Edhem Bičakćić i BNS All About

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Truba »

on je rekao da je ljudima u BiH teško i da su nervozni što nema sporta na TV
u kontekstu nezaposlenosti :roll:
neZnamIme

#27 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

PapakizSarajeva wrote:
neZnamIme wrote:- Mladi musliman
- robijaš
- jedan od osnivača stranke SDA
- premijer
- pauza u politici od 8-9 godina (smjenjen od strane Petriča)
- podpredsjednik Sabora IZ
- predsjednik nove stranke BNS

Mišljenja i činjenice da čujemo.
Stvarno ne znam sta je pozadina ove teme ? Zbog cega je potrebno sada "iscackati" vec fosiliziranog Bicakcica ??? Smrad i ljigavac bio i ostao ...
:? :? :?

BNS - interesna skupina hodzica sa ciljem ocuvanja tekovina za koje su se krvavo po minderima borili.

Jedino ako nije jedna od onih tema koje treba da skrenu pozornost sa zbivanja u SDP-u i sa Zeljke Komsica i njegovog klasicnog nokauta koji je zadao SDP-u i Zlaji Velicanstvenom ....
Pa SDA-u i njihovim aktivistima bi i smetala ovakva jedna tema svakako jer ih ko biva u osudnim trenutcima Zeljko spasava politickog debakla pa je ta tema bitnija od ove.
Ko zna mozda je Zeljko Komsic tajni :zzzz: kadar stranke SDA :) :) :)
Aqua_S

#29 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

Selam za kolegu s druge teme, nego da te priupitam, jel u novom rukovodstvu BNS-a i Alija Budnjo?
VjecitiStudent

#30 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by VjecitiStudent »

Nije odavno bilo ovako uzaludne teme na politici.
FOČANSKI PROPISI

#31 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

Aqua_S wrote:Selam za kolegu s druge teme, nego da te priupitam, jel u novom rukovodstvu BNS-a i Alija Budnjo?
Nikad robom!
DELEGACIJA

#32 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Da pomognem svom prijatelju :-D ;-) ;-) ;-)
otje to otje

#33 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by otje to otje »

Focanski, kolike su plate kod Ede u firmi? cujem da vas pravo pazi, a sto nebi, kad ste svi babini sinovi :D
FOČANSKI PROPISI

#34 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

VjecitiStudent wrote:Nije odavno bilo ovako uzaludne teme na politici.
Sve što je vrijedno,ima ga u malim količinama!
neZnamIme

#35 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

DELEGACIJA wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Da pomognem svom prijatelju :-D ;-) ;-) ;-)
Hrabro-samouvjereno ali da li ce biti dovoljno za neki veci politicki iskorak
sa etiketom koju nosi.

Hvala na videu
Sltan Murat

#36 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Sltan Murat »

neZnamIme wrote: Hrabro-samouvjereno ali da li ce biti dovoljno za neki veci politicki iskorak
sa etiketom koju nosi.
Etikete su mu lijepili ,neki "loši ljudi", koji su već zreli za smetljište istorije.
Objavite slobodno u kojem poslu,koji je radio, nije bio više nego uspješan
Samo naprijed,uz tebe smo!
ultima_palabra

#37 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by ultima_palabra »

Uvredljivo je za inteligenciju normalnog čovjeka kad se jedan od skakavaca koji su pojeli 20 godina predstavlja kao dio rješenja i svježa alternativa... tereta koji su nam na leđa navalili razni Bičakčići i Brankovići se nećemo riješiti još dugo vremena.
DELEGACIJA

#38 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by DELEGACIJA »

ultima_palabra wrote:Uvredljivo je za inteligenciju normalnog čovjeka kad se jedan od skakavaca koji su pojeli 20 godina predstavlja kao dio rješenja i svježa alternativa... tereta koji su nam na leđa navalili razni Bičakčići i Brankovići se nećemo riješiti još dugo vremena.
Ako smo našli nove u Zlaji i Fahri e onda mogu reći "TEŠKO NAMA S'NAMA".
SDA je posebna priča i mislim da je stvarno vrijeme da se malo primire i "presaberu", i dođu sebi ako nemaju kome drugom. :-) :-) :-) :-) :-)
A čini mi se da Bičakčić nije bio zadnjih 10-ak godina u politici, da su ga ovi SDA-ovci pokušali "nagaziti" ali........
ultima_palabra

#39 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by ultima_palabra »

