Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Johnny071

#24976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

Yahweh wrote:Hmmm...
Ukoliko nas pratite na teritoriji Srbije, BiH i Crne Gore, dovoljno je samo da se obratite lokalnom kablovskom operateru u Vašem gradu i da od njega zatražite da naš program besplatno uvrsti u Vašu ponudu.

Svi kablovski operateri u Srbiji, BiH i Crnoj Gori imaju nasu saglasnost za besplatno reemitovanje.

Ukoliko Vaš lokalni kablovski operater odbije Vašu ponudu slobodno nas kontaktirajte putem naših mejlova [email protected] i [email protected] ili putem našeg call centra +387 55 228 408

http://www.rtvbn.com/367068/Besplatan-p ... rbiju-i-CG
ma ne moras samo rtv bn zvat, ima i RAK oni su ti vise nadlezni za to. Kad budes piso mail na [email protected] dodaj i [email protected] oni ce ti to brzo razjasnit :) bice da je neko davo kafe nekom opet da se BN ugasi :D
nekkem

#24977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

crnivrag wrote:A evo upravo je postavljena i obavijest na zvaničnoj web stranici:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2892/ ... I%21.shtml

Edit: A evo obavijest o izbacivanju BN TV.

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2894/ ... ACHA.shtml
Kakav genijalan potez :run:
Ovo ala telecom, idemo prvi, izbacujemo više :D
fortaleza

#24978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

agent_zero wrote:@crnivrag

Ima li išta po čemu je taj noviji d3 risver bolji od onog starijeg (sa digitalnim satom)?
Nema, nego je čak nešto lošiji zbog nedostatka sata na zaslonu te nema interni modem. PDS 2100 ima samo jedan USB priključak, tj samo jedan tuner pa nije moguće pratiti drugi program dok se jedan snima ili snimati dva programa istovremeno što znači da moraš gledati program koji snimaš.

Mislim da PDS 3121 ima dual tuner te mu je mana samo sat i modem. U svakom slučaju bolji je v2.0.
@telemach

Zbog čega je izbačen BN ako je besplatan? I zbog čega je ubačeno ono retardirano sr**e koje vrijeđa zdravu inteligenciju (parovi)? Ukolnite to i stavite dva normalna kanala, ako postoji neki validan razlog zbog čega je BN izbačen iz ponude.
Nije besplatan, BN je imao u ponudi svoje satelitske kartice za oko 90 ojra godišnje za svojih par programa, zbog toga je i na Totalu bio u dodatnom paketu.. A Telemach vjerojatno nije pristao da uvodi novi BN paket pa su zato izbačeni.

Iskreno ne znam na čemu BN temelji toliku cijenu koju traži, kladim se da ga ne prati ni 5% populacije, i tih 5% samo zbog realitija.
mirza_15

#24979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Mozda ima veze. Mozda Telemach usicari nesto kod Dode:

http://teve.ba/article/22145/ekipa-bn-a ... u-milicima

Recimo da je na konkurencijskom vijecu ponovo slucaj SK, ali da se na konkurencijskom vijecu odlluke donose i nacionalnim kljucem. Ne znam ko je iz reda srpskog naroda u konkurencijskom vijecu? Mozda su bas Dodikovi ljudi. Nagadjam samo. Moguce da su izbaceni iz programske seme iz politickih razloga, a Telemach ce dobiti neku kompenzaciju.
agent_zero

#24980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

fortaleza wrote:
agent_zero wrote:@crnivrag

Ima li išta po čemu je taj noviji d3 risver bolji od onog starijeg (sa digitalnim satom)?
Nema, nego je čak nešto lošiji zbog nedostatka sata na zaslonu te nema interni modem. PDS 2100 ima samo jedan USB priključak, tj samo jedan tuner pa nije moguće pratiti drugi program dok se jedan snima ili snimati dva programa istovremeno što znači da moraš gledati program koji snimaš.

Mislim da PDS 3121 ima dual tuner te mu je mana samo sat i modem. U svakom slučaju bolji je v2.0.
Meni rekoše da sad u ovim osnovnim paketima daju onaj d3 mini risiver... pa pitam kakav je on u odnosu na d3 v2.0 osim što nema sat, u smislu brzine i kvaliteta slike? A to za gledanje unatrag i snimanje da stavimo po stranu. Dakle po osnovnim funkionalnostima.
south

#24981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

ma Telemach samo internet izvlaci ;-) sto se tice kanala nista nisu bolji od BH Telecoma
jbt koje kanale oni ubacuju :run:
ElRe

#24982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

nekkem wrote:
crnivrag wrote:A evo upravo je postavljena i obavijest na zvaničnoj web stranici:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2892/ ... I%21.shtml

Edit: A evo obavijest o izbacivanju BN TV.

