Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonV

#24926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Sead predlaže igrače Safetu

Image

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... UMl8#t=105

Evo nesto iz arhive burazera:

Image
DiplomataSaSela

#24927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DiplomataSaSela »

najnoviji biser naseg "stratega" ...

http://www.index.hr/sport/clanak/susic- ... 00877.aspx
DiplomataSaSela

#24928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DiplomataSaSela »

KvaziExpert wrote:
DiplomataSaSela wrote:najnoviji biser naseg "stratega" ...

Nije im puno trebalo da se zakače i već 200 komentara koji su da te bog sačuva, a objavljeno prije 8 sati.
Opet onaj Armin, samo sad je potpisao s A.Ha.
Ma cito sam neke kometare...gori nego na klixu...al i pape lupa ako je ovo izjavio...
antifascism

#24929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

DiplomataSaSela wrote:najnoviji biser naseg "stratega" ...

Pa sto uopste postavljas link ako ti smeta? On za svake klik zaradi koji 5-6 feninga.
nKrkan

#24930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Jesmo u rangu al s Italijom
vee-jay

#24931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vee-jay »

DonV wrote:Nathan Ellington ima vise sansi od Mahmutovica.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -move.html
pa ovo je dobro, ili ne :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

BHF_Manijak wrote:Bas ne razmislja kad daje izjave!!! :roll: :roll: :roll:

"Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima”, kazao je Sušić.

Hajd da je rekao nadigravali smo se, pokazali smo da mozemo, ali hej ba, frajer hladno izvali da smo u istom rangu sa gore pobrojanim ekipama a nijednu od te 4 reprezentacije nismo dobili, izvukli dva remija i dobili debelo po picki u 4 utakmice, uz gol razliku 13:4!
rekoh davno...sve mu dajte i još pride ko bonus dobar flaster da zalijepi preko usta...malo čoek priča što jes jes, al u tim rijetkim momentima kad progovori što zna lupit budalaštinu to je čudo jedno :roll: :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

phillie wrote:Ovako su nesto cini mi se Osimu spocitavali sto je zvao Susica (cini mi se za kvalifikacije SP Italija '90), pa Pape napravi bum :D
slicno, što forsira trkace, što zove igrace iz be-ha, onu bracu vujovic. pa sad sve ijedan mu se klanja, jer su skontali da je covjek uradio fantastican rezultat tada

valjda i ovi selektori forumaški nekad skontaju (bolje ikad nego nikad) šta znaci odvesti zemlju na SP, pa se budu sramili izjava ponižavajuceg i uvrjedljivog karaktera prema selektoru koje su pisane ovde i dan danas se pišu
ultima_palabra

#24934 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:
phillie wrote:Ovako su nesto cini mi se Osimu spocitavali sto je zvao Susica (cini mi se za kvalifikacije SP Italija '90), pa Pape napravi bum :D
slicno, što forsira trkace, što zove igrace iz be-ha, onu bracu vujovic. pa sad sve ijedan mu se klanja, jer su skontali da je covjek uradio fantastican rezultat tada

valjda i ovi selektori forumaški nekad skontaju (bolje ikad nego nikad) šta znaci odvesti zemlju na SP, pa se budu sramili izjava ponižavajuceg i uvrjedljivog karaktera prema selektoru koje su pisane ovde i dan danas se pišu
Sumnjam da mu se klanjaju jer je većina kritika Osima tad bila iz nacionalističkih pobuda... kao da je velikosrpske i velikohrvatske novinare bolio kurko za rezultat Jugoslavije tada.

Ovdje se većina kritika piše iz najbolje namjere... naravno da ima kompleksaša, ali pokaži mi segment života u BiH gdje ih nema.
korisnik101

#24935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Mozda je Pape mislio da smo u ovome na nivou Njemacke i Brazila ??

http://www.klix.ba/sport/veliki-uspjeh- ... /130917038

:lol:
kisni indijanac

#24936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

Admir_1984 wrote:

da nije meša napravio glupost pred tadašnje SP, ja sam siguran da bi mi uzeli to prvenstvo......
veljaca

#24937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

JoseMujica wrote:

"Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima”, kazao je Sušić.

