PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
maximus99
#26 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Znas li na kojim godistima se to desavalo i dali je za sva trzista?[/quote]
Znaci ovo vrijedi za Passat tipa 3BG od 2001 do 2005 godine, a mozda vrijedi i za modele od 1996 do 2001.godine koji su zapravo isti auti, s tim da oni nemaju zaštitnu plastiku ispod pokolopca motora, pa se lako moze vidjeti da li se voda zadrzava ili ne. Ovaj post sam stavio samo radi toga da pomognem ljudima, kao sto je meni bila potrebna pomoc, a nigdje nisam mogao naci odgovor, jer su mi mnogi majstori govorili da se nikada s tim nisu susreli.
Sto se tice ovih natpisa oko kvalitete vw-a, iako favoriziram njemacke automobile posebice vw, clan sam VW cluba Croatia, ne volim omalovazavati druge marke i tipove vozila, premda svaka marka i model auta ima neku sitnice i nedostatke, te nema savrsenstva jer bi ga onda svi kupovali i obozavali, no smatram da je vw kvalitetna marka koju je puno lakse odrzavati u odnosu na neke druge marke, a u vw sam se zaljubio kada sam kupio svoj prvi auto Golf III TDI GT s kojim sam bio prezadovoljan, 7 godina bez ikakvog kvara. No da je VW bez mana nije, pa ne iznenadjuje ovakva serijska greska, koja u nekim evo situacijama moze biti kardinalna.
Znaci ovo vrijedi za Passat tipa 3BG od 2001 do 2005 godine, a mozda vrijedi i za modele od 1996 do 2001.godine koji su zapravo isti auti, s tim da oni nemaju zaštitnu plastiku ispod pokolopca motora, pa se lako moze vidjeti da li se voda zadrzava ili ne. Ovaj post sam stavio samo radi toga da pomognem ljudima, kao sto je meni bila potrebna pomoc, a nigdje nisam mogao naci odgovor, jer su mi mnogi majstori govorili da se nikada s tim nisu susreli.
Sto se tice ovih natpisa oko kvalitete vw-a, iako favoriziram njemacke automobile posebice vw, clan sam VW cluba Croatia, ne volim omalovazavati druge marke i tipove vozila, premda svaka marka i model auta ima neku sitnice i nedostatke, te nema savrsenstva jer bi ga onda svi kupovali i obozavali, no smatram da je vw kvalitetna marka koju je puno lakse odrzavati u odnosu na neke druge marke, a u vw sam se zaljubio kada sam kupio svoj prvi auto Golf III TDI GT s kojim sam bio prezadovoljan, 7 godina bez ikakvog kvara. No da je VW bez mana nije, pa ne iznenadjuje ovakva serijska greska, koja u nekim evo situacijama moze biti kardinalna.
-
preludezalude
#27 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Za tu misao ti je trebalo stvarno mnogo razmisljanja.frngla wrote:Ne dipr matere tipreludezalude wrote:Ociti primjer zasto WV mrziti. Toliko okovan u zvijezde a ovakva kardinalna greska se provuce i jos se proizvodjac ne oglasi na sva zvona sa upozorenjem. Ja sad prvi put cujem za ovakav dogadjaj. Trebala su ta vozila biti povucena dok se greska ne otkloni. Pa jbte glavu izgubiti zbog vode u kocnicama.
Hvala tebi na podjeljenom iskustvu. Vjerovatno si nekome ustedio gomilu para, a mozda i glavu spasio.
-
goran16v
#28 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Ocit primjer je to da ovako nesto napise obicno neko ko vozi auto jeftiniji od VW-a, nikad skuplji!preludezalude wrote:Ociti primjer zasto WV mrziti.
-
530i
#29 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
I eto gorana, garant jednog od 85 multimilionera koji žive u Bosni i Hercegovini.
-
Melami
#30 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
maximus99 wrote:Znas li na kojim godistima se to desavalo i dali je za sva trzista?
