Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

#24976 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Tacno u ovoj zenskoj reprezentaciji BiH ima kandidata za A reprezentaciju.Cure bas fino igraju,a primise bezze go.U jebem ti promasise nase penal.
Mileni Nikolic ponistise cist gol protiv Engleskinja, a danas promasi penal.
Logovan

#24977 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

http://sport1.ba/reprezentacija/ceferin ... tvo/102589
Tema o kojima čelnici N/FS BiH sa Čeferinom žele razgovarati je jako puno, a jedna od njih je svakako budući razvoj i unaprjeđenje fudbala u BiH, te novi projekti i investicije za koje je neophodna podrška UEFA-e.
legionar2010

#24978 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by legionar2010 »

Logovan wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/ceferin ... tvo/102589
Tema o kojima čelnici N/FS BiH sa Čeferinom žele razgovarati je jako puno, a jedna od njih je svakako budući razvoj i unaprjeđenje fudbala u BiH, te novi projekti i investicije za koje je neophodna podrška UEFA-e.
evo ako su pametni mogli bi se dogovorit da za EURO 2024 bude jedan grad u BiH gostitelj EURO-a i tako bi dosli do stadiona al to je za nase foteljase prevelika misija. A prilika je idealna jer imamo ceferina koji je dobio glasove svih sa balkana. Kad ce to neki francuz ili englez srediti nesto... Travnjaci i te malenkosti su ionako u prioriteti UEFE oni tu daju pare samo treba sklopiti projekat prema njihovim uslovima. Pare su najmanji problem samo znanje i politika su najveci problem razvoja BH fudbala.
luckylaka

#24979 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

legionar2010 wrote:
Logovan wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/ceferin ... tvo/102589
evo ako su pametni mogli bi se dogovorit da za EURO 2024 bude jedan grad u BiH gostitelj EURO-a i tako bi dosli do stadiona al to je za nase foteljase prevelika misija. A prilika je idealna jer imamo ceferina koji je dobio glasove svih sa balkana. Kad ce to neki francuz ili englez srediti nesto... Travnjaci i te malenkosti su ionako u prioriteti UEFE oni tu daju pare samo treba sklopiti projekat prema njihovim uslovima. Pare su najmanji problem samo znanje i politika su najveci problem razvoja BH fudbala.
Sta mislis za koji stadion bi se dogovorili...ni za jedan.Sumska hoce u B.Luku,hrvati u Mostar a federalci jos gori il Grbavica,A.F.,il Bilino
Tomahawk11
Globalni moderator

#24980 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Image
:mrgreen:
Logovan

#24981 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Miralem Miske Pjanić :bih:
Point.

#24982 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Smijesno da Dybala uzme za najboljeg napadaca a znamo da je Dzeko izdominirao ligu prosle sezone. Al eto, Dybala ima cool proslavljanje golova.
Point.

#24983 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Kad vec zalimo, ja iskreno zalim ljude kojima je reprezentacija bitna kao Crvena Zvezda u EL, koje se sjete samo kad im igrac treba upasti na siri spsisak reprezenativaca da se proda u Kazahstan ili kad im propali trener konkurise za upraznjeno mjesto selektora. I takvi najglasniji na ovoj temi. :roll:
Muhamed Đakmić

#24984 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Point. wrote:Kad vec zalimo, ja iskreno zalim ljude kojima je reprezentacija bitna kao Crvena Zvezda u EL, koje se sjete samo kad im igrac treba upasti na siri spsisak reprezenativaca da se proda u Kazahstan ili kad im propali trener konkurise za upraznjeno mjesto selektora. I takvi najglasniji na ovoj temi. :roll:
Gluposti.

Fudbal u svojoj osnovi, kao i sve drugo na svijetu, postaje kvalitetniji kada se na njeg prvenstveno djeluje lokalno. Ovim ja ne govorim da se trebaju forsirati premijerligaški igrači i treneri, nego da većim interesom za Premijer ligu BiH može značajno da se pomogne njen napredak. To što vas Premijer liga BiH ne zanima, vaš je problem.

Ona je prava slika bosanskohercegovačkog fudbala, a ne reprezentacija. Ili da prevedem, bez Premijer lige BiH ne bi postojala ni reprezentacija, dok sam prilično siguran da obrnuto ne vrijedi.
Point.

#24985 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Muhamed Đakmić wrote:
Point. wrote:Kad vec zalimo, ja iskreno zalim ljude kojima je reprezentacija bitna kao Crvena Zvezda u EL, koje se sjete samo kad im igrac treba upasti na siri spsisak reprezenativaca da se proda u Kazahstan ili kad im propali trener konkurise za upraznjeno mjesto selektora. I takvi najglasniji na ovoj temi. :roll:
Gluposti.