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2894/ ... ACHA.shtml
Kakav genijalan potez :run:
Ovo ala telecom, idemo prvi, izbacujemo više :D
Koliko bih pohvalio TMH zbog izbacivanja BNa, duplo gori im je potez ubacivanja ovog smeca u ponudu.
ElRe

#24983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:Mozda ima veze. Mozda Telemach usicari nesto kod Dode:

Recimo da je na konkurencijskom vijecu ponovo slucaj SK, ali da se na konkurencijskom vijecu odlluke donose i nacionalnim kljucem. Ne znam ko je iz reda srpskog naroda u konkurencijskom vijecu? Mozda su bas Dodikovi ljudi. Nagadjam samo. Moguce da su izbaceni iz programske seme iz politickih razloga, a Telemach ce dobiti neku kompenzaciju.
Telemach nema nikakve veza sa politikom i politickim prilikama u BiH. Ta firma jednostavno tako ne funkcionise.
AnonymousBIH

#24984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Veliki minus za Telemach po pitanju novih tzv. kanala. Sramota, jad, čemer i tuga.
ElRe

#24985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

AnonymousBIH wrote:Veliki minus za Telemach po pitanju novih tzv. kanala. Sramota, jad, čemer i tuga.
I sto je jos zalosnije sa ponosom nas obavjestavaju kako sada mozemo da pratimo kanala Parovi 1 i 2.
mirza_15

#24986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

ElRe wrote:

Telemach nema nikakve veza sa politikom i politickim prilikama u BiH. Ta firma jednostavno tako ne funkcionise.
Imaju veze sa interesom. Usluga za uslugu.

Vlasnici im idu kod predsjednika i premijera na razgovore. Zasto?
crnivrag

#24987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ElRe wrote:
AnonymousBIH wrote:Veliki minus za Telemach po pitanju novih tzv. kanala. Sramota, jad, čemer i tuga.
I sto je jos zalosnije sa ponosom nas obavjestavaju kako sada mozemo da pratimo kanala Parovi 1 i 2.
Evo sad primjetih da je u pitanju jedan te isti kanal, samo na ovoj verziji 2 ide muzička podloga sa istom slikom kao na verziji 1, ali na verziji 1 ide originalni zvuk.
ElRe

#24988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
ElRe wrote:

Imaju veze sa interesom. Usluga za uslugu.

Vlasnici im idu kod predsjednika i premijera na razgovore. Zasto?
Kod Dodika nisu isli. Sastajali su se samo sa Zlatkom, Nikšićem i Bakirom.
Maharadza

#24989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ElRe wrote:
Ko bi rekao da ćemo priželjkivati live webcam kanale, sa raskrsnica, planina itd. jer su korisnije od ovoga šunda što ubacuju. :run:
avaks

#24990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

south wrote:ma Telemach samo internet izvlaci ;-) sto se tice kanala nista nisu bolji od BH Telecoma
jbt koje kanale oni ubacuju :run:
Ne slažeme se sa ovim šundom koji ubacuju ali u isti koš staviti BHT i Telemach po pogledu kanala je :lol: ma bilo čega...
Pa gdje su HD kanali na BHT? Nema se šta dalje što se tiče toga... 2016ta godina na pragu a oni nemaju tehničkih mogućnosti za više od 5MB konekciju i HD kanale :run:
Telemach ima HD kanale za sve korisnike, CI module, analogija na koliko god treba televizora u stanu, veći izbor ne šunda i lokalnih nazovi tv stanica, definitivno (mada koliko vidim i BHT je uveo HBO mada mi to ne znači plaho), telefon je besplatan u mreži te u United Grupi (u trio paketima imaš i prema inostranstvu dodatne minute te prema mobilnim) a prema svim mrežama u BiH samo uspostava poziva, D3Go, Unify + još jeftiniji od BHT :lol:
Šta je to bolje na BHT? Šta im ostane? :run:
south

#24991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

pa eto gledaj Parove u HD -u :)
mogu oni imati milion kanala a od kojih 4/5 su kvalitetni
ja sam reako samo za kanale a ti ode sad i na telefoniju, d3go itd :-)
Last edited by south on 04/12/2015 14:29, edited 1 time in total.
mirza_15

#24992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Nisam ni tvrdio da jesu. Ni ovo u prethodnom komentaru nisam tvrdio. Samo sam spomenuo koincidenciju izbacivanja BN-a, napade na BN u RS-u i odnos BN sa vladajucom garniturom u RS-u, i cinjenicu da za uzvrat Dodik itekako moze valjati Telemachu. To, i razgovori sa Bakirom i Zlatkom mislim da jesu politika. Politika je i sve sto se desava oko SK-a. Neskidanje kablova sa stubova Elektrodistribucije je isto politika. Da ne idem sada dalje do nacina izvodjenja radova i kako to sve prolazi bez problema.
avaks

#24993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

south wrote:pa eto gledaj Parove u HD -u :)
Između ostalog :lol: Nabrajam samo prednosti da ne bude da su samo po internetu bolji :thumbup:
Upravo na BHT je kvantitet a ne kvalitet ali evo i ovi su počeli isto, sramota :run:
pepeljara

#24994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

south wrote:pa eto gledaj Parove u HD -u :)
:josipalisac: :zvijezda: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
sencobih

#24995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

haj parovi 1, ali što parovi 2 :lol: :lol: :lol: ludilo
StupskaBitanga

#24996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Ako nista axn vrijedi za analogiju i digitalu i to je hs imao u ponudi
Freamon Lester

#24997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Freamon Lester »

AXN novina na analognoj? Sta je izbaceno?
Telemach

#24998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:@Telemach

U analognoj ponudi u Sarajevu nije uključen titl na kanalu AXN.
Kolege su provjerile, kanal se emituje s titlom.
probook

#24999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Dzaba ovo ima gledanost pa pricajte sta hocete...nazalost :-)
south

#25000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

a sta ce biti kad se "Parovi" prestanu emitovati jbg nece trajat vjecnost
hoce li biti crnilo na tim pozocijama kanala ili ...
Locked