Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Johnny071

#24951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

AnonymousBIH wrote:
Johnny071 wrote:
ko "vi" anonimusi jel ? :pisnuo:
Eh "oto" :D
Sada na osnovu modela ćemo da provalimo u TV i pustimo titlove na FOX-u. Također, ugradićemo virtualnu kameru da možemo nadgledati korisnika :D
haj i mene uclanite, uvjek sam htjeo da budem hakler, dje mogu ispunit pristupnicu ?
Maharadza

#24952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Johnny071 wrote:Image

aferim sto bi se reklo :)
Ali kako samo "strši" ta UL brzina :mrgreen: ...pa ni 10% od DL brzine! :roll:
micho_shaft

#24953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

crnivrag wrote:
micho_shaft wrote:
Johnny071 wrote:tom modelu receivera ne moze pomoc ni reis a ne hodza :D
PA MOGU LI TRAŽITI NOVI ?????? Pa nek starom pomaže tko god hoće i može !!
Stari resiveri više nisu aktuelni, mogu ti ga zamjeniti za novi v2.0 (PDS 3121 - nova verzija).

Na tom novom je skoro identičan firmware, skoro se isto grije, a i nemaš sata na displayu resivera niti ima ugrađen modem kao taj v2.0 (4682 DVB), pa ako ikad ponude usluge 72 sata unazad i VOD, uređaj ćeš morati spajati na home gateway da bi imao ove funkcionalnosti.
Hvala prijatelju na odgovoru ali ne kuzim te gateway i druge hi-tech :-) :-) pojmove
crnivrag

#24954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cracked wrote: Vidite da nije do TV-a bilo. Nema sanse da na dva potpuno razlicita TV-a samo fox movies nije radio i da je do TV-a. Samsung kupljen prije 4-5 godina a drugi je model iz 2014, Toshiba smart tv. Sanse da oba imaju bug za samo jedan kanal od desetina kanala i to isti i plus to isto na njegovom Sony televizoru su jednake nuli.

EDIT: Primjetio sam da sad dok rade imamm na tom kanalu ponudu da saltam srpski i hrvatski, a dok nije radilo stajao je i slovenski pored ova dva kao izbor. Da li to ima ikakve veze ne znam ali da napomenem
Ja sve vrijeme govorim da se na TV mora podesiti prvi titl hrvatski, a drugi srpski ili obratno, jer postoje kanali na kojima pored domaćih titlova idu i neki za druge zemlje gdje se određeni kanal emitira tipa slovenski, mađarski, češki i sl.

Jedino ovim podešavanjem se može natjerati TV da automatski pušta domaće titlove na odabranom kanalu.
crnivrag

#24955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

micho_shaft wrote: Hvala prijatelju na odgovoru ali ne kuzim te gateway i druge hi-tech :-) :-) pojmove
Nema frke, samo eto da imaš na umu da koliko god ti se taj resiver činio loš, ovaj novi mu nije ni blizu u pogledu funkcionalnosti.
fortaleza

#24956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Cracked wrote:
agent_zero wrote:@Telemach

Evo upravo sam provjerio, model je SONY KDL-32BX400.

Napominjem dvije stvari:

1. Prevod na FOX movies kanalu je radio na d3 risiveru koji je korišten prije CAM modula;

2. Zadnji firmware je instaliran na tv-u, tako da odmah i to isključimo.

Kod mene su izgleda proradili na FOX Movies. Dva zadnja filma imaju titlove (na oba TV-a). Valjda ce i nastaviti.

Vidite da nije do TV-a bilo. Nema sanse da na dva potpuno razlicita TV-a samo fox movies nije radio i da je do TV-a. Samsung kupljen prije 4-5 godina a drugi je model iz 2014, Toshiba smart tv. Sanse da oba imaju bug za samo jedan kanal od desetina kanala i to isti i plus to isto na njegovom Sony televizoru su jednake nuli.

EDIT: Primjetio sam da sad dok rade imamm na tom kanalu ponudu da saltam srpski i hrvatski, a dok nije radilo stajao je i slovenski pored ova dva kao izbor. Da li to ima ikakve veze ne znam ali da napomenem
Do njih je bilo, jer kod mene na receiveru kroz par dana većinom nije bilo prijevoda na FOX Movies. :wink:
micho_shaft

