Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Cabadahija
#24976 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jako su me zabrinule ove 3 zadnje tekme bh repke (USA i 2x Slovacka)....
Pape se pravi pametan i igra bez klasicnog DH defanzivnog veznog.... ponekad mi se cini da KONTRIRA SVIMA samo da ne bi pretrpio KONSTRUKTIVNU KRITIKU !!!
Pogledajte samo tekmu protiv Latvije..... ja GARANTUJEM da je Latvija barem DUPLO kvalitetnija reprezentacija od Litvanije, a takodjer imaju i sasvim solidnog selektora koji ih je vec jednom ODVEO na tzv "veliko" takmicenje, ali zahvaljujuci RAHIMICU koji je TATA-MATA za takve reprezentacije, oni nisu mogli ni PRDNUTI, a prakticno su im svi napadi bili sasjeceni u korjenu.....
Nijedan iole ozbiljan klub ili repka se NE MOZE ZAMISLITI bez defanzivnog veznog, ali eto, Pape je "pametniji" od svih trenera svijeta i okoline.......
Neka nam je Bog na pomoci....
Pape se pravi pametan i igra bez klasicnog DH defanzivnog veznog.... ponekad mi se cini da KONTRIRA SVIMA samo da ne bi pretrpio KONSTRUKTIVNU KRITIKU !!!
Pogledajte samo tekmu protiv Latvije..... ja GARANTUJEM da je Latvija barem DUPLO kvalitetnija reprezentacija od Litvanije, a takodjer imaju i sasvim solidnog selektora koji ih je vec jednom ODVEO na tzv "veliko" takmicenje, ali zahvaljujuci RAHIMICU koji je TATA-MATA za takve reprezentacije, oni nisu mogli ni PRDNUTI, a prakticno su im svi napadi bili sasjeceni u korjenu.....
Nijedan iole ozbiljan klub ili repka se NE MOZE ZAMISLITI bez defanzivnog veznog, ali eto, Pape je "pametniji" od svih trenera svijeta i okoline.......
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#24977 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
što idemo na svjetsko jel, avion loš, hotel u nekoj prašumi ili nešto treceCabadahija wrote: Neka nam je Bog na pomoci....
- antifascism
#24978 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Trebo bi probati sa Ibricicem umjesto Medunjanina jer je dosta jaci kao defanzivni.
- luckylaka
#24979 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda ovdje strucnjaci ne mogu zamisliti reprezentaciju bez def.veznog ali PAPE je to tako zamislioi i za sada to funkcionise ,ko ne vjeruje neka pogleda rezultate i tabelu grupe,,G,,Cabadahija wrote:Jako su me zabrinule ove 3 zadnje tekme bh repke (USA i 2x Slovacka)....
- Havatar
#24980 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Na SP ce vecina reprezentacija biti jacine USA i Slovacke osim 2-3 slabije i 5-6 onih jacih koje ce biti favoriti za osvajanje a vidjeli smo kako je to protiv njih funkcionisalo.luckylaka wrote:Mozda ovdje strucnjaci ne mogu zamisliti reprezentaciju bez def.veznog ali PAPE je to tako zamislioi i za sada to funkcionise ,ko ne vjeruje neka pogleda rezultate i tabelu grupe,,G,,Cabadahija wrote:Jako su me zabrinule ove 3 zadnje tekme bh repke (USA i 2x Slovacka)....
-
TheMule
#24981 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
^Bilo je ekipa koje su osvojile velike turnire bez defanzivnog
Samo sto ja nisam siguran da mi imamo taj kvalitet, ali Pape misli da imamo, ja ostojim iza ekipe pa sta bude da bude.
- JThomas
#24982 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jašta je. možda do pedesetih godina, mada je i '54 njemačka favorizovanu mađarsku laku konjicu ugušila odbranom a ne nadigrala u napadu...
-
TheMule
#24983 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hmmm. da vidimo, recimo Manchester je 99. osvojio LS igrajuci sa Scholesom i Keanom, Butt je uglavnom sjedio na klupi. Iako je Keane fizikalan tip, on je nekad bio ispred Scholesa i napado konstantno, a Scholes nije bio u stanju da oduzme loptu bez da napravi faul. Ali osvojise LS, sampionat i sto sta i u narednim godinama sa tom nemodernom 4-4-2.
Siguran sam da se moze naci jos primjera ako se malo promucka glavom.
Vi ko da ste poceli gledati fudbal prekuce.
Susic je u pravu kad kaze da je to gubljenje igraca. Mene pozicija defanzivnog podsjeca na staru libero poziciju.
Susic je u pravu kad kaze da je to gubljenje igraca. Mene pozicija defanzivnog podsjeca na staru libero poziciju.
