anketa : ja sam ZA smjenu nacionalnih stranaka DA ili NE ???

SMJENA VLASTI : DA ILI NE ?

DA
13
59%
NE
9
41%

Total votes: 22

margareta

Post by margareta »

Madona

Sa tog pasivnog ugla posmatranja nista se promijeniti nece - sigurno NE! Upravo ta kolektivna apatija pogoduje nasim *HADJIJAMA* !

Kada bi SVAKI pojedinac shvatio kolika je njegova odgovornost za SVOJ
zivot prepustena RATNIM i POSTRATNIM profiterima SVAKA jedinka bi dala svoj MAXIMUM za DESTRUKCIJU vlasti koja nas je zajasila ko kamile u pustinji !

Znam i veoma mi je jasno da pojedinac kao jedinka USAMLJEN bez JAKE politicke POTPORE ne moze NISTA uciniti ALI doci ce BRZO prije opcih izbora NOVA veoma jaka NEOBORIVA politicka SNAGA koja VEC uveliko IMA svoje veoma dobre NEUNISTIVE temelje i kada SVE bude potpuno ZRELO za javnost , tada ce SVAKI pojedinac imati ZIVOTNU sansu i da svoj doprinos, pa tako i ti Madona.
vozdrica
madona

Post by madona »

Nadajmo se da ce biti tako, zivi bili pa vidjeli...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Vodenjak wrote:
zapadnjak wrote:Jos jedna stvar. Covjek moze kupiti novcem mnogo sto sta. Medjutim postovanje ljudi, njihov glas, njihovu naklonost ne moze kupiti samo novcem. Moze kupiti dio medjutim cim mu ponesta novca, nestace i glasova. Za ljudski glas i u dobru i u zlu neophodno je pridobiti ljude dobrim moralom, svojim zrtvovanjem, svojim zivotom.

Bez obzira sto je SDA stranka puna kriminalaca, Alija Izetbegovic, rahmetullahi alejhi, je bio covjek sa visokim moralom, principima koje nije gazio, te covjek koji je u najtezim momentima odrzao bosnjacku naciju na nogama. Svi su culi za Aliju, za njegov zivot, za njegovo zrtvovanje, te pravi istinski bosnjaci muslimani to cijene. A taj obican narod nije onaj koji ima internet i moze pisati po internetu. To je onaj seljak sto zivi u brdu i cijeli zivot mu se sastoji od mukotrpnog rada u polju i drzanju stoke. Kad razgovarate s takvim ljudima i spomentemu SDA, on tada cuje Alija. I kad ih pitate za koga glasaju, kazu za Alijinu partiju. Ti ljudi ne znaju ko se nalazi u SDA, niti znaju za ove ili one prevare ili kriminalne radnje, sve sto oni znaju jeste da ima Alijina partija i da ce on za nju glasati. To se ne moze kupiti, to se mora steci.
E zbog ovoga sam ja za uvodjenje cenzusa na izborima! :D

Ma treba da se zna koliko ciji glas vrijedi. Ne moze i seljak sa dna kace dati jedan glas i neko ko pet generacija unazad zivi na asfalatu. E sad ce reci da ima papaka i u gradu... Naravno, da ima... Zato bi trebalo neki softver napraviti koji bi na osnovu psiholoskog profila ocijenio koliko ciji glas vrijedi. I jarane, ubace te u 'kompijutor' i on odmah izbaci koliko si tezak: jal' 1, jal' 1,80 jal' 2,20 jal' ohohooooo 3,50... Jebiga, moramo jednom poceti razdvajati zito od kukolja...
Last edited by kub lajkan on 16/01/2005 23:26, edited 1 time in total.
verbal

Post by verbal »

Po mom skromnom misljenju BiH je sazrila za vojne diktature. Probosanske, jakako.

Idemo sve ispocetka sa izborima, privatizacijom (ponistavaj i otimaj sve u picku materinu ovim banditima) itd... KO god pisne, odma rafal preko zuba ;)
verbal

Post by verbal »

kub lajkan wrote:Ma treba da se zna koliko ciji glas vrijedi. Ne moze i seljak sa dna kace dati jedan glas i neko ko pet generacija unazad zivi na asfalatu. E sad ce reci da ima papaka i u gradu... Naravno, da ima... Zato bi trebalo neki softver napraviti koji bi na osnovu psiholoskog profila ocijenio koliko ciji glas vrijedi. I jarane, ubacvi te u 'kompijutor' i on odmah izbaci koliko si tezak: jal' 1, jal' 1,80 jal' 2,20 jal' ohohooooo 3,50... Jebiga, moram jednom poceti razdvajati zito od kukolja...
ma ziku ovog apartheida :D
wandy

#31 Re: anketa : ja sam ZA smjenu nacionalnih stranaka DA ili NE

Post by wandy »

margareta wrote:Koliko imate interesa za aktivno ucesce u smjeni nacionalnih stranaka i
ako to istinski zelite , kako vi vidite rjesenje u praktickom dijelu vaseg ucesca ?

