Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#24951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Ovaj put, palermo, nisi u pravu. Postoji web site, facebok stranica stranke, koga interesuje lako je doći do informacija.
Koga ne interesuje naći će izgovor.
Nema glasač pametnijeg posla nego da rovi po internetu ne bi li saznao šta koja stranka misli o ovome ili onome...
palermo

#24952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

zippoo87 wrote:@palermo
Ja sam samo htio da ti skatim put do informacije koja te zanima

Put informacije do jedne babe koja je rodjena u wwii je neka druga tema i svaka stranka radi i na tom dijelu da informacije dodju do svih
ma ok je druže, no hard feelings
zippoo87

#24953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Banksy wrote:
Hakiz wrote:
Ovaj put, palermo, nisi u pravu. Postoji web site, facebok stranica stranke, koga interesuje lako je doći do informacija.
Nema glasač pametnijeg posla nego da rovi po internetu ne bi li saznao šta koja stranka misli o ovome ili onome...
Banksy
90% informacija koje saznas dolaze sa interneta,nemoj duplih standarda
Svako nadje ono sto ga uanima...pa i forum je na netu
Znaci problem je otici na stranicu a nije problem uci u temu...nemojte suplje
Banksy

#24954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

zippoo87 wrote:
Banksy wrote:
Hakiz wrote:
Banksy
90% informacija koje saznas dolaze sa interneta,nemoj duplih standarda
Svako nadje ono sto ga uanima...pa i forum je na netu
Znaci problem je otici na stranicu a nije problem uci u temu...nemojte suplje
Ma, zašto bih ja išla na njihovu stranicu, kakva je to logika? Valjda je njihov posao da u ovom moru medija i portala nađu način da plasiraju ono što žele svojim potencijalnim glasačima, zar ne?
Ridjobrki

#24955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote: Ma, zašto bih ja išla na njihovu stranicu, kakva je to logika? Valjda je njihov posao da u ovom moru medija i portala nađu način da plasiraju ono što žele svojim potencijalnim glasačima, zar ne?
Da nađu način? Izvini, a koji pored web-stranice, profila na FB i twitteru, i jebenog predsjednika stranke na javnom forumu koji ni na koji način ne kontrolira i ne cenzurira? Možda i instagram da ti se nacrta i oboji?

E ovdje je sublimirano sve zbog čega u ovoj zemlji, odnosno njenom dijelu teritorije pod kontrolom ARBiH, ništa što nije SDA nema trajnu perspektivu i zašto će SDA vladati dok ima demokratije u nas.

Glasač SDA fino iziđe i glasa, boli ga neka stvar za programima i stavovima i strpljivo dura sve čime ga ta stranka kandžija dok god živi svoj životčić zehru kvalitetniji od amebe. S druge strane, ova "nedesnica" gdje je i Naša stranka traži doslovno MILOST jebenih birača da bi IŠTA od onih inicijativa i planova i programa POKUŠALA realizirati kontra svih šansi i kontra one debilne mase koja te tjera da i kad napraviš rezultat ovisiš o dobroj volji i pokušajima ucjena SDA, HDZ i ostalih, uz konstantno podapinjanje nogu od strane svih onih koji bi ti po definiciji i po logici zadnje mrve zdravog razuma MORALI biti saveznici!

Taj birač ne vidi poantu u posjećivanju web stranice, profila na FB, twitteru i ostalim društvenim mrežama da bi nešto saznao, ne cijeni što faking PREDSJEDNIK STRANKE godinama strpljivo odgovara na pitanja, prozivke, kritike što savjesnih glasača što protivničkih botova naguženih od predsjednika koji su opterećeni i kriminalom i korupcijom ili u najboljem i najnovijem slučaju nemaju ama baš nikakav rezultat u radu za koji bi se mogli zakačiti. Jok, to se ne cijeni nego mu daj KAŠIKOM i zamoli ga da zine da konzumira informaciju koju ćeš za njega maksuz skuhati, a on će se onda, ukoliko ne nađe ama baš ništa što ti može zamjeriti MOŽDA nakaniti da iziđe na izbore i - ako baš budeš dobar i u međuvremenu ne obučeš karo kravatu na prugastu košulju - pokloni ti svoj neprocjenjivi glas na kojem onda trebaš da mu budeš vječno zahvalan i da ga nosaš poslije svakog obroka da podrigne.