- Havatar
#24984 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije to gubljenje igraca nego zatvaranje vrata da nema propuhaTheMule wrote:hmmm. da vidimo, recimo Manchester je 99. osvojio LS igrajuci sa Scholesom i Keanom, Butt je uglavnom sjedio na klupi. Iako je Keane fizikalan tip, on je nekad bio ispred Scholesa i napado konstantno, a Scholes nije bio u stanju da oduzme loptu bez da napravi faul. Ali osvojise LS, sampionat i sto sta i u narednim godinama sa tom nemodernom 4-4-2.
- JThomas
#24985 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
šta ima veze formacija. bitno je da je keane odrađivao taj posao u vezi i da je u uzimanju lopti na sredini terena jedan od najjačih igrača ikad. bez toga bi džaba bili beckhamovi centaršutevi i golovi yorkea i keanea.
a mi ne igramo ni blizu stare 4-4-2, jer ni krila u vezi nemamo, svi su desetke koje se guraju u sredinu, a mujdža i lulić moraju pokrivati bokove cijelom dužinom terena.
a mi ne igramo ni blizu stare 4-4-2, jer ni krila u vezi nemamo, svi su desetke koje se guraju u sredinu, a mujdža i lulić moraju pokrivati bokove cijelom dužinom terena.
- ultima_palabra
#24986 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Keane je radio prljave poslove, samo što je bio sposoban za još koješta. Ferguson je napustio 4-4-2 dogodine, nakon poraza od Real Madrida.TheMule wrote:hmmm. da vidimo, recimo Manchester je 99. osvojio LS igrajuci sa Scholesom i Keanom, Butt je uglavnom sjedio na klupi. Iako je Keane fizikalan tip, on je nekad bio ispred Scholesa i napado konstantno, a Scholes nije bio u stanju da oduzme loptu bez da napravi faul. Ali osvojise LS, sampionat i sto sta i u narednim godinama sa tom nemodernom 4-4-2.
Koji danas tim igra bez zadnjeg veznog?
- JThomas
#24987 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
e mi takvog koji će uraditi i prljavi i pametni posao trenutno nemamo (malo ko i ima, zato je keane legenda).
da imamo takvog, i da su pjanić i salihović stvarno desno i lijevo krilo, a ne centralni vezni koji to glume, možda bi i bilo relevantno pozivanje na 4-4-2. ali ovako nije.
da imamo takvog, i da su pjanić i salihović stvarno desno i lijevo krilo, a ne centralni vezni koji to glume, možda bi i bilo relevantno pozivanje na 4-4-2. ali ovako nije.
- ultima_palabra
#24988 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Imaš slučajeva gdje je nominalno najpovučeniji veznjak kreativac... Pirlo u Juventusu, zato što voli da orkestrira iz pozadine. Ali ispred sebe ima dva terijera, Vidala i Marchisia koji mu omogućavaju to.JThomas wrote:e mi takvog koji će uraditi i prljavi i pametni posao trenutno nemamo (malo ko i ima, zato je keane legenda).
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24989 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ako pogledate igru Rome u ovoj sezoni vidjećete da otprilike Pjanić igra isto što Pirlo u Juventusu....čak me iznenadilo koliko Pjanić u Romi ide u duele i igra defanzivno.
A opet tu mora neki balans biti pa mora tu negdje biti, ako ne dva barem jedan terijer
A opet tu mora neki balans biti pa mora tu negdje biti, ako ne dva barem jedan terijer
-
palermo
#24990 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma dobro, ne vjerujem ja sada da je pape nešto nužno protiv zadnjeg veznog, mislim da je ovdje više u pitanju odnos kvalitete Misimović ili Medunjanin naspram Rahimića (koji je budimo iskreni u ovom trenutku više rekreativac) i Zahirovića.
Uvjeren sam da bi jedan Zlatan Bajramović i kod Papeta sigurno igrao.
A mislim da je ovaj problem sa zadnjim veznim dodatno pojačan Misketovom nespremnošću, on je u Slovačkoj stvarno izgledao kao igrač manje. Da Miske može trčati barem kao Pjanić, već bi to bolje izgledalo.
Ja se nadam da će Zahirović postati standardan u Bochumu, jer ja zaista ne vidim nikakvu drugu opciju na vidiku.
Uvjeren sam da bi jedan Zlatan Bajramović i kod Papeta sigurno igrao.
A mislim da je ovaj problem sa zadnjim veznim dodatno pojačan Misketovom nespremnošću, on je u Slovačkoj stvarno izgledao kao igrač manje. Da Miske može trčati barem kao Pjanić, već bi to bolje izgledalo.
