Pusti ba Hercegovce. Fora je u tome da MI nećemo gledati kako nam neko postavlja granicu na Vracama. Ima lično i personalno da im naplatim stare račune, samo neka probaju...karakondzula wrote:A mislis da ce hercegovci hrvati mirno gledat kad nam srbi postave grnicni prelaz na vracama??Država wrote:Hrvatska nikada nije bila toliko demokratska kao što je sada (što znači da im ne pada na pamet nekakva nova Herceg Bosna), a Srbija nikada nije bila ovako slaba. Dakle, BiH ima samo jedan problem: svoje političare koji taj trenutak ne znaju iskoristiti nego se kolju oko fotelja. Polako ba, biće Bosne ba...
FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
- Država
#26 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
- Murat Sabanovic
#27 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
bice onako kako bosnjaci odluce ! samo bojim se da su bosnje utuceni dzekom,zeljom ,sarajevom ,turbo folk "muzikom", jeftinim serijama ,pa ih ostalo i ne interesuje.
sljedece godine su izbori;zasto ih ne bojkotovati?! zasto moramo u opste izlaziti i sami ovjeravati sumsku.
sljedece godine ce se voditi polemika oko dvojnog drzavljanstva,pa je sasvim moguce da bosnje iz dijaspore izgume bosansko drzavljanstvo. al' eto nije to bitno ... bitno je da li ce dzeko potpisati za juventus ili ostati u cityu..
kada se stvari sagledaju ;nismo ni zasluzili drzavu ...
sljedece godine su izbori;zasto ih ne bojkotovati?! zasto moramo u opste izlaziti i sami ovjeravati sumsku.
sljedece godine ce se voditi polemika oko dvojnog drzavljanstva,pa je sasvim moguce da bosnje iz dijaspore izgume bosansko drzavljanstvo. al' eto nije to bitno ... bitno je da li ce dzeko potpisati za juventus ili ostati u cityu..
- jon_jovi
#28 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Naravno da je tako kako Boyl kaže. Ali zašto je nisu razvalili silom a ne ovako hinjski? Valjda zato što nisu mogli. Šta ja znam. Onako ja ovo malo u prolazu.
-
karakondzula
#29 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.Država wrote:Pusti ba Hercegovce. Fora je u tome da MI nećemo gledati kako nam neko postavlja granicu na Vracama. Ima lično i personalno da im naplatim stare račune, samo neka probaju...karakondzula wrote:A mislis da ce hercegovci hrvati mirno gledat kad nam srbi postave grnicni prelaz na vracama??Država wrote:Hrvatska nikada nije bila toliko demokratska kao što je sada (što znači da im ne pada na pamet nekakva nova Herceg Bosna), a Srbija nikada nije bila ovako slaba. Dakle, BiH ima samo jedan problem: svoje političare koji taj trenutak ne znaju iskoristiti nego se kolju oko fotelja. Polako ba, biće Bosne ba...
-
karakondzula
#30 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Murat Sabanovic wrote:bice onako kako bosnjaci odluce ! samo bojim se da su bosnje utuceni dzekom,zeljom ,sarajevom ,turbo folk "muzikom", jeftinim serijama ,pa ih ostalo i ne interesuje.
P.S. Apel klixu, da nam ovdje naprave smajli sa zastavom ljiljana necu ovog zucu sto nosi jogurt dejtonsku zastavu, ne priznajem ni dejton ni njegove entitete.
- Država
#31 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
karakondzula wrote:
Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.
Zar nećeš i ti sa nama???
Pih, a djelovao si tako patriotski raspoložen...
-
bosnjo89
#32 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
karakondzula wrote:Murat Sabanovic wrote:bice onako kako bosnjaci odluce ! samo bojim se da su bosnje utuceni dzekom,zeljom ,sarajevom ,turbo folk "muzikom", jeftinim serijama ,pa ih ostalo i ne interesuje.
kada se stvari sagledaju ;nismo ni zasluzili drzavu ...![]()
P.S. Apel klixu, da nam ovdje naprave smajli sa zastavom ljiljana necu ovog zucu sto nosi jogurt dejtonsku zastavu, ne priznajem ni dejton ni njegove entitete.

