Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa i ispadnemo najgore mi jer joj ukazujemo da nije za nju,da je samo koristi i ubija u pojam !
Mezi vas ljubomora i to opasno. Tesko se njoj ako joj vi ukazujete ko je za nju i ako bolje znate sta joj lik radi nego ona sama. Da joj ne valja otkacila bi ga.
Gora je golgota ceka sa takvim "prijateljicama".
Iako je danas takav vakat da nazalost, ljudi misle kako im se zavidi ili neka ljubomora da je prisutna, ipak mislim da ovo nije rjesenje. Mislim svi imamo prijatelje u koje se kunemo, pa valjda disemo jedni za druge. Sta sada neko je u nekom belaju, zaljubi se pa ne vidi dalje od nosa, i koliko god "ne valja" ta veza, treba pokusavati da se covjeku ukazu neke stvari. Imaju i neke granice koje ne treba prelaziti, ali nije vala ni rjesenje, sta te briga nije to tvoj zivot, neka je tuche i udara ako njoj valja, neka je maltretira stariji momak, nek se voda sa dedom od 6 banki i sl. I kakvi smo mi onda prijatelji ako dizemo ruke nakon prvog problema ili prvog sukoba razmisljanja. Shvatam da necija tvrdoglavost zna biti problem, jer danas svi samo sebe i gledaju i slusaju, nista ostalo nije bitno. Ali opet dio mene smatra da se treba truditi i to dobro oko prijatelja.
Ja imam na srecu, vise sretnijih iskustava sa prijateljima nego losih, ali uvijek smo tu jedni za druge.
Muškarac nesiguran u sebe želi da dominira u vezi, žena nesigurna u sebe želi da se njom dominira, to dvoje su se izgleda našli, i teško će ih bilo ko rastaviti. Nek je Bog na pomoći njihovoj djeci, ako ta veza završi brakom, jer njima dvoma je, koliko to god okolini nenormalnim izgledalo ( a jeste nenormalno) dobro, a na djeci će se "kola slomiti", nažalost.
Great Cornholio wrote:Muškarac nesiguran u sebe želi da dominira u vezi, žena nesigurna u sebe želi da se njom dominira, to dvoje su se izgleda našli, i teško će ih bilo ko rastaviti. Nek je Bog na pomoći njihovoj djeci, ako ta veza završi brakom, jer njima dvoma je, koliko to god okolini nenormalnim izgledalo ( a jeste nenormalno) dobro, a na djeci će se "kola slomiti", nažalost.
Korhholio je dobro rekao, pogledajmo sa cisto matematicke strane:
On: Nesiguran i dominiranje
--------------------------------------- (linija razlomka)
ona: Nesigurna i dominiranje
m@m@ wrote:ma treba pricati sa njim a ne s njom. tipu treba lijecenje dok jos ima kad
I s jednim i s drugim, i jedno i drugo trebaju uvidjeti da se ponašaju na nezdrav način, tek kad to sebi priznaju onda postoji šansa za neko eventualno liječenje i izliječenje.
plain vanilla wrote:zasto ljudi imaju potrebu rjesavati tudje probleme? mijesati se u tudje zivote i pomagati ljudima koji ne traze pomoc?
Zato što su svjesni da nešto loše što neko drugi radi može loše uticati i na njih, ili im je stalo do nekoga pa mu žele pomoći kad uvide da taj neko radi nešto što za njega nije dobro. Trebalo bi to biti motivacija, ali često nije.
plain vanilla wrote:zasto ljudi imaju potrebu rjesavati tudje probleme? mijesati se u tudje zivote i pomagati ljudima koji ne traze pomoc?
Zato što su svjesni da nešto loše što neko drugi radi može loše uticati i na njih, ili im je stalo do nekoga pa mu žele pomoći kad uvide da taj neko radi nešto što za njega nije dobro. Trebalo bi to biti motivacija, ali često nije.
ne mozes pomoci osobi koja ne zeli pomoc...
u zadnje vrijeme svaka druga tema je navodno pomoc prijatelju/prijateljici koji uopce ne traze pomoc
ja to vise vidim kao pokusaj upravljanja tudjim zivotom...nemas ti pojma sta je dobro za tebe i kako trebas zivjeti, de da ja tebi kazem sta i kako da radis...
u zadnje vrijeme svaka druga tema je navodno pomoc prijatelju/prijateljici koji uopce ne traze pomoc
ja to vise vidim kao pokusaj upravljanja tudjim zivotom...nemas ti pojma sta je dobro za tebe i kako trebas zivjeti, de da ja tebi kazem sta i kako da radis...
