Ukrajina

Martinez_

#24951 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Fudo387 wrote:Za ove sto povlace paralelu izmedju Kosova i dijelova Ukrijane, pozivajuci se na krsenje medjunarodnog prava...mozda sam ja nesto propustio, ali se ne sjecam da sam citao o trpanju Rusa u hladnjace i njihovo bacanje po lokalnim rijekama od strane Ukrajinaca?
To nema veze sa međunarodnim pravom. Konkretno i na Kosovu, humanitarna intervencija nije okončana otcepljenjem Kosova već stavljanjem u nadležnost UN-a a rezolucijom 1244 potvrđena celovitost Srbije.

Nezavisnost 2008. dolazi pod sasvim drugim izgovorima i okolnostima. Flagrantnim kršenjem međunarodnog prava.
Fudo387

#24952 Re: Ukrajina

Post by Fudo387 »

Martinez_ wrote:
Fudo387 wrote:Za ove sto povlace paralelu izmedju Kosova i dijelova Ukrijane, pozivajuci se na krsenje medjunarodnog prava...mozda sam ja nesto propustio, ali se ne sjecam da sam citao o trpanju Rusa u hladnjace i njihovo bacanje po lokalnim rijekama od strane Ukrajinaca?
To nema veze sa međunarodnim pravom. Konkretno i na Kosovu, humanitarna intervencija nije okončana otcepljenjem Kosova već stavljanjem u nadležnost UN-a a rezolucijom 1244 potvrđena celovitost Srbije.

Nezavisnost 2008. dolazi pod sasvim drugim izgovorima i okolnostima. Flagrantnim kršenjem međunarodnog prava.
Ne sumnjam ja da si ti strucnjak za medjunarodno pravo, nesto kao Jeremic Vuk koji je slavodbitno na medjunarodnom sudu pravde dokazao da je u krivu. :mrgreen:
Martinez_

#24953 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Misliš onaj sud koji je oslobodio Srbiju krivice za sve što se događalo zapadno od Drine?

Ok.

Nisam znao da imaš poverenja u taj sud
Fudo387

#24954 Re: Ukrajina

Post by Fudo387 »

Martinez_ wrote:Misliš onaj sud koji je oslobodio Srbiju krivice za sve što se događalo zapadno od Drine?

Ok.

Nisam znao da imaš poverenja u taj sud
Jesi siguran da je vas oslobodio krivice za sve sto se dogadjalo zapadno od Drine?
Co0l

#24955 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Cime se budala ponosi (nesprjecavanje genocida),toga se pametan stidi.
Martinez_

#24956 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Apsolutno, za državu Srbiju nema nikakvih posledica niti ima ikakvih obaveza prema Hrvatskoj i BiH.

A šta misliš ti zašto?
Sezam

#24957 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Captain Ahab wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
Hoces da kazes "deja vu" kao 95. na pijaci Markale? ;)
Pa zar si ocekivao nesto drugo od salonjerske gnjide?

Davno sam ja raskrinkao ove cetnike - area51, martinez i osatale genocidase, samo izgleda neki nisu pratili, pa se sad cude.
Captain Ahab

#24958 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Sezam wrote:
Captain Ahab wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
Pa zar si ocekivao nesto drugo od salonjerske gnjide?

Davno sam ja raskrinkao ove cetnike - area51, martinez i osatale genocidase, samo izgleda neki nisu pratili, pa se sad cude.
Ma ne cudi me vise nista na ovoj temi...
Martinez_

#24959 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Čovek ima široku mrežu za genocidaše, hvata apriori sve nebošnjačko a bogami i ponešto bošnjačko što nije na liniji.

No, skrenuli ste s teme.
Danguba

#24960 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Ja sile i gofana. Zamorili se dvajes kilometara od granice. :izet:

Ovim tempom za jedno sto godina okacice zastavu na Avali. :D
Fudo387

#24961 Re: Ukrajina

Post by Fudo387 »

Martinez_ wrote:Apsolutno, za državu Srbiju nema nikakvih posledica niti ima ikakvih obaveza prema Hrvatskoj i BiH.

A šta misliš ti zašto?
Pa da, to su vam uzeli kao olaksavajucu oklonost kad su vam otfikarili Kosovs. Eto, prosli ste bez posljedica. :D
Martinez_

#24962 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Ja sile i gofana. Zamorili se dvajes kilometara od granice. :izet:

Pa, niko se nije zamorio, u toku je bila ofanziva kad su došli Merkelova i Oland da mole za mir.
Niti je suština u veličini teritorije a svejedno, ne bih je potcenjivao. Krim i teritorija na istoku zajedno čine površinu cele BiH, možda i više.
Martinez_

#24963 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Fudo387 wrote:
Martinez_ wrote:Apsolutno, za državu Srbiju nema nikakvih posledica niti ima ikakvih obaveza prema Hrvatskoj i BiH.

