Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#26 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Mr.Fundamental wrote:Ne treba sudit na osnovu ovih prvih slika, ovu su bile neke od varijanti budućeg izgleda. Ovako je bilo i za Golf VI, bio sam našao 3-4 različite verzije, pa je na kraju nešta skroz drugo bilo. Inače, za razliku od Golfa 6, koji je ustvari samo temeljito redizajnirani Golf 5, sedmica je potpuno nova i neće skoro ništa dijelit sa šesticom. Sedmica se počela razvijat prije nego je šestica uopšte izašla, i prije 3 god. već je bilo brdo informacija kakve će sve novine donijeti. Čak postoji i prilično pouzdana informacija da će uprkos svim tim novotarijama, novi Golf biti jeftiniji od sadašnjeg. Golf + povoljnija cijena od većine konkurencije = teški dani se za konkurenciju spremaju.
To je samo dokaz da vw moze biti jeftin i da su do sada svoje kupce klepali po usima ni zasta. Ali sad veliki dio kolaca uzimaju korejci, francuzi i ostali pa moraju i svabe malo da se spuste na zemlju sa cijenama.
technoGeek

#27 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Istrest ce ljudi kojima je Golf neki statusni simbol, i koji razmisljaju da sto manje izgube na prodaji. Nije im bitno sto auto losije lezi, sto je neudobno, sto dobiju manje a plate vise... To su takvi ljudi, od kojih vecina ide na zamjenu sijalice u servis.

Sjeo sam ja u sve golfove, i vozio ih osjecajuci se kao *ebeni taxista. Nista posebno, auto kao auto, da ne nabrajam dalje ono sto mi se nije svidjelo.

Vjerovatno imam razlog da ga mogu tek tako pokopati, a oslanjam se na ovo sto je rekao covjek koji vozi prvu generaciju Focusa(koju sam i sam vozio, i za koju svi novinari govore da ima najbolje lezanje u klasi): "Malo sam jednom golfu 6-ici pokazao sta je pravi auto, a audi a4 koci u krivinama u kojima ja dodajem gas"

Znaci auto koje je izaslo 98me ubija sesticu koja je 10 godina mladje auto u najmanju ruku. Dovoljno je samo pogledati trap 4ke i Focusa da se vidi koliko VW prodaje muda pod bubrege. Samo sam objektivan, za prvi CC sam rekao da je super, Scirroco je dobar, ali treba biti i realan ;-)
hostapler

#28 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by hostapler »

Mr.Fundamental wrote:Ne treba sudit na osnovu ovih prvih slika, ovu su bile neke od varijanti budućeg izgleda. Ovako je bilo i za Golf VI, bio sam našao 3-4 različite verzije, pa je na kraju nešta skroz drugo bilo. Inače, za razliku od Golfa 6, koji je ustvari samo temeljito redizajnirani Golf 5, sedmica je potpuno nova i neće skoro ništa dijelit sa šesticom. Sedmica se počela razvijat prije nego je šestica uopšte izašla, i prije 3 god. već je bilo brdo informacija kakve će sve novine donijeti. Čak postoji i prilično pouzdana informacija da će uprkos svim tim novotarijama, novi Golf biti jeftiniji od sadašnjeg. Golf + povoljnija cijena od većine konkurencije = teški dani se za konkurenciju spremaju

Ja ne znam kakvo je stanje kod vas gore na Jupiteru, vjerovatno mali zeleni vozaju letilice odavno, ali kod nas na Zemlji Golfić već haman 40 god. razara konkurenciju. Evo čak i pred kraj karijere, šestica se prodaje ko drugi i treći pratitelj zajedno.
De mi molim te reci od koje je to konkurencije Golf jeftiniji bio i od koje ce biti?
Evo ja cu ti reci da ga neces moci ispod 30 000 KM moci dobiti sa osnovnim motorom i osnovnim paketom. A znam neke proizvodzace koji sa bogatijim paketom od Golfa i dizel motorom se prodaju po 25 000.
Mr.Fundamental