- Murat Sabanovic
#33 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
mala ispravka .mislio sa na popis stanovnistva ,a ne na izbore...Murat Sabanovic wrote:bice onako kako bosnjaci odluce ! samo bojim se da su bosnje utuceni dzekom,zeljom ,sarajevom ,turbo folk "muzikom", jeftinim serijama ,pa ih ostalo i ne interesuje.
- valterbranisarajevo
#34 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Primjetio sam da ova agencija Anadolija preko svog servisa vijesti širii stravičnu vjersku i nacionalnu mržnju i dodatno potkuhava situaciju( tu su negdje na nivu Avaza, Pressa, Blica i ostalog nacionalšovinističkog smeća). Koji je cilj ovog potkuhavanja ne znam, ali ćemo vjerovatno uskoro saznati. iskreno Bošnjacima ova vrsta "pomoći" stvarno ne treba...Dovoljno je jada zadao Avaz, sada još i ovi... 
-
karakondzula
#35 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Pa pretpostavljam da nisi bosnjak tj. da si sve drugo osim bosnjaka. Ja cu sa svojim bosnjacima da branim bosnu a ti ces pretpostavljam nosat parole o bratstvu i jedinstvu...Država wrote:karakondzula wrote:
Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.
Zar nećeš i ti sa nama???
Pih, a djelovao si tako patriotski raspoložen...
-
karakondzula
#36 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Bravo Bosnjo, gdje si nabavio nasu zastavu??bosnjo89 wrote:karakondzula wrote:Murat Sabanovic wrote:bice onako kako bosnjaci odluce ! samo bojim se da su bosnje utuceni dzekom,zeljom ,sarajevom ,turbo folk "muzikom", jeftinim serijama ,pa ih ostalo i ne interesuje.
kada se stvari sagledaju ;nismo ni zasluzili drzavu ...![]()
- Skijaš
#37 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
fool me oncekarakondzula wrote:Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.
Nema više yutelovaca i velikosrbi to znaju. Da smiju krenuti u secesiju, to bi već pokušali. Pitanje raspada zemlje je prevaziđeno. Ono što mi smeta kod profesora iz naslova teme je skretanje pažnje sa stvarnog problema. Nije obaveza Amerike i Evrope da ovdje prave funkcionalan sistem, oni će pomoći ali da se oni izlažu pa da ih, kao nekoć Ešdauna, popljuje Sarajevo, to neće. Neka Sarajevo prestane podilaziti Dodiku i to će biti ogroman korak naprijed. Umjesto toga, zadnjih šest godina imamo to da sarajevske stranke traže Dodikovu pomoć u međusobnim okršajima.
I onda stranci krivi ?
-
karakondzula
#38 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Fuuj fuuj Anadolija, sta ce oni nama pricat, siju mrznju medju narodima i narodnostima, unistavaju vam bratstvo i jedinstvo, umjeto da gledamo Sanu medije, Klix nam objavi clanak koji Bosnjacima otvara oci. Molim klix da ududuce vise paznje obrati na patnje srpske nejaci na kosovskim enklavama a ove huskacke medije poput anadolije da ignorisu... P.S. Francis Boyle je vehabijski placenik koji bi da unisti bratstvo i jedinstvo u saraybosni..valterbranisarajevo wrote:Primjetio sam da ova agencija Anadolija preko svog servisa vijesti širii stravičnu vjersku i nacionalnu mržnju i dodatno potkuhava situaciju( tu su negdje na nivu Avaza, Pressa, Blica i ostalog nacionalšovinističkog smeća). Koji je cilj ovog potkuhavanja ne znam, ali ćemo vjerovatno uskoro saznati. iskreno Bošnjacima ova vrsta "pomoći" stvarno ne treba...Dovoljno je jada zadao Avaz, sada još i ovi...