PS.Molim samo ozbiljne komentare bez uvreda.
Sta?Treba SDP da dode na vlast?Zlatko i kompanija nikad vise!!!!!!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

"Kad je neko glup, ne mozes mu ni to objasniti."

(Dusko Radovic u knjizi "Beograde, dobro jutro")
Fair Life

Post by Fair Life »

verbal wrote:Po mom skromnom misljenju BiH je sazrila za vojne diktature. Probosanske, jakako.

Idemo sve ispocetka sa izborima, privatizacijom (ponistavaj i otimaj sve u picku materinu ovim banditima) itd... KO god pisne, odma rafal preko zuba ;)
Konstruktivno rjesenje ne moze da omane, sve po pravilu sluzbe.

Za "ne mogu" slati u bolnicu, a "za necu" u zatvor.
artzy

Post by artzy »

Ove stranke nece milom otici. Na izbore izlaze vecinom najveci "popaljenici" za "nacionalnu stvar" (bilo koju). Sad su se uvukli ko nekad komunisti - skoro svako ima nekog negdje u stranci (narocito u manjim mjestima).

Nazzionalne stranke bi trebale da odumru jer i nisu neke stranke - njihove ideje su trule ili su bez ideje. Vise su kao nekakvi "pokreti" i one ce se razloziti na vise stranaka razlicitih ideja (lijevih, centar) i ostace samo "core" koji ce biti sve vise i vise "desno" dok ne zavrse sami tamo.

SDS je fenomen koji je umjesto da ode sam odveo i vecinu biraca desno pa sad radikali, cetnici, pravoslavni fundamentalisti i SDS-ovci nemaju nikakve razlicitosti osim po formi. "Biracko tijelo" to jos ne konta i cak i oni koji nisu "tamo desno" ne znaju asto su "tamo negdje drugdje". Naravno mehanizmi vlasti cak i legalno (a jos vise ilegalno) donose looovuuu.

U SDA su razne struje od soc.\komunista do islamskih fundamentalista i jedino zainteresirani za ostajanje na vlasti. Nema ideje. Nema ideologije. Cak se varaju oni koji misle da su SDA "fundi". Pare, jarane, pareeeee...
Njima ce se clanstvo osuti (vec je pocelo) kako budu gubili vlast. Ni jedno mjesto gdje su jednom izgubili vlast nece nikad vise imati koliko su imali cak i ako ponovo uzmu vlast.

HDZ izgleda da gube srazmjerno novcu koji (ne)pristize iz Zagreba. Sto bi trebalo da znaci da ljudi (koji zagrabe lovu iz HR) prakticno drze clanstvo u njihovim sredinama. Cim lova ne dolazi oni se "pocnu baviti" gospodarstvom i samo zadrzavaju veze i poznanstva (i crne fondove). Tesko je natjerat Hercegovca da se zavaljuje u nesto gdje kakve pare ne cekaju. I kako HDZ nema vise monopol nad "Hrvatstvom" tako se i HDZ BiH topi.

Ovakvim tempom trebat ce jos 10 - 15 godina.

Ali zamislite za trenutak ovaj trojac na vlasti: Stjepan Kljujic (HDZ), Marko Vesovic (SDS) i Haris Silajdzic (SDA) - (ima jos mogucih kombinacija).

Mislim da bi socijal-demokrati imali veliki problem. :) a Bosna manje problema. Cak i sa nacionalnim strankama.
artzy

Post by artzy »

[quote="artzy"]...tempom trebat ce jos 10 - 15 godina.

Ali zamislite za trenutak ovaj trojac na vlasti: Stjepan Kljujic (HDZ), Marko Vesovic (SDS) i Haris Silajdzic (SDA) - (ima jos mogucih kombinacija).

