Curiosity Rover

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
underwater

#26 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Billy the Kid wrote:Sve ti je to manipulacija. Dohako ti Ahmedinedzad. Nicem ne vjeruj dok licno ne odes gore.

Tako ti je i za Mars.
Aj dobro.
Ao tebi valja to objasnjenje, valja i meni.
Platformas

#27 Re: Curiosity Rover

Post by Platformas »

De ba ignorisite lika. On je u 1400 i nekoj.

I fucking love science
Srce mi ko dzamija kad vidim ove inzinjere kako unapredjuju svijet :D

http://www.youtube.com/watch?&v=E88d4e1gYh0
Billy the Kid

#28 Re: Curiosity Rover

Post by Billy the Kid »

underwater wrote:
Billy the Kid wrote:Sve ti je to manipulacija. Dohako ti Ahmedinedzad. Nicem ne vjeruj dok licno ne odes gore.

Tako ti je i za Mars.
Aj dobro.
Stvarno? Ja bih se mogao zakleti da si na prethodnoj stranici tvrdio kako NASA manipulise glupim Bosancima (i to samo nekoliko njih zlih pojedinaca), te da nema dokaza da su sletjeli na Mars.
underwater

#29 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Platformas wrote:De ba ignorisite lika. On je u 1400 i nekoj.

I fucking love science
Srce mi ko dzamija kad vidim ove inzinjere kako unapredjuju svijet :D

http://www.youtube.com/watch?&v=E88d4e1gYh0
Volis, al preko u tube :D
I onda po mahali palamudid, pravit se pametan :wink:
underwater

#30 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Billy the Kid wrote:
underwater wrote:

Tako ti je i za Mars.
Aj dobro.
Stvarno? Ja bih se mogao zakleti da si na prethodnoj stranici tvrdio kako NASA manipulise glupim Bosancima (i to samo nekoliko njih zlih pojedinaca), te da nema dokaza da su sletjeli na Mars.
Aj nane ti, citiraj to dze sam reko da nasa manipulise glupim bosancima ...
Prije ce bit da sam reko nesta drugo, al tebi citanje ja bi reko ne ide najbolje 8)
statixx

#31 Re: Curiosity Rover

Post by statixx »

What to Expect When Curiosity Starts Snapping Pictures

Color pictures from the rover's Mars Descent Imager, or MARDI, acquired as the rover descends to the Martian surface, will help pinpoint the rover's location. Initial images from MARDI are expected to be released Aug. 6, the day after landing. These will also be in the form of thumbnails (in the case of the science cameras, thumbnails can vary in size, with the largest being 192 pixels wide by 144 pixels high). One full-resolution image may also be returned at this time.

Additional color views of the planet's surface are expected the morning of Aug. 7 from the Mars Hand Lens Imager, or MAHLI, one of five devices on the rover's Inspector Gadget-like arm. The camera is designed to take close-up pictures of rocks and soil, but can also take images out to the horizon. When Curiosity lands and its arm is still stowed, the instrument will be pointed to the side, allowing it to capture an initial color view of the Gale Crater area.

http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/n ... 20803.html

http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw/
Platformas

#32 Re: Curiosity Rover

Post by Platformas »

Image
Billy the Kid

#33 Re: Curiosity Rover

Post by Billy the Kid »

underwater wrote:
Billy the Kid wrote: Stvarno? Ja bih se mogao zakleti da si na prethodnoj stranici tvrdio kako NASA manipulise glupim Bosancima (i to samo nekoliko njih zlih pojedinaca), te da nema dokaza da su sletjeli na Mars.
Prije ce bit da sam reko nesta drugo, al tebi citanje ja bi reko ne ide najbolje 8)
Pominjanjem Mrduse Donje u kontekstu moglo bi nekako da znaci da mislis na Rvate, ali posto je ovo bosanski portal pretpostaviti je da je asocijacija na ovdasnje ucesnike.

Moja paralela s Iranom i njihovim svemirskim programom, evo da ti nacrtam, je da tebi otvorim oci kako selektivno pristupas informacijama, a u isto vrijeme optuzujes druge da su zrtve manipulacije.

