Demokratska fronta Željko Komšić

madner

#24976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:
Sta bi imalo uticaja? :D
Privatizacija, strani investitori, drukčija politička klima .....pa bolan Ante Kvesić kao tvrdi HDZ-ovac je u Kliničkoj bolnici više zaposlio Bošnjaka nego Stipe u Eronetu......realni život je nešto potpuno drugačije od ove partiokratske borbe za fotelje. I priče na forumu.
A ovo što radi DF nema korelaciju sa realnim životom, i vjerovao ti meni ili ne, prepoznaje se to.
To su parole. Realni zivot je taj da ce se privatizacija izvrsiti iskljucivo u firmama koje su manje vise zlatne koke (telecom) a investitori nece pokrenut ekonomiju, nego ce maksimizirati profit tako sto ce odpustiti visak zaposlenih.
SDA je obecala privatizaciju telecoma, vidjet cemo koliko ce biti bolje ljudima u federaciji od toga.
volta dzontra

#24977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
madner wrote:
Sta bi imalo uticaja? :D
Privatizacija, strani investitori, drukčija politička klima .....pa bolan Ante Kvesić kao tvrdi HDZ-ovac je u Kliničkoj bolnici više zaposlio Bošnjaka nego Stipe u Eronetu......realni život je nešto potpuno drugačije od ove partiokratske borbe za fotelje. I priče na forumu.
A ovo što radi DF nema korelaciju sa realnim životom, i vjerovao ti meni ili ne, prepoznaje se to.
Je je ali je Stipe namakao puno bericeta SDP i uglednom akademiku i kolumnistu oko DF!
palermo

#24978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

madner wrote:
To su parole. Realni zivot je taj da ce se privatizacija izvrsiti iskljucivo u firmama koje su manje vise zlatne koke (telecom) a investitori nece pokrenut ekonomiju, nego ce maksimizirati profit tako sto ce odpustiti visak zaposlenih.
SDA je obecala privatizaciju telecoma, vidjet cemo koliko ce biti bolje ljudima u federaciji od toga.
Dobro, ali kakve to veze ima sa ovim što DF radi, pa nije razlog njihovog dječjeg inata to što se protive privatizaciji telekoma. Barem ja ne čuh da je to razlog
lerdi

#24979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Pa izašli su iz koalicije i otišli u opoziciju.
Pusti ba šuplju, nisu nigdje otišli, zna se kako se odlazi kad se želi otići. Bildaju mišiće, tvrde pazar, pritišću i ucjenjuju koalicione partnere ne bi li Reuf izgurao svoju agendu uvođenja američkog Shella u bh energetiku i ne bi li sačuvali guzice svojih budućih stranačkih kolega iz SDP-a u foteljama državnih preduzeća, kakav ba odlazak, obična predstava za mase.
Vrijeme će pokazati. Samo me interesuje koja će se priča pričati kada DF-a ne bude više u vladi. Koji pazar će onda tvditi?
madner

#24980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:
Dobro, ali kakve to veze ima sa ovim što DF radi, pa nije razlog njihovog dječjeg inata to što se protive privatizaciji telekoma. Barem ja ne čuh da je to razlog
Pa kazem ti da je upravljanje tim firmama nacin da se nesto uradi/pokrene/napravi. Ne kroz imenovanje UO, nego kroz ono sto sljedi nakon toga. Krajni rezultat moze biti nula, ali ljudi cesto mjesaju cilj sa ostvarenim.
Nacin da se BiH pokrene jeste kroz investicije, nacin da se ostvare investicije jeste da postavi rukovodstvo koje ce iste imati kao primarni cilj.
Privatizacija, strana ulaganja itd... je samo mazanje ocima ljudima, slogan za prodaju zdravog tkiva.
palermo

#24981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

madner wrote:
Pa kazem ti da je upravljanje tim firmama nacin da se nesto uradi/pokrene/napravi. Ne kroz imenovanje UO, nego kroz ono sto sljedi nakon toga. Krajni rezultat moze biti nula, ali ljudi cesto mjesaju cilj sa ostvarenim.
Nacin da se BiH pokrene jeste kroz investicije, nacin da se ostvare investicije jeste da postavi rukovodstvo koje ce iste imati kao primarni cilj.
Privatizacija, strana ulaganja itd... je samo mazanje ocima ljudima, slogan za prodaju zdravog tkiva.
I poenta je ? ??
madner

#24982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Da je ovo kljucno a ne sporedno pitanje.
Alfons Kauders

#24983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Najbitnije je da je danas usvojen plan reformi koje traži evropska inicijativa. Već se i krenulo s provedbama. Prošla je strategija razvolja poljoprivrede, u nastavku će i Zakon o radu, Zakon o financijskom poslovanju... Nažalost, SDA I HDZ ovo neće moći sami provući kroz parlament. U četvrtak u Sarajevo dolazi Johanes Hahn, i ja se nadam da će mu biti vrlo jasno potkazani oni koji žele glasati protiv toga.
Blokirati nego sta. Ta nece nam tamo neka nelegitimna manjinska vlada bez podrske parlamenta nametati zakone?

