Ukrajina

Post Reply
JohnnyS

#24976 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Otkad je ušlo u modu ovo besmisleno ubacivanje razmaka prije interpunkcijskih znakova :zid: :zid: :zid:
Avetinho

#24977 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Martinez_ wrote:
Avetinho wrote:
Martinez_ wrote:E s kim ja diskutujem. Ima li neko od vas rusofoba da je uopšte, bar onako malo pratio ovaj konflikt?
Sve sto je potrebno "upratiti", svodi se na Putinkovu otimacinu ukrajinske teritorije.

Vrhovna komanda NATO-a se ne slaže s tobom.

Valjda bi u suprotnom promptno reagovala i spasila svet takvog nasilnika?
Nisma primijetio da su se javili na forum. Imas li citat?
Captain Ahab

#24978 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

KENJAC wrote:
Captain Ahab wrote:
Da ukazem raznim kenjcima i ovim drugima koliko je besmislena ta tvrdnja o "insceniranom napadu"...

P.S. Mada ne poricem da ima i onih kojima je recimo prica o insceniranom napadu na pijacu Markale smislena.
Mislim ipak da je tvoja ishitrena reakcija uslovljena nedovoljnim poznavanjem prilika sa pocetnog okupljanja prosvjednika ispred Kijevskog parlamenta. Ja , na primjer, ne bih ulazio u diskusije o tematici koju poznajem jako povrsno ! A narocito bih bio obazriv u olakom karakterisanju sagovornika , zasnovanom iskljucivo na proizvoljinim i ishitrenim insinuacijama.
Jesi ti bio tamo licno pa znas da je napad insceniran?

A sto se tice ovog savjeta, cini mi se da se obracas samom sebi pa da ti se ne mijesam...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#24979 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

JohnnyS wrote:Otkad je ušlo u modu ovo besmisleno ubacivanje razmaka prije interpunkcijskih znakova :zid: :zid: :zid:
Image

:mrgreen:
JohnnyS

#24980 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:
JohnnyS wrote:Otkad je ušlo u modu ovo besmisleno ubacivanje razmaka prije interpunkcijskih znakova :zid: :zid: :zid:
Image

:mrgreen:

E taj nacist jesam. :D
KENJAC

#24981 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Alo , pofesote Kljajicu , turider jedan " ? " na kraju upitne recenice !
JohnnyS

#24982 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

KENJAC wrote:

N i s a m m o g a o o d š o k a .
area51

#24983 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Captain Ahab wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
Hoces da kazes "deja vu" kao 95. na pijaci Markale? ;)
Ono što sam mislio reći ja sam rekao a sad na šta je to tebe asociralo...to je tvoje razmišljanje
Meni je prvo na pamet palo ona "igranka"sa otrovnim gasovima u Siriji,pa onda onaj holandski avion...
A tebi ako su prvo na um pale "Markale"...šta ja da ti radim
Captain Ahab

#24984 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

area51 wrote:
Captain Ahab wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
Hoces da kazes "deja vu" kao 95. na pijaci Markale? ;)
Ono što sam mislio reći ja sam rekao a sad na šta je to tebe asociralo...to je tvoje razmišljanje
Meni je prvo na pamet palo ona "igranka"sa otrovnim gasovima u Siriji,pa onda onaj holandski avion...
A tebi ako su prvo na um pale "Markale"...šta ja da ti radim
Znaci napad je "insceniran" samo kad to tebi odgovara?
KENJAC

#24985 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

JohnnyS wrote:
KENJAC wrote:

N i s a m m o g a o o d š o k a .
Sa ili bez soka , provalio si se !
P.S. Svaku ispravku vrlo rado prihvatam i nastojim da sto manje grijesim. Jbg. potkrade se ! Al ova tvoja opaska sa odvajanjem interpunkcija je , blago receno ..... bez veze !
area51

#24986 Re: Ukrajina

Post by area51 »

no što sam mislio reći ja sam rekao a sad na šta je to tebe asociralo...to je tvoje razmišljanje
A tebi ako su prvo na um pale "Markale"...šta ja da ti radim[/quote]

Znaci napad je "insceniran" samo kad to tebi odgovara?[/quote]
Moje je mišljenje da je ono sranje sa onim otrovima u Siriji i obaranje holandskog aviona iz iste kuhinje.
Ne mora značiti da sam u pravu
JohnnyS

#24987 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

KENJAC wrote: Sa ili bez soka , provalio si se !
P.S. Svaku ispravku vrlo rado prihvatam i nastojim da sto manje grijesim. Jbg. potkrade se ! Al ova tvoja opaska sa odvajanjem interpunkcija je , blago receno ..... bez veze !

