Ma sve ti je to isto. Samo pogledaj kadrove koje je DF postavio na određene pozicije i sve će ti biti jasno. Samo jedan primjer Predrag Kurteš. Da ne govorim kako se svim silama trude da na određenim pozicijama do isteka mandata zadrže ljude koje postavio Nikšić i prethodna Vlada, kao i da se na neke druge pozicije imenuju ljudi koji su izabrani po proceduri od strane Nikšićeve Vlade. I o kakvim promjenama i poštovanju zakona govori Komšić. Rekao je da neće sa banditima i reketašima da pravi vlast, a napravio je s njima i još uz to se bori da se zadrže kadrovi SDP-a u javnim preduzećima i da se tamo gdje prethodna vlada obavila proceduru izbora upravljačkih struktura imenuju ti ljudi, tj. opet kadrovi SDP-a, pa i SDA. Samo imenovanje Kurteša za ministra MUP-a KS je uvreda za sve građane,a da ne spominjem imenovanje direktora KCS Rusmira Mehičevića. A šta ćemo sa podrškom Vladi KS u prošlom sazivu sa SDA na čelu i glasanjem i podržavanjem svih kriminalnih odluka od strane ugledne članice DF-a Hanke iz ličnih interesa i uhljebljenja članova porodice. Čitav sukob u Vladi FBiH se svodi na to ko će imati eskluzivno pravo da pljačka javna preduzeća i građane FBiH. Da li će to nastaviti kao do sad SDA i HDZ ili će sad to raditi DF.Danguba wrote:nije se dovoljno samo pojaviti. valja imati malo i kuveta odnosno malo vise glasaca.Vidal89 wrote:Koliko je ovo jadno, 95% SDA-Ovaca je na ovoj temi pokusavajuci oprati postupke njihove stranke zadnjih 20god
Konacno se pojavio neko tj DF ko ce im stati u kraj i ne podrzavati njihov lopovluk
df je o tome morao razmisljati odmah nakon izbora a ne fatati se sa svakim u kolo.
das dinar da udjes ali ces dati tri da izadjes. tako ce i kod njih biti.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Better Man
#24951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
hizo ramidovic
#24952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa narod zna zakoga glasat i skoim strankama se osijecaju naj sigurnije dace zastitit njihove interese ako bude gusto a tase sigurnost mora nekako platit i mora neko sjedit ufoteljama jer nesmiju izdajnici sjedit tamo vego samo strucni ljudi koi znaju svoj poso i njiha narod bira voli i podrzajeVidal89 wrote:Nikog one ne stite, samo svoje fotelje i dzepove, a da ce izvuci iz balata..... hahahhahahizo ramidovic wrote:
narod ni je glup i dobro zna zakoga glasa zadnji 20g sda i hdz su dvie stranke koje naj bolj stite nacijonalne interese bosnjaka i hrvata i samo te dvie stranke mogu ovu drzavu izvuc izblata jer imaju kadrove i rijesenja za krizu i deef nema tuj sta trazit il cese pokorit jacim strankama il nek izidze izvlasti pa takose radi svadze u svjetu bolje nek izidzu sami vego dahin izbacuju
Imas pozdrav
-
Vidal89
#24953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hizo ramidovic wrote:pa narod zna zakoga glasat i skoim strankama se osijecaju naj sigurnije dace zastitit njihove interese ako bude gusto a tase sigurnost mora nekako platit i mora neko sjedit ufoteljama jer nesmiju izdajnici sjedit tamo vego samo strucni ljudi koi znaju svoj poso i njiha narod bira voli i podrzajeVidal89 wrote:Nikog one ne stite, samo svoje fotelje i dzepove, a da ce izvuci iz balata..... hahahhahahizo ramidovic wrote:
narod ni je glup i dobro zna zakoga glasa zadnji 20g sda i hdz su dvie stranke koje naj bolj stite nacijonalne interese bosnjaka i hrvata i samo te dvie stranke mogu ovu drzavu izvuc izblata jer imaju kadrove i rijesenja za krizu i deef nema tuj sta trazit il cese pokorit jacim strankama il nek izidze izvlasti pa takose radi svadze u svjetu bolje nek izidzu sami vego dahin izbacuju
Imas pozdrav
Kralj si
Dok je takvih kao ti, a puno vas je u ovoj drzavi, bice stanje kakvo i jest zadnjih 20god super da bolje ne moze biti
-
budza
#24954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zeljko se sramoti.
