Pa ne kontam onda šta ćeš mi na tržištu ako ćeš kopirat cjenovnike drugih operatera?gentoo wrote:Fino pise da je virtuelni operater i da radi "on top" infrastrukture drugih mreza. Samim tim cijene nikako i nikad ne mogu biti povoljnije..
izimobil-novi mobilni operater u BiH
Moderator: Benq
- Halcyon
#26 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
- roki
#27 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Vjerovatno da je tako.Projekat osuden na propast.Broj stvarnih korisnika 0,broj bacenih kartica u porastugentoo wrote:Fino pise da je virtuelni operater i da radi "on top" infrastrukture drugih mreza. Samim tim cijene nikako i nikad ne mogu biti povoljnije..
- starii
#28 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
taman sam cekao slovence da mi dodu i ponude ovo...
podsjecam me kad su nam slovenci prodavali ono kinesko cudo od auto mapple pa potom ne stali u magli
podsjecam me kad su nam slovenci prodavali ono kinesko cudo od auto mapple pa potom ne stali u magli
-
Bodkin
#29 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
ne bih nista slovenacko uzeo pa da mi dzaba ponude
-
žuti
#30 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Ovaj izi je mtel-ovo sranje.Salah ad-Din wrote:Kao sto je hallo eronetov i ovo je mtelov, 100%.
Ne moze se tek tako osnovati nova mreza, onda bi ja to mogao uraditi.
Kao sto je halo naravno eronet.
Cekamo još da BHT izbaci svog.
-
EUROBIH
#31 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
roki wrote:I dok po hrvatskim teklevizijama gledam reklame da za u prosjeku 100 kuna imam ogranicenja od po 1000 minuta,megabajta i poruka prema svim mrezama,ljudi ukinuli uspostave poziva,nas časte ovakvim ponudama
@roki..... to je preskupo....imaš sve za 55 KUNA!!! po 1000 minuta razgovora mb,sms i još naplaćuješ dolazne pozive
ali ovo je
http://www.tomato.com.hr/
ovaj izi radi na principu-renta network- iznajmljivanje resursa-baznih stanica i bh telecoma i ostalih operatera....
Last edited by EUROBIH on 14/06/2012 09:50, edited 1 time in total.
- ElRe
#32 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Nije m:telov brand, ovo je mobilni virtuelni operater koji koristi mtel numeraciju, tzv. MVNO preprodavac, koji nema svoj MSC..., vec koristi m:telov.Salah ad-Din wrote:Kao sto je hallo eronetov i ovo je mtelov, 100%.
-
niko kao ja
#33 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
E pa umjesto što sjedim za računarom************************, možda da zasučeš rukave i pokušaš nešto da napraviš... Uzela sam izi prije dva dana, i prezadovoljna sam, stabilna mreža, povoljne cijene (da, da, pogledajte cjenovnike opetarera na netu, al sjedeći, da ne biste pali na guzicu, pa vidite gdje vas sve lupaju po ušima), bonus im je super stvar, kupila broj, dobila 2KM , dopunila, dobila još 2KM, i za sve dosadašnje razgovore namakla preko 3KM bonusa....Salah ad-Din wrote:Kao sto je hallo eronetov i ovo je mtelov, 100%.
- Edinz
#34 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
niko kao ja wrote:E pa umjesto što sjedim za računarom i laprdaš gluposti, možda da zasučeš rukave i pokušaš nešto da napraviš... Uzela sam izi prije dva dana, i prezadovoljna sam, stabilna mreža, povoljne cijene (da, da, pogledajte cjenovnike opetarera na netu, al sjedeći, da ne biste pali na guzicu, pa vidite gdje vas sve lupaju po ušima), bonus im je super stvar, kupila broj, dobila 2KM , dopunila, dobila još 2KM, i za sve dosadašnje razgovore namakla preko 3KM bonusa....Salah ad-Din wrote:Kao sto je hallo eronetov i ovo je mtelov, 100%.
Čuo sam da su solidne plate uposlenim jel istina ?
-
FlorenceATM
#35 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
šta ima ultra priča, šta ima jeftinije,Halcyon wrote:Ma gluposti ba, lafo konkurenti, a kopiraju cjenovnike drugih mreža. Pa ovo ti dođe k'o Ultra Priča tarifa na BH Mobile, Ultra Priča je možda i jeftinija ponuda od ovog.Nigdje veze.
ultra priča pozivi UNUTAR MREŽE 0,18KM,
pozivi PREMA OSTALIM MREŽAMA 0,24KM,
pozivi PREMA FIKSNIM 0,19KM
IZI pozivi PREMA SVIM MREŽAMA 0,17KM?
jedini bonus koji nude u ovoj tarifi je JEDAN NAJ BROJ
IZI - ko god te zove puni ti se kredit ???
