Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#24951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

Da se samo hoce vise jednom prestati prodavati besqurac igraci ala Vrsajevic preko reprezentacije....uvijek je bilo nekih likova koji su tu ulogu igrali.
U toj situaciji selektor ispadne tudja igracka.
Dead Man Walking

#24952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Pa covjek je rekao da nije miljenik igraca iz osrednjih liga, dok igrace iz odron liga nije spominjao tako da za njih ima nade (kao sto i sami vidimo).
limeni

#24953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

BHF_Manijak wrote:Ponovo Safet u akciji, pa jarane zasto ga vise novinari zovu, za koji qrac???

Bez zadnjeg veznog ce ponovo igrati, svojom nekom filozofijom, iako se to pokazalo kao qrac, Mahmutovica nece zvati jer igra u osrednjoj ligi, a inace su nam svi igraci u ligama petice itd...
ne znam sta ima smijesno, mahmutovic ima 27 godina te igra u ceskoj ligi u osrednjem klubu. on nije ni po cemu zasluzio poziv, to ti je negdje u rangu stilica. sto se tice susjeda, napisat ce oni jos dosta izjava safeta susica jer kako igraju njima je u barazu game over.
fosil

#24954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Pape cita forum i sve vam ovo uz nos radi. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#24955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Što se tiče Mahmutovića, nisam miljenik osrednjih liga u Evropi, te igrača koji se dugo godina tu zadržavaju, svi igrači koji nešto vrijede iz Češke i Poljske završe u Njemačkoj prvoj ili drugoj ligi, tako da u ovom trenutku ne računam na Mahmutovića, što ne znači da se njegove igre neće pratiti. Kada je u pitanju Ermin Zec on ne pokazuje ništa specijalno u svojim nastupima za klub, ali svakako da ćemo ga pratiti i njega i druge potencijalne igrače za reprezentaciju", govori selektor.
Sva sreća pa je HNL u top 3-4 evropske lige.
"Ukoliko ne bude nekih povreda ili neplaniranih stvari ne mislim mijenjati ekipu, niti stavljati klasičnog defanzivnog veznjaka u naredne dvije utakmice. Više volim igrača koji zna primiti loptu i odvažiti se krenuti naprijed, uposliti igrača, šutati na gol, nego destruktivca koji će odnijeti mnogo lopti i prekinuti brze kontre, ali onda u polju imamo igrača manje i to bi značilo da na klupu moram staviti Medunjanina, Mislimovića ili Pjanića, a to mi protiv ekipa kao što su Lihteštajn i Litvanija neće biti potrebno. Ako nam slučajno Slovačka pomogne, pa pobjedi ili odigra nerješeno protiv Grčke, onda postoji mogućnost možda da protiv Litvanije stavim Rahimića ili Zahirovića, ali mislim da za to neće biti potrebe", kaže Sušić.
Čovjek slijep kraj očiju..
PAPE levat a prvi :-) Cudna jada...
Domenek je također odveo Francusku na SP, a levat na kvadrat. Plasman znači nešto, naravno, ali da si automatski ober stručnjak ako se plasiraš na veliko takmičenje, niđe veze rezonovanje.

north wrote:Sa izjavama je totalno prolupao, sva sreća pa još samo jedan korak do konačnog cilja koji ćemo valjda uspješno proći....samo kako niko od novinara nema grama mozga, da odreaguje bez namjere da vrijeđa selektora, nego kulturno u stilu : ali ako je češka osrednja liga, što napisa prethodnik, šta da kažemo o HNL-u i strašnom Hajduku, šta reći za 2 tursku ligu? Nedosljedan je u svojim izjavama, a čini mi se da toga nije ni svjestan :roll:

Ali hajde da se dočepamo tog Brazila pa ćemo lako zaboraviti ovo lupetanje....
Problem je što Sušić nije samo prolupao sa izjavama, prolupao je i sa sastavima i formacijama. Nas je Allah pronosao protiv Slovačke, blago rečeno. Mi nismo napravili šansu kako treba u drugom poluvremenu u Žilini ( osim šuta Lulića ), a zabili smo dva gola. Problem je što on to ne shvata i misli da je bio u pravu sa sastavom. Ne znam kakav duduk moraš biti i dva puta krenuti sa šest ofanzivnih igrača misleći da je to dovoljno za ofanzivnu igru i mnoog prilika ( mi smo tri od četiri poluvremena odigrali veoma loše što je dokaz da sama ofanzivna postavka ne znači previše ako nema nikoga da oduzme loptu ).
Francuska na Koševu, Rumunija u gostima, Portugal u gostima, dvomeč sa Slovačkom - četiri poraza, jedna pobjeda. Veoma loše odigrane utakmice i svaki jebeni put smo u ekipi imali barem tri pleja ( Misimović, Pjanić, Medunjanin i Ibričić ) u startnih 11 ;