-
hizo ramidovic
#24955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa stanje je onako kako ga narod hoce daje narodu lose sigurno bi mjenjali ovu vlastVidal89 wrote:
Kralj si![]()
![]()
Dok je takvih kao ti, a puno vas je u ovoj drzavi, bice stanje kakvo i jest zadnjih 20god super da bolje ne moze biti
stara kineska poslovica kaze 'dok ima budjeta bice i vlasti'
-
palermo
#24956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne vodim nikakav krstaški rat protiv SDA. Ima mnogo naroda (neko ih je ovdje na forumu nazavo lelujavim glasačima) koji isto tako ne vode krstaški rat protiv SDA. Koji nisu interesno vezani za SDA, i koji svijim razumom ili nerazumom kako bi neki rekli, odlučuju kako se ponašati u kojoj situaciji. Umnogome, upravo ova populacija odlučuje i izbore i pokazuje neke pravce kojima se želi ići.hrasno38 wrote:
Ha tesko da ista u ovoj nasoj politickoj zbilji ima smisao i ako ces ga traziti ovdje onda je smisao to sto je jos jednom nepobitno dokazano da SDA ne radi u interesu drzave i da kao i zadnjih 20 godina pa i u ratu vrti sa onima koji bi ovu drzavu spalili do temelja da im se opet da prilika.
Drugi smisao je taj sto je DF pokazao da je drcan i da se sa njima nece apsolutno niko zajebavati niti poigravati i onoliko koliko ja znam a to nije malo Zeljku i DF uopste nije bio neki primarni cilj uci u vlast nakon ovih izbora ali eto otvorilo se i kako usli tako i izadjose. Da se razumijemo i sama koalicija je napravljena po nekoj mustri koju je skrojio DF.
U svakom slucaju nadam se da ce kad tad (a ja to mozda necu ni dozivjeti) bosnjacki narod skontati da im SDA nije prijatelj i da SDA sve ove godine iskljucivo radi za svoje clanove i svoje guzice a narodu sta ostane. Samo oni polupismeni i nepismeni mogu nasjesti na lazi SDA i oni extra obrazovani iz prvih mindera koji samo cekaju priliku ko gladni vuci da scepaju svoj dio plijena.
Da sam na mjesti Zeljka isto bih postupio samo sto bih jos javno bio vjerovatno mnogo bezobrazniji i bez diplomatskog ustezanja jebao majku i Bakiru i Covicu.
Vjerovali vi meni ili ne, ovo što DF u ovom trenutku radi ima podršku samo od hard anti-sdaovaca, a to nije način na koji će se donijeti promjena. To je samo vrćenje nečega što doživljavamo evo već zadnjih pet-šest godina. Mi ovamo, oni tamo.I svi zajedno u mjestu.
Ako je DF htio da pokaže zube onda je trebao sačekati trenutak ili neku vladinu odluku u kojem će postojati makar jasno većinsko narodno protivljenje i tada tražiti promjene. A dotada raditi na sticanju povjerenja.Biti otvoren, konstruktivan a opet principjelan. Ovako, ja opet sa svoje tačke gledišta (ali sasvim sam siguran da nisam jedini) ovo što sada DF radi vidim kao nedozrelo, dječje,ponašanje koje naprosto izaziva sumnju. . DF je od mogućeg dijela rješenja, postao dio problema. I sasvim je nebitno što znamo da je SDA takođe dio problema.
Al očito da se i mi na forumu vrtimo u krug, jedni ovo, drugi ono.....idu dani....
- madner
#24957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je sigurno tako, za pro SDA dio populacije koja SDA poteze smatra drzavnickim. 
- Banksy
#24958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pusti ba šuplju, nisu nigdje otišli, zna se kako se odlazi kad se želi otići. Bildaju mišiće, tvrde pazar, pritišću i ucjenjuju koalicione partnere ne bi li Reuf izgurao svoju agendu uvođenja američkog Shella u bh energetiku i ne bi li sačuvali guzice svojih budućih stranačkih kolega iz SDP-a u foteljama državnih preduzeća, kakav ba odlazak, obična predstava za mase.lerdi wrote:
Pa izašli su iz koalicije i otišli u opoziciju.
-
Vidal89
#24959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala zadrtihizo ramidovic wrote:pa stanje je onako kako ga narod hoce daje narodu lose sigurno bi mjenjali ovu vlastVidal89 wrote:
Kralj si![]()
![]()
stara kineska poslovica kaze 'dok ima budjeta bice i vlasti'
-
palermo
#24960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nazovi ih kako hoćeš. Možeš i ovcama, konjima, .....ali bez tog dijela populacije nema promjene.madner wrote:To je sigurno tako, za pro SDA dio populacije koja SDA poteze smatra drzavnickim.
