Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
KPNCTNJAH

#26 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

M10A4EVER wrote:
"sto se tice najava, nije isto najavljivati borbu za titulu i uzimanje iste..."
Znaci najavljujete, ali ni sami ne vjerujete da ce se osvojiti!? :shock: :lol: :lol:

Hajd, kako god... ;-)

Mrsko mi paliti paint da ti slikovito objasnim, ali pisem ti o najavljivanju borbe za titulu i najavljivanju uzimanja iste bez vecih problema... vi ste ti koji najavljujete ovo drugo... valjda ces shvatiti...

sto se tice prvih 6 kola raspored je takav da ne bi bilo veliko iznenadjenje da uzmemo tih 18 bodova, ali isto tako mozemo uzeti pola od toga... sve je moguce...
ODVRATAN_i_GADAN

#27 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Po imenima i dosadasnjim pojacanjima/prinovama Željo i Siroki borba za titulu, Sarajevo, Lole sa Otoke i Borac za Evropu, a ostali... Sta ko uhvati ali vecina bi bila presretna sa sredinom tabele!
vryzas

#28 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Po imenima i dosadasnjim pojacanjima/prinovama Željo i Siroki borba za titulu, Sarajevo, Lole sa Otoke i Borac za Evropu, a ostali... Sta ko uhvati ali vecina bi bila presretna sa sredinom tabele!
Tako nekako su i kvote na kladionicama 8)
Arteta

#29 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

Zeljo,Siroki,Sarajevo,Borac i Olimpik ce ganjati Evropska takmicenja.
Zrinjski,Zvijezda,Celik,Velez i mozda Rudar ce biti sredina tabele.
Travnik,Gradina,Leotar,Radnik,GOSK i Slavija ce se boriti za opstanak.

Tako se meni cini,a volio bih da grijesim.
ipetm

#30 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ipetm »

Olimpik ima veoma jaku ekipu, ali Olimpiku fali ono što svaki iole normalan klub ima, a to su navijači.Olimpik uvijek puno bolje igra u gostima upravo zbog gledalaca, jer nije isto igrati pred 300 ljudi i tri hiljade...
Eborg

#31 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Nadao sam se skraćivanju lige, ovako onda ista priča kao i prethodnih sezona.
Arteta

#32 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

Eborg wrote:Nadao sam se skraćivanju lige, ovako onda ista priča kao i prethodnih sezona.
Znaci nista od skracivanja :bih:
hypko_nurko

#33 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

Ivica Osim: Ne treba zamjeriti Miletu Kovačeviću što štiti interese Srba, to mu je zadatak

S pravom se Ivica Osim iznervirao. Dok su se svi delegati na Skupštini licemjerno utrkivali ko će više pohvaliti finansijske rezultate Komiteta za normalizaciju, projekte sponzorstva Premijer lige BiH, lopti za klubove i druge dobre stvari kojima je Komitet modernizirao i poboljšao naš fudbal, s druge strane su Skupštinu napravili vašarom gluposti.

Osim je prekidao zasjedanje da bi održao bukvicu delegatima koji su bjesomučno češljali svaku sitnicu finansijskog izvještaja i stavku budžeta.

Tobože mareći za dobrobit našeg fudbala, da nam se ne bi ponovili lopovluci iz prošlosti, navodno savjesni delegati svoje pravo lice pokazali su kada je trebalo glasati za skraćenje lige i usvajanje izmjena i dopuna Statuta NSBiH koje zahtijevaju FIFA i UEFA - ništa ni od jednog ni od drugog.

Dok su izgladnjeli delegati nakon odbijanja svega što narušava njihove malograđanske interese pohrlili u restoran da pojedu 35.000 KM koje je Ivica Osim sa saradnicima iz Komiteta donio u Savez, Švabo se smijao.

- Šta ćeš, sve to treba shvatiti... Takva nam je država, tako je i ovdje. Svako ganja svoj interes. Ne treba zamjeriti Miletu Kovačeviću (predsjednik FSRS, op. a.) što štiti interese Srba. To mu je zadatak. Prevagnuli su malo uži interesi - rekao je Osim, koji nije bio baš toliko razočaran odbacivanjem prijedloga za skraćenje Premijer lige BiH, valjda jer je i ranije bio svjestan na šta će Skupština izaći.

Švabo, ipak, nije želio toliko kritizirati. Svjestan je ko mu sjedi u Skupštini, ali ipak je u svemu vidio i nešto dobro, pa čak i u vezi s usvajanjem izmjena i dopuna Statuta NSBiH koje zahtijevaju međunarodne asocijacije.