Meni nije jasno, kako njemu nije jasno, al zaista. Čovjeku je to posao :-)

Da se razumijemo, protiv Lihtenštajna i Litvanije tako i treba da igramo, te ekipe nisu u stanju da nam naprave previše problema ( valjda je tako ), ali na isti način igrati protiv jačih ekipa kao što igramo protiv ovih taraba je žešća nebuloza i popriličan nivo amaterizama.
Havatar

#24956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

limeni wrote:
BHF_Manijak wrote:Ponovo Safet u akciji, pa jarane zasto ga vise novinari zovu, za koji qrac???

Bez zadnjeg veznog ce ponovo igrati, svojom nekom filozofijom, iako se to pokazalo kao qrac, Mahmutovica nece zvati jer igra u osrednjoj ligi, a inace su nam svi igraci u ligama petice itd...
ne znam sta ima smijesno, mahmutovic ima 27 godina te igra u ceskoj ligi u osrednjem klubu. on nije ni po cemu zasluzio poziv, to ti je negdje u rangu stilica. sto se tice susjeda, napisat ce oni jos dosta izjava safeta susica jer kako igraju njima je u barazu game over.
I Stilic je zasluzio poziv i bolje da je njega forsirao nego Misimovica . A sto se tice prodaje u Njemacku ligu da su igrali za reprezentaciju prodali bi se posto su dobri igraci a nisu igraci odron 'Ajduka .
cvrčak_na_hedonizmu

#24957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Havatar wrote: A sto se tice prodaje u Njemacku ligu da su igrali za reprezentaciju prodali bi se posto su dobri igraci a nisu igraci odron 'Ajduka .
Kao što se Zahirović prodao u Dinamo iz Minska, a onda u strašnu Cvajtu nakon "samo" tridesetak nastupa za Reprezentaciju :skoljka:

ps. Štilić nije reprezentativni kalibar, igrač ala Misimović, ali slabiji za par klasa, realno.
SSemir

#24958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

PAPE levat a prvi :-) Cudna jada...
Domenek je također odveo Francusku na SP, a levat na kvadrat. Plasman znači nešto, naravno, ali da si automatski ober stručnjak ako se plasiraš na veliko takmičenje, niđe veze rezonovanje.
cekaj, hoces da izjednacis plasman francuske na SP sa plasmanom bih? bih sa ovakvim igracima i francuske sa igracima kakve imaju? bih koja nikad nije ucestvovala na SP i francuske koja je redovni ucesnik i osvajac?

malo je reci da si smijesan sa ovim..malo!
BHF_Manijak

#24959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

limeni wrote:

Zato nam je Avdija perpsektiva, sa svojih 27 godina i sa super jakom HNL ligom... Hajd ba nemoj mi Safetovih dvostrukih arsina, priznaj nekad da frajer daje izuzetno glupe i retardirane izjave i kraj price.
cvrčak_na_hedonizmu

#24960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

SSemir wrote:
cekaj, hoces da izjednacis plasman francuske na SP sa plasmanom bih? bih sa ovakvim igracima i francuske sa igracima kakve imaju? bih koja nikad nije ucestvovala na SP i francuske koja je redovni ucesnik i osvajac?

malo je reci da si smijesan sa ovim..malo!
Domenek je igrao finale na SP-u u Njemačkoj, u grupnoj fazi je uspio da odigra remije sa Korejom i Švicom, jedva dobije Togo i na kraju dogura do finala, a levat trener.

Malo je reći da nisi shvatio moju poentu, da ti nacrtam ?
limeni

#24961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

BHF_Manijak wrote:
limeni wrote:

Zato nam je Avdija perpsektiva, sa svojih 27 godina i sa super jakom HNL ligom... Hajd ba nemoj mi Safetovih dvostrukih arsina, priznaj nekad da frajer daje izuzetno glupe i retardirane izjave i kraj price.
avdija je i meni enigma, on ne zasluzuje ni dres sarajeva a ne reprezentacije. daje nekada naivne izjave to je tacno ali me ne zanima sta prica nego rezultat i tabela.
limeni

#24962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

Havatar wrote:
limeni wrote:

I Stilic je zasluzio poziv i bolje da je njega forsirao nego Misimovica . A sto se tice prodaje u Njemacku ligu da su igrali za reprezentaciju prodali bi se posto su dobri igraci a nisu igraci odron 'Ajduka .
stilic umjesto misketa :lol:
BHF_Manijak

