neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hostapler

#26 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hostapler »

hank wrote:
hostapler wrote:Meni je npr smijesno da Fabia RS kosta vise nego Polo GTI.
kako ti fabia kosta vise nego polo gti?
meni je recimo smijesno da osnovni ds3 s 200ks kosta ko c5 sa solidnim dizelom i sa dobrom opremom, dok cijena bas napucanog ide preko 65 000km.. dok je jedan megan rs koji je vozacko auto 44 000 maraka..
dolazimo do zakljucka da citroena te klase moze kupit samo idiot i dat 65 000 za auto u kojem ne moze 4 covjek otic do mora.
Polo GTI na oficijelnoj stranici VW.ba bez PDV kosta 30 331 KM + 17% = 35 487 KM
Fabia RS na oficijelnoj stranici Skoda.ba sa uracunatim PDV kosta 36 745 KM,
dakle Fabia je skuplja za citavih 1257 KM.

Da ne bude da ti pametujem za drugi dio posta,ali DS3 Racing je limitirana serija na cini mi se 2400 kom (ako grijesim neka me neko ispravi) i neka je cijena 65 000 za full opremljenog. Toliko kosta MINI Cooper S,Mini Cooper JCW kosta vjerovatno i vise,a cini mi se da sam za limitirani A1 Quatrro negdje vidio cijenu od oko 55 000 $. Npr limitirana serija Megana RS ClubSport ide preko 70 000 KM. Ne kazem da je on isti kao i navedeni automobili i da vrijedi tih para,ali po meni neka exkluziva se mora i platiti.
hank

#27 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

fabia kosta vise u startu zato sto je kod pola dsg doplata i dodje s rucnim mjenjacem ( nemoj me drzat za rijec, al znam da je neka takva zajebancija, fabija je ima u startu a kod vw-a je moras platit naknadno).

sto se tice ds3 modela, ja osim na vikipediji nigdje vise nisam nasao da se radi o limitiranoj izvedbi ds3 serije. osim toga, kod limitiranih serija svaki auto je isti s opremom, mozes uticat jedino na boju i na felge, tj izgled felgi. i sad ovaj limitirani na vikipediji ima ksenon farova, a ovaj testirani na X-u ih nema. dakle cisto sumnjam da je neka limitirana verzija upitanu.
a1 jest skuplji od ds3 al se radi o kecu s 265 konja i koji je napravljen u seriji od 265 komada. to je ipak malo veca ekskluziva, kako god okrenes. a1 1.4tfsi s s tronic mjenacem je jeftiniji od ovog citroena.
hamalalija

#28 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hamalalija »

respo wrote:koliko znam pod novo auto se podrazumjeva cini mi se 300km
Ne vezano za temu.
Moj kolega kupio bmw u svabiji u bmw radnji, auto preslo 3000Km i pitaju ga hocete li da vam vartimo sat na nulu, on ono iskolacio oci i zamuca i pita kako sta, kazu mu pordavac auto je "novo" do prvog servisa, ako laze on lazem i ja
milojicabrzi

#29 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by milojicabrzi »

Da moze imati predjenih vise od 20-ak kilometara, stvarno nisam znao...to su auta bez tablica, pa ne znam gdje bi ih neko mogao izvozati toliko...

Moj Megane, imao je 27 km na satu kad je preuzet u salonu i bas sam se pitao gdje je to vozan, kad smo ga i na tehnicki slali kamionom :):)
agent_zero

#30 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by agent_zero »

I o kojoj auto kući je na kraju riječ?