Fudbal u svojoj osnovi, kao i sve drugo na svijetu, postaje kvalitetniji kada se na njeg prvenstveno djeluje lokalno. Ovim ja ne govorim da se trebaju forsirati premijerligaški igrači i treneri, nego da većim interesom za Premijer ligu BiH može značajno da se pomogne njen napredak. To što vas Premijer liga BiH ne zanima, vaš je problem.

Ona je prava slika bosanskohercegovačkog fudbala, a ne reprezentacija. Ili da prevedem, bez Premijer lige BiH ne bi postojala ni reprezentacija, dok sam prilično siguran da obrnuto ne vrijedi.
Gluposti.

Niko ne govori da ne pratimo bh ligu, nego da ona nije dovoljno kvalitetna da oslonac reprezentacije bude na njoj. I zasto ne bi postojala repka bez lige kad vecina reprezenrativaca nikad nije igralo u njoj niti se u njoj afirmisala.

I dalje mi je besmisleno da su na ovoj temi najglasniji oni koje reprezentacija generalno ne interesuje.
Dino Djurbuzovic

#24986 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Point. wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Gluposti.

Gluposti.

Niko ne govori da ne pratimo bh ligu, nego da ona nije dovoljno kvalitetna da oslonac reprezentacije bude na njoj. I zasto ne bi postojala repka bez lige kad vecina reprezenrativaca nikad nije igralo u njoj niti se u njoj afirmisala.

I dalje mi je besmisleno da su na ovoj temi najglasniji oni koje reprezentacija generalno ne interesuje.
Vecina reprezentacije je ponikla u nasoj ligi.
leškarenje

#24987 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Point. wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Gluposti.

Gluposti.

Ne interesuje jel ?
kako si to zakljucio majke ti,jbt ja se pored porodice zaduzivo da idem gledati istu i onda ces mi ti doci i reci da me ne intersuje....

Interesuje me itekako,ali ovakva kakva jeste daBogda se ugasila zajedno sa savezom :thumbup: i da,vise volim FKS nego repku :run:
Muhamed Đakmić

#24988 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija :D

A uostalom, 24 od 43 reprezentativca iz posljednjih godinu dana je poniklo u BiH. Tendencija je da taj broj ide sve više ka gore, pa ćemo vidjeti šta će biti za 4-5 godina.
palermo

#24989 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
bez Premijer lige BiH ne bi postojala ni reprezentacija, dok sam prilično siguran da obrnuto ne vrijedi.
zapravo je potpuno obrnuto......jedini razlog zašto postoji Premijer liga BIH je što postoji država.....a država traži svoga reprezenta

Zamisli da recimo postoji reprezentacija Republike Srpske koja igra zvanična takmičenja, šta misliš bi li postojala Premijer liga Republike Srpske.....naravno da bi postojala....bez reprezentacija Republike Srpske ne postoji ni Premijer liga RS-a
Muhamed Đakmić

#24990 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
bez Premijer lige BiH ne bi postojala ni reprezentacija, dok sam prilično siguran da obrnuto ne vrijedi.
zapravo je potpuno obrnuto......jedini razlog zašto postoji Premijer liga BIH je što postoji država.....a država traži svoga reprezenta

Zamisli da recimo postoji reprezentacija Republike Srpske koja igra zvanična takmičenja, šta misliš bi li postojala Premijer liga Republike Srpske.....naravno da bi postojala....bez reprezentacija Republike Srpske ne postoji ni Premijer liga RS-a
Postojalo je i Kosovo godinama, i njegova liga, bez reprezentacije.
palermo

#24991 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Postojalo je i Kosovo godinama, i njegova liga, bez reprezentacije.
Pa tek je prihvatanje FS Kosova u UEFU i FIFU dalo smisao igranju kosovske lige.....

mislim, postojala je i liga Herceg Bosne bez reprezentacije, propala je liga...šta misliš što...
Muhamed Đakmić

#24992 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Zato što klubovi mogu igrati evropska takmičenja, a ne zato što se reprezentacija može brukati širom Evrope.

Mislim, možete vi do mile volje naglabati, ali činjenica je da reprezentacija bez dobro posloženog domaćeg prvenstva nema nikakav značaj, osim u vrlo specifičnim okolnostima poput naših. Ali nije da će one dovijeka trajati. I to prvenstvo ne mora biti kvalitetom aman zaman, koliko mora biti poligon za razvoj mladih igrača.

Evo trenutno su u A reprezentaciji 24 od 43 igrača odškolovana ili karijeru počela u BiH, 33 od 37 mladih reprezentativaca itd.

To realno sa ovakvom ligom nije dobar pokazatelj, upravo je zato bitno da ona postane kvalitetnija. A to sigurno neće postati ako nas ni najmanje ne zanima.
palermo

#24993 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Zato što klubovi mogu igrati evropska takmičenja, a ne zato što se reprezentacija može brukati širom Evrope.