#24957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

crnivrag wrote:
micho_shaft wrote: Hvala prijatelju na odgovoru ali ne kuzim te gateway i druge hi-tech :-) :-) pojmove
Nema frke, samo eto da imaš na umu da koliko god ti se taj resiver činio loš, ovaj novi mu nije ni blizu u pogledu funkcionalnosti.
Ne čini se meni on loš , ono jednostavan za jednostavne stvari ( da gledaš TV i dosta ) , samo me nervira što blokira a kako sam skontao ovdje na forumu da je uzrok pregrijavanje...... A opet ako će zamjeniti džabe nek mijenjaju , pa ako uvedu neke nove opcije onda se boriti za odgovarajući.
Npr. u burazera mi HOME TV i oni imaju neke motorola čini mi se recivere , i imaju onako zanimljivi stvari kao youtube , facebook , vraćanje programa do 3 dana unazad čini mi se , on nema nikakvih problema s njim mada ima više "funkcija " !!!
agent_zero

#24958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Cracked wrote:
agent_zero wrote:
Telemach wrote:Molimo Vas da nam dostavite tačne podatke o medelu TV prijemnika koji koristite, kako bismo provjerili s kolegama.
@Telemach

Evo upravo sam provjerio, model je SONY KDL-32BX400.

Napominjem dvije stvari:

1. Prevod na FOX movies kanalu je radio na d3 risiveru koji je korišten prije CAM modula;

2. Zadnji firmware je instaliran na tv-u, tako da odmah i to isključimo.

Kod mene su izgleda proradili na FOX Movies. Dva zadnja filma imaju titlove (na oba TV-a). Valjda ce i nastaviti.

Vidite da nije do TV-a bilo. Nema sanse da na dva potpuno razlicita TV-a samo fox movies nije radio i da je do TV-a. Samsung kupljen prije 4-5 godina a drugi je model iz 2014, Toshiba smart tv. Sanse da oba imaju bug za samo jedan kanal od desetina kanala i to isti i plus to isto na njegovom Sony televizoru su jednake nuli.

Evo sad provjerio radi i kod mene... dakle do baze njihove je problem bio, kao što sam i pretpostavljao. Da je do tv-a, ne bi onda samo jedan jedini program imao problem.

Ali ovdje je očigledno nekima za sve i svašta najlakše "oplesti" po tv-u. :-)

Uglavnom, hvala @Telemachu na riješenom problemu :thumbup:
AnonymousBIH

#24959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Ne znam je li šta urađeno po tom pitanju, ali večeras net normalno radi.
crnivrag

#24960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nakon što su Telemach SI i SBB najavili da BN TV i BN Music od 1 decembra neće više biti u ponudi ovih kablovski operatera, evo večeras je i Telemach BiH izbacio iz programske sheme ova dva kanala.

Koliko mogu vidjeti u analognu ponudu je umjesto BN TV ušao AXN, a na mjestu BN Music još nema ništa.

U digitalnoj je takođen umjesto BN TV na njegovo mjesto došao AXN (pretpostavljam da je prebačen u Start paket).

A na mjestu AXN sada je kanal (kamera uživo) pod nazivom Happy Parovi 1, a na mjestu kanala BN Music je kamera Happy Parovi 2.

Mozete li Telemach objasniti zbog čega je BN TV zabranila emitiranje svojih kanala u Vašoj ponudi?
doff

#24961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Prava prikazivanja im uzeo BH Telecom :lol: Šala
crnivrag

#24962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

doff wrote:Prava prikazivanja im uzeo BH Telecom :lol: Šala
Nećeš vjerovati sad baš gledam na stranici dotičnog telecoma i vidim da su nedavno uvrstili ova dva kanala u ponudu, ali mi nije jasno zašto su sve kompanije iz United Grupe morale da ih izbace iz ponude.
doff

#24963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Jedino što je dobro je što su AXN ubacili u start, a za farmu nemam komentara! Inače Telemach na nivuo grupacije kupuje prava prikazivanja, pa je vjerovatno zbog toga i kod nas obustavljena distribuvija. Po mom mišljenu i nije neka šteta, al ubacivanje farme...fuj!
fortaleza

#24964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

micho_shaft wrote:
crnivrag wrote:Nema frke, samo eto da imaš na umu da koliko god ti se taj resiver činio loš, ovaj novi mu nije ni blizu u pogledu funkcionalnosti.
Ne čini se meni on loš , ono jednostavan za jednostavne stvari ( da gledaš TV i dosta ) , samo me nervira što blokira a kako sam skontao ovdje na forumu da je uzrok pregrijavanje...... A opet ako će zamjeniti džabe nek mijenjaju , pa ako uvedu neke nove opcije onda se boriti za odgovarajući.
Npr. u burazera mi HOME TV i oni imaju neke motorola čini mi se recivere , i imaju onako zanimljivi stvari kao youtube , facebook , vraćanje programa do 3 dana unazad čini mi se , on nema nikakvih problema s njim mada ima više "funkcija " !!!
Ironija je u tome što su motorola receiveri koje koristi HOME TV hardwareski slabiji uređaji od Cisco aparature kod Telemacha, od memorije, podrške, procesora.. Pa te motorole nemaju ni USB port, dok d2.0 ima dual tuner i dva USB porta (jedan program gledaš dok drugi možeš snimati).