Dio se slazem, ali u vecini situacija je lakse sagledati stvari sa strane, kao posmatrac bez emotivnog uplita u situaciju, koji je kocnica u 99% situacija. Proslo je tema i tema, od zlostavljanja na razne nacine, zabavljanja sa starijim/mladjim, pa debela mi jaranice i sta li vec. A u svakoj eto, ljubav ih odrzava zajedno. Nije ni ljubav sto je nekada bila
plain vanilla wrote:
Moglo bi, al'' kao pojedinac teško, potreban je anganžman šire društvene zajednice.
Pa zar nije ljudski željeti pomoći nekome ko je psihički ili fizički zlostavljan, a valjda ćeš se složiti da je ograničavanje slobode kretanja zlostavljanje.
Svi mi vjerujemo da znamo šta je dobro za nas, zbog toga se i opiremo pokušajima okoline da nas mijenja. Mi sebe nismo u mogućnosti vidjeti objektivno, ni okolina nas ne može vidjeti u potpunosti objektivno, ali ja bih se ipak malo zamislio kad mi troje kaže da sam pijan, možda stvarno jesam.
Jesam li
plain vanilla wrote:
Moglo bi, al'' kao pojedinac teško, potreban je anganžman šire društvene zajednice.
Pa zar nije ljudski željeti pomoći nekome ko je psihički ili fizički zlostavljan, a valjda ćeš se složiti da je ograničavanje slobode kretanja zlostavljanje.
Svi mi vjerujemo da znamo šta je dobro za nas, zbog toga se i opiremo pokušajima okoline da nas mijenja. Mi sebe nismo u mogućnosti vidjeti objektivno, ni okolina nas ne može vidjeti u potpunosti objektivno, ali ja bih se ipak malo zamislio kad mi troje kaže da sam pijan, možda stvarno jesam.
Jesam li
duso, nas 10 ti je vec reklo da imas pogresne stavove, ali ti i dalje gonis po svome
da otvorim temu o tebi, da ti pomognem?
plain vanilla wrote:
Jesam li
duso, nas 10 ti je vec reklo da imas pogresne stavove, ali ti i dalje gonis po svome
da otvorim temu o tebi, da ti pomognem?
Great Cornholio wrote:Vani, jedan od deset "porotnika" je promijenio mišljenje
nemoj da ti trazim dokaze da on nije normalan, zato te i podrzava
elem, zivite svoj zivot i pustite druge da zive
Eto, i ti si počela praviti razliku između normalnog i nenormalnog, ima nade da moja misija bude uspješna
Ne valja ba bit ni ravnodušan, a vala ne valja ni pomagati nekome bez da ga prethodno ne upoznaš dovoljno dobro da znaš da li mu se može pomoći, šta bi mu moglo pomoći i kako mu se može pomoći.
Great Cornholio wrote:Vani, jedan od deset "porotnika" je promijenio mišljenje
nemoj da ti trazim dokaze da on nije normalan, zato te i podrzava
elem, zivite svoj zivot i pustite druge da zive
Eto, i ti si počela praviti razliku između normalnog i nenormalnog, ima nade da moja misija bude uspješna
Ne valja ba bit ni ravnodušan, a vala ne valja ni pomagati nekome bez da ga prethodno ne upoznaš dovoljno dobro da znaš da li mu se može pomoći, šta bi mu moglo pomoći i kako mu se može pomoći.
bas ne shvatas ironiju, a
ne moras biti ravnodusan, ali ne moras se ni mijesati u neciji zivor i odredjivati ljudima kako da zive
ako djevojka odabere momka starijeg 20 godina, pustis je da zivi, jer je to njen izbor i ne vrijedja nikoga
ako djevojka zeli da bude podredjena, kontrolisana (zguglati submitivnost), pustis je da zivi jer je to njen izbor