Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#24976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad napisah dobar tekst i nisam uspjeo poslat.
Znam razumijem,djelimično.
SDA je fix,broj glasova uvjek isti.Iste osobe ,starije od 65 ili djeca za 30 KM,uvedi petero,ukradi,ucjeni...
Ali nemoguće je pobjediti u onim sredinama gdje je načelnik pobjedio 47% a protiv kandidat 45%,sa nekom novom politikom(''crvenom) dok stara(crvena) još postoji.
Tu je greška i sdp(forsiranje starih kadrova) i drugih(df ubacivanje novih kadrova drugih stranaka) ali i ostalog crveno centra spektra npr Liberala koji su sve samo ne liberali,NS jest nešto drugačije,NADAM SE DJELIMA.
Znam razumijem,djelimično.
SDA je fix,broj glasova uvjek isti.Iste osobe ,starije od 65 ili djeca za 30 KM,uvedi petero,ukradi,ucjeni...
Ali nemoguće je pobjediti u onim sredinama gdje je načelnik pobjedio 47% a protiv kandidat 45%,sa nekom novom politikom(''crvenom) dok stara(crvena) još postoji.
Tu je greška i sdp(forsiranje starih kadrova) i drugih(df ubacivanje novih kadrova drugih stranaka) ali i ostalog crveno centra spektra npr Liberala koji su sve samo ne liberali,NS jest nešto drugačije,NADAM SE DJELIMA.
-
statixx
#24977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoce li biti tog referenduma o redukciji vode.
Kod nas referendumi postaju vrhunac aktivizma. Kao da se (ne)rentabilnost javnih preduzeca moze rijesiti referendumima. Hocemo li ako sutra stane javni prevoz na referendum.
Ko ce platiti ovu rekonstrukciju koju finansira EBRD u iznosu 50-60 miliona, KS ili ViK?
Pokrivaj im gubitke, placaj kredite, i opet, stanje na terenu nula. A plate uvijek stabilne, sa tendencijom rasta. Neko ce vec pokriti poslovni gubitak.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KM
Kod nas referendumi postaju vrhunac aktivizma. Kao da se (ne)rentabilnost javnih preduzeca moze rijesiti referendumima. Hocemo li ako sutra stane javni prevoz na referendum.
Ko ce platiti ovu rekonstrukciju koju finansira EBRD u iznosu 50-60 miliona, KS ili ViK?
Pokrivaj im gubitke, placaj kredite, i opet, stanje na terenu nula. A plate uvijek stabilne, sa tendencijom rasta. Neko ce vec pokriti poslovni gubitak.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KM
-
mario001
#24978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa sve sam blizi toj ideji saradnje sa SDA, ona nije tipicna koaliciona, nije javna, ali sigurno da postoji kod odredjenih ljudi.Fudo387 wrote:Pa sad, ako si se zbog nje stavio na raspolaganje NS samo da bi joj prkosio, veci efekat bi bio da si se stavio na raspolaganje SDA.Ridjobrki wrote: Za ove izbore sam se zbog takvih poput tebe stavio na raspolaganje NS i to nikad neću kriti![]()
Imas interesantnih ideja, dojmas se kao poprilicno promicuran lik, steta je da trosis energiju i vrijeme na politickog mrtvaca, da sad
ne kazem, benigne stvari.
Ako zaista hoces da mijenjas sistem na bolje, ili bar da pokusas, uvali se u halku.
Ja sam vec ovdje pisao o slucaju Crnkic i njegovoj najblizoj saradnici Lejli Salihagic-Brcic koja je predsjednica NS u najmnogoljudnijoj opcinu u Bosni.
Ta njihova veza je dugogodisnja, od Prizme (stecaj) do ZZOKS gdje je on zaposlio (jos uvijek radi).
O Crnkicu se sve manje vise zna, ali je "nejasna" njensa uloga u svemu tome.
Mozda nakon silnih aktuelnih istraga i postane jasna
-
Pedja Kojovic
#24979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Saopstenje Foruma mladih NS-a o referendumu o vodosnabdjevanju i drugim stvarima je saljivo u jednom dijelu.