Zbog toga iole normalan i dobronamjeran insan u BiH odustaje od uključivanja u politiku i ne vidi poantu bavljenja njome. Ne zbog onih koji misle drugačije - nego zbog onih koji bi trebali biti na istoj strani s njim i za čiji bi se on interes želio boriti. Zbog toga i ja mislim da ovdje ima života ali nema s kim živjeti i ispaljujem se iz ove zemlje ako Bog da inšalah. I zbog toga se divim ovom Peđi Kojoviću sa kojim sam i sam na ovom forumu koplja lomio k'o niko pa me na kraju "kupio" svojim strpljenjem. Svaka ti, brate, čast na svakom onom postu umjesto koga bih ja odgovorio samo "ma gonite se više u tri kurca krasna i vi i ova močvara" i zaputio se ka aerodromu.
Banksy

#24956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Banksy wrote: Ma, zašto bih ja išla na njihovu stranicu, kakva je to logika? Valjda je njihov posao da u ovom moru medija i portala nađu način da plasiraju ono što žele svojim potencijalnim glasačima, zar ne?
Da nađu način? Izvini, a koji pored web-stranice, profila na FB i twitteru, i jebenog predsjednika stranke na javnom forumu koji ni na koji način ne kontrolira i ne cenzurira? Možda i instagram da ti se nacrta i oboji?
Možda, kao i masa drugih, nisam na Facebooku, twitteru i instagramu, a ne ide mi se njihovu ''jebenu'' stranicu da čeprkam šta misle o referendumu u RS-u.
Biće da će morati naći način da u moru postojećih, raspoloživih medija nekako dopru do mene i sličnih meni.

I mada ne vidim svrhu dalje rasprave, želiš li je, moraćeš poraditi na komunikaciji.
Ridjobrki

#24957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote: Možda, kao i masa drugih, nisam na Facebooku, twitteru i instagramu, a ne ide mi se njihovu ''jebenu'' stranicu da čeprkam šta misle o referendumu u RS-u.
Biće da će morati naći način da u moru postojećih, raspoloživih medija nekako dopru do mene i sličnih meni.

I mada ne vidim svrhu dalje rasprave, želiš li je, moraćeš poraditi na komunikaciji.
Možda onda jednostavno precjenjuješ vrijednost svog glasa i možda onda uopće nisi birač vrijedan truda nijednoj političkoj stranki i možda se meni apsolutno fućka za tvojim mišljenjem i raspravom s tobom jer u godinama koliko se čitamo na forumu od tebe ne dolazi ama baš ništa konstruktivno sem beskrajnog cjepidlačenja stranke po stranke. Pusa bokić! :kiss:

Fakat sam sit i ove zemlje i ovih ljudi u njoj koji neće pametan potez povući kad ima dobar razlog za to nego kad se iscrpe ama baš svi mogući i nemogući razlozi da se uradi nešto bar mrvicu pametnije od onog na što smo navikli. Čačkalice cijepamo dok šleperi sa balvanima kraj nas prolaze.
Hakiz

#24958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ridjobrki wrote:

E ovdje je sublimirano sve zbog čega u ovoj zemlji, odnosno njenom dijelu teritorije pod kontrolom ARBiH, ništa što nije SDA nema trajnu perspektivu i zašto će SDA vladati dok ima demokratije u nas.

Glasač SDA fino iziđe i glasa, boli ga neka stvar za programima i stavovima i strpljivo dura sve čime ga ta stranka kandžija dok god živi svoj životčić zehru kvalitetniji od amebe. S druge strane, ova "nedesnica" gdje je i Naša stranka traži doslovno MILOST jebenih birača da bi IŠTA od onih inicijativa i planova i programa POKUŠALA realizirati kontra svih šansi i kontra one debilne mase koja te tjera da i kad napraviš rezultat ovisiš o dobroj volji i pokušajima ucjena SDA, HDZ i ostalih, uz konstantno podapinjanje nogu od strane svih onih koji bi ti po definiciji i po logici zadnje mrve zdravog razuma MORALI biti saveznici!

Taj birač ne vidi poantu u posjećivanju web stranice, profila na FB, twitteru i ostalim društvenim mrežama da bi nešto saznao, ne cijeni što faking PREDSJEDNIK STRANKE godinama strpljivo odgovara na pitanja, prozivke, kritike što savjesnih glasača što protivničkih botova naguženih od predsjednika koji su opterećeni i kriminalom i korupcijom ili u najboljem i najnovijem slučaju nemaju ama baš nikakav rezultat u radu za koji bi se mogli zakačiti. Jok, to se ne cijeni nego mu daj KAŠIKOM i zamoli ga da zine da konzumira informaciju koju ćeš za njega maksuz skuhati, a on će se onda, ukoliko ne nađe ama baš ništa što ti može zamjeriti MOŽDA nakaniti da iziđe na izbore i - ako baš budeš dobar i u međuvremenu ne obučeš karo kravatu na prugastu košulju - pokloni ti svoj neprocjenjivi glas na kojem onda trebaš da mu budeš vječno zahvalan i da ga nosaš poslije svakog obroka da podrigne.