:D

Ne vidim zasto zalis? Ako hoce da budu vlast, pa valjda moraju osigurati parlamentarnu vecinu? Sta se tu ima "potkazivati"? Otkad opozicija mora glasati za zakone koje predloze vladajuce stranke?
madner

#24984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mora opozicija, mora. :D
palermo

#24985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

madner wrote:Da je ovo kljucno a ne sporedno pitanje.
pa očito da je ključno :D vidi se i iz DF-ovog ponašanja :D .
Alfons Kauders

#24986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
madner wrote:Da je ovo kljucno a ne sporedno pitanje.
pa očito da je ključno :D vidi se i iz DF-ovog ponašanja :D .
Mozda i nije kljucno pitanje, ali je svakako kljucni izgovor.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#24987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:WTF?
Otkad svako ko dobije koji glas na izborima mora završiti u vlasti???
Stranke ulaze u vlast ili kad dobiju nadpolovičnu većinu ili relativnu većinu ili kad postanu dio koalicije s kojom dijele ili politička uvjerenja ili zajedničke ciljeve ili barem računaju da ulaskom u koaliciju mogu ostvariti političku korist za sebe i dobrobit za one koji su ih birali.

S obzirom da sa SDA i HDZ valjda ne dijele ni politička uvjerenja niti ciljeve, ostaje ovo treće.
Objasni mi Hrasno, kakva korist po DF i njihove birače može ispasti od ove smiješne predstave u odnosu na njihov ostanak u opoziciji?
Cuj koji glas???? Pa to je po broju glasova druga stranka u BiH (iz federacije) i treca stranka u F BiH i u oba slucaja se krhaju sa SBB-om a ne sa HDZ-om.....Korist je ta sto mogu reci da su probali ali nisu uspjeli i jos jednom su javnosti pokazali sta su osnovni ciljevi SDA i HDZ. Ocito da se nasi biraci a tu su naravno i forumasi nisu navikli da ima partija kojima SDA i HDZ nece krojiti kapu i da nisu navikli na malo drukciju politicku borbu. Potezi DF-a i te kako imaju podrsku vecine svojih glasaca.
Last edited by hrasno38 on 09/06/2015 16:31, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#24988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
Stranke ulaze u vlast ili kad dobiju nadpolovičnu većinu ili relativnu većinu ili kad postanu dio koalicije s kojom dijele ili politička uvjerenja ili zajedničke ciljeve ili barem računaju da ulaskom u koaliciju mogu ostvariti političku korist za sebe i dobrobit za one koji su ih birali.

S obzirom da sa SDA i HDZ valjda ne dijele ni politička uvjerenja niti ciljeve, ostaje ovo treće.
Objasni mi Hrasno, kakva korist po DF i njihove birače može ispasti od ove smiješne predstave u odnosu na njihov ostanak u opoziciji?
Cuj koji glas???? Pa to je po broju glasova druga stranka u BiH i treca stranka u F BiH i u oba slucaja se krhaju sa SBB-om a ne sa HDZ-om.....Korist je ta sto mogu reci da su probali ali nisu uspjeli i jos jednom su javnosti pokazali sta su osnovni ciljevi SDA i HDZ. Ocito da se nasi biraci a tu su naravno i forumasi nisu navikli da ima partija kojima SDA i HDZ nece krojiti kapu i da nisu navikli na malo drukciju politicku borbu. Potezi DF-a i te kako imaju podrsku vecine svojih glasaca.
Ja nisam glasac, ali ih ovdje podrzavam. Neka SDA i HDZ prave novu vecinu, ili neka odstupe ukoliko to nisu u stanju.
Dozer

#24989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Hehehehe. MOra opozcija, mora, samo sto nije.
Ovaj izlazak iz pozicije bi za DF mogao biti najbolji moguci potez jer ce se time izmaci od namjestaljki krivice za sve ;)
palermo

#24990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
Čiji ? DF-a, ako si na njih mislio, očito da jeste, samo mi ostaje nejasno zašto pobogu
madner

#24991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pravo ti je nejasno, vidi se. :D

Kao i narodu :D
Alfons Kauders

#24992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Čiji ? DF-a, ako si na njih mislio, očito da jeste, samo mi ostaje nejasno zašto pobogu
Zato jer je to jedini nacin. SDA i HDZ se predstavljaju i ponasaju kao apsolutni pobjednici izbora, a sad u parlamentu nemaju vecinu, ni blizu. Nece moci formirati novu vecinu, osim ako Fahro kojim cudom ne pristane, cime bi unistio stranku radi tri godine mandata.

