Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
- Skyfox
#26 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Nisam nikad nista slomio, jos, ali kad sam bio klinac, nekih 6g gledao sam s drugom Petak 13
drug se odusevio, uzeo makaze i potrcao prema meni, zapne i u padu zabije mi makaze u zglob od noge, ono do drske
... sjecam se da sam ih izcupao i usutio se, pita njegova mama ko je prosuo sok a meni krv lipti iz noge
Ne znam zasto al stavili mi gips mjesec dana i sjecam se da ga je stari prepilio kod kuce za Novu godinu 
- antonija
#27 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Petak 13Skyfox wrote:Nisam nikad nista slomio, jos, ali kad sam bio klinac, nekih 6g gledao sam s drugom Petak 13drug se odusevio, uzeo makaze i potrcao prema meni, zapne i u padu zabije mi makaze u zglob od noge, ono do drske
... sjecam se da sam ih izcupao i usutio se, pita njegova mama ko je prosuo sok a meni krv lipti iz noge
Ne znam zasto al stavili mi gips mjesec dana i sjecam se da ga je stari prepilio kod kuce za Novu godinu
- Skyfox
#28 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
i to sa 6g event. 7 a branili mi Bal vampira
jes da sam premro ali horror i dalje zanr no 1
Sto se tice kostolomaca, jednom sam gledao sa strane utakmicu i bukvalno meni ped facom lik slomije drugom nogu. ono sve u prvom planu uz audio
gluho bilo 
Sto se tice kostolomaca, jednom sam gledao sa strane utakmicu i bukvalno meni ped facom lik slomije drugom nogu. ono sve u prvom planu uz audio
- kneginjica Mery
#29 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
zlo87 wrote:Nisam nikada ništa slomio i hvala dragom Allahu na tome.
-
presca
#30 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
U udesu sa 16 godina , slomila zglob na desnoj ruci , desna noga koljeno slomljeno lijeva noga zglob slomljen .Mjesec dana lezanja u bolnici + mjesec lezanja kod kuce .U 2 mjesecu trudnoce se okliznem na mokre plocice lupim glavom na otvorenu ladicu osim 3 sava na glavi imala sam i slomljen zglob na lijevoj ruci .Ja pravi peh
.
Last edited by presca on 12/08/2012 22:27, edited 1 time in total.
- vesela_sveska
#31 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Nikad nista ne osjetim.antonija wrote:vesela_sveska wrote: Uhhhhh, da li te sada boli na promjenu vremena ?
-
Mr Tare
#32 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
slomio mali prst na desnoj ruci pogodila me lopta ,iso u bolnicu Abdulah Nakas ,ceko 1 sat ,kad je konacno doktor dosao doveo je prijateljicu na kaficu ,srecu bio je stari samnom pa je odmah reagirao ,pogledo prst nije nista ispraljo stavio mi gips nosio 7 dana ,i dan danas me boli ujutro ili kad treniram ,puno je deblji za razliku od prsta sa ljeve ruke ,i kriv je ! TOLIKO O DOKTORIMA U SARAJEVU!
-
casanova123
#33 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
OVAKO 
slomio prosle godine ruku i zavrsio na dvije operacije.. nosio gips mozda maksimalno 3 sedmice.. veoma tezak lom ali nisam bio operisan ovdje nego u njemackoj.. kazu ovi nasi doktori kao da oni to nikad ne bi operisali nego bi oni to u gips i da zaraste, a kao zaraslo bi za jedno 6-8 mjeseci jer je bas bio tezak lom i skroz se kosti razdvojile xd..
slomio prosle godine ruku i zavrsio na dvije operacije.. nosio gips mozda maksimalno 3 sedmice.. veoma tezak lom ali nisam bio operisan ovdje nego u njemackoj.. kazu ovi nasi doktori kao da oni to nikad ne bi operisali nego bi oni to u gips i da zaraste, a kao zaraslo bi za jedno 6-8 mjeseci jer je bas bio tezak lom i skroz se kosti razdvojile xd..
- kica
#34 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Inace smo poznati po susretljivim i ljubaznim doktorima bas me cudicasanova123 wrote:OVAKO
Salu na stranu, dobro je je da je sve ok zavrsilo.
-
Mmba
#35 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Toliko...Mr Tare wrote:slomio mali prst na desnoj ruci pogodila me lopta ,iso u bolnicu Abdulah Nakas ,ceko 1 sat ,kad je konacno doktor dosao doveo je prijateljicu na kaficu ,srecu bio je stari samnom pa je odmah reagirao ,pogledo prst nije nista ispraljo stavio mi gips nosio 7 dana ,i dan danas me boli ujutro ili kad treniram ,puno je deblji za razliku od prsta sa ljeve ruke ,i kriv je ! TOLIKO O DOKTORIMA U SARAJEVU!
-
Mmba
#36 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Golf II je cudoPeekABoo wrote:Drugi razred osnovne škole. Ispred zgrade u kojoj je zabrana udari me golf II, crveni![]()
Slomila nogu na dva mjesta. U gipsu tri mjeseca. Jako ružno iskustvo.