- Nismo mi baš toliko maloumni da nam za sve trebaju FIFA i UEFA. Mi hoćemo da smo pametniji od svih, pa se zato inatimo i nećemo da prihvatimo ono što nam oni sugerišu. Mislim da se sve ovo moglo odraditi i bez njih, jer mi izgleda da se pitanje Statuta može riješiti. Ipak je bilo nekog približavanja stavova, jer, na kraju, ne možemo mi jedni bez drugih - rekao je Osim.

Prsti me bole od kucanja

Švabo se najviše upalio kada se, u vezi s budžetom, govorilo o povećanju izdataka za uposlenike NSBiH. Ne znajući da je, zapravo, u pitanju povećanje broja uposlenih zbog modernizacije i osnivanja novih odjela u Savezu, delegati su postavljali pitanja koja su iznervirala Osima.

- Samo kruže, kruže... postavljaju nekakva pitanja o parama. Pa, brate, pitaj kolike imamo plate! Nismo mi ovdje lopovi koji su došli pokrasti što je ostalo. A s druge strane, kada se priča o budžetu, delegati se igraju desetinama hiljada maraka i prebacuju sa stavke na stavku, a nijedan od njih nije zakucao ni na jedna vrata da ih traži. A mene prsti bole od kucanja - rekao je poslije zasjedanja Osim
veljaca

#34 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Osim: Komitet za normalizaciju je kao toalet papir
Pitam se šta mi je sve ovo trebalo u životu, kaže Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH
Ivica Osim: Iskorišteni smo i potrošeni

Ne usvajanjem novog Statuta N/FS BiH na sjednici Skupštine 6. jula naša kuća fudbala mogla bi biti suočena sa novim sankcijama UEFA.

„Ništa zvanično informacija, ali kako smo čuli čelnici UEFA zbog neusvajanja Statuta spremni su otkazati neophodnu pomoć N/FS BiH. Naime, oni su bili spreman podmiriti 1,6 maraka za vraćanje duga Poreskoj upravi, ali nakon što Skupština nije usvojila Statut kojeg su predložili FIFA i UEFA, sada postoji mogućnost da nam otkažu tu vrstu pomoći. To bi bilo užasno za Savez. Ne smijem ni posmiliti na posljedice“, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

I Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH ogorčen je zbog neusvajanja Statuta. Kaže, da mu je nedavna Skupština ličila na maskenbal.

„Svi lijepo pričaju, a kada se glasa pojedini pokriju lice crnima tablama da se ne vidi ko je glasao protiv odluka koje idu u korist fudbalu“, govorio je Osim, istakavši:

„Pitam se šta mi je sve ovo trebalo u životu. Mi članovi Komiteta za normalizaciju N/FS BiH smo isto toalet papir, kojim obrišeš guzicu i baciš ga. Potrošeni smo i iskorišteni“.

------------------------------

:(
vryzas

#35 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

veljaca wrote:Osim: Komitet za normalizaciju je kao toalet papir
Pitam se šta mi je sve ovo trebalo u životu, kaže Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH

Ne usvajanjem novog Statuta N/FS BiH na sjednici Skupštine 6. jula naša kuća fudbala mogla bi biti suočena sa novim sankcijama UEFA.

„Ništa zvanično informacija, ali kako smo čuli čelnici UEFA zbog neusvajanja Statuta spremni su otkazati neophodnu pomoć N/FS BiH. Naime, oni su bili spreman podmiriti 1,6 maraka za vraćanje duga Poreskoj upravi, ali nakon što Skupština nije usvojila Statut kojeg su predložili FIFA i UEFA, sada postoji mogućnost da nam otkažu tu vrstu pomoći. To bi bilo užasno za Savez. Ne smijem ni posmiliti na posljedice“, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

I Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH ogorčen je zbog neusvajanja Statuta. Kaže, da mu je nedavna Skupština ličila na maskenbal.

„Svi lijepo pričaju, a kada se glasa pojedini pokriju lice crnima tablama da se ne vidi ko je glasao protiv odluka koje idu u korist fudbalu“, govorio je Osim, istakavši:

„Pitam se šta mi je sve ovo trebalo u životu. Mi članovi Komiteta za normalizaciju N/FS BiH smo isto toalet papir, kojim obrišeš guzicu i baciš ga. Potrošeni smo i iskorišteni“.

