JRT-Jugoslovenska radio i televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#26 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by sabina1 »

Ideju ne podržavam.

Kao što je Milošević potpuno neovlašteno i nakaradno , svoju državnu tvorevinu nazvao "Jugoslavija" a svoju vojsku "jugoslovenskom" te nepovratno uništio ogroman dio istinskog jugoslovenskog imidža i brenda , tako neki XY i YX mogu kreirati privatnu "jugoslovensku" televiziju i na njoj ili puštati razne gluposti ili je staviti u službu određene politike (privatna televizija , privatna stvar) te tako dodatno srozati sve ono što se veže za Jugoslaviju.

A Jugoslavija je bila prelijepa i donijela je toliko dobroga.
Stoga je potrebno zaštiti njen brend.
Istinski.
StupskaBitanga

#27 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by StupskaBitanga »

karleuša :thumbup:
Imam filing da iza ovoga stoji Mahir Žiško
Emina_88

#28 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by Emina_88 »

Ahahahaha, da vidimo na sta ce to liciti :lol:
zateznistub

#29 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by zateznistub »

Emina_88 wrote:Ahahahaha, da vidimo na sta ce to liciti :lol:
Pretpostavljam da ti je ovo 88 godina rođenja, hej, pa ti se ni vućka ne sjećaš!!!
juan

#30 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by juan »

vidi ti ovih jugonostalgicara.... :-D

da, da sve je bilo fino pod titom, tako dobro pa izrodi ovu generaciju politicara koja nam unisti zivote, kuce, buducnost i snove....
il se oni rodise svi 88 god?
dezurni_ucenik

#31 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

E pa fazon sa danasnjim politicarima je da su bili posljednje karine u bivsij Jugi a danasnje vrijeme im je sve dalo.Mislis da bi jedan Radoncic imao sve da je ostala bivsa drzava?Bi malo morgen.I dalje bi kopao negdje na njivi i kasnije pio pivu ispred seoske zadruge.
juan

#32 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by juan »

CVIKERASH wrote:E pa fazon sa danasnjim politicarima je da su bili posljednje karine u bivsij Jugi a danasnje vrijeme im je sve dalo.Mislis da bi jedan Radoncic imao sve da je ostala bivsa drzava?Bi malo morgen.I dalje bi kopao negdje na njivi i kasnije pio pivu ispred seoske zadruge.

kakav ba radoncic? pricam o ljudima `85 do danas (vecina)!! Ljudi koji su pravili karijeru u KPJ i uz Tita.
Sta ti je radoncic to Boga ti unistio??
vidis kako nam je razmishljanje: od mene do vrha nosa mog!! a malo dublj analiza/strategija, to macku o rep!!

chuj Juga i tito....

:-? :-? :-?
dezurni_ucenik

#33 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

juan wrote:
CVIKERASH wrote:E pa fazon sa danasnjim politicarima je da su bili posljednje karine u bivsij Jugi a danasnje vrijeme im je sve dalo.Mislis da bi jedan Radoncic imao sve da je ostala bivsa drzava?Bi malo morgen.I dalje bi kopao negdje na njivi i kasnije pio pivu ispred seoske zadruge.

kakav ba radoncic? pricam o ljudima `85 do danas (vecina)!! Ljudi koji su pravili karijeru u KPJ i uz Tita.
vidis kako nam je razmishljanje: od mene do vrha nosa mog!! a malo dublj analiza/strategija, to macku o rep!!

chuj Juga i tito....

Ma nije nista unistio.Samo kazem da covjek koji je bio obicna seljacina koji da nije bilo rata bi i dalje,kao sto sam rekao,radio na svojoj njivi.Da je on jedini takav,kamo puste srece.Mali milion primjera je takvih.

Eto tebi uzivaj u ovoj nakaradnoj drzavi gdje djeca cevapbdzija i mesara se smatraju elitom.Uzivaj u vjerskoj slobodi koju nam je dobri dedo Alija ostavio,a realno nikada nismo nemoralniji narod bili nego sto smo sada.Uzivaj u drzavi gdje je stela postala way of life.Uzivaj u drzavi gdje ces raditi za seljacinu od sefa.

