1/4 finala: Engleska - Italija, 24.06. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Engleska
37
43%
Italija
50
57%

Total votes: 87

Better Man

#26 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Better Man »

Ne znam po kom osnovu stavljate Talijane kao aposultne Fvaorite? Šta je to Italija pokaza la na Euru? Meni nisu vala ništa specijalno pokazali i ne smatram ih boljom ekipom od Engleza! Prije bih rekao da su šanse izjednačene za prolaz!
The Realist

#27 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by The Realist »

Better Man wrote:Ne znam po kom osnovu stavljate Talijane kao aposultne Fvaorite? Šta je to Italija pokaza la na Euru? Meni nisu vala ništa specijalno pokazali i ne smatram ih boljom ekipom od Engleza! Prije bih rekao da su šanse izjednačene za prolaz!
Manje loš će proći :D.
Smail Aga

#28 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Smail Aga »

Forza Italia :D :D
The Realist

#29 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by The Realist »

Chiellini (ili kako se već piše) je izgleda završio sa Eurom. Povreda mišića.
Comrad

#30 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Comrad »

Better Man wrote: vala ništa specijalno pokazali i ne smatram ih boljom ekipom od Engleza! Prije bih rekao da su šanse izjednačene za prolaz!
Navijam za Italiju, ali takodjer mislim da su sanse podjednake.

Image
BHF_Manijak

#31 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by BHF_Manijak »

Better Man wrote:Ne znam po kom osnovu stavljate Talijane kao aposultne Fvaorite? Šta je to Italija pokaza la na Euru? Meni nisu vala ništa specijalno pokazali i ne smatram ih boljom ekipom od Engleza! Prije bih rekao da su šanse izjednačene za prolaz!
A Englezi su inace strasnu formu pokazali, favoritsku. :mrgreen: :skoljka:
Kuvet

#32 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Kuvet »

Englezi su najbolji.
cvrčak_na_hedonizmu

#33 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ultima_palabra wrote:
Možda bi mogle Tale doći do nekih 1:0, momenat inspiracije Pirla, Bale ili Cassana. Ali koliko vidim, problem im je spremnost, svaku su utakmicu padali u zadnjih pola sata... tako da ako dođe do produžetaka, advantage England.
Mislim da je ipak koncentracija u pitanju. Povedu protiv Španije, prime gol. U redu, Španija je to. Dominiraju protiv Hrvatske, povedu, onda iz greške štopera prime gol i potpuno izgube kompas i igru. Protiv Irske ne urade apsolutno ništa, zabiju gol onda haman cijelo drugo poluvrijeme visi izjednačenje u vazduhu protiv slabašne Irske.

Engleska me prijatno iznenadila. Hodžson je to dobro posložio. Usput, uradio je najavljeno, defanzivna igra sa politikom ako šta uđe, dobro je ako ne, nema veze, ćeramo se do kraja. Riješio se bitne stvari, posjeda lopte jer Englezi ne znaju šta će sa loptom :D

Kada sve sumiram dolazim do par zaključaka.

-Italija u sve tri utakmice dolazi do situacije da se bori za opstanak. Poveli su svaki put, dva puta su primili gol i nisu pobijedili, treći put su igrali protiv Irske koja je realno najslabija reprezentacija na prvenstvu uz samo jedan postignut gol.
-Engleska je gubila protiv Šveđana i na kraju pobijedila. Nisu izgubili glavu iako su više-manje loše odigrali. Izdržali su nalete Francuske i Ukrajine. Skoro svaku priliku pretvaraju u gol za razliku od Italije.
-Italiji fali Kijelini što je veliki hendikep.
-Engleska je jača za Runija
-Engleska je otpisana od njihove štampe i proglašena underdogom što im ne može naštetiti sasvim sigurno.