- al_akhisari
#37 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
...u 4-tom razredu oš, slomio ruku (zatvoreni lom); roditelji me, na nagovor tetke i pozitivnog iskustva njenog sina, odvedu jednoj, tada vrlo popularnoj teti, koja je uspješno "pravila ruke, noge, leđa"; uglavnom, nakon 4-5 neprespavanih noći, ponovni odlazak, otkrije da su se otvorile rane i da je nešto krenulo loše; slijedi malo lomljenja, pravljenja, pa opet pravljenja i mjesec dana gipsa; nakon gipsa, ruka/ prsti ukočeni i bez osjećaja u tri prsta; doktori prognoziraju moguće "sušenje"; slijede mjeseci terapija, nekakvih igala i vježbanja; danas, osim rana iznad zgloba i našto manjeg obima okretanja ruke oko ose, sve je ok;
P.S. iz tog vremena neću nikada zaboraviti sliku, u kojoj sjedim u čekaonici s rukom u povezu i gipsu, nakon što su mi morali malo "razmrdati kosti koje su počele srastati", jednog neuspješnog pravljenja i drugog uspješnog, i mislim kako je sve ovo užasno i loše, iz susjedne ordinacije izlazi decko s obje ruke u povezu i gipsu; vjerujte, da mi je odmah bilo lakše
P.S. iz tog vremena neću nikada zaboraviti sliku, u kojoj sjedim u čekaonici s rukom u povezu i gipsu, nakon što su mi morali malo "razmrdati kosti koje su počele srastati", jednog neuspješnog pravljenja i drugog uspješnog, i mislim kako je sve ovo užasno i loše, iz susjedne ordinacije izlazi decko s obje ruke u povezu i gipsu; vjerujte, da mi je odmah bilo lakše
-
kakavdanakneiskustvu
-
Mmba
#39 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Dobro je da je sve okal_akhisari wrote:...u 4-tom razredu oš, slomio ruku (zatvoreni lom); roditelji me, na nagovor tetke i pozitivnog iskustva njenog sina, odvedu jednoj, tada vrlo popularnoj teti, koja je uspješno "pravila ruke, noge, leđa"; uglavnom, nakon 4-5 neprespavanih noći, ponovni odlazak, otkrije da su se otvorile rane i da je nešto krenulo loše; slijedi malo lomljenja, pravljenja, pa opet pravljenja i mjesec dana gipsa; nakon gipsa, ruka/ prsti ukočeni i bez osjećaja u tri prsta; doktori prognoziraju moguće "sušenje"; slijede mjeseci terapija, nekakvih igala i vježbanja; danas, osim rana iznad zgloba i našto manjeg obima okretanja ruke oko ose, sve je ok;
-
Juliuscezar
#40 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Ruka, kad sam bio bas mali sestra mi je slomila. Povukla i pukla jbg-
Noga, stepenice skakutanje i skocni zglob, mislim nekih 3 sedmice gipsa.
E kljucna kost, biciklo, noga sklize sa pedale i uleti u zice prve felge, i ja i biciklo salto. 5 sedmica LJETNOG raspusta u onim kaisevima , imate sliku kako izgleda stranici prije. To je bilo cini mi se prije 2 godine ili 3
Noga, stepenice skakutanje i skocni zglob, mislim nekih 3 sedmice gipsa.
E kljucna kost, biciklo, noga sklize sa pedale i uleti u zice prve felge, i ja i biciklo salto. 5 sedmica LJETNOG raspusta u onim kaisevima , imate sliku kako izgleda stranici prije. To je bilo cini mi se prije 2 godine ili 3
-
Mmba
#41 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Sestra kostolomac
.
-
Juliuscezar
#42 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Mama nesto plela i ja se bio zapetljo, i rekli sestri da me izvuce, a ona ocito fino izvuklaMmba wrote:Sestra kostolomac.
-
Mmba
#43 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Auuh, jel bas pukla ?
- Optimist
#44 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Zglob desne sake - 6 sedmica gips. Pao na snijegu jedne davne zime.
Poslije toga na fudbalu u sali ruzno doskocim i izvrnem zglob desne noge - 4 sedmice cizma potkoljenica.
Poslije toga na fudbalu u sali ruzno doskocim i izvrnem zglob desne noge - 4 sedmice cizma potkoljenica.
-
Juliuscezar
#45 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Jbm ga ne sjecam se, ali babo je skinuo gips samovoljno znaci i nije toliko ozbiljan lomMmba wrote:Auuh, jel bas pukla ?
- Bianconeri1988
#46 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Nikad ništa nisam slomio hvala Bogu, mada sam pun ožiljaka i na rukama i nogama, imam jedan i na čelu. 
-
Mmba
#47 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Možda i nije bio lom.bhnapoleon1 wrote:Jbm ga ne sjecam se, ali babo je skinuo gips samovoljno znaci i nije toliko ozbiljan lomMmba wrote:Auuh, jel bas pukla ?
-
mali_balon
#48 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Ligamente koljena 3 sedmice noga u gipsu od gleznja do jaja, skijanje,
- Logovan
#49 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Ja sam neuništiv. 
- ho oponopono
#50 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
...jesam, 2 puta lijevu nogu i opet cu...