#29 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

Slabo bi mi rekao.
http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/Golf.pdf
Golf 1.4 Trendline bez PDV-a 22.148 KM, znači sa PDV-om negdje oko 26 000 KM. I imaš takva mislim tri modela koje možeš dobit ispod 30k. A ti ono reče nijedan. Eto koliko se vjerodostojni argumenti iznose na ovom podforumu, ne možete ni najjednostavnije informacije provjerit.
A to od koje će konkurencije slijedeća generacija biti jeftinija, to ne znam, jer auto još nije ni izašlo, a kamoli cijene, samo se zna da će kao i ova generacija Passata, biti jeftiniji od prošle generacije.
Mr.Fundamental

#30 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

technoGeek wrote:Istrest ce ljudi kojima je Golf neki statusni simbol, i koji razmisljaju da sto manje izgube na prodaji. Nije im bitno sto auto losije lezi, sto je neudobno, sto dobiju manje a plate vise... To su takvi ljudi, od kojih vecina ide na zamjenu sijalice u servis.

Sjeo sam ja u sve golfove, i vozio ih osjecajuci se kao *ebeni taxista. Nista posebno, auto kao auto, da ne nabrajam dalje ono sto mi se nije svidjelo.

Vjerovatno imam razlog da ga mogu tek tako pokopati, a oslanjam se na ovo sto je rekao covjek koji vozi prvu generaciju Focusa(koju sam i sam vozio, i za koju svi novinari govore da ima najbolje lezanje u klasi): "Malo sam jednom golfu 6-ici pokazao sta je pravi auto, a audi a4 koci u krivinama u kojima ja dodajem gas"

Znaci auto koje je izaslo 98me ubija sesticu koja je 10 godina mladje auto u najmanju ruku. Dovoljno je samo pogledati trap 4ke i Focusa da se vidi koliko VW prodaje muda pod bubrege. Samo sam objektivan, za prvi CC sam rekao da je super, Scirroco je dobar, ali treba biti i realan ;-)
Možda je do subjektivnog doživljaja, ali ja nisam primjetio da je Golf neudoban, naprotiv...pogotovo ne u odnosu na Focusa, koji ima tvrđe podešeniji ovjes i amortizere. Agilnost Focusa se ne može osporit, to mu je vječito obilježje bilo, ali dobro ležanje ni Golfu uopšte nije strano. To se pogotovo vidi u brzim prolascima kroz zavoje, kada se auto bukvalno lijepi za cestu, i treba baš pretjerat da ga se izbaci iz ravnoteže. Čak su stručnjaci ocijenili da ni novi Focus u motorizaciji nije dobar kao Golf, koji ima bolje motore. Npr. osnovni Focus 1.4i sa 85 KS ubrzava od 0-100 za 14.1 sek, a Golf 1.2 TSI sa isto konja za 12.3. Bolje i uglađenije vuku, a pri tome i manje troše. To su sve činjenice koje je lahko provjerit, samo malo dublje istraži. I slažem se, samo realno pričat :wink:

P.S. Ko misli da lupetam gluposti, evo mu dobar primjer:
http://www.klix.ba/forum/vase-naredno-v ... s1450.html
Čovjek je vlasnik Golfa 1.2 TSI, i opisivao je auto.
Last edited by Mr.Fundamental on 07/08/2012 02:53, edited 2 times in total.
Maystor

#31 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

technoGeek wrote:Istrest ce ljudi kojima je Golf neki statusni simbol, i koji razmisljaju da sto manje izgube na prodaji. Nije im bitno sto auto losije lezi, sto je neudobno, sto dobiju manje a plate vise... To su takvi ljudi, od kojih vecina ide na zamjenu sijalice u servis.