Hajd da je rekao nadigravali smo se, pokazali smo da mozemo, ali hej ba, frajer hladno izvali da smo u istom rangu sa gore pobrojanim ekipama a nijednu od te 4 reprezentacije nismo dobili, izvukli dva remija i dobili debelo po picki u 4 utakmice, uz gol razliku 13:4!
rekoh davno...sve mu dajte i još pride ko bonus dobar flaster da zalijepi preko usta...malo čoek priča što jes jes, al u tim rijetkim momentima kad progovori što zna lupit budalaštinu to je čudo jedno :roll: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uvijek legendarni Hoze ..... :thumbup:
burek_in_space

#24938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kisni indijanac wrote:
da nije meša napravio glupost pred tadašnje SP, ja sam siguran da bi mi uzeli to prvenstvo......
Plafon bi bilo 1/2 u tadashnjim uslovima, i sa tipichnim balkanskim mentalnim sklopom.
kisni indijanac

#24939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

burek_in_space wrote:
kisni indijanac wrote:
Plafon bi bilo 1/2 u tadashnjim uslovima, i sa tipichnim balkanskim mentalnim sklopom.
ma i bez meše smo bili nadomak, fino je to švabo osim posložio, ali crveni šabanadžoviću nas je koštao...šta je bilo bilo je......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

nema se na tom prvenstvu šta žalit....kad te ekipa sa Maradonom tek na penale izbaci :( Alea je kurva :roll:
PeppermintSA

#24941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PeppermintSA »

Mi smo se još pošteno ispromašivali protiv Argentine. Savićević je imao jednu 2 fenomenalne prilike u produžecima. :(
palermo

#24942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Sumnjam da mu se klanjaju jer je većina kritika Osima tad bila iz nacionalističkih pobuda... kao da je velikosrpske i velikohrvatske novinare bolio kurko za rezultat Jugoslavije tada.

Ovdje se većina kritika piše iz najbolje namjere... naravno da ima kompleksaša, ali pokaži mi segment života u BiH gdje ih nema.
Taman htjedoh ja napisati, kad vidjeh da je Ultima već napisao. Ponekad pročitam fudbalski forum B92 i počesto se tamo nađe priča o tome da upravo zbog forsiranja Bh igrača tadašnja Jugoslavija nije išla dalje od četvrtfinala. Rekao bih da Osim
tamo i ne uživa baš neki kultni status. Eleneis, nama svejedno.

A što se tiče Papetovih izjava.....haj bogati, možda ima i nekog razloga za to....uostalom šta fali malo se i pohvaliti.

Samo da mi dobijemo ove zadnje dvije utakmice
cindrlimindrli

#24943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:

Nista on nije slagao, nas je jedino Portugal razvalio u jednoj utakmici, u ostalima je bilo povuci-potegni.
Ne cude ove Safetove izjave, jednostavno je navikao kroz karijeru da bude najbolji medju najboljima, takva mu coha.
U prilog mu ide i trenutno stanje na tabeli, gol razlika, popularnost, koju god renomiranu sportsku novinu otvoris tamo
se prica o reprezentaciji BiH i njemu u superlativu, jos ga samo omalovazavaju domaci novinarski kokosari i pokusaj
od strucnjaka na nekom zvrlj forumu.

Jedan je Pape!
:bih:
It_is_a_Leclerc

#24944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Što se tiče Mahmutovića, nisam miljenik osrednjih liga u Evropi, te igrača koji se dugo godina tu zadržavaju, svi igrači koji nešto vrijede iz Češke i Poljske završe u Njemačkoj prvoj ili drugoj ligi, tako da u ovom trenutku ne računam na Mahmutovića, što ne znači da se njegove igre neće pratiti. Kada je u pitanju Ermin Zec on ne pokazuje ništa specijalno u svojim nastupima za klub, ali svakako da ćemo ga pratiti i njega i druge potencijalne igrače za reprezentaciju", govori selektor.
Sva sreća pa je HNL u top 3-4 evropske lige.
"Ukoliko ne bude nekih povreda ili neplaniranih stvari ne mislim mijenjati ekipu, niti stavljati klasičnog defanzivnog veznjaka u naredne dvije utakmice. Više volim igrača koji zna primiti loptu i odvažiti se krenuti naprijed, uposliti igrača, šutati na gol, nego destruktivca koji će odnijeti mnogo lopti i prekinuti brze kontre, ali onda u polju imamo igrača manje i to bi značilo da na klupu moram staviti Medunjanina, Mislimovića ili Pjanića, a to mi protiv ekipa kao što su Lihteštajn i Litvanija neće biti potrebno. Ako nam slučajno Slovačka pomogne, pa pobjedi ili odigra nerješeno protiv Grčke, onda postoji mogućnost možda da protiv Litvanije stavim Rahimića ili Zahirovića, ali mislim da za to neće biti potrebe", kaže Sušić.
Čovjek slijep kraj očiju..
luckylaka