Mislim da bi socijal-......quote]

Trebalo je da bude Vladimir Srebrov. Mada je Vesovic ljudina:)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

artzy wrote: Trebalo je da bude Vladimir Srebrov. Mada je Vesovic ljudina:)
Ruku na srce, vrlo je tesko zamisliti Vladimira Srebrova na vlasti...
botulin

Post by botulin »

pogotovo unazad par godina... :oops:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ja, ja, narocito zadnjih nekoliko... :roll:
botulin

Post by botulin »

no, ostala je uspomena :oops:
spiel4

Post by spiel4 »

za Bosnu jedno i najbolje rjesenje je;zabrana svih politickih stranaka,sta ce nam stranke,sta ce nama demokratija.
botulin

Post by botulin »

Image :oops:
spiel4

#42 pricaju da smo na 25 mjestu

Post by spiel4 »

State Department objavio je redovitu listu zemalja u koje se ne preporučuje putovanje građanima SAD-a. Na listi, koja se može proširiti ili umanjiti tijekom godine ovisno o političkim i drugim prilikama, 25 je zemalja. Između, primjerice, Alžira, Konga, Haitija, Sudana, Iraka ili Afganistana svoje je mjesto ponovno zauzela BiH, koja se svrstala među zemlje u kojima se američki državljani mogu naći u opasnosti.

Američke su vlasti zabrinute zbog povremenih rizika i sve nesigurnije situacije u pojedinim gradovima. Zanimljivo je što na toj listi nisu Grčka ili Španjolska, zemlje u kojima su se prošle godine dogodili teški teroristički udari, no zato BiH na istoj listi dobro kotira. Rizicima povremena političkog nasilja, mina i ostalih neeksplodiranih sredstava zaostalih iz rata nazivaju se samo neke od opasnosti koje stoje u preporuci objavljenoj na službenoj internetskoj stranici State Departmenta.

U poruci se također navodi kako se "lokalno nasilje može dogoditi svakog trena zbog političke situacije u zemlji. Kriminalističke su aktivnosti u porastu, posebice u urbanim sredinama, u kojima je povećan broj razbojništava, provala u stanove, krađa automobila...". Dokaz su cijele priče strahovi američkih državljana koji su nakon povratka iz BiH svjedočili o neobičnim i zastrašujućim prizorima na ulicama gradova u BiH, posebice prijestolnice.

Nesigurnost osjećaju i građani, samo što to ne odražavaju na dramatičan način, štiteći ugled i sigurnost zemlje u kojoj žive. Magazin Dani navodi šokantnu priču o neviđenim strahotama koje vrebaju sarajevskim ulicama, samo što ovaj put nije riječ o mafijaškim obračunima i oružanim pljačkama nego upravo suprotno - riječ je o edukativnom terorizmu. Sarajevo je prepuno štandova na kojima se bez ikakva nadzora prodaju različiti videozapisi i kompilacije, knjige i brošure koje prikazuju strahote snimljene po ukusu i mjeri islamskih ratnika, navode Dani. Unatoč tomu što se takvi materijali prodaju upravo ispred Begove džamije u Sarajevu to nimalo ne zabrinjava policiju, koja ne čini ništa kako bi to spriječila ili zabranila.

"Oni koje to zanima, mogu vidjeti uniformirane bradonje kako se u svojim kampovima klanjaju prije odlaska u akciju, kako automobili s civilima lete u zrak te kako zarobljeni vojnici uz tekbiranje prisutnih, bivaju obezglavljeni". Svi su ti materijali povezani s konstantnom i nikada zabranjenom produkcijom takvih materijala koji su u najmanju ruku opasni. Sve je povezano i s pojava mudžahedina u BiH, pozivima na džihad i nesvakidašnjim napadima poput ubojstva obitelji Anđelić u Kostajnici, koji tako siju velik strah od terorizma u BiH. Amerika je u jedno sigurna - BiH nije sigurna niti za svoje građane, pa tako ni za strance.
botulin

Post by botulin »

prosto me mamis da zatekbiram... :oops: :zzzz: :D
spiel4

Post by spiel4 »

botulin wrote:prosto me mamis da zatekbiram... :oops: :zzzz: :D
izvoli,nije to tebi strano
margareta

Post by margareta »

artzy wrote:Ove stranke nece milom otici. Na izbore izlaze vecinom najveci "popaljenici" za "nacionalnu stvar" (bilo koju). Sad su se uvukli ko nekad komunisti - skoro svako ima nekog negdje u stranci (narocito u manjim mjestima).

Nazzionalne stranke bi trebale da odumru jer i nisu neke stranke - njihove ideje su trule ili su bez ideje.
Ovakvim tempom trebat ce jos 10 - 15 godina.

Mislim da bi socijal-demokrati imali veliki problem. :) a Bosna manje problema. Cak i sa nacionalnim strankama.
artzy
"Snaga klade valja a um caruje" .
Do sada smo imai argumente snage , siledijstva i lbezumlja.
Dolazi vrijeme u kom' cemo zivjeti snagom argumenata , vrijeme razuma
koje intimno za sebe zovem ****NOVO DOBA RENESANSE I PREPORODA BiH****

Niti jedan od bivsih clanova Nacionalnih "demokrata" nema NIKAKVIH sansi za pristup Racionalnim Novim Narodnim pokretom.Spomenuo si da su Nacionalne stranke "kao" neki pokreti. Jesu Pokreti IRACIONALNE vladavine BEZUMLJA sa dramaticnim posljedicama njihove vladavine.