Nisi samo ti počeo odvajati interpunkciju, recimo i Nomo to redovno radi. Mene samo zanima čemu to, imaju li neka nova pravila za koja ja ne znam? Jer mi se ne čini samo pogrešno, već je i estetski problematično (barem meni).
KENJAC

#24988 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

JohnnyS wrote:
KENJAC wrote: Sa ili bez soka , provalio si se !

Nisi samo ti počeo odvajati interpunkciju, recimo i Nomo to redovno radi. Mene samo zanima čemu to, imaju li neka nova pravila za koja ja ne znam? Jer mi se ne čini samo pogrešno, već je i estetski problematično (barem meni).
Meni je pedeset godina. Nabadam na ovu malu tastieru i ako mi je tacka odma uz slovo ne vidim je . Jel ti sad lakse ? I de malo o Ukraini .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24989 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Daja vu...
ako se ovaj forum ne zove više SARAJEVO-x, to ne znači da možete prosrati Sarajlijama šta vam padne na pamet.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» area51, sarajlija80

trajno.

sarajlija zbog spremnosti za dom.
jao_situacije

#24990 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

radostan dan wrote:
Renta wrote:

Ma idi bre radosni šipu malo..pa navrni opet na temu kad ti bude dosadno....od tebe ionako nikad konstruktivni ili on topic upis u ovoj temi - samo jeftina uličarska podbadanja.
pa šta sad...samo zato što ja nisam stalno na skajpu sa obamom kao ti, ne mogu da učestvujem?
nije to fer, ni od tebe, ni od njega... :-?
:lol:
sumirprimus

#24991 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:

Gluposti, stepeni autonomije nemaju nikakve veze imaš stotine i stotine razlučitih autonomija u svetu koje nemaju pravo na nezavisnost.

Dovoljan je samo jedan argument - Amerikanci su prekršilii čak i jedinstvenu UN rezoluciju 1244 kojom je Kosovo sastavni deo Srbije.

Rusija, stoga, može činiti što joj volja, Amerikanci su pogazili međunarodno pravo i utrli put gole sile u međunarodnim odnosima. Bez invazije na Irak i bez kršenja međunarodnog prava u vidu kosovske nezavisnosti 2008. Krim bi i danas bio ukrajinski o Donbasu da ne govorimo.
glupost je upustat se s vama u bilo kakvu polemiku.slazem se da se necemo slozit od sad pa nadalje i ubuduce do kraja sveta i nazad.
Martinez_

#24992 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Opetja033 wrote:
Bratstvo i jedinstvo je mrtvo, nepovratno sahranjeno. Deal with it.

To su jako loše vesti po Bosnu i Hercegovinu onda. Na kojoj vrednosti ona da se gradi ako ne mini bratstva i jedinstva?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24993 Re: Ukrajina

Post by pici »

Wesley Clark: Sjetite se Bosne, naoružajte Ukrajinu!
U novoj kolumni za USA Today, bivši general američke vojske i učesnik pregovora u Daytonu Wesley Clark usporedio je ukrajinsku krizu sa nesposobnošću Evrope da zaustavi rat u Bosni i Hercegovini.
"Na izuzetno težak način naučili smo kada i kako treba učiniti nešto, a to je Ruanda nakon 800.000 mrtvih i Bosna nakon 100.000 mrtvih i dva miliona raseljenih, zato je vrijeme da brzo reagujemo u Ukrajini", piše Clark.

"Na Balkanu smo Evropljanima prepustili da vode diplomatiju koja bi zaustavila srpsku agresiju prerušenu kao etnički sukob. Diplomatija je propala. Kasnije smo podržali Evropljane kada su odlučili poslati mirovnjake UN-a. To je također propalo. Tek kada su SAD preuzele vodstvo i oružjem pokrenule pregovore, rat je stao", napisao je Clark.