- Skijaš
#39 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Tvoj komentar odiše šovinizmom i nema veze s patriotizmom.karakondzula wrote:Pa pretpostavljam da nisi bosnjak tj. da si sve drugo osim bosnjaka. Ja cu sa svojim bosnjacima da branim bosnu a ti ces pretpostavljam nosat parole o bratstvu i jedinstvu...
-
hAZNADAR
#40 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ma nek je reko i Obama licno, plus Merkelova, Anan, Erdogan, Brad Pit, 'urac palac,.... jedno je reci a drugo uraditi.
Pa ne pravi se drzava tako lako - u ovom slucaju RS. Pored diskontinuiteta u Brckom valja nova valuta, pa granica - daleko je lakse se pripojiti Srbiji.
Svi koji pricaju o podjeli zemlje ili nisu gledali kartu zemlje ili su zaboravili kuda idu granice. Jer sve se kao racuna da bi to islo danasnjim entitetskim granicama - plus vecinskim opcinama u Federaciji. I tu niko nema kontinuitet teritorija a na stranu procente gdje bi kao vecinski narod zapalo po toj prici nekih 24%. Pa to je nemoguce praktivcno izvesti makar svi celnici svijeta potpisali papir - ko to od ovog teritorija kojeg imamo moze praviti tri drzavice a da su funkcionalne.
Cijenim misljenje Bojda i mislim da je u pravu sto se tice namjera ili raspolozenja svjetskih sila. Sile jednostavno neznaju ni same sta ce sa BiH jer je ne mogu jeftino ni ujediniti a ni pocijepati.
Sa bosnjacke strane konkretno odavno podjela nije tabu tema i odavno to prihvataju i borci.
Ali - sa malcice drugacijim procentima raspodjele - a to je toliko tezak zadakat i nemoguc kompromis da je bolje ne zapocinjati.
A ti karakondzula svoje desnicarske, islamisticke,.. ideje ili hajku na bauk komunjare radije zloupotrebljavaj pod drugom tematikom ili plastom. Samo koristenje ovakvog prostora i ovakve teme da sipas fetve po drugacijima dovoljno govori koliko ti je stalo do drzave, bosnjastva, zajednickih interesa itd. Takvi bi prvi halalili vise od pola Bosne samo da mogu u fildzanu biti glavni ili jedini.
Pa ne pravi se drzava tako lako - u ovom slucaju RS. Pored diskontinuiteta u Brckom valja nova valuta, pa granica - daleko je lakse se pripojiti Srbiji.
Svi koji pricaju o podjeli zemlje ili nisu gledali kartu zemlje ili su zaboravili kuda idu granice. Jer sve se kao racuna da bi to islo danasnjim entitetskim granicama - plus vecinskim opcinama u Federaciji. I tu niko nema kontinuitet teritorija a na stranu procente gdje bi kao vecinski narod zapalo po toj prici nekih 24%. Pa to je nemoguce praktivcno izvesti makar svi celnici svijeta potpisali papir - ko to od ovog teritorija kojeg imamo moze praviti tri drzavice a da su funkcionalne.
Cijenim misljenje Bojda i mislim da je u pravu sto se tice namjera ili raspolozenja svjetskih sila. Sile jednostavno neznaju ni same sta ce sa BiH jer je ne mogu jeftino ni ujediniti a ni pocijepati.
Sa bosnjacke strane konkretno odavno podjela nije tabu tema i odavno to prihvataju i borci.
Ali - sa malcice drugacijim procentima raspodjele - a to je toliko tezak zadakat i nemoguc kompromis da je bolje ne zapocinjati.
A ti karakondzula svoje desnicarske, islamisticke,.. ideje ili hajku na bauk komunjare radije zloupotrebljavaj pod drugom tematikom ili plastom. Samo koristenje ovakvog prostora i ovakve teme da sipas fetve po drugacijima dovoljno govori koliko ti je stalo do drzave, bosnjastva, zajednickih interesa itd. Takvi bi prvi halalili vise od pola Bosne samo da mogu u fildzanu biti glavni ili jedini.
