Vrelina u komšiluku
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
duboka_misao
#26 Re: Vrelina u komšiluku
ti naplacuj ulaz ja obezbjedim grickalice kokice,sarma itd
-
Eborg
#27 Re: Vrelina u komšiluku
Jebačina je bila tako dobra da su čak i komšije zapalile cigaru.
Ihaj, kad se moja kona u gluho doba noći usred akcije (a otvoreni prozori i kod nje i kod mene) prodera: "DONESIIIIII JAGODEEEEEEEE!!!"
Bilo je veselo! 
Ihaj, kad se moja kona u gluho doba noći usred akcije (a otvoreni prozori i kod nje i kod mene) prodera: "DONESIIIIII JAGODEEEEEEEE!!!"
- karanana
#28 Re: Vrelina u komšiluku
da, ovo bi doista mogao biti moj komsiluk odnosno ono rozo obdaniste preko puta osnovne skole petar dokic. dvije zgrade, obdaniste izmedju. tu i muha zivi.
- Not My Idea
#29 Re: Vrelina u komšiluku
zlajci wrote: Prostor između nas od nekih 60-tak metara dijeli zelena površina čiju čistinu remete dva bagrema i jedna đanarika tako centrirani u taj prostor da sam se znao zapitati da li je neko uzimao mjere kada je kopao za sadnice ili su slučajno se ova tri stabla digla iz zemlje. Sa jedne poprečne strane obdanište zatvara moju i paralelnu zgradu u oblik slova U.
I meni bi bilo krivo.Kako stvari stoje, jedan heterosexualni par u srednjim 30-tim očigledno uživa jedno u drugom naočigled cijelog komšiluka.
- respo
#30 Re: Vrelina u komšiluku
zar si sumnjao?karanana wrote:da, ovo bi doista mogao biti moj komsiluk odnosno ono rozo obdaniste preko puta osnovne skole petar dokic. dvije zgrade, obdaniste izmedju. tu i muha zivi.
-
zlajci
#31 Re: Vrelina u komšiluku
I predsjednik razredaiceman2010 wrote:Od svega me najvise dojmio nacin na koji si napisao tekst. Mora da su bile sve petice iz pismenih u osnovnoj i srednjojNeko drugi bi napisao maksimalno 4-5 prosto prosirenih recenica da opise ovaj dogadjaj.
Jašta radiJebačina je bila tako dobra da su čak i komšije zapalile cigaru.
Koji je non stop pust osim pomahnitalih kerovama nije tamo sigurno znam veoma dobro koje su zgrade u pitanju
jedna u slovu u je napravljena nedavno
ima izmedju i igraliste od obdanista ima ona vrteska
blizu bosmal skola toplane
jbg odado poziciju sad cemo staviti stolice u taj park i okrenuti prema komsinici ja cu naplacivati ulaz
Istina, ima možda više od jednog bagrema..ima možda i više od jedne đanarike, al moralo se malo deskripcije zadat
-
zlajci
#32 Re: Vrelina u komšiluku
Kako stvari stoje, jedan heterosexualni par u srednjim 30-tim očigledno uživa jedno u drugom naočigled cijelog komšiluka.
Kome ne biI meni bi bilo krivo.
- Sunrise00
-
blesava
#34 Re: Vrelina u komšiluku
e nek si nam ispricaozlajci wrote:Već neko vrijeme naseljem se prolamaju ženski krici i uzdasi.
Toliko su glasni, a i česti da mi je neko prepričavao ne bih mu nikada povjerovao. Baš preko puta, paralelno sa zgradom u kojoj ja živim stoji ista takva. 6-katnice iz 70-tih godina, ubile se za studentarije i neku srednju klasu.
Prostor između nas od nekih 60-tak metara dijeli zelena površina čiju čistinu remete dva bagrema i jedna đanarika tako centrirani u taj prostor da sam se znao zapitati da li je neko uzimao mjere kada je kopao za sadnice ili su slučajno se ova tri stabla digla iz zemlje. Sa jedne poprečne strane obdanište zatvara moju i paralelnu zgradu u oblik slova U.
Prvi puta sparinu ovogodišnjih tropskih noći poremetili su neki zvukovi koje sam čuo kroz na kipu otvoren prozor. Nisam se obazirao misleći da je neka mlađarija u prolasku spomenutom zelenom površinom u kojoj osim pomahnitali kerova nema nikada nikoga.
Kako mi je koncentraciju usmjerenu na jedan trade site nanovo i nanovo remetili neartikulirani zvuci ustanem se i otvorim prozor. Čujem je idealno, kao da mi je u drugoj sobi. Uzdasi koji ciklusno završavaju i po nekim vriskom, njenim! Glasovi dolaze iz zgrade preko puta, sa kojeg sprata nemam pojma. Potrajalo je to dobrih 15-tak minuta u kojima se ona javljala u nekim periodima i sa sličnim tonovima da sam u jednom trenutku pomislio da je neki teenager pustio na repeat neki tube. Sa tom mišlju sam nakon što je završilo i vratio prozor na kipu, nesiguran da li preko puta zaista bio neki užareni momenat ili samo nabrekli teen.
