Smatram da ce Spanija 100% biti prvak ponovo, jer su sa onom svojom dosadnom igrom i autoritetom "zvijezda kojima je nemoguce uzeti loptu" zasticeni k'o polarni medvjedi. Pa tu reprezentaciju (+sudije) je trenutno nemoguce pobijediti. Bilic rece pred utakmicu Hrvatska-Spanija: " Bit' cemo agresivni". Gdje ces biti agresivan covjece, suci nece da ti masu aut kada lopta (dva puta u 1. poluvremenu) izlazi po najmanje pola metra vani, a kamoli da ti mase/svira nesto drugo. "Zongleri" pimplaju loptu, a cim im "uletis" i probas je uzeti (bilo to na legalan ili ilegalan nacin) oni padaju i tu se igra zaustavlja. E sad....sto vise pokusavas, vise je prekida (faula za njih) i tako cak i mozes da ih smetnes u postizanju gola (sto je bio slucaj s Hrvatskom, jer nisu odstupali od svoje igre), ali nema teorije da ga zabijes jer ti suci nece dati za pravo da si legalno oduzeo loptu (osim kad ovi pogrijese) a i kad je dobijes (tj. oni pogrijese) oni ti sjeckaju igru, sviraju faule u napadu itd...
Smatram da Spanija uzima prvenstvo 100% i to na jedan vrlo pospan i dosadan nacin.
Ako neko kaze da je to ljepota fudbala (80% posjedovanja lopte itd...) ja mislim da smo vidjeli dosta/previse toga u posljednje 2 godine, sto od Barce , sto od Spanije, tako da je vrijeme da se malo ohladi od toga IMHO.
Iole organizirana repka ce im parkirati bus pred 16 i mogu pimplati 6 dana, nece gola zabiti.
OK znam, malo sam ljut na taj nacin igre, ali vrijeme je za nesto novo....