Last edited by hAZNADAR on 10/08/2012 17:56, edited 1 time in total.
-
karakondzula
#41 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Opasnost od secesije i dalje postoji, znas sigurno da koncept kuhane zabe, ako zabu ubacis u vrucu vodu ona ce iskocit, ako zabu ubacis u hladnu vodu i postepeno je zagrijavas ona ce se ziva iskuhat, upravo to nam rade bosnu su ubacili u hladnu vodu, a velikosrbi parolama o secesiji polako dizu temperatutu, naviknut cemo se na to i jednog dana cemo se jednostavno prestat opirat i pristat na velikosrpsku granicu na vracama, ne zbog toga sto su oni jaki, nego sto smo mi neslozni podjeljeni na nekih 10 nacija koje sam vec gore naveo. A sto se tice ovog djela sa dodikom, tu si u pravu, tihic trazi podrsku od dodika kad se obracunava sa walterom, walter kad se obracunava sa tihijem i tako u nedogled...Skijaš wrote:fool me oncekarakondzula wrote:Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.![]()
Nema više yutelovaca i velikosrbi to znaju. Da smiju krenuti u secesiju, to bi već pokušali. Pitanje raspada zemlje je prevaziđeno. Ono što mi smeta kod profesora iz naslova teme je skretanje pažnje sa stvarnog problema. Nije obaveza Amerike i Evrope da ovdje prave funkcionalan sistem, oni će pomoći ali da se oni izlažu pa da ih, kao nekoć Ešdauna, popljuje Sarajevo, to neće. Neka Sarajevo prestane podilaziti Dodiku i to će biti ogroman korak naprijed. Umjesto toga, zadnjih šest godina imamo to da sarajevske stranke traže Dodikovu pomoć u međusobnim okršajima.
I onda stranci krivi ?
- fidoremilienko
#42 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
A realno, kad je BiH bila drzava? (govorim ovo poslije rata)?
-
karakondzula
#43 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Jos samo da si dodao ono fasizam, omiljenu rijec centralnog komiteta CKSK pa da me posaljes na goli otok da tucam kamen. Pa ja ti kazem da su ljudi sa tim parolama isli na tenkove i snajpere a mnogi bi i dalje sa istim parolama isli na granicne prelaze na vracama..Skijaš wrote:Tvoj komentar odiše šovinizmom i nema veze s patriotizmom.karakondzula wrote:Pa pretpostavljam da nisi bosnjak tj. da si sve drugo osim bosnjaka. Ja cu sa svojim bosnjacima da branim bosnu a ti ces pretpostavljam nosat parole o bratstvu i jedinstvu...
Ucenje na greskama je odlika pametnih ljudi i naroda a ne fasista..
- Skijaš
#44 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Lako bi oni da je Sarajevo odlučnije. Svi su argumenti okrenuti protiv velikosrba, ali su sarajevski političari gnjide i to otežava stvar. Evo SDA i BH Dani su čak angažovali Dodika da slabi SDP, takva je borba za fotelje i ništa im nije sveto. Zamisli, SDA pita čovjeka koji negira genocid za mišljenje o SDP-u. To stranci primjete, nisu retardirani, pa ako Dodik valja Sarajevu, valja i strancima.hAZNADAR wrote:Cijenim misljenje Bojda i mislim da je u pravu sto se tice namjera ili raspolozenja svjetskih sila. Sile jednostavno neznaju ni same sta ce sa BiH jer je ne mogu jeftino ni ujediniti a ni pocijepati.
Da su postojale garancije da će doći do neke fer podjele teritorije, Lisabonski sporazum bi zaživio. Ali svi hoće više nego što im sljeduje i zaglaviliSa bosnjacke strane konkretno odavno podjela nije tabu tema i odavno to prihvataju i borci.
