Dešavanja u Srbiji

valensija

#24926 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Ras Al Ghul wrote:Iskreno nisam ovo očekivao od Glogovca da kaže za onog patuljka Dražu!Pao mi je u očima samo tako, a gotivio sam ga kao glumca!Izgleda da je i on smeće fašističko!

"Blic" na Tari s Nebojšom Glogovcem: Čast mi je da igram Čiču

Na Tari, zaravni zvanoj Ljuto polje, Radoš Bajić juče je oživeo 13. maj 1941. godine - četnički ustanak, dan kada je pukovnik Dragoljub Mihajlović sa 26 oficira, saboraca izašao na Ravnu goru... I ispisao stranicu doskora zabranjene istorije.

Image

Kolona vijuga Ljutim poljem, na čelu Nebojša Glogovac, šapkom natkrivenog lica, izuzetno liči na Dražu. Jaše konja, za njim korača družina, u uniforme jugoslovenske kraljevske vojske odevena. U toj grupi su Milorad Mandić Manda, Nenad Okanović, Bajićev sin Nedeljko...

- Ovim scenama danas rekonstruišemo jedan mitski događaj, koji će biti završna scena „Ravne gore“, prve od tri priče trilogije „1941-1945“ - rekao nam je u pauzi između klape Radoš Bajić.

Ljuto polje, čini se, konfiguracijom izuzetno podseća na Ravnu goru. Primećuje to i reditelj...

Image

- Ima neke logičnosti što ovde snimamo. Draža je u aprilu 1941. godine boravio tu, u blizini, u Zaovinama... - dodaje Bajić.

Reditelj kaže da želi precizno da dočara istoriju, pa je u „Ravnoj gori“ našao mesto za oficire, danas malo poznate Dražine ustanike. Među njima je Aleksandar Mišić, sin vojvode Živojina Mišića.

Dočaran je i lik Bože Perovića, narednika, koji je u ruksaku od prvog dana do hapšenja Mihajlovića, kada je i sam pao u ruke OZNE i kada je ubijen, nosio zastavu 41. pešadijskog puka, ponetu još iz Aprilskog rata.

Image
Radoš Bajić je na Tari okupio „sve svoje četnike“

- Čast mi je da igram Čiču, odanog kraljevog oficira, rodoljuba, heroja... Bio je sve to, a ne ono kakvim ga je prošlost do sada prikazivala. Pričamo priču o kojoj se ćutalo sve ove decenije. Serija nije huškačka, potkrepljena je činjenicama i ima dokumentarističku vrednost - iskreno će Nebojša Glogovac, Bajićev Draža.

Filmadžije na Tari ostaju narednih desetak dana. Za danas je zakazana scena prve četničke zakletve, kadar od kojeg će se ježiti koža - jeknuće himna „Bože pravde“ iz četničkih grla.

Image
Kapetan Milojko Uzelac (Manda), bio je jedan od najvernijih Dražinih vojnika

Milorad Mandić u plejadi glumaca ovog projekta igra lik kapetana Milojka Uzelca.

- On je od prvog do poslednjeg dana bio sa Dražom. Zbog brkova, Uzelac je nosio nadimak Taras. Uhapšen je zajedno sa svojim komandantom, ali nije streljan. Tamnovao je dve godine u Sremskoj Mitrovici. Tukli su ga da bi se javno odrekao Mihajlovića, ali nije hteo, umro je od batina. Ne zbog nas, ne zbog bilo kakvih podela na ove ili one, ne zbog generacija koje dolaze, ali važno je istoriju predstaviti onakvom kakva jeste - uvodi nas Manda u svoju ulogu i misiju serije.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#24927 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Domaci izdajnik »

Šta sve za pare ljudi seru ne možeš da povjeruješ :run:
Ras Al Ghul

#24928 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

Ali riječi, zabranjena historija, mitski događaj, opet su ovi novinari gledali Gospodara prstenova, čuj mitski događaj :lol: :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#24929 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Domaci izdajnik »