Uostalom i ja se izgleda svadjam sa nekim sto je 90+ godiste.
bosnjo89

#34 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by bosnjo89 »

CVIKERASH wrote:
juan wrote:

chuj Juga i tito....

Ma nije nista unistio.Samo kazem da covjek koji je bio obicna seljacina koji da nije bilo rata bi i dalje,kao sto sam rekao,radio na svojoj njivi.Da je on jedini takav,kamo puste srece.Mali milion primjera je takvih.

Eto tebi uzivaj u ovoj nakaradnoj drzavi gdje djeca cevapbdzija i mesara se smatraju elitom.Uzivaj u vjerskoj slobodi koju nam je dobri dedo Alija ostavio,a realno nikada nismo nemoralniji narod bili nego sto smo sada.Uzivaj u drzavi gdje je stela postala way of life.Uzivaj u drzavi gdje ces raditi za seljacinu od sefa.

ti bi radije cetnicku i ustasku cijev volio imati prislonjenu na glavi jel :D
dezurni_ucenik

#35 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

Prijatelju,opet mi se nerviras.Smiri se, idi oguli jabuku,srce ce te opaliti. :thumbup:
zateznistub

#36 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by zateznistub »

ne zelim raspravljati s nekim ko ne pamti ni vucka ni period o kojem zeli pameovati, ali..

niko normalan ne zeli ni cetnicku ni ustasku cijev ali ni balijske lopovske prste koji su uspjeli baciti 99.9% kompanija koje je stvarala i stvorila upravu juga sve to su unistili u dosluhu sa upravo ustaskim i cetnickim debilima kojima je jedino bilo bitno da napune sopstvene đepove. ja vrlo dobro znam kako se zivjelo tad a kako se patim i ja i velika vecina. Sva ta imena koja pominjete su bili niko i nista ali su iskoristili taj period kada su ljudi eto trazili promjene i zeljeli nesto novo nisu vjerovatno ni sanjali sta biraju i sta su izabrali a izabrali su lopove, nacionaliste i one koji plivaju u govnima nacionalizma tjerajuci da "njegovi" mrze "njihove" jer pobogu i "oni" mrze "tvoje" i tome nazalost uspjevaju.
bosnjo89

#37 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by bosnjo89 »

CVIKERASH wrote:Prijatelju,opet mi se nerviras.Smiri se, idi oguli jabuku,srce ce te opaliti. :thumbup:
zasto bih se nervirao :)

smijem se tvojoj naivnoscu i neznanju :skoljka:
bosnjo89

#38 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by bosnjo89 »

zateznistub wrote:ne zelim raspravljati s nekim ko ne pamti ni vucka ni period o kojem zeli pameovati, ali..

niko normalan ne zeli ni cetnicku ni ustasku cijev ali ni balijske lopovske prste koji su uspjeli baciti 99.9% kompanija koje je stvarala i stvorila upravu juga sve to su unistili u dosluhu sa upravo ustaskim i cetnickim debilima kojima je jedino bilo bitno da napune sopstvene đepove. ja vrlo dobro znam kako se zivjelo tad a kako se patim i ja i velika vecina. Sva ta imena koja pominjete su bili niko i nista ali su iskoristili taj period kada su ljudi eto trazili promjene i zeljeli nesto novo nisu vjerovatno ni sanjali sta biraju i sta su izabrali a izabrali su lopove, nacionaliste i one koji plivaju u govnima nacionalizma tjerajuci da "njegovi" mrze "njihove" jer pobogu i "oni" mrze "tvoje" i tome nazalost uspjevaju.
jest, jest, a gdje su isle pare od tih 99.9% kompanija?

da nisu mozda u bosnu?

pa pogledaj danas vojvodinu i sta im rade :roll:
Emina_88

#39 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by Emina_88 »

zateznistub wrote:
Emina_88 wrote:Ahahahaha, da vidimo na sta ce to liciti :lol:
Pretpostavljam da ti je ovo 88 godina rođenja, hej, pa ti se ni vućka ne sjećaš!!!
Kakve to veze ima sa bilo cim? Vi koji kukate za Jugoslavijom ste oni koji su '92 godine glasali protiv nje i sada smo vam mi koji smo tada bili djeca krivi sto vam se ta "voljena" zemlja raspala. Majstori ste logike ocam' :lol:
dezurni_ucenik