(Covjek jednostavno ne zna sta vise da kaze o ponasanju partija iz RS-a i predratnoj atmosferi koju koreografski stvaraju pred izbore).
Ste se tice Lejle Brcic (ilibilokoga drugog kandidata ili clana NS-a)...
Naravno, vase je pravo da iz cinjenica koje znate (pa i iz onoga sto ne znate) izvlacite premise zakljucke i na kraju krajeva odlucite kome cete dati svoj glas.
Ipak, uvijek je korisno,i ja mislim, fer, ostaviti prostor i za druge mogucnosti.
Zivotne, radne, sportske konekcije medju ljudima koji pripadaju razlicitim politickim opcijama u maloj i maloljudnoj zemlji kao sto je BiH su...logicne.
("6 degrees of separation" je u nasem slucaju vjerovatno 3).
Mi smo, naravno, bili svjesni kako se ta, i neke druge cinjenice, mogu iskoristiti protiv nasih kandidata u predizbornoj kampanji i donijeli smo odluku na osnovu onih cinjenica koje mi smatramo da su izuzetni kvaliteti nasih kandidata.
Ali svako ima pravo i ja to ohrabrujem da se raspita, sazna i donese odluku o svakome ko se kandiduje za javnu funkciju.
Namjera ovog posta je samo pokusaj/podsjetnik da je vazno izbjeci prejednostavne/linearne zakljucke, pogotovo na osnovu asocijacije na osnovu radnog mjesta, porodice, itd.
p.k.
(Covjek jednostavno ne zna sta vise da kaze o ponasanju partija iz RS-a i predratnoj atmosferi koju koreografski stvaraju pred izbore).
Naravno, vase je pravo da iz cinjenica koje znate (pa i iz onoga sto ne znate) izvlacite premise zakljucke i na kraju krajeva odlucite kome cete dati svoj glas.
Ipak, uvijek je korisno,i ja mislim, fer, ostaviti prostor i za druge mogucnosti.
Zivotne, radne, sportske konekcije medju ljudima koji pripadaju razlicitim politickim opcijama u maloj i maloljudnoj zemlji kao sto je BiH su...logicne.
Mi smo, naravno, bili svjesni kako se ta, i neke druge cinjenice, mogu iskoristiti protiv nasih kandidata u predizbornoj kampanji i donijeli smo odluku na osnovu onih cinjenica koje mi smatramo da su izuzetni kvaliteti nasih kandidata.
Ali svako ima pravo i ja to ohrabrujem da se raspita, sazna i donese odluku o svakome ko se kandiduje za javnu funkciju.
Namjera ovog posta je samo pokusaj/podsjetnik da je vazno izbjeci prejednostavne/linearne zakljucke, pogotovo na osnovu asocijacije na osnovu radnog mjesta, porodice, itd.
p.k.
-
Hakiz
-
homar
#24981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao i obično šuplja priča.Pedja Kojovic wrote:Saopstenje Foruma mladih NS-a o referendumu o vodosnabdjevanju i drugim stvarima je saljivo u jednom dijelu.
p.k.
-
walk_M-A-N
#24982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dođem na stranicu NS da vidim šta je sa Dženanom Memićem. Forto je kao član neke komisije rekao, ako sam dobro upratio, da nije ni dobio uvid u predmet. Nema toga, a baš je interesantno. Kad nađem nešto drugo.
http://www.nasastranka.ba/predrag-kojov ... 16-maraka/
Kaže zastupnik u Skupštini da je Vlada svjesno prekršila zakon. I NIŠTA. Gdje je krivična prijava? Ili više njih? Kad god sam to pitao, Peđa me je izignorisao. Pa u nalazu revizije ima materijala za više njih.
NS i dalje glasa za sve što Vlada podnese i spaja nespojivo i daje saopćenja. Što reče ovaj gore šuplja. Pa to je baš slično premijeru. I jedni i drugi dobro kotiraju u medijima, samo tako.
http://www.nasastranka.ba/predrag-kojov ... 16-maraka/
Kaže zastupnik u Skupštini da je Vlada svjesno prekršila zakon. I NIŠTA. Gdje je krivična prijava? Ili više njih? Kad god sam to pitao, Peđa me je izignorisao. Pa u nalazu revizije ima materijala za više njih.