što pričati napamet kad sa dva klika mišem MOŠ biti pametan čovijek
-
niko kao ja
#36 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Nemam pojma, ja nisam ništa čula, al ću ti vjerovati na riječ.... još ako imaš kod njih neku štelu, a vidim da si i u plate kod njih upućen, javi.....Edinz wrote:niko kao ja wrote:E pa umjesto što sjedim za računarom i laprdaš gluposti, možda da zasučeš rukave i pokušaš nešto da napraviš... Uzela sam izi prije dva dana, i prezadovoljna sam, stabilna mreža, povoljne cijene (da, da, pogledajte cjenovnike opetarera na netu, al sjedeći, da ne biste pali na guzicu, pa vidite gdje vas sve lupaju po ušima), bonus im je super stvar, kupila broj, dobila 2KM , dopunila, dobila još 2KM, i za sve dosadašnje razgovore namakla preko 3KM bonusa....Salah ad-Din wrote:Kao sto je hallo eronetov i ovo je mtelov, 100%.
Čuo sam da su solidne plate uposlenim jel istina ?:D:D
- basicm
#37 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
EEEE sa slovencima tikve saditi? Jadna mu majka...od stednje pa nadalje. Sve sto je slovensko zaobilazim.
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Evo počeše uposlenici da upadaju i hvale svog konja
Ne znam zašto imate potrebu za tim,ko želi koristit će ga ko ne želi neće ja iskreno neću jer je:
1. Slovenski
2. Naplaćuje uspostavu poziva
3. Nije ponudio ništa spektakularno osim ovoga da ti se nadopunjava račun kad te drugi zovu ali mi je to cigančenje (Haj me nazovi fali mi boba
)
Ne znam zašto imate potrebu za tim,ko želi koristit će ga ko ne želi neće ja iskreno neću jer je:
1. Slovenski
3. Nije ponudio ništa spektakularno osim ovoga da ti se nadopunjava račun kad te drugi zovu ali mi je to cigančenje (Haj me nazovi fali mi boba
-
niko kao ja
#39 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
1. nisam uposlenik - uopšte nisam zaposlenaO'zone wrote:Evo počeše uposlenici da upadaju i hvale svog konja![]()
1. Slovenski
3. Nije ponudio ništa spektakularno osim ovoga da ti se nadopunjava račun kad te drugi zovu ali mi je to cigančenje (Haj me nazovi fali mi boba)
2. i da je sa druge planete, ako je povoljnije uzeću
3. SVI ti naplaćuju uspostavu poziva, samo ti to ne prikazuju, tj. ti o tome nemaš pojma
4. Neka su svi ostali ponudili nešto spektakularno, klasični monopolisti i derikože, e pa naprijed IZI, konačno neko da zaljulja monopolističko tržište BiH!!!!!!
-
doff
#40 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Od ove dvije virtuelne mreze, haloo ima jacu ponudu!
- drndalo
#41 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Na zalost, dok ne dodje neki pravi operater sa strane, kao npr. TeleNor ili tako nesto, nikakvo pravo ljuljanje monopolista se nece desiti, a i tada ce se nakon 2-3 talasanja smiriti... A racuni ce nastaviti dolaziti...niko kao ja wrote:konačno neko da zaljulja monopolističko tržište BiH!!!!!!
-
FlorenceATM
#42 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
jest, zato će ti Haloo, ako ga bude, vazda biti sporedena kartica u nekom krš telefonu koji ne vadiš iz džepa dok te dragi/a ne nazove, jer si ga i uzeo da pričaš s jednom osobom,doff wrote:Od ove dvije virtuelne mreze, haloo ima jacu ponudu!
kreneš na more, nosiš svoj napucani tel sa BHT, ERO, ili MT karticom, nisi ni prešao granicu nemaš signala,
znači haloo čista alternativa
- O'zone
- Globalni moderator
#43 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Kakvo monopolističko tržište kad ljudi koriste infrastrukturu BHtelecoma i M:tela a to su dobili u dogovoru sa njima. IZI plaća gore navedenim kompanijama korištenje njihovi resursa sebi ostavlja dio profita i eto to je to niti je ovim ugrožen Bhtelecom niti M:telniko kao ja wrote:1. nisam uposlenik - uopšte nisam zaposlenaO'zone wrote:Evo počeše uposlenici da upadaju i hvale svog konja![]()
1. Slovenski
3. Nije ponudio ništa spektakularno osim ovoga da ti se nadopunjava račun kad te drugi zovu ali mi je to cigančenje (Haj me nazovi fali mi boba)
3. SVI ti naplaćuju uspostavu poziva, samo ti to ne prikazuju, tj. ti o tome nemaš pojma
4. Neka su svi ostali ponudili nešto spektakularno, klasični monopolisti i derikože, e pa naprijed IZI, konačno neko da zaljulja monopolističko tržište BiH!!!!!!
