Ne da su zara nego...otprilile predracun za 5 unutrasnjih vrata, dvoja sa punim krilom, troja sa staklom i nadsvijetlom cca 4200KM, ko da po sobama stavljam blindo vrata hahahahahajemenvais wrote:Na kraju kad se sve sabere i oduzme, cini mi se da cu se odluciti za Kontinental. Razlika u cijena je prilicna, ali nije astronomski ipak. Kako god se uzme, radi se o jednokratnoj investiciji koja je predvidjena da traje dugo vremena. Pa kad je vec tako, neka se uradi kako treba. Hvala Elnaf i svi ostali!
Drveni prozori i vrata
-
sarajevowintwr
#26 Re: Drveni prozori i vrata
- kurty
#27 Re: Drveni prozori i vrata
Svaka roba ima svoju mušteriju..sarajevowintwr wrote:Ne da su zara nego...otprilile predracun za 5 unutrasnjih vrata, dvoja sa punim krilom, troja sa staklom i nadsvijetlom cca 4200KM, ko da po sobama stavljam blindo vrata hahahahahajemenvais wrote:Na kraju kad se sve sabere i oduzme, cini mi se da cu se odluciti za Kontinental. Razlika u cijena je prilicna, ali nije astronomski ipak. Kako god se uzme, radi se o jednokratnoj investiciji koja je predvidjena da traje dugo vremena. Pa kad je vec tako, neka se uradi kako treba. Hvala Elnaf i svi ostali!
Pitaj da vrata ne budu od drveta u komadu, nego spojevi i imas 8% popusta... Das sve unaprijed imas jos 3%...
Tako sam ja za prozore
- Maraschino
#28 Re: Drveni prozori i vrata
Ja prije par godina u Bihacu kod jednog proizvodjaca vrata pitam ''koliko su vam ova unutrasnja vrata'' kaze hiljada, ''a koliko su ona tamo''? kaze on hiljada, ''a gdje su vam izlazna vrata''sarajevowintwr wrote:Ne da su zara nego...otprilile predracun za 5 unutrasnjih vrata, dvoja sa punim krilom, troja sa staklom i nadsvijetlom cca 4200KM, ko da po sobama stavljam blindo vrata hahahahahajemenvais wrote:Na kraju kad se sve sabere i oduzme, cini mi se da cu se odluciti za Kontinental. Razlika u cijena je prilicna, ali nije astronomski ipak. Kako god se uzme, radi se o jednokratnoj investiciji koja je predvidjena da traje dugo vremena. Pa kad je vec tako, neka se uradi kako treba. Hvala Elnaf i svi ostali!
Ovdje na forumu igrom slucaja jedan forumas mi preporuci manju radionicu gdje se prave puna unutrasnja vrata. Odem tamo izaberem model, sve dogovorimo i covjek super sve odradio plus stepenice i sankove. Ja prezadovoljan.
Najskuplja vrata od dn.boravka sa nadsvjetlom i iz vise segmenata izasla me 470 a obicna sobna vrata 380-400 KM. Sve puno drvo sa opsavnim lajsnama i ugradnjom.
-
edinjeko
#29 Re: Drveni prozori i vrata
Možeš li nam dati broj tog majstra?
- Edin H.
#30 Re: Drveni prozori i vrata
Ima li kakav majstor da popravlja vanjske roletne, zapetljala se kanafa 
- Maraschino
#31 Re: Drveni prozori i vrata
Sta ce ti majstor. Skines poklopac sa kutije i sve ti je ko na dlanu.Edin H. wrote:Ima li kakav majstor da popravlja vanjske roletne, zapetljala se kanafa
Ako te zanima majstor je u TK Zivinice.by edinjeko » 09 Feb 2019, 14:33
Možeš li nam dati broj tog majstra?
- Edin H.
#32 Re: Drveni prozori i vrata
I to kazes, ali da se ne strmeknemMaraschino wrote:Sta ce ti majstor. Skines poklopac sa kutije i sve ti je ko na dlanu.Edin H. wrote:Ima li kakav majstor da popravlja vanjske roletne, zapetljala se kanafa
.
- Maraschino
#33 Re: Drveni prozori i vrata
Ako nemas poklopac iznutra(u prosoriji) onda imas problem sa visinom.Edin H. wrote:I to kazes, ali da se ne strmeknemMaraschino wrote:Sta ce ti majstor. Skines poklopac sa kutije i sve ti je ko na dlanu.Edin H. wrote:Ima li kakav majstor da popravlja vanjske roletne, zapetljala se kanafa
.