Ovo je fakat tuzno i jadno...ode sve u k....
LSD

#36 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

veljaca wrote:Osim: Komitet za normalizaciju je kao toalet papir

I ja se vala pitam što mu je ovo sve trebalo u životu :roll: po stare dane da ga levate ovi rodoljubi iz RS, veliki zaštitnici srpskih interesa, koriste kao toalet papir što sam kaže, da ga Gracić proziva javno kao karijeristu i foteljaša, da ga pitari parolama prozivaju grobarom fudbala, da ga novinari handre svojim oskudnim znanjem....svugdje je više cijenjen i poštovan nego ovdje među halašom.
Ne trebaju nama ljudi poput Osima, nismo zaslužili to definitivno.
bosnjo89

#37 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

moze li mi neko napisati slijedece rekorde premijer lige BiH:

- najvise pobjeda zaredom (od datuma X - do datuma Y)

- najvise izgubljenih zaredom (od datuma X - do datuma Y)

- najvise utakmica bez pobjede (od datuma X - do datuma Y)

- najvise utakmica bez poraza (od datuma X - do datuma Y)

- najvise utakmica bez datog gola (od datuma X - do datuma Y)

- najvise utakmica bez primljenog gola (od datuma X - do datuma Y)
kokuz_sa

#38 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kokuz_sa »

osto travnik bez varupe :(

nekako mi nezamisliv taj klub bez njega..isto cevapi bez luka :D

valjda im vrijeme da pocnu se selit u ligu ispod cim su ostali bez varupe
ole69

#39 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ole69 »

kokuz_sa wrote:osto travnik bez varupe :(

Mislim da je neki mladji Varupa u pitanju druze :):
Mladi 21-godišnji fudbaler Nermin Varupa dogovorio je saradnju sa novim premijerligašem Gradinom iz Srebrenika.
salle_eh1986

#40 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by salle_eh1986 »

ako išta travnik ima onda su to varupe...njih nikad nestat neće u tom klubu :D
Ripicipi

#41 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Ripicipi »

kokuz_sa wrote:osto travnik bez varupe :(

Zelji svanulo :D
kokuz_sa

#42 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kokuz_sa »

pih..ja se ponadao da je onaj varupa

obradova me vala sto nije on :D :D
ole69

#43 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ole69 »

Husic se bio dogovorio usmeno sa Gradinom a potpisao za Zvijezdu, sto je najsmjesnije njegov menadzer uopste nije znao zato. :lol: Svasta. :-)
Mračajski proto

#44 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

Postignut dogovor
BH Telecom sponzor Premijer lige

Generalni sponzor Premijer lige u fudbalu u naredne dvije sezone biće BH Telecom, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika klubova i članova Komiteta za normalizaciju.

Premijer liga Bosne i Hercegovine u naredne dvije sezone nosit će naziv BH Telecom Premijer liga.

Komitet za normalizaciju već ranije je dogovorio saradnju sa BH Telecomom, no da bi ugovor bio potpisan bilo je potrebno da svi klubovi prihvate dogovorenu saradnju.

Njih 14 je već ranije reklo "da", no iz Željezničara i Širokog Brijega bili su nezadovoljni ponuđenim uslovima, ali na današnjem sastanku sa članovima Komiteta su, ipak, rekli "da", tako da će se u narednoj sezoni naše najelitnije fudbalsko takmičenje službeno zvati BH Telecom Premijer liga.
Eborg

#45 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Hoce li biti prijenosa dodatnih na MojaTV ili nesto?
ganjeta

#46 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Ukinuta zabrana navijačima :thumbup: .
Mračajski proto

#47 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

PONOVO NORMALNI: Navijači se vraćaju na gostujuće tribine

Komitet za normalizaciju N/FSBiH na današnjoj sjednici donio je odluku da se ukida zabrana dolaska gostujućih navijača

Komitet za normalizaciju N/FSBiH na današnjoj sjednici donio je odluku da se ukida zabrana dolaska gostujućih navijača. Dakle, ponovo smo normalni i ponovo će navijači moći gledati svoj klub gdje god da igra.

Komitet je došao do zaključka da su stvoreni uslovi da navijači ponovo bodre svoje klubove na strani. Podsjetimo, danas je odlučeno da će Premijer liga BiH u naredne dvije sezone nositi naziv BH Telecom Premijer liga.
ganjeta

#48 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Pitanje je, jesu li ovi spremni da promjene onaj famozni ulazak u 15. minuti i izlazak u 70. minuti? Ako su i to uspjeli, aferim :thumbup: . Ako nisu :angry:.
Eborg

#49 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Pa jesu li uvedene drasticnije kazne ili ce opet biti smijurija kao i prosle sezone?
jeza u ledja

#50 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by jeza u ledja »

Zar se nisu Zeljeznicar i Ubice pobunili protiv ovog Telecoma?
Locked