DELEGACIJA wrote:
ultima_palabra wrote:Uvredljivo je za inteligenciju normalnog čovjeka kad se jedan od skakavaca koji su pojeli 20 godina predstavlja kao dio rješenja i svježa alternativa... tereta koji su nam na leđa navalili razni Bičakčići i Brankovići se nećemo riješiti još dugo vremena.
Ako smo našli nove u Zlaji i Fahri e onda mogu reći "TEŠKO NAMA S'NAMA".
SDA je posebna priča i mislim da je stvarno vrijeme da se malo primire i "presaberu", i dođu sebi ako nemaju kome drugom. :-) :-) :-) :-) :-)
A čini mi se da Bičakčić nije bio zadnjih 10-ak godina u politici, da su ga ovi SDA-ovci pokušali "nagaziti" ali........
To što su na vlasti dva nova kleptomana je samo produkt kleptomanskog sistema, društva i stanja svijesti koje su upravo uspostavili SDA i junak naše teme.

SDA ne treba dolaziti sebi, nego treba otići od sebe... i iz naših života, po mogućnosti.
DELEGACIJA

#40 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by DELEGACIJA »

SDP, SBB --> šta s njima????
Oni nam trebaju ovakvi kakvi su :-) :-) :-)
Aqua_S

#41 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

:D delegat koliko FP plaća za podršku po forumu, da se anagažiram...:P:P
DELEGACIJA

#42 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by DELEGACIJA »

Aqua_S wrote::D delegat koliko FP plaća za podršku po forumu, da se anagažiram...:P:P
Može pola pola da ti se ne usladi :-) :-) :-) :-)
A ako te uvrijedih što pored SDA, prozivam i "veliki" SDP i SBB oprosti neću više :mrgreen: :mrgreen:
Ako pogledaš moje ranije postove, vidjet ćeš da sam za sve one koji NISU učestvovali u vlasti, a što se ne bi reklo za tvoj SDP. :bih: :bih: :bih:
Aqua_S

#43 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

DELEGACIJA wrote:
Aqua_S wrote::D delegat koliko FP plaća za podršku po forumu, da se anagažiram...:P:P
A ako te uvrijedih što pored SDA, prozivam i "veliki" SDP i SBB oprosti neću više :mrgreen: :mrgreen:
Ako pogledaš moje ranije postove, vidjet ćeš da sam za sve one koji NISU učestvovali u vlasti, a što se ne bi reklo za tvoj SDP. :bih: :bih: :bih:

hahahaahahah, a odakle ti ideja da je SDP "moj"?...a ako si za sve što nisu učestvovali u vlasti što onda SBB mimoilaziš?
DELEGACIJA

#44 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by DELEGACIJA »

Aqua_S wrote:
DELEGACIJA wrote:

hahahaahahah, a odakle ti ideja da je SDP "moj"?...a ako si za sve što nisu učestvovali u vlasti što onda SBB mimoilaziš?
Iz ranije favorizacije Sinanovića ;), oprosti ako griješim.
A SBB mi se ne sviđa zbog Radončića i ono njegovo ja, ja i ja. Ni terzić nije mogao ostati sa njim 8) 8)
Nadam se da je sada maloooooo jasnije :-D :-D :-D U svakom slučaju pozdravljam debatu :thumbup:
Better Man

#45 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Better Man »

Bičakčiću je mjesto na doživotnoj robiji bez mogućnosti pomilovanja!
neZnamIme

#46 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

Better Man wrote:Bičakčiću je mjesto na doživotnoj robiji bez mogućnosti pomilovanja!
Dajte malo eventualne razloge zasto?
Ako ima jos kakva cinjenica tim bolje
brzogriz

#47 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by brzogriz »

neZnamIme wrote:
Svakao postoje cinjenice o dobrovoljnom/namjernom diletantizmu i samodiskvalifikaciji Edhema Bicakcica od bilo kojih odgovornih pozicija u ovoj drzavi.

Edhem Bicakcic je kroz glupavo i lakoumno prepotenciranje svojih poprilcno skromni sposobnosti u skladu sa svojim politickim mogucnostima bez ikakve potrebe unazadio bosankso hercegovacko drustvo u bitnim, infrastrukturalnim projektima, od kojih su nase susjedne drzave zahvaljujuci Bicackicevom etno-vladarskom provincijalizmu svoju korist imali:

Citat Dani:
"Godina je 1998., mjesto radnje je u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine: članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, Živko Radišić i Ante Jelavić imaju službeni sastanak sa čelnicima američko-turskog konzorcija Bechtel-Enka Charlesom Redmanom i Šarikom Tarom. [..]