Sto se tice ovih natpisa oko kvalitete vw-a, iako favoriziram njemacke automobile posebice vw, clan sam VW cluba Croatia, ne volim omalovazavati druge marke i tipove vozila, premda svaka marka i model auta ima neku sitnice i nedostatke, te nema savrsenstva jer bi ga onda svi kupovali i obozavali, no smatram da je vw kvalitetna marka koju je puno lakse odrzavati u odnosu na neke druge marke, a u vw sam se zaljubio kada sam kupio svoj prvi auto Golf III TDI GT s kojim sam bio prezadovoljan, 7 godina bez ikakvog kvara. No da je VW bez mana nije, pa ne iznenadjuje ovakva serijska greska, koja u nekim evo situacijama moze biti kardinalna.[/quote]
za koje audi-e ovo vrijedi? ti rece b5, al mi treba konkretno.
-
maximus99
#31 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
za koje audi-e ovo vrijedi? ti rece b5, al mi treba konkretno.[/quote]
mislim da je ovo bas bio konkretan odgovor. Audi tip B5, je samo jedan i to je A4 koji se proizvodio od 1995-2001. godine, nakon cega ga nasljedjuje model B6 pa tako dalje do današnjeg modela B8. Prije A4 bio je model Audija 80, zadnja linija je poznata vjerovatno svima pod oznakom B4, a nakon toga je audi počeo koristiti svoje oznake A4, dok je interna oznaka modela zadrzala oznake slova B.
mislim da je ovo bas bio konkretan odgovor. Audi tip B5, je samo jedan i to je A4 koji se proizvodio od 1995-2001. godine, nakon cega ga nasljedjuje model B6 pa tako dalje do današnjeg modela B8. Prije A4 bio je model Audija 80, zadnja linija je poznata vjerovatno svima pod oznakom B4, a nakon toga je audi počeo koristiti svoje oznake A4, dok je interna oznaka modela zadrzala oznake slova B.
-
preludezalude
#32 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.goran16v wrote:Ocit primjer je to da ovako nesto napise obicno neko ko vozi auto jeftiniji od VW-a, nikad skuplji!preludezalude wrote:Ociti primjer zasto WV mrziti.
Zar nije normalno da kad se provuce ovakva kardinalna greska na autu, da fabrika opozove taj model i na sva zvona da govori da je rjesenje problema besplatno u ovlastenim servisima??!! Pa ocito je da ovaj propust koji izgleda bezazlen moze direktno da ugrozi zivot i vozaca i ostalih ucesnika u saobracaju.
E kad se ovakve stvari desavaju i proizvodjac se usuti, sta drugo preostaje nego mrziti. Onaj ko ne mrzi, neka vozi i misli se da li mozda ima jos kakva greska za koju se proizvodjac usutio.
A ova tvoja izjava, nema nikakve logike. Uvijek postoji skuplji i uvijek postoji jeftiniji. Recimo, Honda 6 godina stara koju sam platio 9200KM i nakon 8 godina je prodao za 7500KM, da li je to skuplje ili jeftinije od vw
-
technoGeek
#33 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Znaci opet idemo logikom, ono sto je skuplje i bolje je 
-
Melami
#34 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Nije ovo nikakva kardinalna greska. Ne mogu oni opozvati auta 10 godina zbog neke mrezice koja se zacepila nakon 10 godina koristenja.preludezalude wrote:Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.goran16v wrote:Ocit primjer je to da ovako nesto napise obicno neko ko vozi auto jeftiniji od VW-a, nikad skuplji!preludezalude wrote:Ociti primjer zasto WV mrziti.
Zar nije normalno da kad se provuce ovakva kardinalna greska na autu, da fabrika opozove taj model i na sva zvona da govori da je rjesenje problema besplatno u ovlastenim servisima??!! Pa ocito je da ovaj propust koji izgleda bezazlen moze direktno da ugrozi zivot i vozaca i ostalih ucesnika u saobracaju.
E kad se ovakve stvari desavaju i proizvodjac se usuti, sta drugo preostaje nego mrziti. Onaj ko ne mrzi, neka vozi i misli se da li mozda ima jos kakva greska za koju se proizvodjac usutio.
