To serve and protect (policija)
- shiljak
#26 Re: To serve and protect (policija)
da li je iko cuo za onaj slucaj u buca potoku gdje se nalaze kineske radnje. U jednoj od njih pronadjena zena sto su joj kinezi dali nekakav sedativ, a policija je nasla tamo iza nekih "tajnih" vrata?
Bice da je akcija jos u toku pa da jos niko nista ne izjavljuje, mislim tek novo, mozda jedno prije 10-30 dana da se desilo. Ali eto ja sam tako nesto cuo pa reko da provjerim sa vama..
- Averus
#27 Re: To serve and protect (policija)
I ja sam cuo.. Ona sto su je pripremili da joj vade organe, obrijali je, ošišali itd.?shiljak wrote:da li je iko cuo za onaj slucaj u buca potoku gdje se nalaze kineske radnje. U jednoj od njih pronadjena zena sto su joj kinezi dali nekakav sedativ, a policija je nasla tamo iza nekih "tajnih" vrata?Bice da je akcija jos u toku pa da jos niko nista ne izjavljuje, mislim tek novo, mozda jedno prije 10-30 dana da se desilo. Ali eto ja sam tako nesto cuo pa reko da provjerim sa vama..
Jezivo jarane, sreća pa joj je momak reagovo na vrijeme jbt...
- shiljak
#28 Re: To serve and protect (policija)
e upravo to. Nisam zelio da pisem svasta, reko da ne zna samo par ljudi a ja provalioNenjiA wrote:I ja sam cuo.. Ona sto su je pripremili da joj vade organe, obrijali je, ošišali itd.?shiljak wrote:da li je iko cuo za onaj slucaj u buca potoku gdje se nalaze kineske radnje. U jednoj od njih pronadjena zena sto su joj kinezi dali nekakav sedativ, a policija je nasla tamo iza nekih "tajnih" vrata?Bice da je akcija jos u toku pa da jos niko nista ne izjavljuje, mislim tek novo, mozda jedno prije 10-30 dana da se desilo. Ali eto ja sam tako nesto cuo pa reko da provjerim sa vama..
Jezivo jarane, sreća pa joj je momak reagovo na vrijeme jbt...
Samo ne znam sto je sisaju ako ce joj organe vadit?
- Averus
#29 Re: To serve and protect (policija)
Ne znam, to su mi ispricali ljudi koji rade u jednoj firmi koja je tamo negdje valjda...shiljak wrote:e upravo to. Nisam zelio da pisem svasta, reko da ne zna samo par ljudi a ja provalioNenjiA wrote:I ja sam cuo.. Ona sto su je pripremili da joj vade organe, obrijali je, ošišali itd.?shiljak wrote:da li je iko cuo za onaj slucaj u buca potoku gdje se nalaze kineske radnje. U jednoj od njih pronadjena zena sto su joj kinezi dali nekakav sedativ, a policija je nasla tamo iza nekih "tajnih" vrata?Bice da je akcija jos u toku pa da jos niko nista ne izjavljuje, mislim tek novo, mozda jedno prije 10-30 dana da se desilo. Ali eto ja sam tako nesto cuo pa reko da provjerim sa vama..
Jezivo jarane, sreća pa joj je momak reagovo na vrijeme jbt...![]()
Samo ne znam sto je sisaju ako ce joj organe vadit?
Kazu da je dosla dok je momak cekao u autu ispred prodavnice. Kad mu je postalo sumnjivo sto je tako dugo nema, on je usao, a kinezi mu rekli da cura nije nikad usla tu.
Zovnuo policiju - trazili, trazili i nasli je iza tog tajnog prolaza, svezanu za stolicu. Bila je jos svjesna, ali omamljena. Sjedila je gola, potpuno obrijana i osisana (dakle bez dlake na cijelom tijelu) i imala je po sebi oznake gdje su je vjerovatno trebali rezati da izvade odgovarajuce organe.
I meni nije bilo jasno zasto su je osisali, ali eto... Mozda tu ima nesto vise nego sto se naslucuje...
- shiljak
#30 Re: To serve and protect (policija)
mozda su mislili jos koju markicu uzeti za kosu 
-
Jokericious
#31 Re: To serve and protect (policija)
To vasa neka zajebanicija ili? 
- Comrad
#32 Re: To serve and protect (policija)
Nesto tu ne stima, pa da se to desilo, bilo bi po medijima. Zna se da jedva cekaju takve 'socne' slucajeve da nabildaju posjete i tiraz.
Ne znam, ne kazem da se nije desilo, ali mi nekako lici na lovacku...
- Averus
#33 Re: To serve and protect (policija)
Comrad wrote:Nesto tu ne stima, pa da se to desilo, bilo bi po medijima. Zna se da jedva cekaju takve 'socne' slucajeve da nabildaju posjete i tiraz.
Pa i meni djeluje kao lovacka i bas me to cudi sto se nije u medijima nikako spomenulo. Medjutim, ovu pricu sam cuo iz vise izvora, pa ko ce znati...
