bravo, ako ih stvarno ima.GaRGa wrote:Nista se ne brini te 20-ke ce ti vise razjebat auto od tih par kamecica na makadamu))
Makadam,kamencici!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: Makadam,kamencici!
-
Alfa159-1.7Turbo
#27 Re: Makadam,kamencici!
Fakat ne kontam to,mislis da Alfa je smece koje nemoze imati te felge?Koji bi razlog bio da gubim vrijeme na forumu,pisuci nesitni,na kraju bas mi je svjedno,znam sta vozim,a ako pogledas moje postove,uvjek sam samo i pokretao teme gdje mi neki savjet treba..a sjecam se tebe, OK si momak,ako se sjecas zimus sam se raspitivao na forumu oko kupovine manjeg dizela, kao zamjesnkog vozila sa ovu Alficu,upravo zbog nerentabilnosti iste i nemogucnosti poptpune upotrebe,drugim rijecima,nisam razmisljao kada sam tolike pare davao za to vozilo,privkla me sredjenost i jak motor,ali to vec druga tema.. ako se dobro sjecam bas si ti dao dosta dobrih odgovora..;)i da,nije Sarajevo cijela Bosna,niti su najbolja auta u Sarajevu;)ovo je bez negatvine konotacije,i pomijesao si me u gornjim psotovima sa neki, kod mene je tkaodje JTS ali ne 1.9 niti sam ikada tvrdio i spomijao da vozim 1.9 JTS...kazes felge 20 da kostaju 10 000..panikada ja toliko love za njih enbih dao..mogu se naci za punooo punoooo manje pare,doduse ne glanc nove i uredne,ali se sve popravi..a 19 incha imas standrano tvornicki na Alfama, porguglaj malo..ja sam iz uzivo gledao na placu gdje sam i svoju uzeo prije par godine, a ni za 20 netrabju velike prepravke,i,niti je to po meni toliki raritet,i uvjeravam te da sam jos jednu na 20 kama vidio,i to u BiH,sto znaci da ima sve vise i sredjenih Alfica..svjestan sam stetnosti tih felgi,i takodje samnjenja manervabilnosti auta, ali nemjenjaju mi se,jer rekao sma takvo sam auto uzeo,i nezleim nista mjenjati..a ceste jesu lose, i ako hocu mogu da idem preko makadama koliko hocu, nemoze me niko kazniti ako smanjim brzinu,sto naravno nije razlog da mi neko namjerno zaspe auto kamencicma niti prasinom..prasina je manji problem,ali ko cesce vozi tu dionicu auto puta,znA O cemu govorim...nazalost,po svim odgovorima na ovu temu,dolazi se do zakljucka da nema mogucnosti sankcionisanja toga,a svako bira hoceli i kakvo ce voziti auto,i na kakvim felgama,i naravno ima pravo da prilagodi brzinu i svom vozilu i uslovima na putu,bez obzira smetali to drugima ili ne...
Napisa s ja,ali sam strasno iznerviran,detaljnim pregledom,vidim i malu zvjezidcu na sajbi, kako se ovaj auto put pravi,prednja karamoblka je dobila veci broj bijelih tackica, a sigurno nikada nije nista radjeno,tako da nije do laka..
:(Pozdrv svim forumasima!
Napisa s ja,ali sam strasno iznerviran,detaljnim pregledom,vidim i malu zvjezidcu na sajbi, kako se ovaj auto put pravi,prednja karamoblka je dobila veci broj bijelih tackica, a sigurno nikada nije nista radjeno,tako da nije do laka..
-
Alfa159-1.7Turbo
#28 Re: Makadam,kamencici!
A za Gargu i Brdara,samo cu ovo jos da kazem..svako ima pravo da vozi sta hoce,ali i ima pravo da prilagodi brzinu uslvima na putu...i kad nisam za volanom ovoga automobila,i sa svakim drugim maksimalno najmanjom brzinom prelazim preko dijela makadama, a i na ona dva prijalza prije onoga bazena u blizni Kaknja, maksimanlno smanjim briznu,pa u prvu i prelazim..bez obzira bio to Renault (drugi auto koji vozim) na regularnim serijskim 15kama ili Alfa na 20 kama..nepravim razliku,i opet nema niko pravo zbog toga da nekom drugom nanese stetu..i nadam se da se i vama nece dogoditi to sto se meni dogodilo, a u buduce zna se , povuci rucnu, i onda se zna ko je kriv..
-
GaRGa
#29 Re: Makadam,kamencici!
nisi ti dobro shvatio, nisam ja rekao da ne mogu stat nego podvozje tvoje alfe nece izdrzatio 20-ke jer nije predvidjeno
ako hoces da ucinis dobro svojoj alfi stavi felge velicine koje ti je i rezervna guma u gepeku....
ako hoces da ucinis dobro svojoj alfi stavi felge velicine koje ti je i rezervna guma u gepeku....