Bivši general ističe da je tadašnja akcija protiv bosanskih Srba američku vojsku koštala vrlo malo i da je bila obavljena bez ijednog izgubljenog američkog života.

"Danas, proruske snage nastavljaju napadati ukrajinske položaje uz velike gubitke sa obje strane. Separatisti koriste moderno oružje koje polako nadjačava snage kijevske vlade kojoj nedostaje potrebna oprema. Njemačka kancelarka Angela Merkel insistira da se vojno rješenje skloni sa stola, ali kao i na Balkanu, diplomatija neće uspjeti dok se ne zatvore vrata ruskoj vojsci, što je mnogo lakše nego što se misli", tvrdi Clark koji je dodao da su ruski generali dobili naredbu od Vladimira Putina da urade sve kako bi zauzeli cjelokupnu teritoriju Donjecka i Luganska do 31. januara.

Za činjenicu da se to nije desilo zaslužan je ukrajinski otpor, tvrdi Clark, ali to ne sprečava rusku vojsku da nastavi dopremati oružje separatistima koji nastavljaju borbe i pored dogovora iz Minska.

"SAD sada moraju preuzeti glavnu ulogu, kao na Balkanu, i reći Putinu da će zauzvrat dobiti olakšanje sankcija. Dogovor iz Minska treba biti osnova, ali Rusija treba i priznati ukrajinske granice, uključujući i Krim. Ukoliko se to ne desi, Kijev će dobiti svo naoružanje koje je potrebno kako bi zaustavili agresiju", objasnio je Clark.
:thumbup: :bih:

Image
animus

#24994 Re: Ukrajina

Post by animus »

Lajavikrelac wrote:
jastuk1 wrote:
Čuj ovog Lajavogkrelca "odrasti!"

Kad će tvorevina "odrasti" i prestat opstruirat ovu državu?
Koja tvorevina? RS? Znači samo je to prepreka razvitku BIH zajednice? Kamo lijepe sreće da je tako.....
Nije jedina prepreka ali jeste najveca na koju se trosi previse vremena i zivaca te ostali problemi koji bi se mogli lako rijesiti dolaze u drugi plan. Politicarima daje alibi za njihov nerad a narodu se lako zamazu oci nekih zakonom o JMBG ili slicno. Sve sto se pokusaq napraviti za dobrobit drzave nadje se neko iz RS da popljuje i opstruira i da izgubimo par godina dok se to rijesi. Nije to slucajno jer je to i bio cilj fasista da se uspori svaki napredak BiH da bi majcica Srbija pretekla BiH u EU integracijama a NATO da i ne spominjem. Sve se zrtvuje radi tih blokada ali te blokade nose i velike zrtve narocito za ove sto blokiraju pa izmedju ostalog i lagano izumiranje i raseljavanje populacije koja naseljava taj entitet. Ne mozes blokirati drzavu i ocekivati da ti ljudi budu zadovoljni u bijedi koja je rezultat blokada. Polako se ovo pretvara u genocid naroda koji je vecina u toj RS tvorevini.
Avetinho

#24995 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

nosara wrote:
Lajavikrelac wrote:
Opetja033 wrote:Do tada ja svakog Srbina kojeg ne znam citav zivot gledam kao cetnika i potencijalnog neprijatelja sve dok ne dokaze suprotno. Sami su krivi, sami pokazuju da se ne zele suociti sa onim sto su radili tako da me prosto boli neka stvar da li ce ikada dozivjetu tu katarzu. Ona je potrebna prvenstveno njima, mi ostali znamo na cemu smo.
U pravu si ti....svaki Srbin kojeg ne znaš je najopasniji. Svima je na pameti genocid, mržnja, klanje, ubijanje drugih, počinjanje rata, Draža, Mladić i sl. Ono, gledati hoće li se preživjeti mjesec ili će se krepati od gladi nikom nije na pameti.....Odrasti.
Njegov stav je legitiman... A nije ni usamljen, sto je razumljivo s obzirom kroz sta su ljudi prosli... Ali sahranjivat nesto o cemu, ocigledno nema pojma, nece... :D
O cemu on to, o ti veliki Jugoslovenu, nema pojma, dok se ti silno keseris? Vidim da si dobar citac misli, prosvijetli sviju.
_mufljuz_

#24996 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

pici wrote:
Wesley Clark: Sjetite se Bosne, naoružajte Ukrajinu!
U novoj kolumni za USA Today, bivši general američke vojske i učesnik pregovora u Daytonu Wesley Clark usporedio je ukrajinsku krizu sa nesposobnošću Evrope da zaustavi rat u Bosni i Hercegovini.
"Na izuzetno težak način naučili smo kada i kako treba učiniti nešto, a to je Ruanda nakon 800.000 mrtvih i Bosna nakon 100.000 mrtvih i dva miliona raseljenih, zato je vrijeme da brzo reagujemo u Ukrajini", piše Clark.