Ma nije tema, Skupštine je da se narod zabavlja, ko je koga gurnuo, i za to ide optužnica, a ako je gubitak od 30 MILIONA, nema veze, ko je za, svi smo, poneki suzdržan.statixx wrote:http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KM
NS i dalje glasa za sve što Vlada podnese i spaja nespojivo i daje saopćenja. Što reče ovaj gore šuplja. Pa to je baš slično premijeru. I jedni i drugi dobro kotiraju u medijima, samo tako.
-
putokaz1
#24983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS i dalje glasa za sve što Vlada podnese i spaja nespojivo i daje saopćenja. (samo citiram predhodnog)
zar može bit nešto dobro od vlade sda....8MOJE MIŠLJENEJ)
zar može bit nešto dobro od vlade sda....8MOJE MIŠLJENEJ)
-
Hakiz
#24984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali glasači donose odluke na osnovu asocijacije. Pa i kod korupcije se mjeri indeks percepcije a ne činjenični nivo korupcije.Pedja Kojovic wrote:Saopstenje Foruma mladih NS-a o referendumu o vodosnabdjevanju i drugim stvarima je saljivo u jednom dijelu.
p.k.
SDA ima stabilno glasačko tijelo, bez obzira na to što ogroman broj tih glasača teško živi upravo zbog odluka te SDA. Ali percepcija, asocijacija tih glasača na SDA je da su im oni jedini zaštitnik.
To ako ne uzmete u obzir, nećete nikada ni ostvariti neki značajan uspjeh. A neuzimanje tih stvari u obzir šalje poruku onima koji misle da tu ima nešto da vas njihovo mišljenje ne interesuje. A to znači ni njihov glas.
Jer, ako nije problem što vaša kandidatkinja ima bliske poslovne i druge odnose sa istaknutim članom druge stranke, onda kada ministar potpiše ugovor sa firmom njegove žene ili njegovog brata za veliki posao je u redu, nema veze što se oni znaju, pošteni su ljudi, pa je tu sve OK. A ovi što misle da nije, da tu ima nepotizma ili namještanja, nemaju sve informacije, pa misle to na osnovu nekih asocijacija.
Možda je tačno da je 6 degrees of separation kod nas vjerovatno 3, ali, nažalost, ljudi imaju pravo da donose, a i donose, političke odluke na temelju onoga kako im nešto izgleda, a ne samo na osnovu onoga kako nešto jeste. A naročito ako ono kako nešto jeste nije dostupno glasačima jer su u pitanju privatni odnosi, poslovne odluke koje svi kriju kao zmija noge. Pa, na osnovu čega onda da čovjek bira ako mu nije dozvoljeno da zna sve činjenice? Samo na osnovu onoga kako mu nešto izgleda.
-
Pedja Kojovic
#24985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz
Pocevsi od drugog septembra, nasa kandidatkinja Lejla Brcic (kao i svi nasi kandidati i na kraju krajevi svi u stranci pa i ja), ce svaki dan/cijeli dan biti na ulicama i razgovarati sa gradjanima i odgovarati na njihova pitanja. Na nasem FB cete svaki dan moci vidjeti gdje ce i u koliko sati biti koji kandidat.
Upravo zato sto kazete da svoju odluku hocete da donesete na osnovu infomacija, a ne percepcija, mislim da trebate do njih doci u direktnom razgovoru s Lejlom ili bilo kojim drugim nasim kandidatom.
p.k.
Pocevsi od drugog septembra, nasa kandidatkinja Lejla Brcic (kao i svi nasi kandidati i na kraju krajevi svi u stranci pa i ja), ce svaki dan/cijeli dan biti na ulicama i razgovarati sa gradjanima i odgovarati na njihova pitanja. Na nasem FB cete svaki dan moci vidjeti gdje ce i u koliko sati biti koji kandidat.
Upravo zato sto kazete da svoju odluku hocete da donesete na osnovu infomacija, a ne percepcija, mislim da trebate do njih doci u direktnom razgovoru s Lejlom ili bilo kojim drugim nasim kandidatom.
p.k.
-
putokaz1
#24986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li ima lokalni kanidati NS na klixu da odgovaraju ili razgovaraju?
