Normalno ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: Normalno ?

Post by ladyblue18 »

E eto samo zene hoce nedostizno. :lol: ludi ne ljuti me 8-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Ne bih se složio, nisu nabrojane osobine normalne, one su nenormalne.

Vjerujem da ćeš se složiti sa mnom da bi se normalna osoba trebal boriti da ih promijeni u normalne, u suprotnosti ovim koje si nabrojala :)
pa onda si prvo trebao reci sta podrazumijevas pod normalno :?

vajda je trebao glasiti naslov-pozeljne osobine
Great Cornholio

#28 Re: Normalno ?

Post by Great Cornholio »

Ladyblue, hajd ti reci kakva bi normalana osoba trebala da bude , ti si vlast, tvoja se pika :D
In love with Bosnia

#29 Re: Normalno ?

Post by In love with Bosnia »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
pa vecina osobina je normalno, samo sto nisu sve osobine pozeljne

ljenost, oholost, samodopadnost, nevjernost, frustriranost, sebicnost, egoizam...sve su to normalne osobine :)
Ne bih se složio, nisu nabrojane osobine normalne, one su nenormalne.

Vjerujem da ćeš se složiti sa mnom da bi se normalna osoba trebal boriti da ih promijeni u normalne, u suprotnosti ovim koje si nabrojala :)
@ vanilla: iskusno! :thumbup:

@ GC: tito si, majke mi! :lol:
Great Cornholio

#30 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:

Da se tema tako zove onda ne bi saznali šta je to normalno, jer poželjno ne mora biti normalno.

Mislio sam da dođemo do nečega univerzalnog, nečega što će unapređivati život, nečega što bi mogli nazvati normalnim.
plain vanilla

#31 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

Da se tema tako zove onda ne bi saznali šta je to normalno, jer poželjno ne mora biti normalno.

Mislio sam da dođemo do nečega univerzalnog, nečega što će unapređivati život, nečega što bi mogli nazvati normalnim.
ti ba ne znas sta hoces...samo mozemo zatvoriti oci pred stvarnosti..
ili pricamo o idealima ili o ljudima koje svakodnevno srecemo
a za svojih 37 godina nisam srela nijednu savrsenu osobu, svaka ima vise mana, ali to je ne cini nenormalnom nego ljudskim bicem
bosanska senzacija

#32 Re: Normalno ?

Post by bosanska senzacija »

Normalan znači biti običan.
Great Cornholio

#33 Re: Normalno ?

Lud i ponosan wrote:Normalno je biti posten, iskren, cestit. Normalno je dobiti sansu, raditi na sebi, napredovati. Normalno je biti pristojan, kulturan, svjestan, neostrascen, skroman i okrenut ka svojoj porodici. Normalno je zeljeti dobro sebi i drugima, misliti na buducnost djece, izaci na izbore, aktivirati se...

Dakle, sve ono sto danas ima neke druge dimenzije.
Šta misliš pod ovim 'napredovati' , u kom smjeru i dokle napredovati ?

Da li bi normalna osoba sebi trebala postavljati neke granice u napredovanju?

Ja mislim da se normalna osoba treba razvijati svestrano, nije normalan niko ko se razvija samo u jednom smjeru.
Great Cornholio

#34 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

ti ba ne znas sta hoces...samo mozemo zatvoriti oci pred stvarnosti..
ili pricamo o idealima ili o ljudima koje svakodnevno srecemo
a za svojih 37 godina nisam srela nijednu savrsenu osobu, svaka ima vise mana, ali to je ne cini nenormalnom nego ljudskim bicem
Da, slažem se, ne postoji savršena osoba ( društvo bi moralo biti savršeno da bi stvorilo takvu osobu), ne postoji neko ko ne mora neke "korekcije" na sebi raditi.
Ali, zar ne misliš da bi nam trebao neki model normalnog, možeš to nazvati i savršenim, i zar ne misliš da bi se mi trebali truditi da , onoliko koliko je to u našoj moći , da se tom modelu što više približimo.
Ja mislim da je ta želja normalna.
amphora

#35 Re: Normalno ?

Post by amphora »

[quote="Great Cornholio"

Mislio sam da dođemo do nečega univerzalnog, nečega što će unapređivati život, nečega što bi mogli nazvati normalnim.[/quote]

Za sve nenormalno slijedi lobotomija?

Normalno gdje, kada i kome? Otkud znamo da su oni koji definišu normalno, sami normalni?