- Edin H.
#34 Re: Drveni prozori i vrata
Ma da, u pravu si, s vana je, a na spratu.Maraschino wrote:
Ako nemas poklopac iznutra(u prosoriji) onda imas problem sa visinom.
-
Proposition Joe
#35 Re: Drveni prozori i vrata
Gdje zamjeniti stakla na drvenim prozorima? Da li se to uopste radi? Zao mi skroz mijenjati stolariju jer je odlicna ali je problem u staklima jer je u njih usao zrak, pa izgledaju muljavo.
Zanima me ima li neko neku preporuku kome I gdje se obratiti za zamjenu stakala na postojecim prozorima?
Zanima me ima li neko neku preporuku kome I gdje se obratiti za zamjenu stakala na postojecim prozorima?
- kokuz_sa
#36 Re: Drveni prozori i vrata
RamaglassProposition Joe wrote:Gdje zamjeniti stakla na drvenim prozorima? Da li se to uopste radi? Zao mi skroz mijenjati stolariju jer je odlicna ali je problem u staklima jer je u njih usao zrak, pa izgledaju muljavo.
Mada ja bi kod njih uzeo samo stakla a nasao dobrog stolara da ugradi ih u prozore
-
tomhagen
#37 Re: Drveni prozori i vrata
Da malo osvježimo temu. Planiram na ljeto mijenjati vanjsku stolariju. Lokacija Sarajevo. Imate li kakve preporuke, prijedloge, iskustva. Skupo, neskupo, ali kvalitetno. Hvala svima.
-
cacko
#38 Re: Drveni prozori i vrata
Kontinental iz Kiseljaka svi hvale. Ja, nažalost, moram da se požalim. Vanjska strana prozora stradala nakon četiri godine. Boja popucala, drvo promijenilo boju, nije se više moglo prefarbati a da izgleda imalo dobro. Guma katastrofa. Deformisala se i više ne dihtuje. Zvao firmu da nešto urade, došli i improvizovali, tako da je postalo još gore. Preskupi. Reklama - rade i za izvoz! Možda. Ali, kao kod Milke- u Švicarskoj jedan kvalitet a u Bosni drugi.
-
tarowik336
#39 Re: Drveni prozori i vrata
Čudi me da nitko u ovoj temi nije spominjao stolariju Sučić iz Nove Bile.
Nemam s njima osobnih iskustava pa ne mogu reći ništa posebno pozitivno ni negativno, međutim pretraživao sam dosta po internetu informacije o drvenim i alu-drvo prozorima i koliko vidim po ostalim forumima svi svršavaju na tu stolariju Sučić kao nešto najbolje što postoji. Jedan lik na drugom forumu kaže da je kod njih naručio drvena vanjska vrata i da izgledaju kao da ih je dizajnirao Pininfahrina. Pa sad...
Nemam s njima osobnih iskustava pa ne mogu reći ništa posebno pozitivno ni negativno, međutim pretraživao sam dosta po internetu informacije o drvenim i alu-drvo prozorima i koliko vidim po ostalim forumima svi svršavaju na tu stolariju Sučić kao nešto najbolje što postoji. Jedan lik na drugom forumu kaže da je kod njih naručio drvena vanjska vrata i da izgledaju kao da ih je dizajnirao Pininfahrina. Pa sad...
-
tarowik336
#40 Re: Drveni prozori i vrata
Kako to misliš "puna" vrata? "Puna" u smislu da nemaju unutrašnje šupljine i napravljena su od masivnog drveta? Ja takva vrata nisam nigdje vidio, što opet ne mora značiti da sam u pravu i da sam vidio sve.Maraschino wrote: ↑05/01/2019 00:01 Ja prije par godina u Bihacu kod jednog proizvodjaca vrata pitam ''koliko su vam ova unutrasnja vrata'' kaze hiljada, ''a koliko su ona tamo''? kaze on hiljada, ''a gdje su vam izlazna vrata''![]()
Ovdje na forumu igrom slucaja jedan forumas mi preporuci manju radionicu gdje se prave puna unutrasnja vrata. Odem tamo izaberem model, sve dogovorimo i covjek super sve odradio plus stepenice i sankove. Ja prezadovoljan.
Ali, dizao sam rukama u zrak sobna vrata od cjevaste iverice i bila su teška bar 40-50 kg. Sobna vrata od punog drveta debela standardnih 40 mm bi bila teška barem 80-100 kg, ja ne znam kakve baglame za to trebaš i kakav snagator to može namontirati na štokove.