Je li sad malo jasnije?
drag_gost

#34 Re: Curiosity Rover

Post by drag_gost »

Hajmo sad da pocnemo o Hrvatima i Bosancima, dugo nismo. Ljudi ce jos malo na Mars a ovdje se na forumu dokazuje ciji je veci. Boze, Boze. :D
underwater

#35 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Billy the Kid wrote:
underwater wrote:
Billy the Kid wrote: Stvarno? Ja bih se mogao zakleti da si na prethodnoj stranici tvrdio kako NASA manipulise glupim Bosancima (i to samo nekoliko njih zlih pojedinaca), te da nema dokaza da su sletjeli na Mars.
Pominjanjem Mrduse Donje u kontekstu moglo bi nekako da znaci da mislis na Rvate, ali posto je ovo bosanski portal pretpostaviti je da je asocijacija na ovdasnje ucesnike.

Moja paralela s Iranom i njihovim svemirskim programom, evo da ti nacrtam, je da tebi otvorim oci kako selektivno pristupas informacijama, a u isto vrijeme optuzujes druge da su zrtve manipulacije.

Je li sad malo jasnije?
He he ... predpsotavljas ti svasta ...al pogresno.
Iranski satelitski program je otvoren ... cak ovaj zadnji satelit lansiran je za potrebe studenata, direktno se upucavaju na kamere i ostalu opremu. Mislim da mozes cak i ti iz bosne.
NASA programi nisu .... oni su VOJNI i strateski.
Moras bit PRAVOOO glup pa vjerovat da je to doprinos covjecanstvu.
Ja nidze nisam spominjo ni islam ni boga ni iran ni muslimane.
Vi ste se odma na to obrusili ... a jebemu nema za to ni jedan razlog.
Htio sam vam samo reci da ste papci koji o nauci znate samo s interneta ....a totalne ste analfabete.
Jer bukvalno NISTA ovde nisam procito sto pokazuje da znate ISTA o ovome il o astrofizici uopce. Hronican spam sve sto ima na ovom thread. NISTA, pazi nista, nijedan komentar da valja insanu koji ima 2 kruga oko skole.
Halali, al vako ti je ... nemoj mi mahale zamajavat, nane ti :-)
lajkujMe

#36 Re: Curiosity Rover

Post by lajkujMe »

Tema otisla u :-) ali nema veze evo ja cu postaviti pitanja

sta je tacna misija curiosity? Sta ce sve raditi tamo koliko dugo? Dali ima alate da trazi zive organizme?
Sunrise00

#37 Re: Curiosity Rover

Post by Sunrise00 »

lajkujMe wrote:Tema otisla u :-) ali nema veze evo ja cu postaviti pitanja

sta je tacna misija curiosity? Sta ce sve raditi tamo koliko dugo? Dali ima alate da trazi zive organizme?
koliko sam skontala, trazit ce dokaze da na marsu postoje faktori koji su pridonijeli razvoju zivih bica :D misija bi trebala trajati dvije godine, ali moze se produziti. Energiju dobija od plutonijeve baterije i ima dovoljno energije da bude tamo cini mi se 17 godina :D

http://www.reuters.com/article/2012/08/ ... A920120806 :wink:
Radijan Svijet Nauke

#38 Re: Curiosity Rover

Post by Radijan Svijet Nauke »

Ovih dana kako je počela priča o Curiosityu, svi smo zaboravili na Higgsov bozon - http://goo.gl/zDXyI, al hajd' pošto se tema zove "Curiosity Rover" i pošto ovo nije pravo mjesto za bozon, da malo i ja zaboravim :P
underwater