Nekadašnji osobni izaslanik američkog predsjednika Billa Clintona za Balkan i jedan od vodećih turskih industrijalaca nude Predsjedništvu BiH sklapanje ugovora o izgradnji autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu. Prezentiraju ukratko iskustvo, znanje i opremljenost svojih megakompanija na realizaciji sličnih projekata, nude osiguranje najpovoljnijih dugoročnih kredita državi Bosni i Hercegovini za izgradnju autoputa, mogućnost angažmana domaćih preduzeća i zapošljavanja velikog broja bh. radnika te izvanredne prednosti u realizaciji projekta po istome modelu koji se već tada realizira u Hrvatskoj. Izetbegoviću se dopada i ideja i projekt, obraća se Radišiću i Jelaviću pitanjem da li i oni podržavaju Redmanov i Tarin prijedlog. I preostala dva člana Predsjedništva BiH dijele stav s Izetbegovićem. No, sastanku prisustvuje i tadašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine Edhem Bičakčić: uzima riječ i decidan je u stavu da prezentiranu ponudu treba odbaciti. Svi prisutni su iznenađeni, ali premijer Bičakčić je nepokolebljiv. On je protiv kreditnog zaduženja države Bosne i Hercegovine, jer ima partnera, francuski Buik, s kojim je on sve već dogovorio:[..]

Svi prisutni su iznenađeni, opću začuđenost i tišinu prekida Izetbegović obraćajući se Bičakčiću pitanjem da li je siguran da tako može realizirati projekt i da li zna, da li je svjestan, šta bi izgradnja autoputa značila za Bosnu i Hercegovinu. No, Bičakčić je još samouvjereniji i demonstrirajući potpunu sigurnost uvjerava i Izetbegovića i prisutne da je on sve već dogovorio. Neugodnu novonastalu situaciju smirenim glasom prekida vlasnik Enke Šarik Tara: "Ako je tako, onda mi više nemamo o čemu razgovarati. Ja vam želim puni uspjeh u tom projektu. No, moram vam reći sljedeće, a ne bih volio da budem pogrešno shvaćen: dovoljno sam bogat, a imam i dosta iskustva u ovim poslovima - ako s Buikom realizirate ijedan kilometar autoputa po tom modelu, ja ovdje, pred svima vama, obećavam da ću ga pozlatiti."

Nažalost, epilog ove rasprave, koju su mi prepričale dvije osobe prisutne na sastanku, je više nego dobro poznat: preko 300 kilometara izgrađenog savremenog autoputa je i promijenilo lice Hrvatske i integriralo državu, a od obećanog Buikovog autoputa ostao je samo kamen-temeljac koji je pompezno zakopao na Ilidži upravo Bičakčić, kao varljivi dokaz nekim budućim arheolozima da su, što bi rekao Emir Imamović, "u Bosni nekada živjela inteligentna bića"."
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1

Ko se nakon ovog teksta jos uvijek za onog troklasnog pilicara (vulgo: Edehma Bicackica) zalaze, ili mora da je totalni idiot ili psihicki nije vise uracunjliv.

Toliko o "Edehemu", gdje se on u fotelju uvali, tu vise trava ne raste - covjek djeluje u kvalitetnoj dimenziji jedne elementarne nepogode, ugodan dan....
Aqua_S

#48 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

Aqua_S wrote:
DELEGACIJA wrote:

Pogriješio si svega mi, možda si me pomješao sa nekim, al hajd halalim. Ja ti pojma nemam ni ko je taj Sinanović na forumu čuo za njega. Nejse, samo nek se diskutuje:)
jazzer

#49 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by jazzer »

I poslije Edhema..Edhem :)

Pa dokle vise, cijeli zivot u politici? Zmaju li oni ista drugo raditi? Kada je tako sposoban zasto
nije osnovao svoju firmu, zaposlio 50 ljudi u njoj, placao doprinose, dao ljudima dobre plate?
Ne! Daj ti meni sa drzavne sise pa cu ja onda vama pokazati koliko sam strucan i dobar..a k tome i mladi
musliman sam, cisto da se zna. :x :x

Nadam se da nikada vise nece imati priliku ni mjesnom zajednicom da upravlja.
sinuhe

#50 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by sinuhe »

brzogriz wrote:
neZnamIme wrote:
Svakao postoje cinjenice o dobrovoljnom/namjernom diletantizmu i samodiskvalifikaciji Edhema Bicakcica od bilo kojih odgovornih pozicija u ovoj drzavi.

