Dosad sam imao dva Logitecha G203, mislim da je najbolji mis ikad kad je u pitanju ergonomija i dizajn, ali im je kvalitet switcheva rinaka. Prvi je razvio dvoklik nakon 6 mjeseci, drugi nakon nesto vise od godinu. Koliko god je dobar dizajn, bio bi budala kad bi opet kupio isti. Ako Logitech stavi opticki switch u ovaj mis, bice sigurno najbolji i uzimam bez razmisljanja.
Imao sam i Hyperx Pulsefire Core, on nije razvio dupli klik, ali mu je otisao scroll wheel, a meni scroll treba jer radim sa dosta dokumenata. Uzeo sam Logitech MX518 Legendary kad se tek pojavio, ali nije to ni blizu kvaliteta starog MX518, i on je razvio double click za nekih godinu dana. Vecina ovih problema je izazvana Omron 40M switchem koji je generalno los, ali svi ga koriste jer nema konkurencije. Npr. trenutno koristim Intellimouse Pro koji ima Omron 20M switch koji se ne "trosi" tako brzo. Ali ne vjerujem nikome, vjerovatno ce i on imati isti problem nekad, iako sam ga uzeo prije pandemije.
Ista je stvar sa modernim gamepadima, svaki ce kad-tad razviti stick drift jer svi koriste istog proizvodjaca koji ima slican problem kao prekidaci za miseve. Dakle, buducnost su opticki switchevi, vec postaju jeftiniji tako da to preporucujem svima.
Najveca ironija je sto imam najobicniji A4Tech office mis koji mi traje vec 15 godina, radi ko doxa, ali nije bas za gaming. Uvijek ga drzim u ladici kao rezervu