Ako zapravo itko želi promjenu
- madner
#24961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne prozivam ih, samo kazem da taj dio populacije sigurno nalazi opravdanje za sve SDA poteze.
Objektivno, nasukali su koalicionog partnera i prekrsili dogovor star dva mjeseca. Ta cinjenica se minimizira, kako bi se loptica prebacila na tudji teren. Jest da sam te zajebao, ali to nije razlog da mi ne vjerujes vise
Objektivno, nasukali su koalicionog partnera i prekrsili dogovor star dva mjeseca. Ta cinjenica se minimizira, kako bi se loptica prebacila na tudji teren. Jest da sam te zajebao, ali to nije razlog da mi ne vjerujes vise
-
palermo
#24962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali se ne može razumjeti ovaj potez DF-a. Među narodom (osim ako par forumaša ne smatra sebe narodom), zajebali ih ne zajebali, ostaje činjenica da se sve ovo dešava zbog nekih uskih partiokratskih interesa. Ato DF čini jednakim sa drugim. U takvoj konstelaciji snaga DF sigurno gubi. Što i nije neka šteta, ali gubimo i mi sa njim.madner wrote:Pa ne prozivam ih, samo kazem da taj dio populacije sigurno nalazi opravdanje za sve SDA poteze.
Mislim, hoće li biti Stipe Prlić ili Vilim Primorac, who cares za to, i kakva je razlika uopšte u ova dva imena ?
- madner
#24963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa konkretna razlika bi bila da se zaposli vise ljudi sa druge obale.palermo wrote:Ali se ne može razumjeti ovaj potez DF-a. Među narodom (osim ako par forumaša ne smatra sebe narodom), zajebali ih ne zajebali, ostaje činjenica da se sve ovo dešava zbog nekih uskih partiokratskih interesa. Ato DF čini jednakim sa drugim. U takvoj konstelaciji snaga DF sigurno gubi. Što i nije neka šteta, ali gubimo i mi sa njim.madner wrote:Pa ne prozivam ih, samo kazem da taj dio populacije sigurno nalazi opravdanje za sve SDA poteze.
Mislim, hoće li biti Stipe Prlić ili Vilim Primorac, who cares za to, i kakva je razlika uopšte u ova dva imena ?
Naravno to nekome nije bitno, nekome jeste, ali reci da to nema nikakvog veceg uticaja ne stoji.
-
palermo
#24964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:
Pa konkretna razlika bi bila da se zaposli vise ljudi sa druge obale.
Naravno to nekome nije bitno, nekome jeste, ali reci da to nema nikakvog veceg uticaja ne stoji.
- madner
#24965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ti je ovo ozbiljno, pocni se zajebavat.
Cuj kakvu ulogu imaju najveci privredni subjekti na obicnog covjeka.
-
VjecitiStudent
#24966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su zbilja principijelni i drčni, u ovakvu vlast nikada ne bi ni ulazili.hrasno38 wrote: Ha tesko da ista u ovoj nasoj politickoj zbilji ima smisao i ako ces ga traziti ovdje onda je smisao to sto je jos jednom nepobitno dokazano da SDA ne radi u interesu drzave i da kao i zadnjih 20 godina pa i u ratu vrti sa onima koji bi ovu drzavu spalili do temelja da im se opet da prilika.
Drugi smisao je taj sto je DF pokazao da je drcan i da se sa njima nece apsolutno niko zajebavati niti poigravati i onoliko koliko ja znam a to nije malo Zeljku i DF uopste nije bio neki primarni cilj uci u vlast nakon ovih izbora ali eto otvorilo se i kako usli tako i izadjose. Da se razumijemo i sama koalicija je napravljena po nekoj mustri koju je skrojio DF.
U svakom slucaju nadam se da ce kad tad (a ja to mozda necu ni dozivjeti) bosnjacki narod skontati da im SDA nije prijatelj i da SDA sve ove godine iskljucivo radi za svoje clanove i svoje guzice a narodu sta ostane. Samo oni polupismeni i nepismeni mogu nasjesti na lazi SDA i oni extra obrazovani iz prvih mindera koji samo cekaju priliku ko gladni vuci da scepaju svoj dio plijena.
Da sam na mjesti Zeljka isto bih postupio samo sto bih jos javno bio vjerovatno mnogo bezobrazniji i bez diplomatskog ustezanja jebao majku i Bakiru i Covicu.