Fakat tema za filozofije :-)
plain vanilla

#36 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

pa onda ne pricamo o normalnom (uobicajenom) nego pricamo o pozeljnom..

uobicajeno da ljudi lazu, a bilo bi lijepo da ne lazu.. :mrgreen: (ovdje ne mislim na bijele lazi)
Great Cornholio

#37 Re: Normalno ?

amphora wrote: Fakat tema za filozofije :-)
Hajd da malo uprostimo.

Normalana žena/ normalan muškarac su vjerni svom partneru, ne lažu ga, trude se da ga usreće, brinu se o svome zdravlju i vanjštini ( i zbog sebe i zbog partnera)... jel tebi sve ovo normalno :) ?
plain vanilla

#38 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
amphora wrote: Fakat tema za filozofije :-)
Hajd da malo uprostimo.

Normalana žena/ normalan muškarac su vjerni svom partneru, ne lažu ga, trude se da ga usreće, brinu se o svome zdravlju i vanjštini ( i zbog sebe i zbog partnera)... jel tebi sve ovo normalno :) ?
ovo je pozeljno, a kad nadjem takvog bit ce mi i normalno :lol:
alchak.ba

#39 Re: Normalno ?

Post by alchak.ba »

normalno je individualno
Great Cornholio

#40 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:pa onda ne pricamo o normalnom (uobicajenom) nego pricamo o pozeljnom..

uobicajeno da ljudi lazu, a bilo bi lijepo da ne lazu.. :mrgreen: (ovdje ne mislim na bijele lazi)
Pričamo o normalnom i želimo normalno učiniti poželjnim.

Misliš ono kad cura pita momka. Stoji li mi ova majica" a on kaže " Ma ko krojena za tebe" a u sebi vako :-) da ne povrijedi njene osjećaje i ne bude bjen :D
Da li je normalno da joj tada kaže istinu, ili da joj uvijek , iz straha da je ne povrijedi, laže da mu se sviđa takva kakva jest, il' bi pametnije bilo da bude hrabar , i na svoje zadovoljstvo malo misli, pa joj kaže " ja bih više volio da obučeš onu drugu, ona ti bolje stoji?
plain vanilla

#41 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:pa onda ne pricamo o normalnom (uobicajenom) nego pricamo o pozeljnom..

Pričamo o normalnom i želimo normalno učiniti poželjnim.

Misliš ono kad cura pita momka. Stoji li mi ova majica" a on kaže " Ma ko krojena za tebe" a u sebi vako :-) da ne povrijedi njene osjećaje i ne bude bjen :D
Da li je normalno da joj tada kaže istinu, ili da joj uvijek , iz straha da je ne povrijedi, laže da mu se sviđa takva kakva jest, il' bi pametnije bilo da bude hrabar , i na svoje zadovoljstvo malo misli, pa joj kaže " ja bih više volio da obučeš onu drugu, ona ti bolje stoji?
Ne, nisam mislila na to
nego kad dodjes u posjet bolesniku ne kazes mu-jojjjj, kako izgledas, pa ti ces haman umrijeti brzo :shock:
postoje istine koje kad izgovoris samo mozes stetu napraviti, zato kazem bijele lazi

a inace volim hrabre ljude :thumbup:
Great Cornholio

#42 Re: Normalno ?

In love with Bosnia wrote: @ GC: tito si, majke mi! :lol:
Nisam, da sam TITO ne bih ja vas pitao šta je normalno, rekao bih " Ovo je normalno i da nisam čuo ni zuc ni muc :x :D
In love with Bosnia

#43 Re: Normalno ?

Great Cornholio wrote:
i po tebi je ovaj normalan? :lol:
Great Cornholio

#44 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
Ne, nisam mislila na to
nego kad dodjes u posjet bolesniku ne kazes mu-jojjjj, kako izgledas, pa ti ces haman umrijeti brzo :shock:
postoje istine koje kad izgovoris samo mozes stetu napraviti, zato kazem bijele lazi

Ja takvom bolesniku vako kažem "rumen si ko nišan" :D

Znači, ti misliš da bi normalan muškarac trebao biti hrabar i reći šta mu se kod žene ne sviđa, a ne plašiti se da će je istina povrijediti , pa zbog toga stalno prešućivati istinu.

Ja mislim da bi normalna žena, ako je to nešto što se njemu ne sviđa neka mana koja se može ispraviti ( bilo fizička ili psihička), trebala biti zahvalna muškarcu koji joj je ukazao na tu manu i što želi da joj pomogne da je otkloni.
Great Cornholio

#45 Re: Normalno ?