Mislim, možete vi do mile volje naglabati, ali činjenica je da reprezentacija bez dobro posloženog domaćeg prvenstva nema nikakav značaj, osim u vrlo specifičnim okolnostima poput naših. Ali nije da će one dovijeka trajati. I to prvenstvo ne mora biti kvalitetom aman zaman, koliko mora biti poligon za razvoj mladih igrača.

Evo trenutno su u A reprezentaciji 24 od 43 igrača odškolovana ili karijeru počela u BiH, 33 od 37 mladih reprezentativaca itd.

To realno sa ovakvom ligom nije dobar pokazatelj, upravo je zato bitno da ona postane kvalitetnija. A to sigurno neće postati ako nas ni najmanje ne zanima.
Pa imaš ti lige u mnogim sportovima u BiH pa oni čame u zapećku. Uspjeh je ono što daje polet nekom sportu i povećava zanimanje za njega. Činjenica je da je uspjeh reprezentacije dao fudbalu u ovoj zemlji gotovo mitsko značenje. Nikakva liga, niti lokalni derbiji. Jedino je reprezentacija učinila praćenje fudbala smislenim, govorimo o većini, naravno ima svugdje grupa zanesenjaka kojoj je dovoljno i mahalsko rivalstvo.

Ne želim ja reći da nije dobro imati jaku ligu, ona je i mogući resurs za reprezentaciju i tako to.......ali u zemljama kao što je BOsna i Hercegovina reprezentacija je jedini prozor u svijet. Zato je njen interes iznad interesa lige.
leškarenje

#24994 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Ma zaboli me za repku sve dok savez naustrb iste zapostavlja i strovaljuje PL.....repka im je sve,jer bez iste ne bi bilo njih....a samim tim ne bi bilo kesa u njihov padze koji bi se opet mogao uloziti u napredak lige....znaci,savez koci PL naustrb repke :oops: e pa kurac,daBogda nikad nigdje ne otisli sve dok je tako.

Imamo nekakvih 15 saveza,pa njima je malo da dobaiaju kes od saveza Brazila jbt. koliko ih ima....pa u svakom tom savezu,milion nekih odbora,kuraca....ma bjezi ba,samo se iznervira bez veze
Muhamed Đakmić

#24995 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Zato što klubovi mogu igrati evropska takmičenja, a ne zato što se reprezentacija može brukati širom Evrope.

Pa imaš ti lige u mnogim sportovima u BiH pa oni čame u zapećku. Uspjeh je ono što daje polet nekom sportu i povećava zanimanje za njega. Činjenica je da je uspjeh reprezentacije dao fudbalu u ovoj zemlji gotovo mitsko značenje. Nikakva liga, niti lokalni derbiji. Jedino je reprezentacija učinila praćenje fudbala smislenim, govorimo o većini, naravno ima svugdje grupa zanesenjaka kojoj je dovoljno i mahalsko rivalstvo.

Ne želim ja reći da nije dobro imati jaku ligu, ona je i mogući resurs za reprezentaciju i tako to.......ali u zemljama kao što je BOsna i Hercegovina reprezentacija je jedini prozor u svijet. Zato je njen interes iznad interesa lige.
A šta je uspjeh, odnosno šta je polet i kako nam je onda u tom kontekstu pomogao Brazil 2014. godine? Jer ja ne vidim da je to poboljšalo stanje.

Interes reprezentacije ne može biti iznad interesa lige dugoročno, liga mora biti poligon reprezentacije i jedno ne može biti kontra drugog. Ja ne vjerujem da će novi val odlazaka iz Bosne i Hercegovine stvoriti jednak broj reprezentativaca kao onaj prošli. Prije 25 godina ljudi nisu išli jer žele otići iz BiH, sad idu jer žele otići, a vjerujem da će i na svoje buduće generacije prenijeti stav o Bosni kao o crnoj rupi na zemaljskoj kugli.

Da ne spominjem da ne bismo imali najboljeg fudbalera u historiji reprezentacije, da ne bi ove lige, kakve takve.
palermo

#24996 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
A šta je uspjeh, odnosno šta je polet i kako nam je onda u tom kontekstu pomogao Brazil 2014. godine? Jer ja ne vidim da je to poboljšalo stanje.

Interes reprezentacije ne može biti iznad interesa lige dugoročno, liga mora biti poligon reprezentacije i jedno ne može biti kontra drugog. Ja ne vjerujem da će novi val odlazaka iz Bosne i Hercegovine stvoriti jednak broj reprezentativaca kao onaj prošli. Prije 25 godina ljudi nisu išli jer žele otići iz BiH, sad idu jer žele otići, a vjerujem da će i na svoje buduće generacije prenijeti stav o Bosni kao o crnoj rupi na zemaljskoj kugli.