A ova tvoja izjava, nema nikakve logike. Uvijek postoji skuplji i uvijek postoji jeftiniji. Recimo, Honda 6 godina stara koju sam platio 9200KM i nakon 8 godina je prodao za 7500KM, da li je to skuplje ili jeftinije od vw![]()
-
goran16v
#35 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Fulio si poentu, poenta je da kakav komplekas moras biti i kakve porive moras imati da bi sebe doveo do toga da mrzis nesto kao sto je neki auto ili neki brand, i to napises, a u datom slucaju su obicno oni koji voze auto cjenovno ispod VW...preludezalude wrote:Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.goran16v wrote:
Ocit primjer je to da ovako nesto napise obicno neko ko vozi auto jeftiniji od VW-a, nikad skuplji!
A ova tvoja izjava, nema nikakve logike. Uvijek postoji skuplji i uvijek postoji jeftiniji. Recimo, Honda 6 godina stara koju sam platio 9200KM i nakon 8 godina je prodao za 7500KM, da li je to skuplje ili jeftinije od vw![]()
-
citroen xm
#36 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
E pa druže sada valjda vidiš o kakvoj ja kurvanjskoj politici VW-a govorim. Kada jedan proizvođač prizna svoju grešku i na sva zvona objavi kako poziva vlasnike u servis na besplatan popravak greške, onda taj proizvođač iz nekog razloga izgubi reputaciju i svrsta se u nekvalitetne brendove. A onda fino VW i pored toga što ima milion mana nikada ne poziva i svima se priča kako je to auto kvalitetnije i bolje od konkurencije. Nema tu ništa sa mržnjom prema nekom brendu, samo se realnom čovjeku neke slike same stvaraju pred očima. VW, hvala ne.preludezalude wrote: Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.
-
preludezalude
#37 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Varas se gadno. U ovom su slucaju su obicno oni koji su nekad vozili vw i shvatili o kakvom uvalu se radi i presli na nesto bolje. A oni koji ga okivaju u zvijezde nisu nikada presli na neki drugi brend i tek onda bi skontali ono sto govorim.goran16v wrote:Fulio si poentu, poenta je da kakav komplekas moras biti i kakve porive moras imati da bi sebe doveo do toga da mrzis nesto kao sto je neki auto ili neki brand, i to napises, a u datom slucaju su obicno oni koji voze auto cjenovno ispod VW...preludezalude wrote:Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.goran16v wrote:
Ocit primjer je to da ovako nesto napise obicno neko ko vozi auto jeftiniji od VW-a, nikad skuplji!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#38 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
A sta tek reci za slucaj kada AR sa rastrosnim motorom poput Alfinog 2.5 sestaka platis 8200 KM i nakon 2.5 god vozanja isti auto u potpuno istom stanju i potpuno istog izgleda prodas za 9000 KM. Pa to ljudi nisu uspijevali ni sa G2 diesel X.preludezalude wrote: Gorane, ja sam te do sad smatrao pametnim i realnim covjekom sa kojim se moze normalno pricati. Ali ova izjava te je pokopala. Pa bar smisli nesto originalno, a ne da se ponavljas iz teme u temu.
-
goran16v
#39 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Kaze neko ko je s honde presao na AR...preludezalude wrote: Varas se gadno. U ovom su slucaju su obicno oni koji su nekad vozili vw i shvatili o kakvom uvalu se radi i presli na nesto bolje. A oni koji ga okivaju u zvijezde nisu nikada presli na neki drugi brend i tek onda bi skontali ono sto govorim.
-
preludezalude
#40 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Da, ali prije Honde je bio Opel, a prije Opela je bio VW, prije VW je bio Nissan, a prije Nissana......goran16v wrote:Kaze neko ko je s honde presao na AR...preludezalude wrote: Varas se gadno. U ovom su slucaju su obicno oni koji su nekad vozili vw i shvatili o kakvom uvalu se radi i presli na nesto bolje. A oni koji ga okivaju u zvijezde nisu nikada presli na neki drugi brend i tek onda bi skontali ono sto govorim.
A vise nije AR vec Jeep. Znaci, opet pada tvoja prica. Ja sam probao svasta.