Engleska prolazi.
Lucas Leiva

#34 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Lucas Leiva »

Neuporedivo bolja reprezentacija je Engleska i bilo bi senzacionalno da Žabari prodju dalje, pogotovo imajuci u vidu veliku mogucnost da Andy Carrol pocne utakmicu. Roy zna italijanski, Prandelli ne zna ni za google translator... jos jedna cinjenica zbog koje smatram da Žabari nemaju nikakve sanse!
hypko_nurko

#35 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by hypko_nurko »

Lucas Leiva wrote:Neuporedivo bolja reprezentacija je Engleska i bilo bi senzacionalno da Žabari prodju dalje, pogotovo imajuci u vidu veliku mogucnost da Andy Carrol pocne utakmicu. Roy zna italijanski, Prandelli ne zna ni za google translator... jos jedna cinjenica zbog koje smatram da Žabari nemaju nikakve sanse!
:lol: :lol: :lol:
Korisničkoime

#36 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Korisničkoime »

Englezi nadam se idu dalje ne toliko zbog njih samih nego što ne želim gledati Talijanske bunkere i ostala sranja koji isti fabriciraju nakon što povedu.
2407

#37 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote:Nekako su se vazda ove ekipe zaobilazile na velikim takmičenjima... sjećam se one tekme za 3.mjesto '90, ali nije to to.

Možda bi mogle Tale doći do nekih 1:0, momenat inspiracije Pirla, Bale ili Cassana. Ali koliko vidim, problem im je spremnost, svaku su utakmicu padali u zadnjih pola sata... tako da ako dođe do produžetaka, advantage England.
Sumnjam da je fizicka spremnost u pitanju za pad igre. Mislim da je to nedostatak koncentracije i ne znanje Prandellia da s izmjenom ili dvije promjeni raspored snaga na terenu. Ne moze me niko ubjediti da su Marchisio, Pirlo, Chiellini, Bonucci, Giaccherini fizicki nespremni. To je nemoguce jer u Juventusu su pokazali koliko su super fizicki pripremljeni.
Stvar je u glavama.

Talijani ce vrlo vjerovatno furiozno krenuti na pocetku, ako poprave realizaciju u prvom poluvremenu(sto nisu uspjevali u prethodne tri utakmice) onda ce hladno da prodju Englesku , u suprotnom bit ce teska utakmica u kojoj ce jedna sasna ili prekid odluciti.
Korisničkoime wrote:Englezi nadam se idu dalje ne toliko zbog njih samih nego što ne želim gledati Talijanske bunkere i ostala sranja koji isti fabriciraju nakon što povedu.
A englezi to igraju uber napadacki fudbal koji ne poznaje pojam odbrana :-) ako su sta u ove tri utakmice uradili to je da su se branili.
ultima_palabra

#38 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ultima_palabra wrote:
Mislim da je ipak koncentracija u pitanju. Povedu protiv Španije, prime gol. U redu, Španija je to. Dominiraju protiv Hrvatske, povedu, onda iz greške štopera prime gol i potpuno izgube kompas i igru. Protiv Irske ne urade apsolutno ništa, zabiju gol onda haman cijelo drugo poluvrijeme visi izjednačenje u vazduhu protiv slabašne Irske.

Engleska me prijatno iznenadila. Hodžson je to dobro posložio. Usput, uradio je najavljeno, defanzivna igra sa politikom ako šta uđe, dobro je ako ne, nema veze, ćeramo se do kraja. Riješio se bitne stvari, posjeda lopte jer Englezi ne znaju šta će sa loptom :D

Kada sve sumiram dolazim do par zaključaka.

-Italija u sve tri utakmice dolazi do situacije da se bori za opstanak. Poveli su svaki put, dva puta su primili gol i nisu pobijedili, treći put su igrali protiv Irske koja je realno najslabija reprezentacija na prvenstvu uz samo jedan postignut gol.
-Engleska je gubila protiv Šveđana i na kraju pobijedila. Nisu izgubili glavu iako su više-manje loše odigrali. Izdržali su nalete Francuske i Ukrajine. Skoro svaku priliku pretvaraju u gol za razliku od Italije.
-Italiji fali Kijelini što je veliki hendikep.
-Engleska je jača za Runija
-Engleska je otpisana od njihove štampe i proglašena underdogom što im ne može naštetiti sasvim sigurno.

Engleska prolazi.
Ima logike... mogu zamisliti taj scenario. Isto kao što još od prije prvenstva mogu zamisliti Engleze sa peharom, ovo je čudna godina :D Mada se iskreno nadam da se to neće desiti.

