Shadow_9279 wrote:
@red evil
Svako ima pravo da veruje i da se nada. Mada moj ti je savet najdobronamerniji: bolje je dici ruke od toga. Tako ces se zastiti od razocaranja, osecanja gorcine, neuspeha..itd. Jer, cak i da udjes u vezu, moze ti se dogoditi isto sto i meni da shvatis da spoznas da tu ne mozes pruziti kvalitetno partnerstvo, da je druga strana uvek zbog tebe pod opterecenjem.Ili ste oboje pod opterecenjem. I jednostavno se razocarati. A to ti ne treba veruj mi, taj osecaj. A moram malo i kritiku da uputimako sam vec nisi spreman uci u vezu sa nekom koja je hendikepirana(kako si napisao ranije), nije bas realno pa nije na neki nacin ni fer previse da ocekujes da ce neka zdrava pozeleti vezu sa tobom. Ne znam, ja sam poslednjih dve tri godine prisvojio ovaj princip i od tada sam skinuo veliki psiholoski teret, od kada sam digao ruke od ljubavnog, seksualnog zivota. Ne ocekujem ne nadam se, ne prizeljkujem, ne pokusavam. Pokusao sam,video sam kako je i video da ne ide. Sto je Najvaznije, Shvatio sam da hendikep jeste Problem i da je veoma tesko biti u vezi kada to imas. Tesko je za obe strane, i u svakoj kombinaciji. Prvo je jako komplikovano uopste doci do veze kada imas tezak hendikep, pa onda je iz istog razoga(i jos niza drugih zivotnih) jos komplikovanije da takva veza uspe, opstane. I kada sam to Shvatio odustao sam dalje. Stavio sam to, ljubavni zivot, ad acta. Samim ti oslobodio se jednog velikog pritiska. I naravno, druge sam oslobodio svog tereta.
Hvala na savjetu, kad sam napisao da ne bi usao u vezu sa invalidom, to sam mislio da bi skoro pa i nemoguce funkcionisati, i meni i toj osobi je potrebna pomoc, a ne moze pomoci ni jedno ni drugo, i opet bi bili uslovljeni pomoci nekog drugog, ja znam u cemu mi je potrebna pomoc, npr. meni treba pomoc da odem u WC, meni ta osoba sa invaliditetom pomoci ne moze, dok zdrava osoba moze, ja da sam zdrav ako bi zavolio osobu koja je u kolicima usao bih u tu vezu, smatram da meni, sa ovim razmisljanjem ,ne bi bio problem pomoci joj u stvarima koje ona ne moze.
Meni je "tek" 16. godina, ne mislim jos odustajati od te mogucnosti, gdje bi, naravno, objasio toj osobi sta mogu, a sta ne mogu i pitao da li je spremna da se upusti u tu vezu. Slazem s tim da je tesko, nista u zivotu nije lako, sve ima svoju cijenu.