Android OS
Moderator: Benq
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#24976 Re: Android OS
Opet ga detektuje 
-
exampLe.
#24977 Re: Android OS
Onda ga nosi na servis pa nek ti flashuju neki drugi rom ili firmware.Admir_1984 wrote:Opet ga detektuje
- arnes_king
#24978 Re: Android OS
Izvadi karticu i formatiraj je na racunaru, a mobitel kao sto sam prethodno napisao udji u recovery pa vrati na tvornicke.Admir_1984 wrote:Opet ga detektuje
- Sanjarko
#24979 Re: Android OS
To je mozda predinstalirani trojan adver. Imam i ja to u Gugl uslugama slicno. Predinstaliran u tim uslugama. Leagoo isto mobitel. Ja otklonio privremeno tako sto azuriram Gugl usluge. Jbg da je Kineske mobitele sa AOS-om rutovati lako.
Ja se ne bi usudio da ga pokusam rutovati pa deinstalirati i reinstalirati Gugl usluge.
Ja se ne bi usudio da ga pokusam rutovati pa deinstalirati i reinstalirati Gugl usluge.
- pinokio04
#24980 Re: Android OS
Pozz raja, trebala bi mi pomoć pa ako neko zna da pomogne. Uzmem neki dan LG G6, u bh telecomu sestri. I neće scren shot da uradi. Nađem na you tube kako se radi scren shot na you tube, home tipka i down tipka za smanjivanje zvuka, istovremeno pristisnuti. Ali neće, nema šanse, nema šta nisam probao, nije nikakva filozofija scren shot, procedira je takva na svakom lg g6. I neće, a njoj znači taj scren shot, zbog prirode posla. Nov znaci telefon , ja ga otpakovao. Zna li neko u čemu je fora, ili da ga reklamiram.

- Quaresma
#24981 Re: Android OS
ne home tipkapinokio04 wrote:Pozz raja, trebala bi mi pomoć pa ako neko zna da pomogne. Uzmem neki dan LG G6, u bh telecomu sestri. I neće scren shot da uradi. Nađem na you tube kako se radi scren shot na you tube, home tipka i down tipka za smanjivanje zvuka, istovremeno pristisnuti. Ali neće, nema šanse, nema šta nisam probao, nije nikakva filozofija scren shot, procedira je takva na svakom lg g6. I neće, a njoj znači taj scren shot, zbog prirode posla. Nov znaci telefon , ja ga otpakovao. Zna li neko u čemu je fora, ili da ga reklamiram.
volume down + power tipka
- pinokio04
#24983 Re: Android OS
ma da na to sam mislio, nećeQuaresma wrote:ne home tipkapinokio04 wrote:Pozz raja, trebala bi mi pomoć pa ako neko zna da pomogne. Uzmem neki dan LG G6, u bh telecomu sestri. I neće scren shot da uradi. Nađem na you tube kako se radi scren shot na you tube, home tipka i down tipka za smanjivanje zvuka, istovremeno pristisnuti. Ali neće, nema šanse, nema šta nisam probao, nije nikakva filozofija scren shot, procedira je takva na svakom lg g6. I neće, a njoj znači taj scren shot, zbog prirode posla. Nov znaci telefon , ja ga otpakovao. Zna li neko u čemu je fora, ili da ga reklamiram.
volume down + power tipka
nevjerovatno
- zateznistub
#24984 Re: Android OS
https://www.reddit.com/r/lgg6/comments/ ... t_working/pinokio04 wrote:Pozz raja, trebala bi mi pomoć pa ako neko zna da pomogne. Uzmem neki dan LG G6, u bh telecomu sestri. I neće scren shot da uradi. Nađem na you tube kako se radi scren shot na you tube, home tipka i down tipka za smanjivanje zvuka, istovremeno pristisnuti. Ali neće, nema šanse, nema šta nisam probao, nije nikakva filozofija scren shot, procedira je takva na svakom lg g6. I neće, a njoj znači taj scren shot, zbog prirode posla. Nov znaci telefon , ja ga otpakovao. Zna li neko u čemu je fora, ili da ga reklamiram.