-
zippoo87
#24987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kada krene kampanja,vecina kandidata ce biti na ulici,u centru grada,po mjesnim zajednicama i tako se moze doci i razgovarati sa svimaputokaz1 wrote:Da li ima lokalni kanidati NS na klixu da odgovaraju ili razgovaraju?
ovdje da neko odgovara na pitanja koja se ticu recimo moje ulice a ti o toj ulici nemas pojma ni gdje je ni kakva je,nekako mi djeluje nepotrebno
-
putokaz1
#24988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala drug
Jer po Imenu ja kandidate NS u svojoj Općini neznam ali je bilo komntara ''Dobar'' Dobra'' Super''
Jer po Imenu ja kandidate NS u svojoj Općini neznam ali je bilo komntara ''Dobar'' Dobra'' Super''
-
Hakiz
#24989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka čast na želji za direktnom komunikacijom, to jeste gest koji uz Vaše neumorno komuniciranje na ovom forumu govori da NS želi da, za razliku od drugih stranaka, ne bude nedodirljiva na visinama svog Olimpa, ali mislim da i sami shvatate da nam je političko iskustvo u proteklih 25 godina takvo da smo svi nepovjerljivi. Znate za izreku "Dok te mamim, medom te hranim".Pedja Kojovic wrote:Hakiz
p.k.
Da se izrazim ovako: Prije postavljanja pitanja kandidatima NS-a proći ću ubrzani kurs govora tijela koji uči kako prepoznati da li osoba govori iskreno ili ne.
Primjer nevezan za lokalne izbore: Kako sam ja po sentimentu ljevičar, od toga šta kandidati NS-a misle i govore o zakonu o radu, mene više interesuje da li firme kojima su vlasnici ili direktori kandidati i članovi NS-a poštuju taj zakon, da li ga poštuju u potpunosti ili tu ima malo ili puno izbjegavanja poštovanja tog zakona.
Tako da dok drugi budu razgovarali sa vašim kandidatima, ja bih volio razgovarati sa ljudima i članovima porodica ljudi kojima su vaši kandidati na bilo koji način nadređeni.
Mislim da bi to dalo tačniju sliku. Nešto ne vjerujem da bi bilo koja osoba o sebi ili svojoj stranci rekla bilo šta osim hvale.
Čini mi se da će ako bilo kojeg od kandidata NS-a (kao i bilo koje druge stranke) neko slučajno pita da li ima neku manu odgovori mogli biti slijedeći:
Da, naravno da imam mane, na primjer moje mane su:
Previše radim. Ne mogu ostaviti započeto dok ne završim pa moj privatan život zbog toga trpi. Sve što radim mora biti onoliko dobro koliko je to ljudski moguće, ne mogu se opustiti pa tjeram i sebe i svoje saradnike na savršenstvo što mi i oni i porodica zamjeraju. Previše razmišljam o problemima drugih ljudi, više nego o svojim. Emotivno se pretjerano predajem.
I slični odgovori koji se uče u marketingu i manipulaciji.
-
kluz franjo
#24990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tu sam drage Kate, iako svjež u tuđini, ipak čitam, googlam, i još uvijek interesujem se...KatarinaKosaca wrote:A gdje je franjo kluz? To sam propustila. """bi ga, uvijek propustim sta valja, a «mlade dijasporce »uzgred i zlatne ljiljane i u konzervipalermo wrote:Možda sam mogao i propustiti....ali nešto jače od mene.
Prije par mjeseci ili čak i manje, ovdje smo bili svjedoci opraštanja od nas ostajućih takođe člana Naše stranke nicka pod imenom Franjo Kluz. Sada opet, evo čitamo tebe, kako se pomalo patetično opraštaš od nas. Rekao bih ista ili slična matrica.
Pobogu ljudi, ako ste nešto odlučili, ako stojite iza vaše odluke, pa onda je nekako dostojanstveno sprovedite....nemojte u nama drugima tražiti razloge vaše odluke.
Sretno svakom u životu gdje god ga provodio
I jedna ispravka netočnog navoda, a @palermo je često sklon istom, nikada nisam bio član NS.
