ako još neko slučajno voli opela neka mu je sa srećom, ja i dalje ostajem
na golfu
KRAJ RASPRAVE S MOJE STRANE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Haha pa dobro je nineac rekao ti fakat pojma nemas o cemu pricas.emanuel_30 wrote:Polovica automobila u našoj jadnoj državi su VW i sad mi neki dječaci pričaju šta je boljeLijepo je imati svoje mišljenje o nečemu ali većina je uvjek u pravu, a u ovom slučaju to su vozači VW
![]()
![]()
![]()
JD wrote:Haha pa dobro je nineac rekao ti fakat pojma nemas o cemu pricas.emanuel_30 wrote:Polovica automobila u našoj jadnoj državi su VW i sad mi neki dječaci pričaju šta je boljeLijepo je imati svoje mišljenje o nečemu ali većina je uvjek u pravu, a u ovom slučaju to su vozači VW
![]()
![]()
![]()
Cuj mu logike molim te, ako je pola auta u BiH VW onda mora da znaci da je to najbolje auto. I sta sad ako ovdje ima vise VW-a od Audija, Audi ne valja jel? Haha kako si samo "pametan" to je za ne povjerovati.
Ti mislis ako ima 100.000 Golfova dvica i 100 Audi A8, da je Golf II bolje auto. Ma svaka ti cast sviju si nas prosvijetlio, jebiga zivjeli smo u zabludi hahahaha.

Pa dobro ne mozes je sad porediti sa BMW tricom iz 99 godine.audi_s2 wrote: iskreno i kad se sredi vectra kao ova plava nije mi nesto (nista izgledu ne zamjeram) al ima lijepsi auta za srediti za manje pare
Ne znam stvarno i sumnjam da to ima u BiH uopste, tj. sumnjam da kod nas postoji ijedna firma koja je ovlasteni zastupnik nekih proizvodjaca za body kit-ove i ostalo, kao sto to npr u Hrvatskoj ima.audi_s2 wrote: da ne znas ti kakvu prodavnicu gdje ima kupiti body kit za audije (80/90/4000)
unaprjed zahvalan
Priroda se bas poigrala sa tobom, i to okrutnoemanuel_30 wrote:Nemam živaca više se raspravljati oko gluposti (opelu)![]()
![]()
![]()
ako još neko slučajno voli opela neka mu je sa srećom, ja i dalje ostajem
na golfukao i pola vozača u BiH. Polovica automobila u našoj jadnoj državi su VW i sad mi neki dječaci pričaju šta je bolje
Lijepo je imati svoje mišljenje o nečemu ali većina je uvjek u pravu, a u ovom slučaju to su vozači VW
![]()
![]()
![]()
KRAJ RASPRAVE S MOJE STRANE
Te firme u Hrvatskoj za koje ja znam su Gabrek i Juris. Ne znam za stranice vjerovatno su http://www.gabrek.hr i http://www.juris.hr provjer na Googleu.audi_s2 wrote:pa daj mi tu hrvatskoj ako znas,al samo mi daj web stranicu ako je imaju
a reci mi kako sa autoakustikom stojis jel ima zastupnika kakvih
Eh zao mi je nemaju stranice ni za jednu od ovih firmi.audi_s2 wrote:buraz stos je u tome sto ja nisam iz sarajeva znass
planiram doc u sarajevu al trebaju mi web stranice da vidim ponudu znas
Nineac hvala ti puno na podacima, ja sam se odlucio za taj auto, samo je pitanje hocu li ga dovesti iz vana ili cu ga kupiti u BiH.nineac wrote:Evo koga interesuju podaci za Vectru B 2.0 16V
MOTOR:
1998 ccm, promjer x hod klipa: 86x86 mm, dvije bregaste osovine, 16 ventila, hidraulični samoštelijući podizači.
136 ks pri 5.600 o/min, 188 nm pri 3.200 o/min
Ubrzanje 0-100 km/h 9.8 sec,
0-200 km/h 37 sec (Passat 1.8 T sa 150 ks, 36 sec)
Krajnja brzina: 215 km/h
Put kočenja: 100-0 km/h: 37.5 m
Prosječna potrošnja: Tvornica: 7.9 ltr, praksa: 8-8.5
Težina: minimalno 1365 kg, CDX verzija 1430 kg
Kočnice: naprijed samovenitilirajući diskovi 288 x 25 mm, nazad: 275 x 12mm (ATE).