Ja se nadam da će Zahirović postati standardan u Bochumu, jer ja zaista ne vidim nikakvu drugu opciju na vidiku.
- JoseMujica
#24991 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ima i to naravno....nemre se ni forsirati igra sa zadnjim veznim kad ga nemaš...General za penzije, a Zahirović pomalo šteka....mada ja podržavam Sušića da ga forsira u slučaju da ovaj igra redovno u Bohumu....i nadati se da će skoro biti riejšeno sportsko onog Hadžića (mada nisam nikad gledao lika kako igra i ne znam jel išta valja) i Kolašinca, tako da ćemo imati pristojnu konkurenciju za tu poziciju.
-
TheMule
#24992 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-Opet Manchester?ultima_palabra wrote:Keane je radio prljave poslove, samo što je bio sposoban za još koješta. Ferguson je napustio 4-4-2 dogodine, nakon poraza od Real Madrida.TheMule wrote:hmmm. da vidimo, recimo Manchester je 99. osvojio LS igrajuci sa Scholesom i Keanom, Butt je uglavnom sjedio na klupi. Iako je Keane fizikalan tip, on je nekad bio ispred Scholesa i napado konstantno, a Scholes nije bio u stanju da oduzme loptu bez da napravi faul. Ali osvojise LS, sampionat i sto sta i u narednim godinama sa tom nemodernom 4-4-2.
Koji danas tim igra bez zadnjeg veznog?
-Arsenal igra bez defanzivnog cesto kolko ja znam. Wenger ima slicnu filozofiju kao Pape.
P-rije nekoliko godina Milan ako se ne varam, Pirlo samo sjedi nazad, nije on nikakav destruktivac. Pored njega starci Seedorf i Ambrosini jedva dzogiraju.
-Engleska repka je dugo igrala sa Gerardom i Lampardom u sredini
itd itd
- Havatar
#24993 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pirlo je bio iza a Gatuso ispred, Ambrosini je defaznivni igrac a Dzerard je jak fizicki i dobar i u defanziviTheMule wrote:-Opet Manchester?ultima_palabra wrote:Keane je radio prljave poslove, samo što je bio sposoban za još koješta. Ferguson je napustio 4-4-2 dogodine, nakon poraza od Real Madrida.TheMule wrote:hmmm. da vidimo, recimo Manchester je 99. osvojio LS igrajuci sa Scholesom i Keanom, Butt je uglavnom sjedio na klupi. Iako je Keane fizikalan tip, on je nekad bio ispred Scholesa i napado konstantno, a Scholes nije bio u stanju da oduzme loptu bez da napravi faul. Ali osvojise LS, sampionat i sto sta i u narednim godinama sa tom nemodernom 4-4-2.
Koji danas tim igra bez zadnjeg veznog?Carrick igra zadnjeg veznog, ali nije on defanzivac, on je nesto kao Medjunanin u nasoj repki, dobar pas i to je to.
-Arsenal igra bez defanzivnog cesto kolko ja znam. Wenger ima slicnu filozofiju kao Pape.
P-rije nekoliko godina Milan ako se ne varam, Pirlo samo sjedi nazad, nije on nikakav destruktivac. Pored njega starci Seedorf i Ambrosini jedva dzogiraju.
-Engleska repka je dugo igrala sa Gerardom i Lampardom u sredini
itd itd
-
TheMule
#24994 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gatuso je bio na klupi jer nije mogo igrati ko prije, nesto kao nas General. Ambrosini je defanzivan, ali star i spor, u stvari sam se pito zasto on nije na klupi umjesto Gatusa. Nije tu bilo neke defanzive, vec lopta u nogama, ako protivnik nema loptu, ne moze dati go.
I Gerard nije defanzivan ma kako jak bio.
Mi ovdje govorimo o striktno devanzivnim igracima razbijacima tipa Mekelele koji sjede ispred odbrane i presjecaju napade i odradjuju prljave poslove. Dosta timova je igralo bez njih, poneki i sad tako igraju, a nasa repka je jedna od tih i to je to. Poenta je da Susic nije idiot i da nije tacno da ni jedna ekipa od 50tih neigra tako
I Gerard nije defanzivan ma kako jak bio.
Mi ovdje govorimo o striktno devanzivnim igracima razbijacima tipa Mekelele koji sjede ispred odbrane i presjecaju napade i odradjuju prljave poslove. Dosta timova je igralo bez njih, poneki i sad tako igraju, a nasa repka je jedna od tih i to je to. Poenta je da Susic nije idiot i da nije tacno da ni jedna ekipa od 50tih neigra tako
- JThomas
#24995 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
negdje odrađuju svi pomalo. u klasičnoj 4-4-2 je tako. ali se taj posao mora odraditi, a u našoj formaciji sa salihovićem, pjanićem, medunjaninom, misketom, džekom i vedom ga ne odrađuje niko.