Ove nebuloze te diskvalificiraju iz kategorije poznavalaca automobila.
2AK-47

#32 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 2AK-47 »

Ein wenig Scheiße sein Name ist Golf
Josko Domorocki

#33 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

Heller wrote:Brace yourselfs WW Fanboys are cumming.

Što je u svijetu za hipstere Apple, kod nas je za "stručnjake" WW
pise se VW psssst :wink:
AMADUDI

#34 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by AMADUDI »

Pa ako vec tako pricas,pogledaj malo boljeg tog fokusa,zagrni malo tapacirung od gepeka,pa pogledaj truhlotinu,digni ga malo na dizalicu pa ga obidzi sa svih strana pa da vidis sta je svicarski sir.Sto se tice motora svaka cast,motori su im dobri ,ali da su tuhlotine i to je istina,dok kod golfa rijetko se to vidja,ali bas rijetko.POZZ
amortizer

#35 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by amortizer »

drugtito2011 wrote:
Brdar wrote:Bitno je da ce trosit 4 litre, a ne da je tolko ruzan. :D
4 litra gradske, sa upaljenom toshiba klimom, a na otvorenom, 2,1 litar.
Pod punim opterecenjem!
Qler

#36 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Uzbrdo :)
amortizer

#37 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by amortizer »

....i u trecoj 16 banki, ocam'
Referent za ONO i DSZ

#38 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Referent za ONO i DSZ »

Statusna krivulja VW grupacije je u nas ondje gdje joj je u Europi vec odavno mjesto.
U osjetno i nadasve na ulicama naseg grada vidljivo silaznom pravcu.

Sto ne zanci da je to nekvalitetno auto ali konkurencija cini cuda.
sarajevo999999

#39 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sarajevo999999 »

Jedini automobil u kojeg moze stati pola metra drva,peceno janje,kanister benzina,dvije gajbe,doduse prazne Sarajevskog kiseljaka + malo pijeska sa lopatom,nekakvih lanaca i kabasta improvizovana kutija prve pomoci je Golf. stoga moje duboko postovanje imenovanom.
amortizer

#40 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by amortizer »

sarajevo999999 wrote:Jedini automobil u kojeg moze stati pola metra drva,peceno janje,kanister benzina,dvije gajbe,doduse prazne Sarajevskog kiseljaka + malo pijeska sa lopatom,nekakvih lanaca i kabasta improvizovana kutija prve pomoci je Golf. stoga moje duboko postovanje imenovanom.
Svakako, tu je vozac koji je "povukao" sumara i zenu mu sa pijace :)
Cadvi konza :D
530i

#41 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

veliki dasa wrote:
Image

Image
Ovaj može proći kao KIA naprijed i kao Hyundai nazad. Izdvajanje katadioptera na dno branika je fazon viđen ima preko deset godina (da sad ne kažem kod kog auta :lol: ). Prosječan ili ispodprosječan dizajn, kvalitet tako-tako, ali agresivan brainwashing marketing u kombinaciji sa nikad prestalim nacizmom u Njemačkoj dovodi do većeg broja prodanih golfova...
citroen xm

#42 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Mr.Fundamental wrote:Slabo bi mi rekao.
http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/Golf.pdf
Golf 1.4 Trendline bez PDV-a 22.148 KM, znači sa PDV-om negdje oko 26 000 KM. I imaš takva mislim tri modela koje možeš dobit ispod 30k. A ti ono reče nijedan. Eto koliko se vjerodostojni argumenti iznose na ovom podforumu, ne možete ni najjednostavnije informacije provjerit.
A to od koje će konkurencije slijedeća generacija biti jeftinija, to ne znam, jer auto još nije ni izašlo, a kamoli cijene, samo se zna da će kao i ova generacija Passata, biti jeftiniji od prošle generacije.