#40 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

bosnjo89 wrote:
CVIKERASH wrote:Prijatelju,opet mi se nerviras.Smiri se, idi oguli jabuku,srce ce te opaliti. :thumbup:
zasto bih se nervirao :)

smijem se tvojoj naivnoscu i neznanju :skoljka:

:thumbup:
zateznistub

#41 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by zateznistub »

bosnjo89 wrote:
zateznistub wrote:ne zelim raspravljati s nekim ko ne pamti ni vucka ni period o kojem zeli pameovati, ali..

da nisu mozda u bosnu?

Samo tadasnji Energoinvest je direktno uposljavao, vjerovao ti ili ne, 50.000 radnika. Znas li koliko je to porodica?
Sta je sa Hidrogradnjom, sipadom, Unioninestom, Unisom i da ne nabrajam dalje gigantte onog vremena koje su zdusno rasturila troglava azdaha. koliko tih firmi je danas aktivno, radim u energoinvestu koji danas nije ni sjena tadasnjeg diva. Znas li koliko je radnika dobilo stnove, ko je danas ista dobio osim cira ili neceg tezeg.
bosnjo89

#42 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by bosnjo89 »

zateznistub wrote:
bosnjo89 wrote:

da nisu mozda u bosnu?

Samo tadasnji Energoinvest je direktno uposljavao, vjerovao ti ili ne, 50.000 radnika. Znas li koliko je to porodica?
Sta je sa Hidrogradnjom, sipadom, Unioninestom, Unisom i da ne nabrajam dalje gigantte onog vremena koje su zdusno rasturila troglava azdaha. koliko tih firmi je danas aktivno, radim u energoinvestu koji danas nije ni sjena tadasnjeg diva. Znas li koliko je radnika dobilo stnove, ko je danas ista dobio osim cira ili neceg tezeg.
ne moras meni to govoriti nego ja te pitam gdje su isle pare? koja drzava se gradila? gdje su isli nasi resursi?
zateznistub

#43 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by zateznistub »

Moram, jer ocito ne znas ili se samo pravis da ne znas. Isle su citavoj Jugi ali dovoljno je ostajalo i u BiH. Sta mislis odakle pare od kojih su se i pravile firme koje navedoh. Agdje idu pare danas? U cije đepove i od kojih fabrika, navedi ih par!
Tiger 033

#44 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by Tiger 033 »

StupskaBitanga wrote:Imam filing da iza ovoga stoji Mahir Žiško
OdakleN ti naumpade Žiško :D ...NE stoji ON 100% ...ON ti stoji iza ovog' :D http://www.alfaradiobalkan.com/
juan

#45 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by juan »

uh da mi je, bio bi najsretniji!!

A za ovog sto pati za "privrednim Gigantima" bivse Juge, lako je tada (cast izuzetcima kao sto je energoinvest, koji je stvarno bio konkurentan i tada kao i SADA!!!) kao Monopolistima izrasti u gigantima Juge al SAMO Juge i zaposhljavati narod. Samo pocinjem sumnjati da ste vi 90+ godiste il jednostavno zaboravljate da su vec '87, '88 itd pocele plate kasniti, nekad samo po mjesec, nekad i dva, a nekad se moglo i sta iz firme ponijet kao naknada. ;)
A to ljetovanje je bilo "kao nagrada" u vlastite (firmine) komplekse na moru, a rijetke u privatnom aranzmanu. stime skoro bezplatno ljetovanje.