- JoseMujica
#24996 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Salihović ti je igrao lijevog beka i kolko sam upratio, barem u reprezentaciji, nikad nije igrao def. veznog.....barem bi ga trebalo probati 
- cvrčak_na_hedonizmu
#24997 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vela havle, kakva logika. Vela havle kakvo fudbalsko (ne)znanje
Čuj Milano nije imao dobru defanzivu
Roy Keane, box-to-box veznjak, jedan od najboljih defanzivaca, nije zadnji vezni i to je dokaz da je Man Utd igrao bez zadnjeg veznog igrača
Onda možemo reći da Vijera također nije zadnji vezni igrač. Buskets također. Postoje samo dvojica zadnjih veznih igrača na svijetu, Gatuso i Makelele ; Ovi ostali to zapravo nisu
jer nisu striktno razbijači koji ne znaju lopte nego ponekad pređu i centar
Porediš defanzivne i trkačke sposobnosti Carrcka i Medunjanina
Sve ekipe koje si naveo NISU IMALE igrača profila Medunjanina na jednoj od bitnijih pozicija u fudbalu. To je isto kao da u Mančesteru na poziciji zadnjeg veznog igra fudbaler koji ima predispozicije Berbatova, al bukvalno. Bolesna varijanta, jelde ?
Čuj Milano nije imao dobru defanzivu
Roy Keane, box-to-box veznjak, jedan od najboljih defanzivaca, nije zadnji vezni i to je dokaz da je Man Utd igrao bez zadnjeg veznog igrača
Onda možemo reći da Vijera također nije zadnji vezni igrač. Buskets također. Postoje samo dvojica zadnjih veznih igrača na svijetu, Gatuso i Makelele ; Ovi ostali to zapravo nisu
Porediš defanzivne i trkačke sposobnosti Carrcka i Medunjanina
Sve ekipe koje si naveo NISU IMALE igrača profila Medunjanina na jednoj od bitnijih pozicija u fudbalu. To je isto kao da u Mančesteru na poziciji zadnjeg veznog igra fudbaler koji ima predispozicije Berbatova, al bukvalno. Bolesna varijanta, jelde ?
-
TheMule
#24998 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JThomas wrote:negdje odrađuju svi pomalo. u klasičnoj 4-4-2 je tako. ali se taj posao mora odraditi, a u našoj formaciji sa salihovićem, pjanićem, medunjaninom, misketom, džekom i vedom ga ne odrađuje niko.
Slazem se da se nedgje pomalo odradjuje, i to bi bilo idealno rjesenje za nas, jer mi nemamo boljeg. Gledo sam Misketa kako jednostavno seta na 30m od gola kod jedne njihove sanse, to je nedopustivo. Bio je u pozicije da udje u sesnesterac i presjece loptu. Nije on star sa 31dom godinom, jednostavno se malo podebljo i nije odrzavo kondiciju preko ljeta. Ovo je cini mi se bilo negdje sredinom prvog poluvremena u Slovackoj. Neprofesionalno.
Last edited by TheMule on 18/09/2013 16:56, edited 1 time in total.
-
TheMule
#24999 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mi govorimo o striktno defanzivnom veznom tipa Rahimic kao sto gore napisah, i to je to, mi ga nemamo. Nemas se sta kleberiti i ibretiti ako ces mi izvrcati rijeci, to nije argument niti obicno odgovaram takvim.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Vela havle, kakva logika. Vela havle kakvo fudbalsko (ne)znanje![]()
Čuj Milano nije imao dobru defanzivu![]()
![]()
Roy Keane, box-to-box veznjak, jedan od najboljih defanzivaca, nije zadnji vezni i to je dokaz da je Man Utd igrao bez zadnjeg veznog igrača![]()
Onda možemo reći da Vijera također nije zadnji vezni igrač. Buskets također. Postoje samo dvojica zadnjih veznih igrača na svijetu, Gatuso i Makelele ; Ovi ostali to zapravo nisujer nisu striktno razbijači koji ne znaju lopte nego ponekad pređu i centar
![]()
Porediš defanzivne i trkačke sposobnosti Carrcka i Medunjanina![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#25000 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sa Medunjaninom imamo igrača ala Berbatov na poziciji koja je ključna da se poneki protivnički napad prekine ili spriječi kontra. Ne kliberim se, nego sam se zagrcunuo od smijeha čitajući tvoje postove. Bitna razlika