- It_is_a_Leclerc
#24967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najbitnije je da je danas usvojen plan reformi koje traži evropska inicijativa. Već se i krenulo s provedbama. Prošla je strategija razvolja poljoprivrede, u nastavku će i Zakon o radu, Zakon o financijskom poslovanju... Nažalost, SDA I HDZ ovo neće moći sami provući kroz parlament. U četvrtak u Sarajevo dolazi Johanes Hahn, i ja se nadam da će mu biti vrlo jasno potkazani oni koji žele glasati protiv toga.
-
palermo
#24968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa imaju naravno, ali hoće li biti Stipe Prlić ili Vilim Primorac, bogami jok......madner wrote:Ako ti je ovo ozbiljno, pocni se zajebavat.![]()
- Banksy
#24969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Pa konkretna razlika bi bila da se zaposli vise ljudi sa druge obale.palermo wrote:
- madner
#24970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta bi imalo uticaja?palermo wrote:Pa imaju naravno, ali hoće li biti Stipe Prlić ili Vilim Primorac, bogami jok......madner wrote:Ako ti je ovo ozbiljno, pocni se zajebavat.![]()
-
Novak20
#24971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
VjecitiStudent wrote:Da su zbilja principijelni i drčni, u ovakvu vlast nikada ne bi ni ulazili.hrasno38 wrote: Ha tesko da ista u ovoj nasoj politickoj zbilji ima smisao i ako ces ga traziti ovdje onda je smisao to sto je jos jednom nepobitno dokazano da SDA ne radi u interesu drzave i da kao i zadnjih 20 godina pa i u ratu vrti sa onima koji bi ovu drzavu spalili do temelja da im se opet da prilika.
Zna se u politici da sa ideološkim protivnikom (ako ti je protivnik) ne ulaziš ni u kakvu koaliciju.
-
hizo ramidovic
#24972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema tuj nikake zadrtosti vego samo ti realno govorim a mores ti istrazivat sta oces i kolko oces al tije stanje kako samti ja rekoVidal89 wrote:
Hvala zadrti, sto si postao dio mog naucno istrazivackog rada
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za koji su klinac onda izlazili na izbore??????VjecitiStudent wrote:Da su zbilja principijelni i drčni, u ovakvu vlast nikada ne bi ni ulazili.hrasno38 wrote: Ha tesko da ista u ovoj nasoj politickoj zbilji ima smisao i ako ces ga traziti ovdje onda je smisao to sto je jos jednom nepobitno dokazano da SDA ne radi u interesu drzave i da kao i zadnjih 20 godina pa i u ratu vrti sa onima koji bi ovu drzavu spalili do temelja da im se opet da prilika.
-
VjecitiStudent
#24974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
WTF?
Otkad svako ko dobije koji glas na izborima mora završiti u vlasti???
Stranke ulaze u vlast ili kad dobiju nadpolovičnu većinu ili relativnu većinu ili kad postanu dio koalicije s kojom dijele ili politička uvjerenja ili zajedničke ciljeve ili barem računaju da ulaskom u koaliciju mogu ostvariti političku korist za sebe i dobrobit za one koji su ih birali.
S obzirom da sa SDA i HDZ valjda ne dijele ni politička uvjerenja niti ciljeve, ostaje ovo treće.
Objasni mi Hrasno, kakva korist po DF i njihove birače može ispasti od ove smiješne predstave u odnosu na njihov ostanak u opoziciji?
Otkad svako ko dobije koji glas na izborima mora završiti u vlasti???
Stranke ulaze u vlast ili kad dobiju nadpolovičnu većinu ili relativnu većinu ili kad postanu dio koalicije s kojom dijele ili politička uvjerenja ili zajedničke ciljeve ili barem računaju da ulaskom u koaliciju mogu ostvariti političku korist za sebe i dobrobit za one koji su ih birali.
S obzirom da sa SDA i HDZ valjda ne dijele ni politička uvjerenja niti ciljeve, ostaje ovo treće.
Objasni mi Hrasno, kakva korist po DF i njihove birače može ispasti od ove smiješne predstave u odnosu na njihov ostanak u opoziciji?
-
palermo
#24975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Privatizacija, strani investitori, drukčija politička klima .....pa bolan Ante Kvesić kao tvrdi HDZ-ovac je u Kliničkoj bolnici više zaposlio Bošnjaka nego Stipe u Eronetu......realni život je nešto potpuno drugačije od ove partiokratske borbe za fotelje. I priče na forumu.madner wrote:
Sta bi imalo uticaja?
A ovo što radi DF nema korelaciju sa realnim životom, i vjerovao ti meni ili ne, prepoznaje se to.