Edhem Bicakcic je kroz glupavo i lakoumno prepotenciranje svojih poprilcno skromni sposobnosti u skladu sa svojim politickim mogucnostima bez ikakve potrebe unazadio bosankso hercegovacko drustvo u bitnim, infrastrukturalnim projektima, od kojih su nase susjedne drzave zahvaljujuci Bicackicevom etno-vladarskom provincijalizmu svoju korist imali:

Citat Dani:
"Godina je 1998., mjesto radnje je u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine: članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, Živko Radišić i Ante Jelavić imaju službeni sastanak sa čelnicima američko-turskog konzorcija Bechtel-Enka Charlesom Redmanom i Šarikom Tarom. [..]

Nekadašnji osobni izaslanik američkog predsjednika Billa Clintona za Balkan i jedan od vodećih turskih industrijalaca nude Predsjedništvu BiH sklapanje ugovora o izgradnji autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu. Prezentiraju ukratko iskustvo, znanje i opremljenost svojih megakompanija na realizaciji sličnih projekata, nude osiguranje najpovoljnijih dugoročnih kredita državi Bosni i Hercegovini za izgradnju autoputa, mogućnost angažmana domaćih preduzeća i zapošljavanja velikog broja bh. radnika te izvanredne prednosti u realizaciji projekta po istome modelu koji se već tada realizira u Hrvatskoj. Izetbegoviću se dopada i ideja i projekt, obraća se Radišiću i Jelaviću pitanjem da li i oni podržavaju Redmanov i Tarin prijedlog. I preostala dva člana Predsjedništva BiH dijele stav s Izetbegovićem. No, sastanku prisustvuje i tadašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine Edhem Bičakčić: uzima riječ i decidan je u stavu da prezentiranu ponudu treba odbaciti. Svi prisutni su iznenađeni, ali premijer Bičakčić je nepokolebljiv. On je protiv kreditnog zaduženja države Bosne i Hercegovine, jer ima partnera, francuski Buik, s kojim je on sve već dogovorio:[..]

Svi prisutni su iznenađeni, opću začuđenost i tišinu prekida Izetbegović obraćajući se Bičakčiću pitanjem da li je siguran da tako može realizirati projekt i da li zna, da li je svjestan, šta bi izgradnja autoputa značila za Bosnu i Hercegovinu. No, Bičakčić je još samouvjereniji i demonstrirajući potpunu sigurnost uvjerava i Izetbegovića i prisutne da je on sve već dogovorio. Neugodnu novonastalu situaciju smirenim glasom prekida vlasnik Enke Šarik Tara: "Ako je tako, onda mi više nemamo o čemu razgovarati. Ja vam želim puni uspjeh u tom projektu. No, moram vam reći sljedeće, a ne bih volio da budem pogrešno shvaćen: dovoljno sam bogat, a imam i dosta iskustva u ovim poslovima - ako s Buikom realizirate ijedan kilometar autoputa po tom modelu, ja ovdje, pred svima vama, obećavam da ću ga pozlatiti."

Nažalost, epilog ove rasprave, koju su mi prepričale dvije osobe prisutne na sastanku, je više nego dobro poznat: preko 300 kilometara izgrađenog savremenog autoputa je i promijenilo lice Hrvatske i integriralo državu, a od obećanog Buikovog autoputa ostao je samo kamen-temeljac koji je pompezno zakopao na Ilidži upravo Bičakčić, kao varljivi dokaz nekim budućim arheolozima da su, što bi rekao Emir Imamović, "u Bosni nekada živjela inteligentna bića"."
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1

Ko se nakon ovog teksta jos uvijek za onog troklasnog pilicara (vulgo: Edehma Bicackica) zalaze, ili mora da je totalni idiot ili psihicki nije vise uracunjliv.

Toliko o "Edehemu", gdje se on u fotelju uvali, tu vise trava ne raste - covjek djeluje u kvalitetnoj dimenziji jedne elementarne nepogode, ugodan dan....
Pisalo u Danima. Hajde nek je on i takav, ali Hamoviceva ekipa bolje da se ne javlja.
Post Reply