Zbog toga iole normalan i dobronamjeran insan u BiH odustaje od uključivanja u politiku i ne vidi poantu bavljenja njome. Ne zbog onih koji misle drugačije - nego zbog onih koji bi trebali biti na istoj strani s njim i za čiji bi se on interes želio boriti. Zbog toga i ja mislim da ovdje ima života ali nema s kim živjeti i ispaljujem se iz ove zemlje ako Bog da inšalah. I zbog toga se divim ovom Peđi Kojoviću sa kojim sam i sam na ovom forumu koplja lomio k'o niko pa me na kraju "kupio" svojim strpljenjem. Svaka ti, brate, čast na svakom onom postu umjesto koga bih ja odgovorio samo "ma gonite se više u tri kurca krasna i vi i ova močvara" i zaputio se ka aerodromu.
Amin :)
Banksy

#24959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Banksy wrote: Možda, kao i masa drugih, nisam na Facebooku, twitteru i instagramu, a ne ide mi se njihovu ''jebenu'' stranicu da čeprkam šta misle o referendumu u RS-u.

Možda onda jednostavno precjenjuješ vrijednost svog glasa i možda onda uopće nisi birač vrijedan truda nijednoj političkoj stranki i možda se meni apsolutno fućka za tvojim mišljenjem i raspravom s tobom jer u godinama koliko se čitamo na forumu od tebe ne dolazi ama baš ništa konstruktivno sem beskrajnog cjepidlačenja stranke po stranke. Pusa bokić! :kiss:

Fakat sam sit i ove zemlje i ovih ljudi u njoj koji neće pametan potez povući kad ima dobar razlog za to nego kad se iscrpe ama baš svi mogući i nemogući razlozi da se uradi nešto bar mrvicu pametnije od onog na što smo navikli. Čačkalice cijepamo dok šleperi sa balvanima kraj nas prolaze.
Možda si u pravu, možda moj glas zaista ne vrijedi.
A možda si (i) ovaj put na zadatku.
Kakogod, pozdrav.
Ridjobrki

#24960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote: Možda si u pravu, možda moj glas zaista ne vrijedi.
A možda si (i) ovaj put na zadatku.
Kakogod, pozdrav.
Samo ti kuj zavjere, ja dovoljno dugo ovdje istupam da bi svima koji prate forum moj kredibilitet - za razliku od tvog - bio apsolutno neupitan. Za ove izbore sam se zbog takvih poput tebe stavio na raspolaganje NS i to nikad neću kriti ali moje riječi i moji stavovi su apsolutno MOJI i ne bi mi bilo prvi put da pošaljem neku stranku dovraga kad bi me neko pokušao natjerati da govorim ono što ne mislim. A ti lijepo pravi konstrukcije u svojoj glavi o tuđim motivima jer je to uvijek lakše od suočavanja sa realnošću i razmišljanja o njoj.

Što se zadataka tiče, iskreno, ne mislim da ovim pravim uslugu Peđi i NS ali ni za to me nije pretjerano briga, moja budućnost svejedno više nije u ovoj zemlji.
Banksy

#24961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Za ove izbore sam se stavio na raspolaganje NS i to nikad neću kriti...

A ti lijepo pravi konstrukcije u svojoj glavi o tuđim motivima...
:lol:
Fudo387

#24962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

Ridjobrki wrote: Za ove izbore sam se zbog takvih poput tebe stavio na raspolaganje NS i to nikad neću kriti
Pa sad, ako si se zbog nje stavio na raspolaganje NS samo da bi joj prkosio, veci efekat bi bio da si se stavio na raspolaganje SDA. :D
Imas interesantnih ideja, dojmas se kao poprilicno promicuran lik, steta je da trosis energiju i vrijeme na politickog mrtvaca, da sad
ne kazem, benigne stvari.
Ako zaista hoces da mijenjas sistem na bolje, ili bar da pokusas, uvali se u halku. :D
Ridjobrki

#24963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote:
Ridjobrki wrote:
Za ove izbore sam se stavio na raspolaganje NS i to nikad neću kriti...