-
rhez
#34 Re: To serve and protect (policija)
edit: Naša policija

- shiljak
#35 Re: To serve and protect (policija)
pa nece da policija govori o tome jer nije istraga zavrsena.. a za medije.. oni pisu traceve a ne ovakve stvari, naravno pisu i ovakve ali moraju biti provjerene 
-
EricTheodor
#36 Re: To serve and protect (policija)
Jarane, ja čak i ne znam iz koje je stranke "naš" načelnik. Pa on čak nije ni iz Vogošće, nego iz neke vukojebine na brdima naše nam najmilije domovineInnovation wrote:Pred izbore treba kuditi i policiju ,jer se neda pod sapu "narcisa".
Last edited by EricTheodor on 15/06/2012 21:01, edited 1 time in total.
-
EricTheodor
#37 Re: To serve and protect (policija)
Ne sumnjam u podatke, ali potraži strukturu slučajeva. Dok oni "rješavaju slučajeve obijanja trafike" po gradu dileri i ostali JAKI kriminalci kolovode. U njih se po pravilu i po naređenju ne dira.ja1986 wrote:Eto koliko znas, u ovih 220 stranica policija je rijesila 95% slucajeva, tj. privela osumnjicene i predala tuzilastvu na dalje postupanje, garantujem ti, a mozes procitati jesu li ili ne.quarterback wrote:http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&t=924202407 wrote:U kakvim jadnim i sramotnim uslovima policajci rade, ovo sto rade i urade je za svaku pohvalu.
Otidjite do policijske stanice pogledajte kancelarije i opremu i smucit ce vam se zivot.
Ne branim ih, imaju i oni svojih mana ali posao koji odradjuju je za pohvale.
evo ih hvalimo na 220 strana
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: To serve and protect (policija)
To shit and procreate 
-
EricTheodor
#39 Re: To serve and protect (policija)
Možda nisi shvatio: ovdje se ne radi o parkiranju nego o različitom tretmanu prema građanima prvog, drugog i zadnjeg reda. Nažalost, većina nas je u ovoj zadnjoj grupi!!!!!ja1986 wrote:Ma jasta su vala, eno citam onaj Zoran Cegar rastjera 3-4 trgovaca drogom i oruzjem, sto je manje vazno od parkiranog auta, ili recimo onaj policajac spasi onoga iz Miljacke, svasta, pa isti taj lik spasi neke iz pozara, itd. Stvarno su bezveze sto ne kaznjavaju to pogresno parkiranje...
- pirpa
#40 Re: To serve and protect (policija)
Sta se imas cuditi za situaciju u vogosci kad znas ko se sve dole naselio.EricTheodor wrote:Slika prva (poziv):
Za lijepoga vremena dođite u Vogošću i prisustvujte jedinstvenoj predstavi. Samo sjednite u park i cijeli dan gledajte kako se policajci prave da ne vide automobile parkirane ispred birtije "PARK" (vlasništvo načelnika općine) neposredno pored znaka zabrane parkiranja. Radnja se događa tačno 104 metra of policijske stanice. Jadni (i u duši bijedni) policajci radije odu da provedu smjenu u slastičarni ili u bifeu na nekoj obližnjoj benzinskoj pumpi, nego da opomenu nekog od gostiju načelnikove birtije jer će kao odgovr dobiti: "nosi se u p..... m........" pa onda podviti rep i opet otići u bife na besplatno piće.
DRAGI POLICAJCI, MAKAR POKUŠAJTE GLUMITI DA POŠTUJETE GRAĐANE OVOGA GRADA, A AKO NE POŠTUJETE SVOJU PROFESIONALNU ZAKLETVU TO JE VAŠA STVAR.
STIDITE SE
imas milion primjera jedan od njih je mesnica "hosana" gdje je covjek sebi napravio kucu uz zgradu.
a imas i muraija koji je unistio svaki park u vogosci gradeci stambene objekte.
-
Innovation
#41 Re: To serve and protect (policija)
Erik , Vas nacelnik je doselio u Vogoscu kada je imao samo godinu dana. Kao ne znas iz koje je stranke, a kao znas da nije iz Vogosce. 
- Averus
#42 Re: To serve and protect (policija)
Da ti nije taj načelnik šta u rodu?Innovation wrote:Erik , Vas nacelnik je doselio u Vogoscu kada je imao samo godinu dana. Kao ne znas iz koje je stranke, a kao znas da nije iz Vogosce.
Puno ti znaš o njemu
-
EricTheodor
#43 Re: To serve and protect (policija)
Dobro ti je ovo. Samo sto on nije NAS nacelnik nego SVOJ nacelnik i nek' mu je sa srecom iz koje je god stranke. Nisi shvatio da se ovdje ne radi o politici nego o policiji koja ne smije ukloniti vozila ispred njegove birtije jer ce naj....i.Innovation wrote:Erik , Vas nacelnik je doselio u Vogoscu kada je imao samo godinu dana. Kao ne znas iz koje je stranke, a kao znas da nije iz Vogosce.