Uvijek deklarisani simpatizer i glasač, ali ne i član. Ali razumijem ja @palerma. Čovjek stvarno nema izbora.
-
direstraits0078
#24991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da imaju iste mogucnosti, i mogu relativno lako doci do medija, isto kao i svi drugi, kupovinom, trosenjem novca koji im je na raspolaganju. S tim sto bi onda dali veoma opipljiv argument onima s druge strane da im kazu: a odakle ti lova, frajeru. A time bi postalo (jos malo) ocitije odakle vjetar puse u njihovoj stranci.Banksy wrote:Ma, zašto bih ja išla na njihovu stranicu, kakva je to logika? Valjda je njihov posao da u ovom moru medija i portala nađu način da plasiraju ono što žele svojim potencijalnim glasačima, zar ne?zippoo87 wrote: Banksy
90% informacija koje saznas dolaze sa interneta,nemoj duplih standarda
Svako nadje ono sto ga uanima...pa i forum je na netu
Znaci problem je otici na stranicu a nije problem uci u temu...nemojte suplje
-
zippoo87
#24992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a hajde ti nama svima na ovoj temi kazi,odakle "puse vjetar u njihovoj stranci" ?direstraits0078 wrote:Naravno da imaju iste mogucnosti, i mogu relativno lako doci do medija, isto kao i svi drugi, kupovinom, trosenjem novca koji im je na raspolaganju. S tim sto bi onda dali veoma opipljiv argument onima s druge strane da im kazu: a odakle ti lova, frajeru. A time bi postalo (jos malo) ocitije odakle vjetar puse u njihovoj stranci.Banksy wrote:Ma, zašto bih ja išla na njihovu stranicu, kakva je to logika? Valjda je njihov posao da u ovom moru medija i portala nađu način da plasiraju ono što žele svojim potencijalnim glasačima, zar ne?zippoo87 wrote: Banksy
90% informacija koje saznas dolaze sa interneta,nemoj duplih standarda
Svako nadje ono sto ga uanima...pa i forum je na netu
Znaci problem je otici na stranicu a nije problem uci u temu...nemojte suplje
-
direstraits0078
#24993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za taj odgovor ces morati pitati nekoga iz Sarajeva, u Gracanici nisu dostupne te informacije.zippoo87 wrote: a hajde ti nama svima na ovoj temi kazi,odakle "puse vjetar u njihovoj stranci" ?
-
zippoo87
#24994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti si napisao kao da ti imas te informacije,pa kazi i nama ostalim ovdje,sto ne znamodirestraits0078 wrote:Za taj odgovor ces morati pitati nekoga iz Sarajeva, u Gracanici nisu dostupne te informacije.zippoo87 wrote: a hajde ti nama svima na ovoj temi kazi,odakle "puse vjetar u njihovoj stranci" ?
mozes li ?
-
direstraits0078
#24995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote:ti si napisao kao da ti imas te informacije,pa kazi i nama ostalim ovdje,sto ne znamodirestraits0078 wrote:Za taj odgovor ces morati pitati nekoga iz Sarajeva, u Gracanici nisu dostupne te informacije.zippoo87 wrote: a hajde ti nama svima na ovoj temi kazi,odakle "puse vjetar u njihovoj stranci" ?
mozes li ?
-
zippoo87
#24996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jos jedan cirkusant na temi a biti ce ih sve vise kako bude kampanja odmicala ...
-
direstraits0078
#24997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Napomena: Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove web portala Klix.ba.zippoo87 wrote:Napomena: Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove web portala Klix.ba.
-
zippoo87
#24998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
suma sumarum...ti si rekao da nista nisi rekao,svaka cast ,evo svima si nam otvorio oci 
-
direstraits0078
#24999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pametnom je i išaret dosta.zippoo87 wrote:suma sumarum...ti si rekao da nista nisi rekao,svaka cast ,evo svima si nam otvorio oci
-
homar
#25000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jesili ti to danas dežurni u stranci da braniš P.K., ostaje i dalje konstatacija: "od P.K. nema koristi u politici koliko od muške sise".zippoo87 wrote:jos jedan cirkusant na temi a biti ce ih sve vise kako bude kampanja odmicala ...