Džabe tema ako se to ne kaže.
hostapler

#31 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hostapler »

hank wrote:fabia kosta vise u startu zato sto je kod pola dsg doplata i dodje s rucnim mjenjacem ( nemoj me drzat za rijec, al znam da je neka takva zajebancija, fabija je ima u startu a kod vw-a je moras platit naknadno).

sto se tice ds3 modela, ja osim na vikipediji nigdje vise nisam nasao da se radi o limitiranoj izvedbi ds3 serije. osim toga, kod limitiranih serija svaki auto je isti s opremom, mozes uticat jedino na boju i na felge, tj izgled felgi. i sad ovaj limitirani na vikipediji ima ksenon farova, a ovaj testirani na X-u ih nema. dakle cisto sumnjam da je neka limitirana verzija upitanu.
a1 jest skuplji od ds3 al se radi o kecu s 265 konja i koji je napravljen u seriji od 265 komada. to je ipak malo veca ekskluziva, kako god okrenes. a1 1.4tfsi s s tronic mjenacem je jeftiniji od ovog citroena.
Uz motor koji je isti i kod Pola GTI ,Fabia RS i Seata Ibize Cupra,dakle 1.4 TSi sa 180 KS,serija je DSG mjenjac,ne moze se naruciti bez njega niti jedan,dakle dolazi uz svaki od navedenih.

A1 Quatrro je napravljen u lim seriji od 333 komada i veca je exkluziva od DS3R,ali A1 sa 1.4 TSI i 185 KS i S-Tronic mjenjacem nije.
Posto nema cijena za A1 sa 185 KS u BiH uporedio sam cijene u Holandiji i DS3R je skuplji za nekih 4000 eura.
hank

#32 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

pa rekoh ti, nemoj me drzat za rijec. nisam siguran 100% da je mjenjac il neka slicna zajebancija koju fabia ima a polo ne. al znam da ima neka caka. neko mi je to i objasnjavao al sad stvarno ne mogu da se sjetim.
sto se tice audija, eto znam da je neki mali broj tih limitranih napravljen. sad znam da je tacno 333 auta upitanju.
sto se tice cijene, 4000 eura je bas velika razlika u toj klasi. da se ne lazemo. ne pricamo o autima gdje jedan vrijedi 185 000 eura a drugi 181 000 eura. nego o autima gdje jedan vrijedi 33 000 eura a drugi 29 000 eura. i koliko god taj citroen bio dobar, audi si i zbog te cijene izmedju ostalog, bolje prodaje. i sigurno je podjednako dobar ako ne cak i bolji u nekim stvarima (quattro pogon i dual cluth gearbox)
hostapler

#33 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hostapler »

hank wrote:pa rekoh ti, nemoj me drzat za rijec. nisam siguran 100% da je mjenjac il neka slicna zajebancija koju fabia ima a polo ne. al znam da ima neka caka. neko mi je to i objasnjavao al sad stvarno ne mogu da se sjetim.
sto se tice audija, eto znam da je neki mali broj tih limitranih napravljen. sad znam da je tacno 333 auta upitanju.
sto se tice cijene, 4000 eura je bas velika razlika u toj klasi. da se ne lazemo. ne pricamo o autima gdje jedan vrijedi 185 000 eura a drugi 181 000 eura. nego o autima gdje jedan vrijedi 33 000 eura a drugi 29 000 eura. i koliko god taj citroen bio dobar, audi si i zbog te cijene izmedju ostalog, bolje prodaje. i sigurno je podjednako dobar ako ne cak i bolji u nekim stvarima (quattro pogon i dual cluth gearbox)
Ali opet ponavljam DS3R je limitirana serija,a A1 sa 185 KS nije.Po meni je to dovoljno da bude skuplji za 4000 eura. Ima 20 KS vise,ima neki renome pobjednika WRC-a to su sve plusevi u odnosu na "obicni" A1.

P.S. A1 sa 185 KS nije quatrro,a DSG ima.
hank

#34 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

la fazon je sto samo ti i wikipedija tvrdite da je limitrana serija.
na klixu je bio test istog auta, i nigdje niko nije spomenuo to limitiranost. mozda postoji neka limitirana serija s jacim izdanjem. al cisto sumnjam da je ona vrzija 1.6 turbo s 207 konja neka limitrana verzija.
Bakir1