Ostaje manjinska vlada i parlament u kojem nista nece moci proci bez podrske opozicije, a to sam zagovarao odmah poslije izbora i to je po meni i danas najbolji ishod. Opozicija ce ih de facto drzati za muda, a nece preuzimati nikakvu odgovornost.
palermo

#24993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
Ostaje manjinska vlada i parlament u kojem nista nece moci proci bez podrske opozicije, a to sam zagovarao odmah poslije izbora i to je po meni i danas najbolji ishod. Opozicija ce ih de facto drzati za muda, a nece preuzimati nikakvu odgovornost.
and ?? pa bolan kako ne vidite ( malo generalizujem, ne zamjeri) da je to što se ovdje predlaže obično politikanstvo koje nužno, ali nužno generira tapkanje u mjestu.........držat ćeš nekoga za muda i pri tome ne preuzimaš nikakvu odgovornost....ma daj.....

ja sam vjerovatno ćorav jer nikako da vidim taj benefit koji sa sobom donosi ovakva odluka, ne vidim čak ni za DF....haj vrijeme će pokazati, mor biti da ste u pravu....
biske

#24994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

hohooo, hohoho
http://www.klix.ba/vijesti/bih/imenovan ... /150609094
uljetio faHraon, sa sve miletom. e moj žuti, crni žuti. :D

znači ezbebe dao "bjanko" podršku vladi sbk, bez svojih ministara, ali sa ministrom finansija iz esenezdea. :lol:

pogađamo, za sve ovo kriv je deef. :D
VjecitiStudent

#24995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:

Cuj koji glas???? Pa to je po broju glasova druga stranka u BiH (iz federacije) i treca stranka u F BiH i u oba slucaja se krhaju sa SBB-om a ne sa HDZ-om.....Korist je ta sto mogu reci da su probali ali nisu uspjeli i jos jednom su javnosti pokazali sta su osnovni ciljevi SDA i HDZ. Ocito da se nasi biraci a tu su naravno i forumasi nisu navikli da ima partija kojima SDA i HDZ nece krojiti kapu i da nisu navikli na malo drukciju politicku borbu. Potezi DF-a i te kako imaju podrsku vecine svojih glasaca.
Potpuno je nebitno koji su po redu kad nisu dobili najviše glasova, pa da imaju obavezu da kao prvi pokušavaju da prave vlast.
Misliš da prosječan birač uopće konta neku višu filozofiju oko ovog nadjebavanja oko direktora i uprava?
Osim da svako hoće da zauzme što više za sebe, kao i do sada
A oko navika, SDP nam je "drugačije" od HDZ-a i SDA krojio kapu, i uz tvoju nesebičnu forumsku podršku, na sve oblike lopovske vlasti smo itekako navikli.
It_is_a_Leclerc

#24996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Alfons Kauders wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Najbitnije je da je danas usvojen plan reformi koje traži evropska inicijativa. Već se i krenulo s provedbama. Prošla je strategija razvolja poljoprivrede, u nastavku će i Zakon o radu, Zakon o financijskom poslovanju... Nažalost, SDA I HDZ ovo neće moći sami provući kroz parlament. U četvrtak u Sarajevo dolazi Johanes Hahn, i ja se nadam da će mu biti vrlo jasno potkazani oni koji žele glasati protiv toga.
Blokirati nego sta. Ta nece nam tamo neka nelegitimna manjinska vlada bez podrske parlamenta nametati zakone?

:D

Ne vidim zasto zalis? Ako hoce da budu vlast, pa valjda moraju osigurati parlamentarnu vecinu? Sta se tu ima "potkazivati"? Otkad opozicija mora glasati za zakone koje predloze vladajuce stranke?
Pa s obzirom da je ta ista "opozcija" podržala npr. Srednjoročnu strategiju razvoja poljoprivrede na Vladi, a onda glasala protiv u Domu naroda Parlamenta FBiH, dozvolit ćete mi da izrazim krajnju skeptičnost prema njihovim namjerama. I naravno da treba komesara Hana upozoriti na to da je DF zbog fotelja napustio Vladu. Ne vidim zašto ne ?!

A ako napuste Vladu, ona će biti popunjena, da li sa SBB-om ili nekim drugim, nije ni bitno. Ja samo žalim što sam im ikad i dao glas i legitimitet da postanu opozicija reformama u ovoj državi, i da se tri mjeseca igraju nevladine organizacije u vladi.
Hafis

#24997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ministri u Vladi FBiH iz DF-a: Nećemo dolaziti na sjednice, ako nas ne smijene podnijet ćemo ostavke
:lol:
Hafis

#24998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ako sam smješnije ekipe vidio u životu :)
Ali jebi ti to....izvaraše oni za glasove preko 100 000 levata.
S ovom tzv. ''strankom'' ti je fajront do Božića.
ultima_palabra

#24999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Daj nek neko reaguje na hafizagine postove, covjek se citav dan nazor smije :D
Blizanac

#25000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Blizanac »

ultima_palabra wrote:Daj nek neko reaguje na hafizagine postove, covjek se citav dan nazor smije :D
Kaže čovjek da ovi iz DF-a izvaraše 100 000 ljudi.
Šta tek onda kazati za ove što varaju cijele konstitutivne narode već 25 godina :D
Post Reply