I za cara specijalno

BECHO wrote:Eh, sjecam se kao da je jucer bilo, vojnika 2 korpusa i 107 brigade HVO, Bosnjaka i Hrvata, koji su zajednicki odbranili grad od agresora! Kazu da je najveca srpska vojnicka kletva za vrijeme rata bila: 'Daj Boze da te posalju na Gradacac'!
Jedino sto se moze reci je to ,da je to bilo jedno od najboljih popunjenja u vojnom naoruzanju koje je itekako dobro doslo u daljnjem ratovanju./&/&%%$$ wrote:zna li ko onako iz prve ruke ispricati sagu o oklopnom vozu i specijalcima iz srbije
kada se povaljase po izlasku... medusobno
i nasta jos jedan srpski ep..ojjjjjj
znali se koliko ih je bilo,ja cuo stotinjak/&/&%%$$ wrote:jesu se medusobno pobili kada su nakon par dana izasli iz oklopnjaka i u nepoznavanju ko je ko bilo je i valjanja medusobno
cuo sam da je u vozu nadeno hrane za 1 mjesec..da ne govorim o oruzju
mozda postavim fotografije
ja sam cula, dabogda na gradaccu zavrsio...BECHO wrote:Eh, sjecam se kao da je jucer bilo, vojnika 2 korpusa i 107 brigade HVO, Bosnjaka i Hrvata, koji su zajednicki odbranili grad od agresora! Kazu da je najveca srpska vojnicka kletva za vrijeme rata bila: 'Daj Boze da te posalju na Gradacac'!
AISI_304 wrote:znali se koliko ih je bilo,ja cuo stotinjak/&/&%%$$ wrote:jesu se medusobno pobili kada su nakon par dana izasli iz oklopnjaka i u nepoznavanju ko je ko bilo je i valjanja medusobno
cuo sam da je u vozu nadeno hrane za 1 mjesec..da ne govorim o oruzju
mozda postavim fotografijecuo sam isto i da se dva dana naoruzanje izvlacilo kamionima i traktorima
![]()
svasta se cuje,to je trajalo dugooooooo,ja sam cuo da ih ima jos i prezivjelih![]()
de ziv bio postavi te fotke ja ih nemam a volio bi ih viditi
cuo sam da i video snimak ima
ma svasta se tu cuje
nisam odavdeeee
pa ne znam o tome puno
nego ovako sto cujem
muse,zelo,hadzija,roki,pero,sajci...slucajno bili tu
![]()
ma da su se oni bogdom sami pobili nebi nasih ljudi nastradalo,jarani mi Ati i Mrkica iz jednog dobrog bataljona tu pogidose, a rodak mi invalid osta,najvaznije je da oni nisu prosli,to je bio jedan od mnogobrojnih neuspjelih pokusaja...ma pokusali su oni i vodenim putem...
najljepsi grad... meni, naravno....cure uvijek posebno lijepe i dotjerane... momci su nam bili galantni, dobro odgojeni.. dolce vita... nekada....
sto se od rata prilicno promijenilo...
-ima vrijeme prije ratakako rece jedan moj jaro, kono, kako smo mi fini bili... i ne radi se o nostalgiji, nego je stvarno svijet nekako drugaciji sada.. ili su posljedice rata ... ili je to nekakva evolucija... bizarna...
Prepisano iz knjige Sadika Sehica Husein Kapetan jelAISI_304 wrote:Jos malo o Gradaccu....
Povrsina opstine iznosi ....40 500km -kvadratnih
sa 56 549 stanovnika(popis`90)
Privreda opstine:
-industrija 57,4%
-poljoprivreda 6,7%
-gradevinarstvo 5,3%
-saobracaj 3,2%
-trgovina 24,8%
-ugostitelj.i turizam 0,9%
-zanatstvo 1,1%
-komunalne djelatnosti 0,2%
-ostale djelatnosti 0,5%
Ekoloske referense:
-Gradacac spada medu dva u BiH i sesnaest gradova bivse juge koji ima kolektor za preciscavanje otpadnih voda,
-izgradena gradska kanalizacija,
-izvrsena regulacija rijeke Gradasnice.
-izgraden Istocni i Zapadni laterarni kanal cime se rjesava problem poplave na sirem podrucju opstine;
carU hajd' mi ti reci jel se pise Sreberenik ili Srebrnikcar-x wrote:ja mogu o liporascu pricat.. hehehe..violentjack wrote:Ako ko zeli podatke po naseljima Gradacca..Vida.Novalici..Rajska..Tramosnjica..Mionica..Medida
sicky wrote:carU hajd' mi ti reci jel se pise Sreberenik ili Srebrnik![]()

u biti, staro ime je Srebrnik.. ali je valjda to bilo tesko za izgovoriti, pa su mu dodali jos jedan vokal, da zvucnije zvuci..sicky wrote:carU hajd' mi ti reci jel se pise Sreberenik ili Srebrnikcar-x wrote:ja mogu o liporascu pricat.. hehehe..violentjack wrote:Ako ko zeli podatke po naseljima Gradacca..Vida.Novalici..Rajska..Tramosnjica..Mionica..MedidaNegdje pise jedno negdje drugo
Ali gore na onoj kuli je pisali men' se cini ovo drugo..
i daj slika svoga grada..imam ja iz tvrdjave ako ti treba
![]()
Mici..slikala sam se na kuli tvoga grada isto ljetos kad sam bila i u Srebr(e)niku...ali samo kratko![]()
-Nije.Nego "Turisticki i privredni vodic"....od Sevke MesanovicaPrepisano iz knjige Sadika Sehica Husein Kapetan jel
-Vida 1-2 i 3,Lukavac G i D,,Hunke,Zelinja g,d,i srednja,Krecane D i G,Ako ko zeli podatke po naseljima Gradacca..Vida.Novalici..Rajska..Tramosnjica..Mionica..Medida
-ma znam ...zato te i pita..nema novalica u ledenicama a i ja nisam novalicka..
-Tamo mi je jaran pogoden ,na zadatku bili, tenkovskom direktno,....kad se sveka sjetim prst na celo stavim ,sta bi sve uradio...hehehe.. ja se liporasca sjecam iz krticine perspektive..
-Poznajes li Kamenjase,Antu i brata mu ,sinove ....iz Tuzlana su znam ih,znaju i oni mene ,gdje su sada, ...Nino,....,Cacic Ivica stari mu benzinsku na Ormanici drzo...svih se ni ne sjecamstari mi je iz tramosnice, tacnije iz njivka,