#35 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

kao sto sam i obecao.
neozbiljna kuca je brcko gas, auto je na kraju kupljen kod bube u vitezu, koji je na kraju u cijenu dao alarm gt i besplatnu dostavu vozila na adresu kupca, sto je detalj koji dovoljno govori o usluznosti prodavaca ;-)
hank

#36 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

Bakir1 wrote:kao sto sam i obecao.
neozbiljna kuca je brcko gas, auto je na kraju kupljen kod bube u vitezu, koji je na kraju u cijenu dao alarm gt i besplatnu dostavu vozila na adresu kupca, sto je detalj koji dovoljno govori o usluznosti prodavaca ;-)
ma meni ovo nije nista cudno. moras shvatit da je brcko gas ko asa u sarajevu. i kurac ih zaboli sto ti piskaras po forumu o njima kad oni distriktu sva ministarstva i drzvane sluzbe opskrbljuju autima. ljudi imaju dnevno na servisu po 30 auta. jebe im se za jednog kupca. to je najbolji pokazatelj kako je kod nas sistem vrijednosti fuj. i da si ti neki kupac koji u njihovim ocima ima povlasten status, dosli bi po tebe i popusili ti ga na putu do brckog. ovako ti pises a njima ni dlaka ne fali s glave i preksutra sve zaboravljeno. napisi mail vw-u ako mislis da imas oraha za to. trebao si uzet ime prezime prodavca, datum vrijeme dolaska, prilozit email-ove ako ste komunicirali putem istih i slicne stvari. pa nista te ne kotsa da posaljes i ukazes na neprofesionalnost.
Bakir1

#37 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

suma sumarum oni brcko gas su izgubili desetak hiljada KM zarade na autu i toliko na servisu, ako su oni toliko jaki da mogu da se oproste sa tim parama drago mi je zbog njih.
kako napisah jos u prvom postu ne jadikujem i nije mi u cilju da nekoga blatim, nego da ukazem na lose poteze koji na kraju znace izvaranog kupca.
auto im je bio 4 hiljade jeftiniji nego sarajevski, a i polica osiguranja im jeftinija od necije druge ;-)
hank

#38 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

to je apsolutno nebitna cinjenica. uvijek i u svakoj drzavi postoje ljudi koje su profesionalni u onom sto rade kao i oni sto nisu. kod nas je procenat ovih drugih sigurno u prosjeku malo veci.
meni nije jasno sljedeci. ti si na kraju ispao neki rezignirani i izradjeni kupac koji se vozio i trosio svoje vrijeme i novac uzalud. i umjesto sto se zalis nama (mami) sto se ne pozalis uciteljici (VW-u u svabiji) sto te dijete iz razreda (brcko gas) zajebalo za nesto kako bi ga uciteljica(VW svabija) propisno kaznila ako imas dokaze te carlame?
ovdje 90 posto ljudi kuka na sve i svasta. a kad treba uradit nesto konkretno, jaki su samo na rijecima.
imsir u sarajevu je tako izgubio licencu. naravno berlijeta je dosla i on je 2009 prodao samo 9 auta u cijeloj godini. i to je sve igralo ulogu, al je takodjer igralo ulogu i to sto su se ljudi zalili centrali opela i slali mailove. jer je bila prica da su orginalni dijelovi koje je ugradjivao u auta na servisu zapravo dijelovi koji su kupovani kod skore na carsiji.
i naravno neko se zalio. to je provjereno i cao djaci.
Bakir1

#39 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

opet kazem ti, ako neko ko kupuje auto od xy para bude izradjen za 50 KM goriva i 6 sati svog zivota treba da kukumace na sve strane e onda pisaj ga.
ja gledam na to da sam ja kupac sa parama koji ima pravo da za svoje pare kupi sta hoce, firma proguta 3 auta u 3 godine nije njima u interesu e pa nije ni nama, hvala dovidjena i pa pa.
nije dat avans za auto, ovako su izgubili priliku da rade sa ovom firmom jer su uskratili direktoru generalnom iste da kupi auto kod njih i tako pokazali svoju neozbiljnost.
a firma je takva da bi je oni trebali ganjati zbog slicne djelatnosti u kojoj drmaju trzistem a mi im trebamo veoma.
to im je kazna, nikakvo pismo im ne treba, kaznjeni su ;-)
hank