Ahahahahah sa tim pejadnim motorom 26000 KM. Da je na početku karijere bio bi možda prihvatljiv, ali to su cijene modela na zalasku karijere.
tf2_spy

#43 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tf2_spy »

kako svaka tema o autima završi kao prepucavanje vw fanova s jedne, i vw pljuvača s druge strane? nevjerovatno, majke mi...
juzna_strana

#44 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by juzna_strana »

Bice i on 3 milje,samo lakapo :D
veliki dasa

#45 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

Better Man wrote:
veliki dasa wrote:bilo je prije puno ljepših studija

ovo je već ličilo na lijep auto

Image

Image
Ovo već liči na nešto, dok one gornje slike koje izgleda predstavljaju pravu sedmicu pokazuju da je Golf 7 klasični redizajn šestice i da je dizajnerski totalni promašaj! Nije ni čudo što u VW svaki par godina izbacuju novog Golfa, jer ih konkurencija uništi!
NIJE ljudi redizajn, šestica i jeste bil, ali su se odlučili da je nazovu šesticom jer su uveli totalno nove commonrail motore, te smatrali da ipak to treba da odluči da je to novi auto
sedmica ide na TOTALNO novoj platformi MQB
a da su sa dizajnom usrali...jesu i to dobro, ali ionako su konzervativni kupci Golfa, te ih to neće puno smetati :?

Image
drndalo

#46 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

E pa ovaj bi jos i mogao proci, ima osobnost, najzad... :mrgreen:

Image
drugtito2011

#47 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drugtito2011 »

Zar bilo ko, ko kaze nesto protiv golfa, mora biti deklarisan kao mrzitelj golfa. Ovo je isto ko sa strankama. Ko nije za nas, protiv nas je.

Kakva ce cijena biti vidjecemo, ali neko je napisao cijenu 26000 KM za benzinca. Pa kad su to golfovi bili prepoznatiljvi kao benzinci? Odgovor je - NIKAD. Kad se prica o golfu, po defaultu se misli da dizelasa, sa raznim oznakama, bojama slova, i sl.. Dizel golf, jeftino auto !!!! Mission impossible.
Doktor29

#48 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Doktor29 »

tf2_spy wrote:kako svaka tema o autima završi kao prepucavanje vw fanova s jedne, i vw pljuvača s druge strane? nevjerovatno, majke mi...
Vozim sesticu vec 3 godine, presao sko 140.000 i imao sam dva kvara, lezaj neki i kompresor od klime i zamjenit cu je sa ovim novim kada bude dostupan. Prezadovoljan sam sa tim autom a vozio sam svasta, od Focusa u kojem je nemoguce razgovarati pri brzini od 180 Km jer je buka nepodnosljiva, ne znam kako i zbog cega do smjesnog citroena C4.
saibaba

#49 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

Sustinski VW nije nikad ni pravio neke velike izlete sa dizajnom kao neki francuski proizvodjaci recimo ... mana auta sa nekim "spektakularnim dizajnom" je sto su popularni kratko vrijeme nakon toga im drasticno opada vrijednost ...
veliki dasa

#50 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

Doktor29 wrote:
tf2_spy wrote:kako svaka tema o autima završi kao prepucavanje vw fanova s jedne, i vw pljuvača s druge strane? nevjerovatno, majke mi...
Vozim sesticu vec 3 godine, presao sko 140.000 i imao sam dva kvara, lezaj neki i kompresor od klime i zamjenit cu je sa ovim novim kada bude dostupan. Prezadovoljan sam sa tim autom a vozio sam svasta, od Focusa u kojem je nemoguce razgovarati pri brzini od 180 Km jer je buka nepodnosljiva, ne znam kako i zbog cega do smjesnog citroena C4.
nije ni riječ o kvalitetu, njemačka vozila, pa i fau-wau su kvalitetno rađeni, ali je dizajn problematičan
pa i sam golf KEC koji je udario temelje instituciji Golf je dizajniran od strane čuvenog italijana Giorgetto Giugiara i italdizajna :shock:
zanimljivo je to, italijani su najjači u dizajnu, ali kvalitet NULA :cry:
Post Reply