#24945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
Što se tiče Mahmutovića, nisam miljenik osrednjih liga u Evropi, te igrača koji se dugo godina tu zadržavaju, svi igrači koji nešto vrijede iz Češke i Poljske završe u Njemačkoj prvoj ili drugoj ligi, tako da u ovom trenutku ne računam na Mahmutovića, što ne znači da se njegove igre neće pratiti. Kada je u pitanju Ermin Zec on ne pokazuje ništa specijalno u svojim nastupima za klub, ali svakako da ćemo ga pratiti i njega i druge potencijalne igrače za reprezentaciju", govori selektor.
Sva sreća pa je HNL u top 3-4 evropske lige.
"Ukoliko ne bude nekih povreda ili neplaniranih stvari ne mislim mijenjati ekipu, niti stavljati klasičnog defanzivnog veznjaka u naredne dvije utakmice. Više volim igrača koji zna primiti loptu i odvažiti se krenuti naprijed, uposliti igrača, šutati na gol, nego destruktivca koji će odnijeti mnogo lopti i prekinuti brze kontre, ali onda u polju imamo igrača manje i to bi značilo da na klupu moram staviti Medunjanina, Mislimovića ili Pjanića, a to mi protiv ekipa kao što su Lihteštajn i Litvanija neće biti potrebno. Ako nam slučajno Slovačka pomogne, pa pobjedi ili odigra nerješeno protiv Grčke, onda postoji mogućnost možda da protiv Litvanije stavim Rahimića ili Zahirovića, ali mislim da za to neće biti potrebe", kaže Sušić.
Čovjek slijep kraj očiju..
PAPE levat a prvi :-) Cudna jada...
BHF_Manijak

#24946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ponovo Safet u akciji, pa jarane zasto ga vise novinari zovu, za koji qrac???

Bez zadnjeg veznog ce ponovo igrati, svojom nekom filozofijom, iako se to pokazalo kao qrac, Mahmutovica nece zvati jer igra u osrednjoj ligi, a inace su nam svi igraci u ligama petice itd...
ultima_palabra

#24947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Što se tiče Mahmutovića, nisam miljenik osrednjih liga u Evropi, te igrača koji se dugo godina tu zadržavaju, svi igrači koji nešto vrijede iz Češke i Poljske završe u Njemačkoj prvoj ili drugoj ligi, tako da u ovom trenutku ne računam na Mahmutovića, što ne znači da se njegove igre neće pratiti.
Koje lupanje jbt... kao da čitaš nekog poluninformisanog forumaša :-)
Ne razumijem zašto se nikako ne zapita iz kojeg razloga su dvije utakmice protiv Slovaka bile najgore u kvalifikacijama... garant sad konta da je to zbog jačine Slovaka :roll:
Havatar

#24948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Što se tiče Mahmutovića, nisam miljenik osrednjih liga u Evropi, te igrača koji se dugo godina tu zadržavaju, svi igrači koji nešto vrijede iz Češke i Poljske završe u Njemačkoj prvoj ili drugoj ligi, tako da u ovom trenutku ne računam na Mahmutovića, što ne znači da se njegove igre neće pratiti.
:lol: :-) :roll:
north

#24949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Sa izjavama je totalno prolupao, sva sreća pa još samo jedan korak do konačnog cilja koji ćemo valjda uspješno proći....samo kako niko od novinara nema grama mozga, da odreaguje bez namjere da vrijeđa selektora, nego kulturno u stilu : ali ako je češka osrednja liga, što napisa prethodnik, šta da kažemo o HNL-u i strašnom Hajduku, šta reći za 2 tursku ligu? Nedosljedan je u svojim izjavama, a čini mi se da toga nije ni svjestan :roll:

Ali hajde da se dočepamo tog Brazila pa ćemo lako zaboraviti ovo lupetanje....
irac300

#24950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by irac300 »

Havatar wrote:
:lol: :-) :roll:
Sve bi to bilo u redu, da u reprezentaciji ne igraju ovi likovi Vršajević (Hajduk-Hrvatska), Šunjić (Zorya-Ukrajina), Višća (Istanbulspor-druga liga Turska), Zahirović (Bochum 2. liga Njemačka, ali poziv dobio iz 2. ruske lige), znači sve super jake lige. Znači Safete ne seri i reci lijepo ove ili one igrače ne zoveš iz tog i tog razloga, a ne ovim blesavim izjavama sprdaš samog sebe.
Locked