Ali su izvukli iz uređaja šta su mogli, ponudili su mrežne usluge poput interneta, facebooka, youbito, te mogućnost mrežne snimalice i praćenja do 3 dana unazad, nevezano za mogućnosti samog uređaja.
probook

#24965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Da potvrdim da je i kod mene proradio titl na fox movies. Vidim da je izbacen slovenski jezik vjerovatno je on pravio problem.
StupskaBitanga

#24966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

BN je imao poseban paket u TotalTV
Također na njihovoj stranici pise da je program BN besplatan i otvoren za sve catv
Cekamo zvanicno saopstenje Telemacha
agent_zero

#24967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@crnivrag

Ima li išta po čemu je taj noviji d3 risver bolji od onog starijeg (sa digitalnim satom)?

@telemach

Zbog čega je izbačen BN ako je besplatan? I zbog čega je ubačeno ono retardirano sr**e koje vrijeđa zdravu inteligenciju (parovi)? Ukolnite to i stavite dva normalna kanala, ako postoji neki validan razlog zbog čega je BN izbačen iz ponude.
crnivrag

#24968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

agent_zero wrote:@crnivrag

Ima li išta po čemu je taj noviji d3 risver bolji od onog starijeg (sa digitalnim satom)?

@telemach

Zbog čega je izbačen BN ako je besplatan? I zbog čega je ubačeno ono retardirano sr**e koje vrijeđa zdravu inteligenciju (parovi)? Ukolnite to i stavite dva normalna kanala, ako postoji neki validan razlog zbog čega je BN izbačen iz ponude.
Po iskustvima korisnika tog novog resivera čini se da nije ni po čemu bolji, u suštini ima skoro identičan firmware kao i stariji i podržava sve funkcionalnosti, samo što nema sata na displayu i što korisnici u zemljama gdje postoje usluge 72 sata unazad i VOD ga moraju povezivati na home gateway da bi mogli koristiti ove funkcionalnosti, jer taj novi uređaj nema ugrađen interni modem.
Last edited by crnivrag on 04/12/2015 10:42, edited 1 time in total.
afannedim

#24969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

crnivrag wrote:
doff wrote:Prava prikazivanja im uzeo BH Telecom :lol: Šala
Nećeš vjerovati sad baš gledam na stranici dotičnog telecoma i vidim da su nedavno uvrstili ova dva kanala u ponudu, ali mi nije jasno zašto su sve kompanije iz United Grupe morale da ih izbace iz ponude.
Zato što moraju svoje srbijanske kanale ubacivati.
crnivrag

#24970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

A evo upravo je postavljena i obavijest na zvaničnoj web stranici:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2892/ ... I%21.shtml

Edit: A evo obavijest o izbacivanju BN TV.

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2894/ ... ACHA.shtml
Last edited by crnivrag on 04/12/2015 11:16, edited 2 times in total.
cincilator2012

#24971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

A sunda, braco draga :(
kakaljin

#24972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:A evo upravo je postavljena i obavijest na svojoj zvaničnoj web stranici:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2892/ ... I%21.shtml

Edit: A evo obavijest o izbacivanju BN TV-a, a izgleda da dobijamo i TV Tuzlanskog kantona.

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2894/ ... ACHA.shtml
Nevjervoatno koji se kanali ubacuju, a vamo narod pise peticije da se zabrani prikazivanje tih emisija.

da mi je znati koji ce izgovor biti radi cega su parovi ubaceni u ponudu, kada se vidi da narod to ne zeli da gleda.

A takodjer je nevjerovatno da se iz ponude izbacuje domaci kanal, pa kakav god da je on jer je domaci.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#24973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Yahweh »

Hmmm...
Ukoliko nas pratite na teritoriji Srbije, BiH i Crne Gore, dovoljno je samo da se obratite lokalnom kablovskom operateru u Vašem gradu i da od njega zatražite da naš program besplatno uvrsti u Vašu ponudu.

Svi kablovski operateri u Srbiji, BiH i Crnoj Gori imaju nasu saglasnost za besplatno reemitovanje.

Ukoliko Vaš lokalni kablovski operater odbije Vašu ponudu slobodno nas kontaktirajte putem naših mejlova [email protected] i [email protected] ili putem našeg call centra +387 55 228 408

http://www.rtvbn.com/367068/Besplatan-p ... rbiju-i-CG
StupskaBitanga

#24974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

BN ce uskoro biti nacionalni kanal
A isti taj BN je objavio da je telemach finansirao snsd
Zanimljivo
crnivrag

#24975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

U analognoj ponudi u Sarajevu nije uključen titl na kanalu AXN.
Locked