-
žuti
#44 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
5. Registrovacu se na forum samo da reklamiram IZI.niko kao ja wrote:1. nisam uposlenik - uopšte nisam zaposlenaO'zone wrote:Evo počeše uposlenici da upadaju i hvale svog konja![]()
1. Slovenski
-
ennomain
#45 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
slažem se 100%drndalo wrote:Na zalost, dok ne dodje neki pravi operater sa strane, kao npr. TeleNor ili tako nesto, nikakvo pravo ljuljanje monopolista se nece desiti, a i tada ce se nakon 2-3 talasanja smiriti... A racuni ce nastaviti dolaziti...niko kao ja wrote:konačno neko da zaljulja monopolističko tržište BiH!!!!!!
samo nešto kontam gdje to na dunjaluku širokom postoji operater gdje je sve za DŽ,
bar sam takav osjećaj stekao, nama šta god punudiš neće valjati, j... plaća se, imal šta džabalesku?
ko se u čemu nalazi neka koristi,
ja sam živio u De 7 godina, ne zavaravajte se da tamo u nekim RAZVIJENIM zemlje imaju neku supersoničnu ponudu
samo ljudi su normala, znaju da se za telefoniranje placa, to je proizvod kao i hljeb i benzin i sve ostalo, po kojoj logici bi trebalo biti za DŽ ili skoro za DŽ kao što svi očekuju ???
- Halcyon
#46 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
+1O'zone wrote:Ne znam zašto imate potrebu za tim,ko želi koristit će ga ko ne želi neće ja iskreno neću jer je:
1. Slovenski
-
ennomain
#47 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
žuti wrote:a vi kao forumaši stari, pa objektivno evaluirate ponudu novog operateraniko kao ja wrote:1. nisam uposlenik - uopšte nisam zaposlenaO'zone wrote:Evo počeše uposlenici da upadaju i hvale svog konja![]()
1. Slovenski
od vas 5 koji pišete na ovu temu 4 danas sjede i primaju dnevnicu za ovo brljanje tipa USPOSTAVA POZIVA koju imaju SVI OPERATERI, al vam je napisu sitno ili nikako, kojekakvi talovi, SLOVENSKI (a kasnije odoše do Merkatora da uzmu Janu) sve ostalo
na svaki post ide odgovor momentalno, ali jok vi ne dežurate, vi plasirate pogrešne info just for fun
5. Registrovacu se na forum samo da reklamiram IZI.
-
Gray
#48 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
ennomain wrote:slažem se 100%drndalo wrote:Na zalost, dok ne dodje neki pravi operater sa strane, kao npr. TeleNor ili tako nesto, nikakvo pravo ljuljanje monopolista se nece desiti, a i tada ce se nakon 2-3 talasanja smiriti... A racuni ce nastaviti dolaziti...niko kao ja wrote:konačno neko da zaljulja monopolističko tržište BiH!!!!!!
samo nešto kontam gdje to na dunjaluku širokom postoji operater gdje je sve za DŽ,
bar sam takav osjećaj stekao, nama šta god punudiš neće valjati, j... plaća se, imal šta džabalesku?
ja sam živio u De 7 godina, ne zavaravajte se da tamo u nekim RAZVIJENIM zemlje imaju neku supersoničnu ponudu![]()
samo ljudi su normala, znaju da se za telefoniranje placa, to je proizvod kao i hljeb i benzin i sve ostalo, po kojoj logici bi trebalo biti za DŽ ili skoro za DŽ kao što svi očekuju ???
U poređenju sa BiH imaju super-ultra-mega-sonične ponude.
-
Bodkin
#49 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
i jos giga-tera i picka materina. znaci 10 eura 1000 min, 1000 sms i neograniceni data promet. u odnosu na plate to je DZABAGray wrote:ennomain wrote:
slažem se 100%
ja sam živio u De 7 godina, ne zavaravajte se da tamo u nekim RAZVIJENIM zemlje imaju neku supersoničnu ponudu![]()
-
Gray
#50 Re: izimobil-novi mobilni operater u BiH
Bodkin wrote:i jos giga-tera i picka materina. znaci 10 eura 1000 min, 1000 sms i neograniceni data promet. u odnosu na plate to je DZABAGray wrote:ennomain wrote:
slažem se 100%
Slažem se. Evo, ja npr sada imam 1 GB mjesečno mobilni internet za 10 KM, 200MB za 4 KM, bez ugovora na pre-paid kartici. Ima li igdje kod nas bar približna ponuda?