A ti lijepo pravi konstrukcije u svojoj glavi o tuđim motivima...
:lol:
Vađenjem iz konteksta nećeš ništa postići, fino sam napisao da su moji stavovi MOJI, NS je samo okvir za kojeg mislim da najbolje zastupa moje vrijednosti. Ja bar znam koga podržavam, bar na ovim izborima - moj način nije da samo prevrćem i okrećem i cjepidlačim nego da u svojoj lokalnoj zajednici pomognem implementaciju dobrih stvari. Zato sam sit mudraca koji sve znaju a ničem ne doprinose i djeluju tek kad nema ničega što bi našli kao izgovor za djelovanje i zato...
Fudo387 wrote:
Imas interesantnih ideja, dojmas se kao poprilicno promicuran lik, steta je da trosis energiju i vrijeme na politickog mrtvaca, da sad
ne kazem, benigne stvari.
Ako zaista hoces da mijenjas sistem na bolje, ili bar da pokusas, uvali se u halku. :D
...se neću ugrađivati u halke, moje ideje su uvijek upropaštavali ljudi koje sam gledao kao saveznike a koji su se ili ugradili u halke ili vijek proveli smišljajući izgovore ili opstrukcije. Ja sam za mijenjanje sistema dao dovoljno od sebe, a Göteborg mi se nakon što sam ispucao sve opcije ovdje konačno doima kao jako lijepo mjesto za život.
Fudo387

#24964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

Ridjobrki wrote:...se neću ugrađivati u halke, moje ideje su uvijek upropaštavali ljudi koje sam gledao kao saveznike a koji su se ili ugradili u halke ili vijek proveli smišljajući izgovore ili opstrukcije. Ja sam za mijenjanje sistema dao dovoljno od sebe, a Göteborg mi se nakon što sam ispucao sve opcije ovdje konačno doima kao jako lijepo mjesto za život.
A nista onda, jebi ga..
Dobro nam dosao. :D :lol:
Ridjobrki

#24965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Fudo387 wrote:
Ridjobrki wrote:...se neću ugrađivati u halke, moje ideje su uvijek upropaštavali ljudi koje sam gledao kao saveznike a koji su se ili ugradili u halke ili vijek proveli smišljajući izgovore ili opstrukcije. Ja sam za mijenjanje sistema dao dovoljno od sebe, a Göteborg mi se nakon što sam ispucao sve opcije ovdje konačno doima kao jako lijepo mjesto za život.
A nista onda, jebi ga..
Hvala, prekosutra sam na Johannebergu pa ako si u blizini da se pije kafa. :)
palermo

#24966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Možda sam mogao i propustiti....ali nešto jače od mene.

Prije par mjeseci ili čak i manje, ovdje smo bili svjedoci opraštanja od nas ostajućih takođe člana Naše stranke nicka pod imenom Franjo Kluz. Sada opet, evo čitamo tebe, kako se pomalo patetično opraštaš od nas. Rekao bih ista ili slična matrica.

Pobogu ljudi, ako ste nešto odlučili, ako stojite iza vaše odluke, pa onda je nekako dostojanstveno sprovedite....nemojte u nama drugima tražiti razloge vaše odluke.

Sretno svakom u životu gdje god ga provodio
Fudo387

#24967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

Ridjobrki wrote:
Fudo387 wrote:
A nista onda, jebi ga..
Hvala, prekosutra sam na Johannebergu pa ako si u blizini da se pije kafa. :)
Nisam, a bih svakako da ispadne prilika, dobar si ti covjek.

Kad sam pozelio dobrodoslicu nisam konkretno mislio na Svedsku, vec na nase mlade dijasporske snage. :D
U svakom slucaju, sretno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Možda sam mogao i propustiti....ali nešto jače od mene.

Prije par mjeseci ili čak i manje, ovdje smo bili svjedoci opraštanja od nas ostajućih takođe člana Naše stranke nicka pod imenom Franjo Kluz. Sada opet, evo čitamo tebe, kako se pomalo patetično opraštaš od nas. Rekao bih ista ili slična matrica.

Pobogu ljudi, ako ste nešto odlučili, ako stojite iza vaše odluke, pa onda je nekako dostojanstveno sprovedite....nemojte u nama drugima tražiti razloge vaše odluke.

Sretno svakom u životu gdje god ga provodio
A gdje je franjo kluz? To sam propustila. """bi ga, uvijek propustim sta valja, a «mlade dijasporce »uzgred i zlatne ljiljane i u konzervi :-)
Ridjobrki

#24969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:...
Hvala na lijepim željama, ni ja nisam mogao da ne reagiram na "nađite me i donesite mi informaciju i kašikom me nahranite jer ste prenebitni da bih ja otvarala website", to je sve što sam htio reći. Postoje glasači čiji glas stvarno nije vrijedan truda i na njih ne treba trošiti ni vrijeme jer ko hoće nađe način ko neće nađe izgovor. Malo sam lično sit toga, to vječito traženje izgovora za nedjelovanje vidim kao glavni razlog besperspektivnosti ove zemlje i to je sve što hoću reći a svako živi svoj život kako hoće i gdje hoće i to je svačije pravo i izbor.
putokaz1

#24970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jedini izgovor je
nesmijete s sda
a kako je krenulo NS radi u korist sda
daors

#24971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daors »

putokaz1 wrote:Jedini izgovor je
nesmijete s sda
???