Kako me nema po danu u stanu, a slijedećih par noći sam bio vanka zaboravio sam zgodu od neku noć. Sve dok sada još veću sparinu jedne noći nisu ponovni uzdasi učinili još sparljivijom (ako je uopće moguć ovaj superlativ). Uz očigledno otvoren prozor jedna je dama očigledno uživala. Njega nisam čuo tako da nisam isključio mogućnost da možda on i ne postoji. Tehnika je napredovala, razni portali hvale razna pomagala, a i kombo da su samo one u pitanju je vrlo moguć. Moju maštu, sličnu onoj koju je imao Joey u Friends-ima, pokvarile su kone, studentice, koje su rekle da znaju i koji je sprat i da su vidile i mužjaka. Nemojte se iznenaditi odkud sada kone u priči. Kada to počne, sada skoro svaku večer, cijela strana moje zgrade je na prozorima i ćaska na interesni topic. Ima i onih koji im psuju, nama mlađima je to malo i zabavno, ali za one kozervativnije dešavanja su davno prešla granice dobrog ukusa.
Kako stvari stoje, jedan heterosexualni par u srednjim 30-tim očigledno uživa jedno u drugom naočigled cijelog komšiluka.
- 50%angel-50%devil
#35 Re: Vrelina u komšiluku
ajd javite jel i sinoc bilo akcije (ako jeste, kako su profitirali ovi sto su naplacivali ulaz i obezbjedjivali grickalice?

- karanana
#36 Re: Vrelina u komšiluku
blesava,
kad je sljedeca partija da i ja dodjem u komsiluk?
kad je sljedeca partija da i ja dodjem u komsiluk?
-
Gray
#37 Re: Vrelina u komšiluku
Ako je slučajno Grbavica u pitanju (ima obdanište iza zgrade gdje je Jadranka), onda vjerovatno znam ko je. Kada sam zivio tu bila je mladja djevojka (87-88 godište) koja bi imala isti takav performans svako ljeto kada joj roditelji odu na more, pa je i mene držala budnim 
- duplanula
#38 Re: Vrelina u komšiluku
Ah, ta 87-88 godista 
- respo
#39 Re: Vrelina u komšiluku
dajem otkaz na poslu pocinjem se baviti privatlukom
moje novo radno mjesto park iza obdanista
sljedece godine u ovo doba bit cu milioner
moje novo radno mjesto park iza obdanista
sljedece godine u ovo doba bit cu milioner
- p206
#40 Re: Vrelina u komšiluku
jebote, Đe ja živim
ovdje se ništa ne događa, a ima potencijala majku mu... to neke svadbe u zadnje vrijeme to nešto...
ovdje se ništa ne događa, a ima potencijala majku mu... to neke svadbe u zadnje vrijeme to nešto...
- BlueBlood
#41 Re: Vrelina u komšiluku
ja sam uradio zvucnu izolaciju, na zidove stavio stiropor i okrecio, da mi se ne bi ovako komsije preko foruma bunile 
-
MokeQc
#42 Re: Vrelina u komšiluku
pa u mom komsiluku...sto bi rek'o onaj u Ko to tamo peva : Sram vas biloo !
A hoce se svasta desiti/cuti iza obdanista
... potsjeti me, kad smo bili mala raja, vise smo se vrtili izmedju garaza kod kotlane, ne bil' sta ugledali/culi, tamo je znalo biti akcije
A hoce se svasta desiti/cuti iza obdanista
... potsjeti me, kad smo bili mala raja, vise smo se vrtili izmedju garaza kod kotlane, ne bil' sta ugledali/culi, tamo je znalo biti akcije
- 50%angel-50%devil
#44 Re: Vrelina u komšiluku
ajde ti to u onom stilu....zlajci wrote:Upravo je počelo![]()
![]()
3 rijeci nisu dovoljne
-
zlajci
#45 Re: Vrelina u komšiluku
Želiš da kažeš da sam uspio profilirati svoj stil?50%angel-50%devil wrote:ajde ti to u onom stilu....zlajci wrote:Upravo je počelo![]()
![]()
3 rijeci nisu dovoljne
Malo me u brigu bacilo, nakon dva vriska tajac več duže vremena. Nadam se da je samo zatišje pred buru
- 50%angel-50%devil
#46 Re: Vrelina u komšiluku
samo 2 vriskazlajci wrote:
Želiš da kažeš da sam uspio profilirati svoj stil?![]()
Malo me u brigu bacilo, nakon dva vriska tajac več duže vremena. Nadam se da je samo zatišje pred buru
nije ni cudo sto nemas inspiraciju
-
zlajci
#47 Re: Vrelina u komšiluku
Vidiš!50%angel-50%devil wrote:samo 2 vriskazlajci wrote:
Želiš da kažeš da sam uspio profilirati svoj stil?![]()
Malo me u brigu bacilo, nakon dva vriska tajac več duže vremena. Nadam se da je samo zatišje pred buru![]()
nije ni cudo sto nemas inspiraciju
Znao sam da nije do mene
- Not My Idea
#48 Re: Vrelina u komšiluku
daj prijenos uzivo, radijski

- PapakizSarajeva
#49 Re: Vrelina u komšiluku
Iza sedam gora, iza sedam mora ...
Iza sedam polja, iza sedam suma ...
Zivio je jedan mali p206. Probudi se on jedno jutro, pogleda oko sebe i rece :
Iza sedam polja, iza sedam suma ...
Zivio je jedan mali p206. Probudi se on jedno jutro, pogleda oko sebe i rece :
p206 wrote:jebote, Đe ja živim![]()
-
quarterback
#50 Re: Vrelina u komšiluku
kakvu sam komsinicu sada vidio u liftu...