#39 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Radijan Svijet Nauke wrote:Ovih dana kako je počela priča o Curiosityu, svi smo zaboravili na Higgsov bozon - http://goo.gl/zDXyI, al hajd' pošto se tema zove "Curiosity Rover" i pošto ovo nije pravo mjesto za bozon, da malo i ja zaboravim :P
Ajebemu.
Opet copypastas.
I ovaj tekst ti je malo senzacionalisticki.
Masa otkrica sa 3 pa i sa 4 sigma zavrsila su u smetlju.
A da su dobili 5 sigma, to cisto sumnjam, daj neki link za to, al ozbiljniji od ovog smijesnog portala.
Jako je malo otkrica sa 5 sigma ...
Sunrise00

#40 Re: Curiosity Rover

Post by Sunrise00 »

underwater wrote:
Radijan Svijet Nauke wrote:Ovih dana kako je počela priča o Curiosityu, svi smo zaboravili na Higgsov bozon - http://goo.gl/zDXyI, al hajd' pošto se tema zove "Curiosity Rover" i pošto ovo nije pravo mjesto za bozon, da malo i ja zaboravim :P
Ajebemu.
Opet copypastas.
A da su dobili 5 sigma, to cisto sumnjam, daj neki link za to, al ozbiljniji od ovog smijesnog portala.
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-19076355
najgore je sto ja jos nisam upratila jel' ti trollas
underwater

#41 Re: Curiosity Rover

Post by underwater »

Sunrise00 wrote:
underwater wrote:
Ajebemu.
Opet copypastas.
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-19076355
najgore je sto ja jos nisam upratila jel' ti trollas
Ma jok.
A i godrina mi je za link. Fala :D Nisam znao.
Ako pratis malo stranu stampu vidices da im je pun k... ovog higsovog bozona.
Eu je popizdila. MILIJARDE su ovi u cernu potrosili, a niko ne konta sta cem im to.
Koga briga za to higsovo polje, sta ce se promjeniti ako se to i dokaze?
Kakav je to dokaz? Chega? Svi postavljaju sad to pitanje. Ne mozes ga pojest, a ni za oruzje nije upotrebljivo. A potrosili bruku para.
fatamorgana

#42 Re: Curiosity Rover

Post by fatamorgana »

underwater wrote: Ma jok.
A i godrina mi je za link. Fala :D Nisam znao.
Ako pratis malo stranu stampu vidices da im je pun k... ovog higsovog bozona.
Eu je popizdila. MILIJARDE su ovi u cernu potrosili, a niko ne konta sta cem im to.
Koga briga za to higsovo polje, sta ce se promjeniti ako se to i dokaze?
Kakav je to dokaz? Chega? Svi postavljaju sad to pitanje. Ne mozes ga pojest, a ni za oruzje nije upotrebljivo. A potrosili bruku para.
Pa to bi dokazalo da Bog nije dosad sjedio skrštenih ruku kako to tvrde ateisti, ako ništa drugo stvorio je bar taj Higgsov bozon, :D
Sunrise00

#43 Re: Curiosity Rover

Post by Sunrise00 »

over&out :run:
zilog

#44 Re: Curiosity Rover

Post by zilog »

underwater wrote:A odakle ti znas da su oni zaista sletili na Mars?
Kako znas da ovo sve nije fake?
Trebam ozbiljne argumente, a ne argumente tipa znas li ti sta je nasa i sl.
Da se razumijemo, meni je nebitno jesul ili nisu (sletili) vec samo hocu pokazat moc MANIPULACIJE koja danas postoji u rukama sasvim malog broja ljudi.
Evo daj mi jedan argument na osnovu kojeg ti znas da ovo nije prica za malu djecu vec da je stvarno.
Daklem, pucaj galileju iz mrduse donje ...da vidimo koliko ozbiljno poznas astronomiju. 8)
Sta bi tebi bio ozbiljan argument?

Meni bi bilo dovoljno provjeriti dolazi li radio signal sa Marsa. Na isti nacin su Amerikanci saznali da su Rusi lansirali Sputnik, a Rusi se uvjerili u americko slijetanje na mjesec.
odr0n

#45 Re: Curiosity Rover

Post by odr0n »

Image
Image
Image

Specijalni prilog:

:mrgreen:
hary

#46 Re: Curiosity Rover

Post by hary »

Platformas