nejse, epilog svega (Juge i titovog vremena) smo nazalost vidjeli/dozivjeli pocetkom 90tih godina i pogibje min. 300.000 ljudi na tim prostorima i vise od 2 Milliona raseljenih lica!! I zato su vam krivi Radoncic & Co. i druge cevabdzije i sinovi???? (Ne nisam glasao za SBB niti imam namjeru glasati za njega). Absolutno nerealno! Jedno sa drugim nikakve veze.
Za rat 90tih je samo bivsa Juga sa Titom kriva (rehabilitacija *etnika i *stasa u partizane po principu "mir mir mir, niko nije kriv", pitajte prezivjele istocne Bosne ko im je bio partijski komesar u to titovo zlatno vrijeme) a ovo danashnje vrijeme je epilog postratnog vremena, gdje je 80% unisteno i negdje 75% ljudi raseljeno i ti ocekujes nakon 5-10-15god da sve ide u najboljem redu. A da nepricam o tranziciji iz komunisticke zemlje/privrede u kapitalisticku, gdje od jednom (vidi to!) ima konkurenata za te (ako su uopste ostale zive i ne opljackane u ratu) jugoslovenske privredne gigante.

Stare Jugo-nostalgicare malo ovaj kapitalizam ubio u pojam ;)
dezurni_ucenik

#46 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

Dobro @juan ti ne volis bivsu Jugoslaviju.Samo mi objasni sta to valja u danasnjoj drzavi pa je ti toliko volis????

JNa jest izgubio smisao 92.godine kad je stao zna se na ciju stranu .A kriv je jedan i debilcina Alija.Zasto?Zato dok cetnici ruse Knin i Hrvatsku nama dedo porucuje "mirno spavajte rata nece biti"....
juan

#47 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by juan »

CVIKERASH wrote:Dobro @juan ti ne volis bivsu Jugoslaviju.Samo mi objasni sta to valja u danasnjoj drzavi pa je ti toliko volis????

JNa jest izgubio smisao 92.godine kad je stao zna se na ciju stranu .A kriv je jedan i debilcina Alija.Zasto?Zato dok cetnici ruse Knin i Hrvatsku nama dedo porucuje "mirno spavajte rata nece biti"....
hahhahahahha pa neznaci ako je jedno lose da je automatski drugo dobro!
Naravno da volim svoju domovinu sve te divne ljude u njoj, a da je sve ruzicasto u njoj i to znam da nije. al sve u crno zaviti, e to necu. MOgu oni poklati i pokrasti, al nikom nije do zore, pa ni jednom Titu nije, nego mu dosao Azrail jedne noc i odveo ga na drugi svijet. Pa se i ja nadam da cemo mi nekad se trznut iz letargije i poceti graditi za sviju nas a ne samo za nasu avliju!

A to da je Alija kriv za rat i to je vise nego naivno i prejednostavno! Da je Alija tada reko pripremi te se pocinje rat, bio bi opet kriv jer je narod nahuskao na rat. Ovako je mozda naivan bio, mozda htio da smiri srasti, Bog zna.
To ce vrijeme pokazati. A najlakse jeste nekoga drugog kriviti da je za sve kriv, pa cak i za cetnicko orgijanje po cjeloj bivsoj Jugi.

Vrijeme je se ostaviti proslosti i okrenut se buducnosti! Jer se ne zivi u proslosti! Iz proslosti se samo uci za bolju buducnost! :-D
Zato mani te se Juge nje vise od 20godine nema, okrenimo se danashnjim stvarima. Pa pocnimo od davanje mita kao prvo, a kao drugo moze i stara dobra sacekusa za ove sinove cevabdzija :) vjeruj te mi to ima dobrog edukativnog karaktera :)
StupskaBitanga

#48 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by StupskaBitanga »

OdakleN ti naumpade Žiško ...NE stoji ON 100% ...ON ti stoji iza ovog' http://www.alfaradiobalkan.com/
vidim i on postade vas musliman vela havle
A kontam jedino njemu mogu ovakve gluposti pasti na pamet
zateznistub

#49 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by zateznistub »

juan wrote:
uh da mi je, bio bi najsretniji!!