- Quaresma
#24985 Re: Android OS
probaj apdejtovati lg aplikacije kroz njihov updater. i vidi da li onda radi, ili pokusaj u folderu Pictures napraviti folder Screenshots
to je sto sam nasao nabrzaka i nakon toga je radilo ljudima.
EDIT: eto to je taj gore link
- kokuz_sa
#24986 Re: Android OS
Pa ukljuci u opcijama ono da sa 3 prsta predjes po ekranu i uhvatis shot
-
edys
#24987 Re: Android OS
Ako nekoga interesuje kako ukljuciti dark mode na facebook messengeru.
https://www.smartphonehrvatska.com/2019 ... essengeru/
https://www.smartphonehrvatska.com/2019 ... essengeru/
- Sanjarko
#24988 Re: Android OS
Ima neka aplikacija za screenshot-ovanje koja provjeri sve funkcije koje podrzava mobitel. Nazalost ne znam koja je i izbrisao sam je iz library na Google play-u. Meni nijedno nije moglo osim volume i power tipke zajedno.
- pinokio04
#24989 Re: Android OS
Quaresma wrote:probaj apdejtovati lg aplikacije kroz njihov updater. i vidi da li onda radi, ili pokusaj u folderu Pictures napraviti folder Screenshots
Samo malo, ja slabo kontam to, kako se apdejtuje lg aplikacija kroz njihov updater. Stvarno ne zna,, ja sam iphone fan više, pa kao moze pomoc
- Quaresma
#24990 Re: Android OS
potrazi malo na telefonu ima li aplikacija u app draweru odnosno u listi aplikacije gdje ti se i ostale nalaze
ili vidi u postavkama
Settings > About Phone > Update center > App Updates
ili vidi u postavkama
Settings > About Phone > Update center > App Updates
- kabal1337
#24991 Re: Android OS
Znam da nije solucija koju trazis. Ali kada spustis traku za notigikacije u settings imas vjerovatno ikonu Screenshot pritisnjes nju i odradot ce sccreenshot ekrana
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#24992 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... shot&hl=enpinokio04 wrote:Pozz raja, trebala bi mi pomoć pa ako neko zna da pomogne. Uzmem neki dan LG G6, u bh telecomu sestri. I neće scren shot da uradi. Nađem na you tube kako se radi scren shot na you tube, home tipka i down tipka za smanjivanje zvuka, istovremeno pristisnuti. Ali neće, nema šanse, nema šta nisam probao, nije nikakva filozofija scren shot, procedira je takva na svakom lg g6. I neće, a njoj znači taj scren shot, zbog prirode posla. Nov znaci telefon , ja ga otpakovao. Zna li neko u čemu je fora, ili da ga reklamiram.
Jedna od najboljih aplikacija za SS. Ako ti treba crackovana verzija bez reklama javi se preko PP.
-
ug_lee
#24993 Re: Android OS
Kakva je ovo glupost od BHT? Aktiviram 200mb za 80kf i hajde ono neću koristiti mnogo samo za poruke i tako to... Nakon nekog vremena dolazi poruka preostalo vam je 30mb i ono kontam hajde okej ima još... I kasnije dolazi kako je ta tarifa istekla, kredit mi svelo na 0.00KM... Kako to da mogu reći kad je ostalo 30mb a ne mogu kad je 4-5mb ili da ne dozvole da se skida kredit ako opcija istekne... Znam da je 200mb malo i sve to stoji ali i da sam od 20km aktivirao isto bi bilo sigurno... Njihova odbrana je to da je sistem opterećen (a nikad nije opterećen da pošalje kad skine sav kredit) i kako ja imam mogućnost da non stop provjeravam... I još mi kaže a što aktivirate tu opciju što ne aktivirate od 1.5KM... Strasno čovječe.