Moze li objasnjenje na koji nacin dodje do ovog zakljucka?
zippoo87

#24972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

@ridjobrki
ubo si u sustinu,u sridu sto se kaze

neki jednostavno nece da razumiju sustinu ovdje a nije je tesko razumjeti
putokaz1

#24973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

daors wrote:
nesmijete s sda
???

..Pa NS ALI I DRUGI,idu na mlin sda,npr u Centru,6 na 1,vjerovatno pobjednik SDA
..u Tuzli NS može ukrast dovoljno glasova ali isto vrijedi i za DF i SDP međusobno,-da stvore poziciju za pobjedu kandidata sda
...u Gračanici takođe sdp i df i ns kradu glasove jedni drugima i najvjerovatnije sda pobjedjuje
što se tiče OV svako sebi traži glasove, koristeći različite metode,ali za načelnike NS ali i sdp df sdu i sl.rade za sda,njihova podiljenost ali i NERAD nekih od navedenih,dovodi sda u Crvenim bastionima na vlast
NS je više stalo da skine Crvene načelnike,pa makar po cijenu dolaska SDA ovih.
Cijenim ja veći dio rada NS,ponašanje mi se sviđa,ali povremena saradnja,pa makar bila i slučajna,mi se ne sviđa,po meni veći neprijatelj za NS bi trebao biti sda,hdz i sl nego sdp df(iako ima NERADA u ovim strankama).Glasovi NS su oni glasovi sdp iz 2010 ili DF iz 2014 ili dio SBB ili oni Koji nisu izlazili ranije.Želim sreću NS-da vidim nešto novo ali s zelenim nema saradnje jer od njih nema ništa
zippoo87

#24974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

daors wrote:
nesmijete s sda
???

a putokaz sve sto napise,nekako zbrka i zakomplikuje
vjerovatno misli da neujedinjena ljevica pomaze tako desnici,tacnije SDA
ali on to malo napise u smislu iz neba u rebra :D
zippoo87

#24975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:
daors wrote:
nesmijete s sda
???

..Pa NS ALI I DRUGI,idu na mlin sda,npr u Centru,6 na 1,vjerovatno pobjednik SDA
..u Tuzli NS može ukrast dovoljno glasova ali isto vrijedi i za DF i SDP međusobno,-da stvore poziciju za pobjedu kandidata sda
...u Gračanici takođe sdp i df i ns kradu glasove jedni drugima i najvjerovatnije sda pobjedjuje
što se tiče OV svako sebi traži glasove, koristeći različite metode,ali za načelnike NS ali i sdp df sdu i sl.rade za sda,njihova podiljenost ali i NERAD nekih od navedenih,dovodi sda u Crvenim bastionima na vlast
NS je više stalo da skine Crvene načelnike,pa makar po cijenu dolaska SDA ovih.
Cijenim ja veći dio rada NS,ponašanje mi se sviđa,ali povremena saradnja,pa makar bila i slučajna,mi se ne sviđa,po meni veći neprijatelj za NS bi trebao biti sda,hdz i sl nego sdp df(iako ima NERADA u ovim strankama).Glasovi NS su oni glasovi sdp iz 2010 ili DF iz 2014 ili dio SBB ili oni Koji nisu izlazili ranije.Želim sreću NS-da vidim nešto novo ali s zelenim nema saradnje jer od njih nema ništa
nije ti dobra ova taktika
SDA ima glasace kakve ima ,neuke,po ruralnim sredinama,ima onda ove sto je uhljebila i niti jedan glasac SDA nikada nece preci i glasati za SDP ili NS
zato NS nema nikakve koristi da napada SDA,jer sve da i pola stranke osude,glasac SDA ce opet glsati za SDA...znaci borba koja ne donosi nista

NS samo treba "napadati" one od kojih moze nesto profitirati,glasace koji ce razocarani u druge lijeve stranke,dati sansu NSu i one koji nikako ne glasaju,apstinente
apsitinenti bi trebali biti i najveci potencijal,ali njih je jako tesko animirati a ima ih procentualno najvise,oko 45% na svakim izborima
Locked