Da ne spominjem da ne bismo imali najboljeg fudbalera u historiji reprezentacije, da ne bi ove lige, kakve takve.
Uspjeh.....šta je uspjeh, pa kako bih ti rekao.uspjeh je onih pedeset hiljada ljudi u Sarajevu na dočeku, onaj 15 oktobar kada je sve stalo u Bosni i Hercegovini, uspjeh je Mostar okićen plavožutim zastavama i ljiljanima.....uspjeh je što ću ja moći pričati svojim unucima o danu kada smo igrali protiv Argentine na svjetskom, to je uspjeh....zbog toga pratiš fudbal, zbog tih i takvih dana......

Misliš, kao uspjehiom bi se trebalo smatrati da smo eto mi napravili šest igrališta nakon svjetskog i dva plastična terena........hm, mislim da i na Islandu kad ih upitaš za uspjeh, spomenut će Euro 2016 i ove kvalifikacije.......

Moram iskreno reći da je meni pun qrc dugoročnosti.......dugoročnosti koja se nikada ne pretvara u sadašnjost......

Ligu treba jačati, praviti infrastrukturu, naravno .......ali priča o tome da se liga zanemaruje zbog reprezentacije je naprosto.....eto onako.....
leškarenje

#24997 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Uspjeh je i 20-30 milja na proslavi titule kod Vjecne :-) uspjeh je i igrati sa Njukastlom,Dinamo Kijevom,Besiktasom i tako dalje.....ali kako to ponoviti kad te sopstveni savez podapinje gdje stigne....e tu onda menadzeri vide ighrace iz nase lige,ovako ih nikad nece zapaziti cekajuci da odigraju za repku.....jer valja utopiti sve ijednog igraca koji je ikad sutno loptu negdje po bijelom svijetu,ali ti imaju pare jbg.....
palermo

#24998 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

leškarenje wrote:Uspjeh je i 20-30 milja na proslavi titule kod Vjecne :-) uspjeh je i igrati sa Njukastlom,Dinamo Kijevom,Besiktasom i tako dalje.....ali kako to ponoviti kad te sopstveni savez podapinje gdje stigne....e tu onda menadzeri vide ighrace iz nase lige,ovako ih nikad nece zapaziti cekajuci da odigraju za repku.....jer valja utopiti sve ijednog igraca koji je ikad sutno loptu negdje po bijelom svijetu,ali ti imaju pare jbg.....
Naravno da je uspjeh...ne sporim, uspjeh je i kad Borac iz Jelaha uđe u federalnu ligu...slave ljudi i to nikako ne treba omalovažavati.....
Jedino treba posložiti red stvari.........

Mislim, znam ja da je Savez lopovski, da svakakva mraka po njemu hodi, ali recimo još nisam shvatio kako to podapinje......
leškarenje

#24999 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

palermo wrote:
leškarenje wrote:Uspjeh je i 20-30 milja na proslavi titule kod Vjecne :-) uspjeh je i igrati sa Njukastlom,Dinamo Kijevom,Besiktasom i tako dalje.....ali kako to ponoviti kad te sopstveni savez podapinje gdje stigne....e tu onda menadzeri vide ighrace iz nase lige,ovako ih nikad nece zapaziti cekajuci da odigraju za repku.....jer valja utopiti sve ijednog igraca koji je ikad sutno loptu negdje po bijelom svijetu,ali ti imaju pare jbg.....
Naravno da je uspjeh...ne sporim, uspjeh je i kad Borac iz Jelaha uđe u federalnu ligu...slave ljudi i to nikako ne treba omalovažavati.....
Jedino treba posložiti red stvari.........

Mislim, znam ja da je Savez lopovski, da svakakva mraka po njemu hodi, ali recimo još nisam shvatio kako to podapinje......
Neulaganjem u razvoj lige novca koji su dobili od plasmana na SP,lova je rastaljena do zadnjeg dinara....nemaju za kifle,podrzavaju velicanje zlocinaca,pucaju nelogicne kazne klubovima....i sto bi ja i dalje prizeljkivo neki plasaman kad znam da od toga niko nece imati koristi osim Begica i ekipe :run:
JThomas

#25000 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JThomas »

šest terena nije sportski uspjeh, ali jeste pretpostavka da se prave igrači. a što je opet osnovna pretpostavka za sportski uspjeh u srednjoj i daljoj budućnosti, i pravilan i "predviđen" način trošenja zarađenog od reprezentacije. island je prvo napravio terene, pa onda uspjeh sa stanovništvom manjim od kantona sarajevo. ne obratno.

i liga nije zanemarena zbog reprezentacije, ali jeste zbog ličnih interesa ljudi u savezu i upravnih zgrada.
Post Reply