"Na Balkanu smo Evropljanima prepustili da vode diplomatiju koja bi zaustavila srpsku agresiju prerušenu kao etnički sukob. Diplomatija je propala. Kasnije smo podržali Evropljane kada su odlučili poslati mirovnjake UN-a. To je također propalo. Tek kada su SAD preuzele vodstvo i oružjem pokrenule pregovore, rat je stao", napisao je Clark.

Bivši general ističe da je tadašnja akcija protiv bosanskih Srba američku vojsku koštala vrlo malo i da je bila obavljena bez ijednog izgubljenog američkog života.

"Danas, proruske snage nastavljaju napadati ukrajinske položaje uz velike gubitke sa obje strane. Separatisti koriste moderno oružje koje polako nadjačava snage kijevske vlade kojoj nedostaje potrebna oprema. Njemačka kancelarka Angela Merkel insistira da se vojno rješenje skloni sa stola, ali kao i na Balkanu, diplomatija neće uspjeti dok se ne zatvore vrata ruskoj vojsci, što je mnogo lakše nego što se misli", tvrdi Clark koji je dodao da su ruski generali dobili naredbu od Vladimira Putina da urade sve kako bi zauzeli cjelokupnu teritoriju Donjecka i Luganska do 31. januara.

Za činjenicu da se to nije desilo zaslužan je ukrajinski otpor, tvrdi Clark, ali to ne sprečava rusku vojsku da nastavi dopremati oružje separatistima koji nastavljaju borbe i pored dogovora iz Minska.

"SAD sada moraju preuzeti glavnu ulogu, kao na Balkanu, i reći Putinu da će zauzvrat dobiti olakšanje sankcija. Dogovor iz Minska treba biti osnova, ali Rusija treba i priznati ukrajinske granice, uključujući i Krim. Ukoliko se to ne desi, Kijev će dobiti svo naoružanje koje je potrebno kako bi zaustavili agresiju", objasnio je Clark.

Image
ti si meni drag covjek - ali nije li ti malo ovo svrsavanje na USA morbidno glupo - pa Clark rece da NISMO NAORUZALI BIH zato NAORUZAJMO UKRAJINU - zbog cega ja moram slavit USA? zbog revnog embarga na oruzje? ili Veslijevog natakinjanja sajkace? - pa eto ako je to normalno onda ok, meni je ipak - smijesno :lol: :mrgreen:

Image
General War

#24997 Re: Ukrajina

Post by General War »

Pa i nisu nesto puno "pogrijesili"... :D

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/cnn-g ... /150227097
pici

#24998 Re: Ukrajina

Post by pici »

_mufljuz_ wrote:
ti si meni drag covjek - ali nije li ti malo ovo svrsavanje na USA morbidno glupo - pa Clark rece da NISMO NAORUZALI BIH zato NAORUZAJMO UKRAJINU - zbog cega ja moram slavit USA? zbog revnog embarga na oruzje? ili Veslijevog natakinjanja sajkace? - pa eto ako je to normalno onda ok, meni je ipak - smijesno :lol: :mrgreen:

Image
Otpušten je prijevremeno s položaja glavnozapovijedajućeg NATO-vih snaga za Europu. Između ostalog, razlog za to bilo je i njegovo naređenje britanskom general-pukovniku Mikeu Jacksonu, u tijeku operacije zauzimanja prištinskog aerodroma za vrijeme NATO-vog napada na SR Jugoslaviju 1999., za napad na tamo stacionirane ruske trupe. General Jackson je to naređenje odbio i time spriječio sukob širih razmjera.
Image

Image
_mufljuz_

#24999 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

hajde de :mrgreen:
pici

#25000 Re: Ukrajina