Ima li neka app da nešto uradi povodom toga? Jedino mi pada na pamet svaki put kad aktiviram da pomjeram datum računanja pa limitiram na onoliko mb koliko mi je tarifa... Ali ima posla
Edit: našao neku Google Datally ima daily limit I dosta finih stvari
Ima li neka app da nešto uradi povodom toga? Jedino mi pada na pamet svaki put kad aktiviram da pomjeram datum računanja pa limitiram na onoliko mb koliko mi je tarifa... Ali ima posla
Edit: našao neku Google Datally ima daily limit I dosta finih stvari
-
senturk
#24994 Re: Android OS
Da probam ovdje sa pitanjem,, naime od prije dan - dva primjetio sam da mi na ytb aplikaciji na mobitelu najveca rezolucija koju mogu pokrenuti je 720p,,znaci ne postoji opcija da povećam na 1080p,, znaci pretrazio sam skoro sav običajeni video za koji znam da se vrti na 1080,, pa ako bi neko znao u cemu je problem,,, napomena da je ytb updateovan na zadnji build... Hvala
- arnes_king
#24995 Re: Android OS
Da ti u postavkama telefona rezolucija nije spustena na 720p? Ako jeste, tad ti yt ne nudi vecu mogucnost jer ti uredjaj "ne podrzava".senturk wrote:Da probam ovdje sa pitanjem,, naime od prije dan - dva primjetio sam da mi na ytb aplikaciji na mobitelu najveca rezolucija koju mogu pokrenuti je 720p,,znaci ne postoji opcija da povećam na 1080p,, znaci pretrazio sam skoro sav običajeni video za koji znam da se vrti na 1080,, pa ako bi neko znao u cemu je problem,,, napomena da je ytb updateovan na zadnji build... Hvala
- diablobih
#24996 Re: Android OS
Telefon ti ne podrzava vise.senturk wrote:Da probam ovdje sa pitanjem,, naime od prije dan - dva primjetio sam da mi na ytb aplikaciji na mobitelu najveca rezolucija koju mogu pokrenuti je 720p,,znaci ne postoji opcija da povećam na 1080p,, znaci pretrazio sam skoro sav običajeni video za koji znam da se vrti na 1080,, pa ako bi neko znao u cemu je problem,,, napomena da je ytb updateovan na zadnji build... Hvala
-
senturk
#24997 Re: Android OS
arnes_king wrote:Da ti u postavkama telefona rezolucija nije spustena na 720p? Ako jeste, tad ti yt ne nudi vecu mogucnost jer ti uredjaj "ne podrzava".senturk wrote:Da probam ovdje sa pitanjem,, naime od prije dan - dva primjetio sam da mi na ytb aplikaciji na mobitelu najveca rezolucija koju mogu pokrenuti je 720p,,znaci ne postoji opcija da povećam na 1080p,, znaci pretrazio sam skoro sav običajeni video za koji znam da se vrti na 1080,, pa ako bi neko znao u cemu je problem,,, napomena da je ytb updateovan na zadnji build... Hvala
Zahvaljujem,, izgleda da je do toga bilo,, spustena rezolucija na hd iako telefon podrzava FHD,, cim sa promijenio odmah se vratila i opcija za 1080p...
-
senturk
#24998 Re: Android OS
arnes_king wrote:Da ti u postavkama telefona rezolucija nije spustena na 720p? Ako jeste, tad ti yt ne nudi vecu mogucnost jer ti uredjaj "ne podrzava".senturk wrote:Da probam ovdje sa pitanjem,, naime od prije dan - dva primjetio sam da mi na ytb aplikaciji na mobitelu najveca rezolucija koju mogu pokrenuti je 720p,,znaci ne postoji opcija da povećam na 1080p,, znaci pretrazio sam skoro sav običajeni video za koji znam da se vrti na 1080,, pa ako bi neko znao u cemu je problem,,, napomena da je ytb updateovan na zadnji build... Hvala
Zahvaljujem,, izgleda da je do toga bilo,, spustena rezolucija na hd iako telefon podrzava FHD,, cim sa promijenio odmah se vratila i opcija za 1080p...
- Averus
#25000 Re: Android OS
Raja, može preporuka za majstora za smartphone - da nije skup, da nije bezobrazan, a da zna svoj posao 
Imam jedan stariji Nexus 5, pr'nuo u čabar, ali ja mislim da se on ipak može popraviti s pravim alatima. Htio bih mu dati šansu za novi život
Imam jedan stariji Nexus 5, pr'nuo u čabar, ali ja mislim da se on ipak može popraviti s pravim alatima. Htio bih mu dati šansu za novi život