Dimenzije guma: 195/65 R15 ili 205/60 R15
Ovjes:
Naprijed: McPherson, dvostruka poprečna ramena, stabilizator, teleskopski amortizeri!
Nazad: Multilink ovjes.
ovo su podaci na papiru. U praksi motor se izuzetno dobro nosi sa težinom, međutim pošto je to proizvod Coswortha, traži visoke obrtaje, tako da mu elastičnost nije baš prednost. Inače, poludi iznad 4.500 obrtaja. Na taj motor SAAB stavlja turbinu, te ima verzija i sa 250 ks, te to dovoljno govori koje su mehaničke rezerve tog motora. Inače, vodena pumpa na turbo motoru i običnom sa 136 ks je potpuno ista, te on može uz pravilno održavanje preći sigurno 500.000 km!
Mana njegove konstrukcije je što traži lakotečivo ulje, iako opel navodi da može čak i 20W50 gradacija, ali najbolja mjera je 10W40!
Potrošnju na otvorenom možeš spustiti i na 6.5 litara ako voziš 90 u petoj cjelo vrijeme, inače potrošnja se diže i do 15 litara, ako mu dušu vadiš!
Ja sam ove godine uspio do šibenika iz zenice potrošiti prosječno 13.5 litara, ali na auto putu nisam niti jednom spustio ispod 190 km/h.
Sljedeće brzine ostvaroje po prenosima:
1. brzina: 60 km/h, druga 100 km/h, treća 155 km/h, četvrta 200 km/h, peta 225 km/h (po brzinomjeru)!
Kočnice su izuzetno osjetljive, te se u modelima do jula 1999 teže doziraju, ali grizu ko lude!
Unutrašnjost je jeftinija od pasatove, te kada upališ grijanje nešto vazda počne cvrčat, ali se smiri brzo! Inače plastika je kvalitetna na vrhu konzole, te mekana. Na središnjem djelu je kao od kanistera!
Mjenjač je po hladnom jutru noćna mora dok se ne ugrije. Inače, kod brze izmjene zapinje!
Lim je pocinčan, te ako auto nije udareno nema teorije da hrđa probije.
Djelovi su smješno jeftini, te filter ulja košta 4km, zraka oko 10km, svječica je zbog neobične konstrukcije 9 km u opelovom servisu na grbavici (kod elektroprivrede). Zadnji amortizeri su oko 70km, prednji oko 100, diskovi su oko 120 po komadu (lucas, ali su vrlo izdržljivi, te je pitanje kada ćeš to mjenjati, je još nisam). Zbog veličine kočnica i pločice dugo traju, i koštaju oko 60 km (lucas,ATE).
Auto izuzetno dobro leži, ali je malo tvrd, dok još nisam čuo da je neko se žalio na trap. trap je od čelika, te je dosta djelova sa dosta teže omege, što znači da su predimenzionirani, te će dugo trajati!
Inače, to auto s enemože pohvaliti sa nekom prostranošću, posebno nazad!
Tvornički zvučnici su vrhunske kvalitete, te su dosta kvalitetniji od pasatovih.
Inače, tih vectri je sve više na cestama, što dovoljno govori da su kvalitetne.
Najveća mana joj je zupčasti remen, koji se mora mjenjati svakih 60.000 km sa španerima.
Izmjena remena u servisu je oko 200 km, a remen u prodavnici košta oko 40 km, a španeri oko 50 km!
Ako ima još pitanja, pucaj te!
Emanuel_30, kada položiš vozački, i izmjeniš bar 5-6 različitih auta, javi se!
Prika moj ta Opel Vectra B sa klimom 1998 nevrijedi nikada u zivotu toliko. Cijene te vectre u recimo u CH Svicarskoj krecu se oko 4,500.- Franka to ti je oko 5300 KM i kad plati si carinu i porez usparat ces oko 2000 do 3000 tisuce KM. Neigraj senedostizan wrote:Zanima me iskustvo vezano za vectru. Mislio sam kupiti "98 godiste, sa klimom. Cijena od 12.000km do 15.000 km. Da li vrijedi toga novca?
ja imam Vectru 96'1,6 benzinac... Vozim je vec 5 godina...i sta da ti kazem....radi li radi...NIKAD nista na njoj nije bilo...ulje, remen, sijalice i ostale potrosne sitnice sam mjenjao...a ostalo NISTA...zato ti je mod odgovor jedno veliko DA!!!!nedostizan wrote:Zanima me iskustvo vezano za vectru. Mislio sam kupiti "98 godiste, sa klimom. Cijena od 12.000km do 15.000 km. Da li vrijedi toga novca?