-
technoGeek
#41 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Joj ljudi... pa i Honda i AR su bolja auta nego VW i Skoda... ali ne, da je probati nesto drugo pa onda pricati po forumu
-
goran16v
#42 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...preludezalude wrote:Da, ali prije Honde je bio Opel, a prije Opela je bio VW, prije VW je bio Nissan, a prije Nissana......goran16v wrote:Kaze neko ko je s honde presao na AR...preludezalude wrote: Varas se gadno. U ovom su slucaju su obicno oni koji su nekad vozili vw i shvatili o kakvom uvalu se radi i presli na nesto bolje. A oni koji ga okivaju u zvijezde nisu nikada presli na neki drugi brend i tek onda bi skontali ono sto govorim.
- mali_milojica
#43 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Covjeku je bila uvala tada i nece vise da ima posla sa tim autom,ne znam sta je tu problem.goran16v wrote:
Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...
-
goran16v
#44 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Problem je u tome sto u tom slucaju moze samo da elaborira i vazi je li uvala 20+, a ne 10 god star VW...mali_milojica wrote:Covjeku je bila uvala tada i nece vise da ima posla sa tim autom,ne znam sta je tu problem.goran16v wrote:
Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...
-
preludezalude
#45 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Upravo tako. Ali bit je da sam probao jos svasta pored vw i skontao je je to auto uvala i gotovo.mali_milojica wrote:Covjeku je bila uvala tada i nece vise da ima posla sa tim autom,ne znam sta je tu problem.goran16v wrote:
-
preludezalude
#46 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...[/quote][/quote][/quote]goran16v wrote:Da, ali prije Honde je bio Opel, a prije Opela je bio VW, prije VW je bio Nissan, a prije Nissana......preludezalude wrote:[quote="goran16v]Kaze neko ko je s honde presao na AR...
Upravo tako. Ali bit je da sam probao jos svasta pored vw i skontao da je vw uvala pored ostalih auta i gotovo. Koliko god da je vw bio star, ni ostali brendovi sto sam imao nisu mi dosli vremeplovom iz buducnosti.
-
goran16v
#47 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
[/quote][/quote]preludezalude wrote:Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...goran16v wrote:Da, ali prije Honde je bio Opel, a prije Opela je bio VW, prije VW je bio Nissan, a prije Nissana......preludezalude wrote:[quote="goran16v]Kaze neko ko je s honde presao na AR...
Upravo tako. Ali bit je da sam probao jos svasta pored vw i skontao da je vw uvala pored ostalih auta i gotovo. Koliko god da je vw bio star, ni ostali brendovi sto sam imao nisu mi dosli vremeplovom iz buducnosti.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Slaba ti je logika, analogno tome mogao si probati i Skodu MB1000 ili Daciu 1300 prije 40 god, uporedno sa zapadnom konkurencijom i danas trubiti da su Skoda i Dacia socijalisticko i nekvalitetno smece... To sto si ti eventualno skontao je vazilo prije 15 god, a da bi mogao suditi danas i o ovoj temi najmanje sto ti treba je 10 god star VW.
Last edited by goran16v on 30/09/2012 19:50, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#48 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Hajmo reci da je covjek imao G2.
Znaci pojam kvalitete i izdrzljivosti i jeftinog odrzavanja u odnosu na sljedece generacije Golfova. Znaci poderat ce 3 Golfa 4,4 Golfa 5 i 5 Golfova 6. Znaci ono sto je bilo prije 15 godina je sigurno bilo bolje nego ovo sada sto se tice VW.
Svako ima svoje misljenje. Mozda je naletio na auto sa gremlinom u sebi i razocarao se covjek i nece vise da zna za VW. Jedna lasta ne cini proljece. Puno je vise onih zadovoljnih sa VW nego ne zadovoljnih,ako je on jedini (mada cisto sumnjam) ja postujem misljenje i to je u redu.
Znaci pojam kvalitete i izdrzljivosti i jeftinog odrzavanja u odnosu na sljedece generacije Golfova. Znaci poderat ce 3 Golfa 4,4 Golfa 5 i 5 Golfova 6. Znaci ono sto je bilo prije 15 godina je sigurno bilo bolje nego ovo sada sto se tice VW.