#24963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ima i ta mjesta, ali eto i kod takticke postavke u zadnje dvije tekme je imao debelu fulu, sa zadnjim veznim, a sto je najzalivije tvrdoglavo to negira i nagovjestava da ce tako igrati i u narednim tekmama. Al' hajd, daj da se plasiramo, valjda ne mozemo sad usrati, a kod izvora smo!!!
cvrčak_na_hedonizmu

#24964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

BHF_Manijak wrote:Ima i ta mjesta, ali eto i kod takticke postavke u zadnje dvije tekme je imao debelu fulu, sa zadnjim veznim, a sto je najzalivije tvrdoglavo to negira i nagovjestava da ce tako igrati i u narednim tekmama. Al' hajd, daj da se plasiramo, valjda ne mozemo sad usrati, a kod izvora smo!!!
Griješiš što se ovoga tiče. Lihtenštajn i Litvanija su Miki Maus reprezentacije bez ijednog solidnog igrača, a kamoli da imaju bolje igrače od "solidnog". Trkački, taktički i mentalno nisu u stanju da nam pariraju. Za takve utakmice je bukvalno dovoljan samo posjed lopte, igra bez lopte je skoro nebitna jer ovi ne znaju, kada pokušaju da napadnu dodaće nam loptu u noge ili će nam zabiti maksimalno jedan gol, a hladno će fasovati tri-četiri-pet komada.

Problem je kada protiv Slovačke igraš sa Misimovićem, Pjanićem i Medunjaninom u ekipi, a protiv sebe imaš Weissa koji onda podsjeća na Ronalda u duelu sa njima i Hamšika koji je realno jako kvalitetan igrač. To je problem koji Safet ne shvata, a meni nije jasno kako njemu niije jasno :skoljka:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 17/09/2013 22:08, edited 1 time in total.
north

#24965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Ma mi smo uvijek imali krampi u repki koji se gurali ne bi li se tušnuli negdje, sjetimo se famoznih Jakirevića, Kerkeza, Akrapovića i inih, ali tada se donekle možda moglo i reći da nisi imao neki izbor, iako i tada je vjerovatno bio cilj utrpati neku krampu preko repke....

Danas, kao da je opet cilj uvaliti ove nesretnike Višću i Vršajevića čiji klubovi su u domenu naše premier lige, možda sekundu jači :D , ko da smo merhamet, pa i Zahirovića iako tu i nemamo nekog izbora, ali trebalo se ranije o tome misliti, ali taj dečko ako u cvijetu mladosti igrajući za repku ne može da igra u drugoj njemčkoj ligi, to onda valjda dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi i kako onda ozbiljno računati u reprezentaciji....

Nejasno je kako selektor nije vidio šta je propust u dvomeču sa Slovacima, ili je vidio a ne želi da to javno prizna....kad aBd odemo na prvenstvo i ako on misli protiv jedne Holandije ili Njemačke npr. igrati sa Medunjaninom Pjanićem i Misimovićem u paketu, onda je on lud blago je reći....demoliranje bi nam bilo malo je reći......ali ne vjerujem, mora imati malo mozga , protiv Slovačke je to uradio misleći da možemo do 6 boba, kockao se i zamalo sve upropastio, ali dobro je ipak ispalo kako je moglo....valjda nije lud da to ponovi protiv neke iole slične ekipe po kvalitetu, da ne kažem kudikamo bolje..
Lakat Jebić

#24966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

al cuj ne voli destruktivce, vise voli igraca koji zna primit loptu... ne volim ni ja kocenice na autu, al....
JThomas

#24967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

vala skontali smo do sad da ih ne voli :D
cvrčak_na_hedonizmu

#24968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

north wrote:Ma mi smo uvijek imali krampi u repki koji se gurali ne bi li se tušnuli negdje, sjetimo se famoznih Jakirevića, Kerkeza, Akrapovića i inih, ali tada se donekle možda moglo i reći da nisi imao neki izbor, iako i tada je vjerovatno bio cilj utrpati neku krampu preko repke....

Danas, kao da je opet cilj uvaliti ove nesretnike Višću i Vršajevića čiji klubovi su u domenu naše premier lige, možda sekundu jači :D , ko da smo merhamet, pa i Zahirovića iako tu i nemamo nekog izbora, ali trebalo se ranije o tome misliti, ali taj dečko ako u cvijetu mladosti igrajući za repku ne može da igra u drugoj njemčkoj ligi, to onda valjda dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi i kako onda ozbiljno računati u reprezentaciji....