A za ovog sto pati za "privrednim Gigantima" bivse Juge, lako je tada (cast izuzetcima kao sto je energoinvest, koji je stvarno bio konkurentan i tada kao i SADA!!!) kao Monopolistima izrasti u gigantima Juge al SAMO Juge i zaposhljavati narod. Samo pocinjem sumnjati da ste vi 90+ godiste il jednostavno zaboravljate da su vec '87, '88 itd pocele plate kasniti, nekad samo po mjesec, nekad i dva, a nekad se moglo i sta iz firme ponijet kao naknada. ;)
A to ljetovanje je bilo "kao nagrada" u vlastite (firmine) komplekse na moru, a rijetke u privatnom aranzmanu. stime skoro bezplatno ljetovanje.

nejse, epilog svega (Juge i titovog vremena) smo nazalost vidjeli/dozivjeli pocetkom 90tih godina i pogibje min. 300.000 ljudi na tim prostorima i vise od 2 Milliona raseljenih lica!! I zato su vam krivi Radoncic & Co. i druge cevabdzije i sinovi???? (Ne nisam glasao za SBB niti imam namjeru glasati za njega). Absolutno nerealno! Jedno sa drugim nikakve veze.
Za rat 90tih je samo bivsa Juga sa Titom kriva (rehabilitacija *etnika i *stasa u partizane po principu "mir mir mir, niko nije kriv", pitajte prezivjele istocne Bosne ko im je bio partijski komesar u to titovo zlatno vrijeme) a ovo danashnje vrijeme je epilog postratnog vremena, gdje je 80% unisteno i negdje 75% ljudi raseljeno i ti ocekujes nakon 5-10-15god da sve ide u najboljem redu. A da nepricam o tranziciji iz komunisticke zemlje/privrede u kapitalisticku, gdje od jednom (vidi to!) ima konkurenata za te (ako su uopste ostale zive i ne opljackane u ratu) jugoslovenske privredne gigante.

Stare Jugo-nostalgicare malo ovaj kapitalizam ubio u pojam ;)
Ovo boldirano je jedna stvar.
Drugo, energoinvest danas nije konkurentan ni sa trafikom. Znam to iz prve ruke. Zasto, zato sto ga je srozala SDA vlast do daske sa Bukvicem na celu kasnije sa Brankovicem. Ovo za more te ne kontam pa necu pisati nista. Da davno je proslo i 5 i 10 i 15 godinam i koliko fabrika imamo ha majstore sve ste sveli na mrtvu nulu, jel' vam tito i za to kriv sto je IZA RATA unisteno i rasprodato sve sto se prodati moglo pa danas vecina jedva sastavlja kraj sa krajem. sto je jedana Krivaja rasturena ko Bugarska i za to vam je Tito kriv. Sto luka Ploce, ciju je gradnju finansirala bosanskohercegovacka privreda u cijelosti, sada zjapi prazna i neupotrebljiva i za to je Tito kriv. Bravo
neki

#50 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by neki »

juan wrote:
A za ovog sto pati za "privrednim Gigantima" bivse Juge, lako je tada (cast izuzetcima kao sto je energoinvest, koji je stvarno bio konkurentan i tada kao i SADA!!!) kao Monopolistima izrasti u gigantima Juge al SAMO Juge i zaposhljavati narod.
Energoinvest je prije rata bio jedna od 4 firme u cijelom svijetu koje su imale vlastitu tehnologiju za proizvodnju transformatorskih stanica za rad u polarnim uslovima. Danas ne moze napraviti ni stubnu trafo stanicu u Buca Potoku.
Privredna banka Sarajevo je prije rata po kapitalu bila medju 100 najvecih na svijetu. Danas ima dvije poslovnice u Sarajevu.
Unis je proizvodio VW caddy jedini u Evropi. Danas ne mogu napraviti ni civare..
Soko Mostar je godisnje proizvodio na stotine lovackih aviona vlastitog dizajna i izvozio ih u zemlje nesvrstanih (vecina i danas u upotrebi), pred sami rat su poceli proizvodnju dijelova za kokpit od kompozitnih materijala za Boeing i Airbus. Danas se u halama Sokola odrzavaju sajmovi i teniski turniri za djecu..
Da ne pominjem energoinvestove tvornice u Meksiku, Brazilu, Rusiji...,Sipadove u SAD, itd itd..toliko o tvojoj 'argumentovanoj' tvrdnji o jugoslovenskim okvirima nekadasnjih giganata..
Post Reply