#40 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

pa ako su oni to sve znali i opet pustupili tako, ocigledno im ne trebate toliko koliko ti mislis. al eto ti znas bolje. po meni je najbolje odmah reagovat i to promptno. neko il nesto te zajebe, odmah udaris najjace da im vise ne padne na pamet. nego kod nas opcenito i jest najveci problem sto ljudi ne reaguju. ne reagujes danas, ne reagujes sutra i onda dodjes u situaciju da te neko na tvoje oci vara i pokusava ti nesto uvalit i pravit te budalo. pa tako nam i treba svima. danas 80 grama necega u granapu, sutra 3 marke u kafani, prekosutra 5000 u auto salonu. a ti sve kontas, ma hajd ko ce se peglat. i onda se u jednom momentu svi probudimo i pocnemo zalit jedni drugima. umjesto da jebes mater konobaru koji ti na racun od 23 marke 3 zavrne uz pricu da se slucajno prebrojao i da je to zbog umora uz lazno izvini i jos lazniji osmijeh.
pa i zasluzili smo da nas jebu i to na suho u guzicu.
Bakir1

#41 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

a zato su nudili auto od x y para poslije za cijenu tog trazenog, ja kada trazim ponude za firmu komuniciram preko privatnog e maila jer ne zelim da dovedu u vezu cinjenicu firmu u kojoj radim i ponude ;-)
kada su spoznali o cemu je rijec duboko izvinjenje moze sve, veca klasa auta po istoj cijeni, bolji auto po istoj cijeni, samo zini ;-)
hank

#42 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by hank »

fulas poentu kralju. u poslu kojim se oni bave 99% ljudi bi trebali da imaju isti tretman. i ako te zakine neko za to, imas pravo da se zalis. ti si bio zakinut, il tvoja firma, pa ste kasnije tj naknadno dobili neku zadovoljstinu jer cete imat veze u buducnosti s njim.
to je isto ko da dodje u kafanu, i konobar ti ofrlje naplati zato sto si ti ti. a iza tebe dodje ismet allah rahmetile, i njemu naplati ok zato sto je ismet.
nema logike.
Bakir1

#43 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

ne fulam ja poentu, za pare gazda bez para nemam sta traziti.
poenta je da se dobiju ponude da se ne zna ko je, jer ako se zna onda moze doci do pritisaka odredjene vrste koji prouzrokuju nasilu aranzmane.
kada te posjetim uzivo i predstavim se ko sam ti procjeni koliko sam ozbiljan a koliko ne ;-)
vrati se na recenicu koja kaze da najjeftinije nije i definitivno najbolje ;-)
spacek

#44 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:09, edited 1 time in total.
Bakir1

#45 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Bakir1 »

kupljen auto, meni od njih ne treba nista vise, necu da ulazim uopste u razgovor sa pomenutima, na drugom mjestu kupljen auto i osigurana usluga koja garantuje obostrano zadovoljstvo.
a imam mail od strane nekoga ko upozorava na poslovanje dilera i damping cijena cime je isti kaznjen sa novcanom kaznom.
530i

#46 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by 530i »

Daleko su naše autokuće od ozbiljnih trgovaca, ne sve, naravno.
Moje iskustvo je pozitivno sa autokućama iz Viteza, tu na M5...dakle VW, Citoren-Reno-Nissan-Dacia, Fia-Alfa, Opel-Chevrolet...od ulaska i pukog razgledanja auta, do kupovine i servisiranja.
Dok s druge strane pojedinci se ponašaju najblaže rečeno bahato i gledaju mene (sa kešom) sa neke visine...što baš i ne doprinosi njihovoj zaradi. Ne radi se ovdje o VAG grupaciji kao kod bakira, ali princip je isti ili sličan.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#47 Re: neozbiljnost ovlastenih auto kuca

Post by Entropio »

.
Post Reply