PROKLETSTVO VLADAVINE SDA & SDS & HDZ
o.d.l.a.z.i. u PROSLOST
ps. ne sa pokradenim materijalnim ALI NI drugim dobrima otrgnutih grubom silom od naroda.
Ajrodrom2

Post by Ajrodrom2 »

Troglava zvijer nikada nece otici sa vlasti sa ovakvom opozicijom. Mislim konkretno na SDP, jer ovo sve ostale stranchice su samo obicni sateliti prozdrljive nemani nastelovani na razlicitim frekvencijama.

Ja, da ne zivim tu gdje zivim, i da eto sasvim slucajno ne znam koja stranka cini opoziciju, ne bih znao da ona uopste postoji, a kamo li njen jedini pravi predstavnik - SDP.

Mislim da ta stranka treba da promjeni politiku za 360 stepeni, da se ponasha kako dolikuje pravoj opoziciji, da vreba svaku gresku pozicije, chak i onu najmanju (sjetite se clanaka u AVAZU za vrijeme vladavine alijanse u one dvije godine kada smo napravili vishe napretka nego u ostalih 10).

Medjutim, oni kao da nisu zainteresovani za borbu na politickoj sceni, ne pojavljuju se u javnosti, ne daju izjave, tu i tamo koji clanak u oslobodjenju i to je to...

Ako ima neko iz "unutrasnjosti" ove partije da mi to poblize objasni, jer stvarno mi ti ljudi ponekad nisu jasni :? :(

Ne moze se sva krivica ni prebacivati na letargicnost glasackog tijela, i glasaci nacionalnih stranka bi bili isti takvi da ovi nisu kakvi jesu. Ok, ne svi, tu su i oni sto se pridrzavaju tradicionalnih, ili familijarnih obicaja, zavisi od podrucja do podrucja.
milton

#47 Re: anketa : ja sam ZA smjenu nacionalnih stranaka DA ili NE

Post by milton »

margareta wrote:Koliko imate interesa za aktivno ucesce u smjeni nacionalnih stranaka i
ako to istinski zelite , kako vi vidite rjesenje u praktickom dijelu vaseg ucesca ?

PS.Molim samo ozbiljne komentare bez uvreda.
Aktivno ucesce? Hmmmm, pa mozda ako bi bio na listi za Predsjednika.
No, to nije bitno, vec moja sugestija je sljedeca:

Osnovati DVA bloka (ili stranke/partije) po uzoru na "Junaited Kingdom" odnosno "Junaited Steits". Da se vratimo iskonskom bosanskom (citaj: bogumilskom) dualistickom duhu....

Dakle, jednu gradjansku (vise konzervativno-liberalnu) i jednu desnjacku (demo-socialnu) stranku! Pa, nek' se onda u Parlamentu nadigravaju "kamena s ramena".... Ojha!

A nacionalisticke stranke - obavezno zabraniti. Posto, takve stranke nikome nikad nece nesto dobro donijete...

Bonluk svima vama dobrim ljudima!
wandy

Post by wandy »

Je li sad ovdje poenta da trebam za SDP da glasam?

:-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

wandy wrote:Je li sad ovdje poenta da trebam za SDP da glasam?

poanta je da naša 3 naroda imaju i druge stranke osim svete trojke na vlasti... dapače njih 60-ak koliko se sjećam

osim toga

mislim da se ne može smijeniti ono što narod izabere

neka nacionalnih stranaka doklegod narod glasa za njih
margareta

Post by margareta »

komi wrote:
wandy wrote:Je li sad ovdje poenta da trebam za SDP da glasam?

poanta je da naša 3 naroda imaju i druge stranke osim svete trojke na vlasti... dapače njih 60-ak koliko se sjećam

osim toga

mislim da se ne može smijeniti ono što narod izabere

neka nacionalnih stranaka doklegod narod glasa za njih
Komi PROSLO je vrijeme zloupotrebe sludjenog, zbunjenog, izgubljenog , izmanipuliranog naroda!

Proslo je vrijeme vladavine nacionalnih stranaka ja to znam ali na izbore
vise ne treba racunati.Nema potrebe.Tu posast treba ostaviti nacionalistima da se sami vade iz fekalija koje ce kada se prokopju usmrditi cio svijet.
Post Reply