Nova Jugoslavija

fatamorgana

#26 Re: Nova Jugoslavija

Post by fatamorgana »

Muzički predah!

mostar036

#27 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

Ovo je ozbiljna tema,nije nikakva šala.
mostar036

#28 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

fatamorgana wrote:Muzički predah!

Evo i ovo:

Opetja033

#29 Re: Nova Jugoslavija

Post by Opetja033 »

:lol: :lol: :lol:
Sto neko rece - dubokoumna tema. Nikad vise!
insomnia78

#30 Re: Nova Jugoslavija

Post by insomnia78 »

grayburn wrote:I obnoviti JNA, da stiti sve narode opet. :oops:
To definitivno

Sent sa mog sokocala using tapatalk
mostar036

#31 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

Ne može se vazda živit u nekoj prošlosti,pa i u drugom svjetskom ratu su ratovali narodi između sebe,pa je Tito obnovio Jugoslaviju.
sinuhe

#32 Re: Nova Jugoslavija

Post by sinuhe »

Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.

Sutra je utakmica pa ce svijeta biti na ulicama :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#33 Re: Nova Jugoslavija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sinuhe wrote:Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.

moze taman postavljac teme poceti uvjeravati ljude na ulicama

ljubi se istok i zapad :oops:
mostar036

#34 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

sinuhe wrote:Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.

Ne možemo mi ni Mostar ujedinit,a ne obnovit Jugoslaviju :-D
art vandeley

#35 Re: Nova Jugoslavija

Post by art vandeley »

Samo da se tuspasim...

Neznam sta je prikladnije , da li :lol: ili :?
Kaćunak

#36 Re: Nova Jugoslavija

Post by Kaćunak »

nema odmor dok traje obnov!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#37 Re: Nova Jugoslavija

Post by PipiDugaDevetka »

Nova Jugoslavija,
Može al' bez genocida i Srbije, molim!
Klavikula

#38 Re: Nova Jugoslavija

Post by Klavikula »

mostar036 wrote:Po meni bi to bilo najbolje rješenje za BiH,obnavljanje Jugoslavije u kojoj bi bili BiH,Srbija i Hrvatska,ostali i ne moraju.
nema sanse bez ostalih, znaju se granice Jugoslavije i ispod ne moze ici...

Jugoslavija i socijalizam :thumbup:
Edin H.

#39 Re: Nova Jugoslavija

Post by Edin H. »

Za BiH jeste najbolje rjesenje barem neka vrsta ekonomske unije sa susjednim drzavama i sa otvorenim granicama, da vodje prestanu narod zaludjivati sa nekom navodnom ugrozenosti. Medjutim ovim zemljama ne vladaju vise njeni gradjani, nego kapital koji je usao, tako da ce se javno mijenje uvijek usmjeravati u smjeru interesa tog kapitala.
Klavikula

#40 Re: Nova Jugoslavija

Post by Klavikula »

Edin H. wrote:Za BiH jeste najbolje rjesenje barem neka vrsta ekonomske unije sa susjednim drzavama i sa otvorenim granicama, da vodje prestanu narod zaludjivati sa nekom navodnom ugrozenosti. Medjutim ovim zemljama ne vladaju vise njeni gradjani, nego kapital koji je usao, tako da ce se javno mijenje uvijek usmjeravati u smjeru interesa tog kapitala.
nazalost, apsolutno tacno
i ne samo ovom nego svim zapadnim drzavama i drzavama koje teze zapadu
Last edited by Klavikula on 13/06/2012 23:46, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#41 Re: Nova Jugoslavija

haj sad da probam ozbiljno
poslije svega sto se desilo, svih stradanja, ubistava, progona, nakon genocida, neko bi mogao i pomisliti da bi nama bilo bolje u drzavnoj zajednici sa Srbijom :-)

hajd i nekako, razumijem ove starije, ove jugonostalgicare, tad ste bili mladi, imali posao, moglo se spavati u parkovima bla bla itd itd, standardna prica

Juga je prevazidjena ideja, dio historije, istorije, povijesti

imamo sad ovu nasu mrtvaju ko sto bi reko Selimovic, ali eto, na nama je da je popravimo, kakva je da je, nasa je :bih:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42 Re: Nova Jugoslavija

Post by japin_mutapi »

ništa bez ce ce ce pe

htjedoh napisati nešto pametno al eto ...
valjda se nisam puno provalio ovo je ozbiljna tema
mostar036

#43 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

Mislim, ja jesam za multietničnu BiH,ali bojim se da nema spasa za nju,jer je nacionalizam uzeo stvar u svoje ruke.
Tvrtko II Kotromanić

#44 Re: Nova Jugoslavija

mostar036 wrote:Mislim, ja jesam za multietničnu BiH,ali bojim se da nema spasa za nju,jer je nacionalizam uzeo stvar u svoje ruke.
hajd barem probaj neke argumente pro et contra iznijeti a da nisu floskule
govorim cisto teme radi :)
mostar036

#45 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
granulo

#46 Re: Nova Jugoslavija

Post by granulo »

Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
emigrazione

#47 Re: Nova Jugoslavija

Post by emigrazione »

Ja sam zato da se obnovi kraljevina Bosna. I da ja budem kralj
Tvrtko II Kotromanić

#48 Re: Nova Jugoslavija

granulo wrote:Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
puno okruzenje dobrih ljudi, povecalom ih trazi, vidi ko pobijedio na izborima u Srbiji...

i ne vidim ko je ovdje spomenuo da nekog mrzi?
ja prvi ne, bez obzira na to koliko je rat donio loseg meni i mojim bliznjim
Tvrtko II Kotromanić

#49 Re: Nova Jugoslavija

mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
koliko je tebi godina?
mostar036

#50 Re: Nova Jugoslavija

Post by mostar036 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
koliko je tebi godina?
Što je to sad tolko bitno?
Locked