-
mint
#45 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ja ne znam zasto se svi toliko kace na to sta kaze Amerika ili Evropa, sta kazu iz Hrvatske i Srbije ...
Nama nisu problem ni jedni ni drugi, nego oni koji ne mogu prihvatiti cinjenicu da su BOSANCI i dok god mi budemo vise obracali paznju na to sta kaze ili misli neko izvan BiH, a okretali glavu od ovih koji kazu "moja je drzava SRB/HR, ja ne priznajem ovu drzavu" (od koje uzimaju plate, penzije, zdravstveno ...) toliko dugo cemo i imati probleme sa svima i svi ce se ponasati kao da smo samo mapa na karti koju svi mogu ..........

Nama nisu problem ni jedni ni drugi, nego oni koji ne mogu prihvatiti cinjenicu da su BOSANCI i dok god mi budemo vise obracali paznju na to sta kaze ili misli neko izvan BiH, a okretali glavu od ovih koji kazu "moja je drzava SRB/HR, ja ne priznajem ovu drzavu" (od koje uzimaju plate, penzije, zdravstveno ...) toliko dugo cemo i imati probleme sa svima i svi ce se ponasati kao da smo samo mapa na karti koju svi mogu ..........
-
bosnjo89
#46 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
desni klik na smiley i otvori sliku u novom prozorukarakondzula wrote:
Bravo Bosnjo, gdje si nabavio nasu zastavu??
link adrese kopitaj i kada pises poruku stavi da ti se ucita kao slika. imas gore opciju IMG
to je to

- Skijaš
#47 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ma to je samo nada onih koji bi pokušali silom a ne smiju.karakondzula wrote:Opasnost od secesije i dalje postoji, znas sigurno da koncept kuhane zabe, ako zabu ubacis u vrucu vodu ona ce iskocit, ako zabu ubacis u hladnu vodu i postepeno je zagrijavas ona ce se ziva iskuhat, upravo to nam radeSkijaš wrote:fool me oncekarakondzula wrote:Kad krenete da rusite granicne punktove na vracama ne zaboravite povest hanku palbum sa svojim cuvenim: "nedime sta nam ovo rade", ili pejakovica sa svojom monodramom: "on meni nema bosne", ne zaboravite titine slike sa sve parolama o bratstvu i jedinstvu, smrt fazizmu bla bla bla.![]()
I onda stranci krivi ?
- vivaldi
#48 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Otkud iskopase ovog prdonju...Jos jedan u nizu eminentnih, poznatih, slavnih, uticajnih...kuraca palaca. Ameri imaju 15-ogodisnji plan za raspad bosne
Pa nije im toliko trebalo za raspad SSSR-a..
-
karakondzula
#49 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
bosnjo89 wrote:desni klik na smiley i otvori sliku u novom prozorukarakondzula wrote:
Bravo Bosnjo, gdje si nabavio nasu zastavu??
link adrese kopitaj i kada pises poruku stavi da ti se ucita kao slika. imas gore opciju IMG
to je to
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala

-
ikota
#50 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Skoro svim Bosnjacima je jasno ko dan izlaganje prof.Boyla.Covjek je potpuno u pravu.Dva cilja Amerike i Evrope prije rata na ovim prostorima su bila
1unistiti Jugoslaviju
2unistiti Bosnjake
Prvi cilj im je uspio,drugi...hmm
To zavisi najvise od nas,Bosnjaka.Ljudi poput Fahrudina Radoncica,Laggumdzije nas vode ka toj propasti.Da li cemo nauciti ikad il nam je za medjusobnu slogu poteban rat?
1unistiti Jugoslaviju
2unistiti Bosnjake
Prvi cilj im je uspio,drugi...hmm
To zavisi najvise od nas,Bosnjaka.Ljudi poput Fahrudina Radoncica,Laggumdzije nas vode ka toj propasti.Da li cemo nauciti ikad il nam je za medjusobnu slogu poteban rat?