Imao sam VEctru B, samo 1.6...nineac wrote:Evo koga interesuju podaci za Vectru B 2.0 16V
MOTOR:
1998 ccm, promjer x hod klipa: 86x86 mm, dvije bregaste osovine, 16 ventila, hidraulični samoštelijući podizači.
136 ks pri 5.600 o/min, 188 nm pri 3.200 o/min
Ubrzanje 0-100 km/h 9.8 sec,
0-200 km/h 37 sec (Passat 1.8 T sa 150 ks, 36 sec)
Krajnja brzina: 215 km/h
Put kočenja: 100-0 km/h: 37.5 m
Prosječna potrošnja: Tvornica: 7.9 ltr, praksa: 8-8.5
Težina: minimalno 1365 kg, CDX verzija 1430 kg
Kočnice: naprijed samovenitilirajući diskovi 288 x 25 mm, nazad: 275 x 12mm (ATE).
Dimenzije guma: 195/65 R15 ili 205/60 R15
Ovjes:
Naprijed: McPherson, dvostruka poprečna ramena, stabilizator, teleskopski amortizeri!
Nazad: Multilink ovjes.
ovo su podaci na papiru. U praksi motor se izuzetno dobro nosi sa težinom, međutim pošto je to proizvod Coswortha, traži visoke obrtaje, tako da mu elastičnost nije baš prednost. Inače, poludi iznad 4.500 obrtaja. Na taj motor SAAB stavlja turbinu, te ima verzija i sa 250 ks, te to dovoljno govori koje su mehaničke rezerve tog motora. Inače, vodena pumpa na turbo motoru i običnom sa 136 ks je potpuno ista, te on može uz pravilno održavanje preći sigurno 500.000 km!
Mana njegove konstrukcije je što traži lakotečivo ulje, iako opel navodi da može čak i 20W50 gradacija, ali najbolja mjera je 10W40!
Potrošnju na otvorenom možeš spustiti i na 6.5 litara ako voziš 90 u petoj cjelo vrijeme, inače potrošnja se diže i do 15 litara, ako mu dušu vadiš!
Ja sam ove godine uspio do šibenika iz zenice potrošiti prosječno 13.5 litara, ali na auto putu nisam niti jednom spustio ispod 190 km/h.
Sljedeće brzine ostvaroje po prenosima:
1. brzina: 60 km/h, druga 100 km/h, treća 155 km/h, četvrta 200 km/h, peta 225 km/h (po brzinomjeru)!
Kočnice su izuzetno osjetljive, te se u modelima do jula 1999 teže doziraju, ali grizu ko lude!
Unutrašnjost je jeftinija od pasatove, te kada upališ grijanje nešto vazda počne cvrčat, ali se smiri brzo! Inače plastika je kvalitetna na vrhu konzole, te mekana. Na središnjem djelu je kao od kanistera!
Mjenjač je po hladnom jutru noćna mora dok se ne ugrije. Inače, kod brze izmjene zapinje!
Lim je pocinčan, te ako auto nije udareno nema teorije da hrđa probije.
Djelovi su smješno jeftini, te filter ulja košta 4km, zraka oko 10km, svječica je zbog neobične konstrukcije 9 km u opelovom servisu na grbavici (kod elektroprivrede). Zadnji amortizeri su oko 70km, prednji oko 100, diskovi su oko 120 po komadu (lucas, ali su vrlo izdržljivi, te je pitanje kada ćeš to mjenjati, je još nisam). Zbog veličine kočnica i pločice dugo traju, i koštaju oko 60 km (lucas,ATE).
Auto izuzetno dobro leži, ali je malo tvrd, dok još nisam čuo da je neko se žalio na trap. trap je od čelika, te je dosta djelova sa dosta teže omege, što znači da su predimenzionirani, te će dugo trajati!
Inače, to auto s enemože pohvaliti sa nekom prostranošću, posebno nazad!
Tvornički zvučnici su vrhunske kvalitete, te su dosta kvalitetniji od pasatovih.
Inače, tih vectri je sve više na cestama, što dovoljno govori da su kvalitetne.
Najveća mana joj je zupčasti remen, koji se mora mjenjati svakih 60.000 km sa španerima.
Izmjena remena u servisu je oko 200 km, a remen u prodavnici košta oko 40 km, a španeri oko 50 km!
Ako ima još pitanja, pucaj te!
Emanuel_30, kada položiš vozački, i izmjeniš bar 5-6 različitih auta, javi se!