Svako ima svoje misljenje. Mozda je naletio na auto sa gremlinom u sebi i razocarao se covjek i nece vise da zna za VW. Jedna lasta ne cini proljece. Puno je vise onih zadovoljnih sa VW nego ne zadovoljnih,ako je on jedini (mada cisto sumnjam) ja postujem misljenje i to je u redu.
-
milojicabrzi
#49 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
..ima vw svojih prednosti, prije svega udomacenosti na terenu, sto je razlog zbog cega ljudi mahom rashoduju japanska vozila stara 15+ godina, dok vw kotrlja i nakon 25 god starosti...
Razlog njegove popularnosti u dobroj mjeri je siromastvo i kupovna moc bh gradjana, koji kupuju auto (odnosno, ono im postaje dostupno
) tek nakon 15 god. starosti... jer imaju u budzetu 3-5 hiljada KM, da se motorizuju...
U toj bransi vw stvarno caruje, dijelovi su dostupni, majstori znaju strojeve u "sitna crevca"...
Zastupljenost VW grupacije, osjetih na svojoj kozi nedavno, kada sam trazio felge 15-ke za zimske gume, za Renault Megan (5x114,3) koje imaju samo vozila Renault/Nissan grupacije...
Nigdje u SA, osim u ovlastenim prodavnicama i servisima (gdje su 4 felge 500 KM) nisam mogao naci felge... e tu je prednost vw kod nas...ali u sustini, kod vozila koja su stara do 10 god. prednost je na strani onih marki automobila, koje nude best buy opcije za odredjenu kolicinu novca...
Ima i vw svojih fula i musica (kao sto su motori 1,4 benzinci, dieseli od 2,5 litara, ili tdi od 85 kW), kao sto francuzi imaju svoje fap filtere, poluosovine koje se mijenjaju zajedno sa kinetickim zglobovima, pa do japanaca, gdje kad trebas bobinu za starog benzinca, moras dat 300 Eur ili 30% cijene cijelog vozila...
Dakle, ovo pitanje je kompleksno i dosta off topica
Razlog njegove popularnosti u dobroj mjeri je siromastvo i kupovna moc bh gradjana, koji kupuju auto (odnosno, ono im postaje dostupno
U toj bransi vw stvarno caruje, dijelovi su dostupni, majstori znaju strojeve u "sitna crevca"...
Zastupljenost VW grupacije, osjetih na svojoj kozi nedavno, kada sam trazio felge 15-ke za zimske gume, za Renault Megan (5x114,3) koje imaju samo vozila Renault/Nissan grupacije...
Nigdje u SA, osim u ovlastenim prodavnicama i servisima (gdje su 4 felge 500 KM) nisam mogao naci felge... e tu je prednost vw kod nas...ali u sustini, kod vozila koja su stara do 10 god. prednost je na strani onih marki automobila, koje nude best buy opcije za odredjenu kolicinu novca...
Ima i vw svojih fula i musica (kao sto su motori 1,4 benzinci, dieseli od 2,5 litara, ili tdi od 85 kW), kao sto francuzi imaju svoje fap filtere, poluosovine koje se mijenjaju zajedno sa kinetickim zglobovima, pa do japanaca, gdje kad trebas bobinu za starog benzinca, moras dat 300 Eur ili 30% cijene cijelog vozila...
-
goran16v
#50 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001
Jest ovo kompleksno pitanje i off topic ali ce se svejedno opet naci neko ko ce kompetntnim da vazi o VW-u, da budem prezicniji kontra VW-a, a zadnjeg i po svemu sudeci jedinog VW-a je imao i vozio prije cca 15 god i to polovnog.milojicabrzi wrote:..ima vw svojih prednosti, prije svega udomacenosti na terenu, sto je razlog zbog cega ljudi mahom rashoduju japanska vozila stara 15+ godina, dok vw kotrlja i nakon 25 god starosti...
Razlog njegove popularnosti u dobroj mjeri je siromastvo i kupovna moc bh gradjana, koji kupuju auto (odnosno, ono im postaje dostupno) tek nakon 15 god. starosti... jer imaju u budzetu 3-5 hiljada KM, da se motorizuju...