Nejasno je kako selektor nije vidio šta je propust u dvomeču sa Slovacima, ili je vidio a ne želi da to javno prizna....kad aBd odemo na prvenstvo i ako on misli protiv jedne Holandije ili Njemačke npr. igrati sa Medunjaninom Pjanićem i Misimovićem u paketu, onda je on lud blago je reći....demoliranje bi nam bilo malo je reći......ali ne vjerujem, mora imati malo mozga , protiv Slovačke je to uradio misleći da možemo do 6 boba, kockao se i zamalo sve upropastio, ali dobro je ipak ispalo kako je moglo....valjda nije lud da to ponovi protiv neke iole slične ekipe po kvalitetu, da ne kažem kudikamo bolje..
na SP-u samo jedan od navedenih može igrati i ekipi, ako želimo da se ne brukamo.

Pogledaj utakmice protiv Francuske na Koševu, Portugala u gostima ( 6:2 ), Rumunije u gostima i sada Slovačke. Nije ništa Sušić naučio što se toga tiče. Svaki put ista priča. Čuj lažno desno krilo :D ti igra ofanzivac koji ne zna kako uzeti loptu i potrčati, pa ti ljudi pojedu beka za doručak, a Weiss izgledao kao da je u rangu Ronalda ili Medunjanin na poziciji zadnjeg veznog igrača pa bude direktni krivac za gol protiv Slovačke u Žilini ( kontra, tri Slovaka, lopta na lijevu stranu, Medunjanin gleda svog igrača, uradio bi on nešto da može povodom toga, al jebiga, ne zna ). Malo je falilo da nas takva akrobacija košta SP-a ;
north

#24969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Slažem se, ali opet mislim da je protiv slovaka njegova karta bila da se kocka, mislio je da će se ponoviti Grčka u Zenici i da je neka kudikamo jača ekipa bila vjerujem da ne bi igrala sva trojica...ne branim ga, to mu je bio rezon da krene u juriš, da je uzeo 6 boba ispao bi tito.....mislim i nadam se da tako razmišlja....sjetimo se Pariza, to je njegova najbolja postavka i taktika bila, sa jednim napadačem, Rahimićem kao zadnjim veznim, gdje smo preko bekova i Pjanića kao kreativcem francuze nadigrali u prvom poluvremenu....pa i u Atini smo jako dobro nazad izgledali ako izuzmemo ono ispadanje Vranješa i jednu priliku Salpingidisa kad nas je Begović izvadio.....ja samo čekam još Kolašinca, od njega puno očekujem, i uz Hajrovića mi bi na SP-u (vjerujem da smo već tamo :D ) trebali igrati malo drugačiji sistem nego što smo do sada...jer ne možeš igrati isto protiv mrtve Latvije i na SP-u protiv ozbiljnih ekipa....
cvrčak_na_hedonizmu

#24970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Problem Pariza je u tome što smo mi vrhunski odigrali prvo poluvrijeme, u drugom je bila opsada Teočaka, jer smo, sasvim logično, fizički pali u drugom poluvremenu + lom noge Mujdže ;

Pariz ne bi trebao biti pravilo, nego izuzetak ( što su ostale "jače" utakmice, valjda, dokazale ).

Želim da vjerujem da si u pravu :D
Bosanski_kralj

#24971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Lakat Jebić wrote:al cuj ne voli destruktivce, vise voli igraca koji zna primit loptu... ne volim ni ja kocenice na autu, al....
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
palermo

#24972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Bravo Pape legendo naša :thumbup: :bih:

Mislim ljudi, malo je nekako postalo ružno ( barem sa moje tačke gledišta) čitati ovo vaše pisanje.

Ne odričem ja vama ni patriotizam, ni fudbalsko znanje,niti pravo na kritiku, ali nekako elementarna ljudska pristojnost nalaže da se čovjeku (bilo kojem) kad uradi posao (a pape je blizu toga i akobogda i završit će ga) da mu se kaže aferim momčino, pa što god svako od nas mislio o načinu i razlozima zbog kojih je uspio.

A jeste. Uspio.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

gledam pregled lige prvaka i šta je onaj wajs radio odbrani pariza, mala maca šta je nama. al je bitno da je pape kriv za to, a odbrana pariza od 80+ miliona mu haman ništa nije mogla. trebalo je reci upravi pariza da kupe rahimica ili zahirovica :D
IcedMFEarth

#24974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

Admir_1984 wrote:gledam pregled lige prvaka i šta je onaj wajs radio odbrani pariza, mala maca šta je nama. al je bitno da je pape kriv za to, a odbrana pariza od 80+ miliona mu haman ništa nije mogla. trebalo je reci upravi pariza da kupe rahimica ili zahirovica :D
Moje misli :D
van Basten

#24975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

van Basten wrote:DERI PAPE!!!! :dance: :dance: :dance:
jedva iskopah post od prije dvije godina, pa samo da ga ponovim...
Locked