da vjerujem, mozda ti treba psihijatrijska pomoc :shock:

u svakom slucaju zelim ti sve najbolje
Panasonic

Post by Panasonic »

Opet kazem, ta izgradnja je manje-vise stetna za BiH jer to izgradjuju strane zemlje i odose te pare u Francusku ili Sloveniju ili kud vec! Zar ne bi bilo bolje da taj prostor gdje je sada npr. Mercator iskoristimo i napravimo neku domacu prodavnicu? Zemlja nam je vjestacka, gradovi isto - nemamo se nicim hvaliti. :roll:
RPM

Post by RPM »

meni su vala Irenine slike bas cool ... :D ... fali jedino bodljikava zica okolo ... :D :?
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Ja ipak mislim da treba da se gradi pa makar to bila Francuska, Slovenija itd, ipak se gradi u Bosni i Hercegovini. U svakom gradu nase zemlje se nesto pravi i to je pozitivno bar po meni. Sto se tice Sarajeva, kao glavnog grada meni je stvarno drago sto se dosta ulaze i gradi. Svaki dan kad prodjem Sarajevom uvijek ima nesto novo, a glavni grad jedne zemlje uvijek mora da bude lijep. ( Zgrada Avaza, Bosmal, na Alipasinom... )
Panasonic

Post by Panasonic »

ja_sarajevo wrote:Ja ipak mislim da treba da se gradi pa makar to bila Francuska, Slovenija itd, ipak se gradi u Bosni i Hercegovini. U svakom gradu nase zemlje se nesto pravi i to je pozitivno bar po meni. Sto se tice Sarajeva, kao glavnog grada meni je stvarno drago sto se dosta ulaze i gradi. Svaki dan kad prodjem Sarajevom uvijek ima nesto novo, a glavni grad jedne zemlje uvijek mora da bude lijep. ( Zgrada Avaza, Bosmal, na Alipasinom... )
Mora da bude lijep. Mora da bi se guzonje iz Eufora i drugi osjecali kao kod kuce. :roll: Hocu da kazem, sta mi imamo od toga ako nam gl. grad lijep? Sta smatras pod ljepotom? Ako su to visoke zgrade, napuderisane i nakarminjene onda sta cemo.

E ovako, neka se gradi bilo sta (makar i stranci to gradili :( ) jer sta cemo kad mi ne mozemo. Ne mozemo izaci iz BiH pa da vidimo bijeli svijet i zbog toga nam je sve ovdje i fino.

2. Ponavljam, sta je to po vama ljepota grada?

Po meni je to: zelenilo i cistoca (40% Sarajevo), dobra vlada ( 0% Sarajevo zajedno sa cijelom BiH :( ), dobro rijeseno saobracajno pitanje (Hmm, 60% Sarajevo), ugrubo gledano estetski izgled (Eh ovdje je tesko! Kod SA mi sve izgleda nekako monotono - ides od Ilidze do centra cijelo vrijeme tramvajem pravolinijski i onda se isto tako i vratis, a sa strane neka naselja... Treba to sve fino da se grana u sve smjerove.)

Cheers
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

draga irena zelim ti da zivot provedes u ovom objektu, izaberi sama u kojem ces...

jadno
jadno
i jos jednom jadno
jjjaaaaadno

zemlja u tranziciji, ona se dici s malim objektima

aj i ja ti zelim sve naj u zivotu i da nema bodljikave zice okolo :D
BECHO

Post by BECHO »

RPM wrote:meni su vala Irenine slike bas cool ... :D ... fali jedino bodljikava zica okolo ... :D :?
:lol: :D
addem

Post by addem »

Hej Irena jel se zapitas ti gdje zivis? Mislim ono kad ustanes ujutro jel ti prodje kroz glavu jedna recenica:"gdje ja ovo zivim?"
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

a takvi nas ljudi i unistavaju...

zadovoljni sto su zivi...aaaaaaasaah

e :roll: obavjestenje u Bihacu se gradi mega giga dzamija...

ko bi rekao a? jos da usele 10 000 muslimana, koliko ih treba da zapravo popune sve te dzamije....

ja nebi imala nista protiv

amen...:)
JD

Post by JD »

E prijatelju moj, nece zgrade ostati puste, zaboravio si da stanove po tim novim zgradama ne kupuju ljudi koji zive ovdje nego nasa draga dijaspora koja ne zna sta ce od para.
violentjack

Post by violentjack »

_MaYa_ wrote:a takvi nas ljudi i unistavaju...

ko bi rekao a? jos da usele 10 000 muslimana, koliko ih treba da zapravo popune sve te dzamije....

Jel sta ima novoga u Bihacu :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Respect! Ali jos mi je draze kada grade dzamije i crkve, spomenike sebi samima za zivota!
A Bosna sada i zvanicno zemlja sa najslabijom ekonomijom u Evropi!
Sto rece neko - Cheers!
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napredujemo.... :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Edin H. wrote:Respect! Ali jos mi je draze kada grade dzamije i crkve, spomenike sebi samima za zivota!
A Bosna sada i zvanicno zemlja sa najslabijom ekonomijom u Evropi!
Sto rece neko - Cheers!
Ma ja... Dobre su za osmatracnice ili u krajnjem slucaju za mitraljeska gnijezda u ratovima koji su pred nama.

Valja misliti o buducnosti i kako osigurati mir na nasim prostorima.

Osmatranje, obavjestavanje, uzbunjivanje..., a ne kao u prethodnom ratu zavaravanje sa "rata nece biti" i "spavajte mirno".

Treba uvijek biti korak ispred neprijatelja i misliti o tome sta on misli da mi mislimo da on misli...
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

Ja cu samo jedno reci KOZARAC 8-) ;-)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

violentjack wrote:

aj setaj tamo! :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

violentjack wrote:

_MaYa_

Post by _MaYa_ »

violentjack wrote:

violentjack

Post by violentjack »

Zivio sam tamo

Za razliku od tebe

Lijep grad :roll:
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

violentjack wrote:Zivio sam tamo