A šta misliš ti zašto?
Pa da, to su vam uzeli kao olaksavajucu oklonost kad su vam otfikarili Kosovs. Eto, prosli ste bez posljedica. :D
Ako ti tako kažeš..
Danguba

#24964 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:
Danguba wrote:Ja sile i gofana. Zamorili se dvajes kilometara od granice. :izet:

Pa, niko se nije zamorio, u toku je bila ofanziva kad su došli Merkelova i Oland da mole za mir.
Niti je suština u veličini teritorije a svejedno, ne bih je potcenjivao. Krim i teritorija na istoku zajedno čine površinu cele BiH, možda i više.
Zar su razlozi uopce bitni? :D

Nema se damu. :izet:
KENJAC

#24965 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Captain Ahab wrote:
Daja vu...
Mislim da kolega @AREA ovaj put misli na vec utvrdjeno cinjenicno stanje da su snajperisti koji su pucali na demonstrante na trgu Majdan u Kijevu u stvari Ukrainski snajperisti. Vijest je naime data i prenesena na Njemackim , Francuskim i Italijanskim medijima.
P.S. Oprosti molim te, a sad mi objasni zbog cega si jedan tako gnusni zlocin kao Markale povezao sa insinuacijama koje si ocigledno stvorio ti u svojoj glavi !
Martinez_

#24966 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:

A čega se imaju bojati?
Captain Ahab

#24967 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

KENJAC wrote:
Captain Ahab wrote:
Daja vu...
Mislim da kolega @AREA ovaj put misli na vec utvrdjeno cinjenicno stanje da su snajperisti koji su pucali na demonstrante na trgu Majdan u Kijevu u stvari Ukrainski snajperisti. Vijest je naime data i prenesena na Njemackim , Francuskim i Italijanskim medijima.
P.S. Oprosti molim te, a sad mi objasni zbog cega si jedan tako gnusni zlocin kao Markale povezao sa insinuacijama koje si ocigledno stvorio ti u svojoj glavi !
Da ukazem raznim kenjcima i ovim drugima koliko je besmislena ta tvrdnja o "insceniranom napadu"...

P.S. Mada ne poricem da ima i onih kojima je recimo prica o insceniranom napadu na pijacu Markale smislena.
Danguba

#24968 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:
Danguba wrote:

A čega se imaju bojati?

Image

:-)

Neka samo ne ljute hAmeriku. Morat ce im opet slati zito da ih prehrane. :izet:
Martinez_

#24969 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

E s kim ja diskutujem. Ima li neko od vas rusofoba da je uopšte, bar onako malo pratio ovaj konflikt?
Danguba

#24970 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

haj sad' na cirilicu. tamo imas uvijek sagovornika.
Martinez_

#24971 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Ćirilica je pismo koliko znam, u zvaničnoj upotrebi u BiH? Šta sa tim, trebam pisati na ćirilici?

Ja tebi u svakom slučaju preporučujem podforum Razno, po mogućstvu neka tema o heklanju.
Captain Ahab

#24972 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Martinez_ wrote:E s kim ja diskutujem. Ima li neko od vas rusofoba da je uopšte, bar onako malo pratio ovaj konflikt?
Jesi ti onaj sto proziva ljude koji se ne sloze s tobom da su nacisti? I ono bi nesto diskutovalo. :lol:
Avetinho

#24973 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Martinez_ wrote:E s kim ja diskutujem. Ima li neko od vas rusofoba da je uopšte, bar onako malo pratio ovaj konflikt?
Sve sto je potrebno "upratiti", svodi se na Putinkovu otimacinu ukrajinske teritorije.
Martinez_

#24974 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Avetinho wrote:
Sve sto je potrebno "upratiti", svodi se na Putinkovu otimacinu ukrajinske teritorije.

Vrhovna komanda NATO-a se ne slaže s tobom.

Valjda bi u suprotnom promptno reagovala i spasila svet takvog nasilnika?
KENJAC

#24975 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Captain Ahab wrote:
Da ukazem raznim kenjcima i ovim drugima koliko je besmislena ta tvrdnja o "insceniranom napadu"...

P.S. Mada ne poricem da ima i onih kojima je recimo prica o insceniranom napadu na pijacu Markale smislena.
Mislim ipak da je tvoja ishitrena reakcija uslovljena nedovoljnim poznavanjem prilika sa pocetnog okupljanja prosvjednika ispred Kijevskog parlamenta. Ja , na primjer, ne bih ulazio u diskusije o tematici koju poznajem jako povrsno ! A narocito bih bio obazriv u olakom karakterisanju sagovornika , zasnovanom iskljucivo na proizvoljinim i ishitrenim insinuacijama.
Post Reply