In love with Bosnia wrote:
Great Cornholio wrote:
i po tebi je ovaj normalan? :lol:
Normalniji nego onaj koji misli da mu partnerica u nečemu ne izgleda baš najbolje, i sami tim manje mu je privlačna, ali koji nema hrabrosti da joj to kaže.
In love with Bosnia

#46 Re: Normalno ?

Great Cornholio wrote: Normalniji nego onaj koji misli da mu partnerica u nečemu ne izgleda baš najbolje, i sami tim manje mu je privlačna, ali koji nema hrabrosti da joj to kaže.
znači, ako sam te dobro razumela, normalno je da ona oblači ono što se njemu više svidja i time njemu čini zadovoljstvo? ono, ima se smatrati kao normalno da ona obuče nešto u čemu je njemu privlačnija?

što odmah nisi rekao da je normalno ono što je muškarcima normalno, da se ne mlatimo ovde bezveze. :D
amphora

#47 Re: Normalno ?

Post by amphora »

Great Cornholio wrote: Hajd da malo uprostimo.

Meni je to, recimo, prihvatljivo ako je uzajamno, osim dijela sa zdravljem i djelomično -vanjštine, to s partnerom ne bi trebalo imati puno veze :)

Problem je što ti govoriš o pojmu "univerzalnog normalnog". To nit je postojalo nit će postojat.

Evo pokušaj okrenuti temu na "šta je nenormalno?" uz argumentaciju pa ćeš vidjeti koliko je ta teza o normalnom apsurdna.

Možda ja tebe ne razumijem. Možda govoriš o preduslovima koje moramo ispuniti da bi jedna veza bila uspješna, ali to nema veze sa "normalnim".
Great Cornholio

#48 Re: Normalno ?

In love with Bosnia wrote:
Great Cornholio wrote: Normalniji nego onaj koji misli da mu partnerica u nečemu ne izgleda baš najbolje, i sami tim manje mu je privlačna, ali koji nema hrabrosti da joj to kaže.
znači, ako sam te dobro razumela, normalno je da ona oblači ono što se njemu više svidja i time njemu čini zadovoljstvo? ono, ima se smatrati kao normalno da ona obuče nešto u čemu je njemu privlačnija?

što odmah nisi rekao da je normalno ono što je muškarcima normalno, da se ne mlatimo ovde bezveze. :D
Ne, normalno bi bilo da ona obuče nešto što se istovremeno i njoj i njemu sviđa.

Što je normalno ženama trebalo bi biti normalno i muškarcima, trebali bi se prilagođavati jedni drugima, ali pošto nemamo model normalnog to nam ne ide baš tako lako.
underwater

#49 Re: Normalno ?

Post by underwater »

Normalno je ono sto je insanu ili vec poznato ili predvidivo ... tj. kad znamo stanje i ono sto na to stanje djeluje.
Pa onda mozemo, ha empirijom, ha onim sto moja nana zove kauzalitet, pretpostaviti (pogoditi) i buduce stanje.
A kad bi mogli kojim slucajem unaprijed znati cjelinu, pa djelovat naopako, mogli bi svasta ...tj. djelovat tako da se dodje do cilja a da se puno ne patimo. E to moja nana zove teorijom kaosa.
Insanu je znaci normalno samo ono sto mu njegov uzrocno-posljedicni mozak dohaberi.
A sve drugo je kaos.
I neka je vala tako, nije mi zao.
plain vanilla

#50 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Ne, nisam mislila na to

Ja takvom bolesniku vako kažem "rumen si ko nišan" :D

Znači, ti misliš da bi normalan muškarac trebao biti hrabar i reći šta mu se kod žene ne sviđa, a ne plašiti se da će je istina povrijediti , pa zbog toga stalno prešućivati istinu.

Ja mislim da bi normalna žena, ako je to nešto što se njemu ne sviđa neka mana koja se može ispraviti ( bilo fizička ili psihička), trebala biti zahvalna muškarcu koji joj je ukazao na tu manu i što želi da joj pomogne da je otkloni.
Naravno, samo sto postoji nacin kako se to kaze...ja kad idem u kupovinu, uvijek vodim prijateljicu za koju znam da ce mi iskreno reci je li nesto dobro...znaci, istina je ok, ali ne treba se razbacivati
Locked