Ova ekipa Italije je atraktivnija od većine prijašnjih tako da ih je bezveze trpati u neke bunkeraše i slično. Logično je da moraju biti proaktivniji jer nemaju više odbrambene igrače svjetske klase.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#39 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by I am Happy »

The Realist wrote:Chiellini (ili kako se već piše) je izgleda završio sa Eurom. Povreda mišića.
Veliki Hendikep.... :(
Italija prolazi 101%
Karirany

#40 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Karirany »

Sa uvjerenjem da Engleska osvaja ovaj Euro, ishod ove četvrtine je jasan 8-)
sumirprimus

#41 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by sumirprimus »

kontam mozda je ovo engleska godina..mozda ih krene,kako su traljavo krenuli...sad se vec kotrljaju...ko zna...
Korisničkoime

#42 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Korisničkoime »

A englezi to igraju uber napadacki fudbal koji ne poznaje pojam odbrana ako su sta u ove tri utakmice uradili to je da su se branili.
Ima i toga ali npr. Grcima i ne zamjeram toliko što igraju onako nakaradno ne volim to ni njih ali ipak ljudi ne znaju i ne mogu drugačije, igraju ono što mogu koliko god to mogu ali Talijani i znaju i mogu samo što sami odluče kad im rezultat odgovora da počnu igrati ko Grci a to je najčešće minimalnih 1-0 tada ciljano idu na to da umrtve i unište utakmicu. To je već kod njih program dugi niz godina. Englezi se trude igraju što znaju i mogu sa ovom ekipom zato i ne zamjeram puno njihovu sklonost odbrani.
cindrlimindrli

#43 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cindrlimindrli »

Jedna Ukrajina je jucer izdominirala ovu Englesku, tako da ja ne vidim kako oni mogu proci Italiju.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#44 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by I am Happy »

cindrlimindrli wrote:Jedna Ukrajina je jucer izdominirala ovu Englesku, tako da ja ne vidim kako oni mogu proci Italiju.
Bas tako :)
ganjeta

#45 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by ganjeta »

Italija kao i što smo navikli, kroz iglene uši obezbjedila prolazak. Ništa novo od četverostrukog svjetskog prvaka, ovako su zadnji put uzeli titulu, sve miriše da bi mogli opet. Volio bi da je prošla Ukrajina, ovako Englezi su svjesni koliko su loši i kao takvi su opasni. Biće zanimljiva utakmica , nadam se sa sretnim prolazkom Azzurra, ono kako naviše boli.

Čitam kako se Englezima treba nešto vratiti? Pa zar im se nije sinoć vratilo?

Forza Italia!
cikaBosanac

#46 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cikaBosanac »

cindrlimindrli wrote:Jedna Ukrajina je jucer izdominirala ovu Englesku, tako da ja ne vidim kako oni mogu proci Italiju.
Jedna svedska koja sve utakmice izgubila je dobila francusku 2:0, jedna hrvatska,zamalo izbaci/odigra nerijeseno sa spancima...grcka se progura dalje pored rusije..itd..jbg. sve je moguce ;-)
Last edited by cikaBosanac on 20/06/2012 12:58, edited 1 time in total.
Teufik

#47 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Teufik »

To veze nema sa ovom utakmicom.Svaka je prica za sebe.Eto ti sinoc primjer(Franc-Svedska).Ko je mogao ono predvidjeti?

Volio bih da Englezi prodju.
cindrlimindrli

#48 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cindrlimindrli »

cikaBosanac wrote:Jedna svedska koja sve utakmice izgubila je dobila francusku 2:0
Teufik wrote:To veze nema sa ovom utakmicom.Svaka je prica za sebe.Eto ti sinoc primjer(Franc-Svedska).Ko je mogao ono predvidjeti?
Ima i toga, samo Ukrajina uopste nije nadigrala Svedsku, kao sto ih nisu nadigrali ni Englezi. Njihovo ispadanje
je stvarno nesretno, u obe utakmice su vodili da bi na kraju primili pacerske golove i zijanili. Jednostavno, ono
sto su Englezi jucer pokazali sa Ukrajincima je smijesno, jedan sretan gol i to je sve sto su napravili, ma dva
kulturna pasa nisu sastavili. Osim toga oni nemaju igraca kalibra Ibrahimovica koji moze biti prevaga kao sto je
je on bio protiv Francuza.
ljevoruki

#49 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by ljevoruki »

Bice losa utakmica, moguce da bude 0:0 i onda penali i ciganija. :-)
Navijam za Italiju, vazda su mi dragi bili.
Valjda sto su plavi. :D
cikaBosanac

#50 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cikaBosanac »

Ja isto kontam 0:0 il 1:1, uglavnom nerijeseno...navijam za englesku jebo zabare, njihova me psihologija ubi :S :thumbup:
Locked