Ko god da je nacelnik ove vaške policijske bi se isto ponašale. Zašto? Zato što su bez mrvice časti i poštenja, a to zaista nema veze s politikom.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#44 Re: To serve and protect (policija)
da štite i služe ali koga postavlja se pitanje
japin_mutapi wrote:Mafija i država i njeni razni nivoi vlasti su u simbiozi tj. potpomažu jedni druge.
Prioritetni zadatak policije je da štiti vlast od naroda, i da joj omoguči funkcionisanje bez problema ili sa što manje problema. Policija ne štiti narod od mafije, i sigurnost građana nije posao policije. To ako i kada rade, rade jer bi pogoršanje sigurnosne situacije i nedostatak reda i discipline, dovelo do anarhije i pobuna, koje bi ugrozile funkcionisanje vlasti, i njen opstanak.
Između mafije i vlasti postoje razni paktovi, prečutni dogovori i pravila ponašanja jednih prema drugima. Vlast i policija če krenuti na mafiju, tek onda kada mafija pređe crvenu liniju, kada počne da preuzima ovlasti i ingerencije države i time ugrozi funkcionisanje i postojanje vlasti.
Mafija uvijek teži da preraste okvire u kojima joj vlasti dozvoljavaju djelovanje, a vlast budno pazi da se to ne desi i reaguje kada ocijeni da je potrebno, tako da građanstvo i javnost imaju utisak da se vlasti bore protiv kriminala i brinu o njihovoj sigurnosti.Putem medija i propagande vlasti stvaraju privid sigurnosti i borbe protiv kriminala, a institucije vlasti, policija i sudstvo se bave posljedicama a ne uzrocima problema.
Imajuči sve ovo u vidu, ne treba da čudi što se vlast ponaša prema narodu kao prema neprijatelju, a prema mafiji blagonaklono. Oni su potrebni jedni drugima zbog lakše kontrole i manipulacije onima od kojih žive.
Oni su ujedinjeni i nastupaju zajedno, u jedinstvenom frontu protiv svojih neprijatelja, protiv građana i javnosti, protiv ljudi poštenih i radnih, protiv ČOVJEKA.
-
EricTheodor
#45 Re: To serve and protect (policija)
Njih sigurno necu zvati! Jednom sam ih zvao kad mi je ukraden auto, a oni se smijali i zaje....vali. Kazu: Sto ga nisi pazio. Oni jadnici ne mogu paziti jer nemaju vremena od cuvanja politicarskih vila i obezbjedjivanja mafijaskih akcija. Neka ih djavo nosi dalje od mene, pa i kad mi zatrebaju.ja1986 wrote:Pa da ti poznajes odnos policija-tuzilastvo-sud mozda bi i shvatio nesto. I mozes ti biti frajer koliko hoces i ne voliti policiju, ali nadji se u kriticnoj situaciju ti ili neko tvoj bliznji, neces nikog drugog zvati osim policijequarterback wrote:blago tebi, daj i meni malo toga sto si uzimaoja1986 wrote:Normalno da je divno i krasno.
-
EricTheodor
#46 Re: To serve and protect (policija)
Jadno je sto drotovski nerad i nedostatak casti vezes za politiku. Nema tu politike - oni su samo hulje koje rade za lopove i od toga sasvim dobro zive.Innovation wrote:Prvi put cujem da nacelnik opcine Vogosca ima ni manje ni vise nego birtiju, a mozda su ovo predizborne patkice.
-
EricTheodor
#47 Re: To serve and protect (policija)
Uz napomenu da i policija i tuzilastvo i sud rade za istog gazdu. Ko vise plati, oni su na njegovoj strani. Posto sirotinja ne moze platiti, a lopovi mogu - onda je jasno na cijoj su strani.ja1986 wrote:Pa da ti poznajes odnos policija-tuzilastvo-sud mozda bi i shvatio nesto. I mozes ti biti frajer koliko hoces i ne voliti policiju, ali nadji se u kriticnoj situaciju ti ili neko tvoj bliznji, neces nikog drugog zvati osim policijequarterback wrote:blago tebi, daj i meni malo toga sto si uzimaoja1986 wrote:Normalno da je divno i krasno.
-
zipoo
#48 Re: To serve and protect (policija)
Mozda je nacelniku sandzaklija zaprijetio. Sta mislis Eric ? 
- zli_hordas
#49 Re: To serve and protect (policija)
Jaka je naša policija kad čitava stanica strai grad ne može da ugasi muziku u jednom kafiću. 
- cappy_tempo
#50 Re: To serve and protect (policija)
sad ce pune ruke posla imati dok budu privodili i kazne pisali za alkohol u parku,vriska,dreka poslije 11h i za glasnu muziku u kaficima poslije 11h.
pa SFF je sad, svi zakoni se zaboravljaju barem za onaj dio grada sto SFF pokriva