- Čast mi je da igram Čiču, odanog kraljevog oficira, rodoljuba, heroja... Bio je sve to, a ne ono kakvim ga je prošlost do sada prikazivala. Pričamo priču o kojoj se ćutalo sve ove decenije. Serija nije huškačka, potkrepljena je činjenicama i ima dokumentarističku vrednost -
Image
Danguba

#24930 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

- Čast mi je da igram Čiču, odanog kraljevog oficira, rodoljuba, heroja... Bio je sve to, a ne ono kakvim ga je prošlost do sada prikazivala. Pričamo priču o kojoj se ćutalo sve ove decenije. Serija nije huškačka, potkrepljena je činjenicama i ima dokumentarističku vrednost - iskreno će Nebojša Glogovac, Bajićev Draža.
Evo sav sam se najezio od emocija... :roll: jos samo da nam i ujke predstave svoju istinu. Pao bi i Jasenovac. :oops:
Paranoid

#24931 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

Image
CSKA

#24932 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Kao i prije petnaest godina :evil: Ne mozemo Pao da uzmemo,sve da oni igraju sa cetvoricom.

Sutra,tacnije danas Boze pomozi da dobijemo groblje.
Ras Al Ghul

#24933 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:Kao i prije petnaest godina :evil: Ne mozemo Pao da uzmemo,sve da oni igraju sa cetvoricom.

Diamantidis tata-mata!
CSKA

#24934 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Djaba,jos promijenih mjesto gdje sam sjedio.Imam u pioniru omiljeno mjesto kada Zvezda igra evroligu,ali uvijek tu puknu kada sjedim :D ...i cekao dugih cetrnaest godina,promijenio sjediste,preduzeo sve moguce mjere protiv uroka,ali...djaba,prc Milojko.
Ras Al Ghul

#24935 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:Djaba,jos promijenih mjesto gdje sam sjedio.Imam u pioniru omiljeno mjesto kada Zvezda igra evroligu,ali uvijek tu puknu kada sjedim :D ...i cekao dugih cetrnaest godina,promijenio sjediste,preduzeo sve moguce mjere protiv uroka,ali...djaba,prc Milojko.
Biće vam i sutra tako :D , igra li Živković mali za Partizan? Jel kupljen gel za tuširanje Mrtvijašu, hoće li biti preko 30 milja? Grobari svi u crnom kažu, Franjo duboke korijene ostavio :D
CSKA

#24936 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ras Al Ghul wrote:
CSKA wrote:Djaba,jos promijenih mjesto gdje sam sjedio.Imam u pioniru omiljeno mjesto kada Zvezda igra evroligu,ali uvijek tu puknu kada sjedim :D ...i cekao dugih cetrnaest godina,promijenio sjediste,preduzeo sve moguce mjere protiv uroka,ali...djaba,prc Milojko.
Biće vam i sutra tako :D , igra li Živković mali za Partizan? Jel kupljen gel za tuširanje Mrtvijašu, hoće li biti preko 30 milja? Grobari svi u crnom kažu, Franjo duboke korijene ostavio :D
Sutra borba retardiranih,pa ko prezivi.Dosao skaut Sitija po Zivkovica.Plate koliko znam jos nisu stigle,ali sampona odavno ima,a dobili smo i pecurke.
Kazu da ce biti preko 40 hiljada gledalaca,ja i dalje ne vjerujem u taj podatak,da toliko mazohista ima :D
Ras Al Ghul

#24937 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Sutra borba retardiranih,pa ko prezivi.Dosao skaut Sitija po Zivkovica.Plate koliko znam jos nisu stigle,ali sampona odavno ima,a dobili smo i pecurke.
Kazu da ce biti preko 40 hiljada gledalaca,ja i dalje ne vjerujem u taj podatak,da toliko mazohista ima :D
Samo :roll: Sramota za 2 miliona stanovnika, ozbiljno,plus ostatak države navija za ta dva kluba, plus navijači iz genocidne tvorevine!
muzicar_iz_parka

#24938 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Ako rastu pecurke na terenu sta tek onda raste u zecijim rupama tj. svlacionicama?
Great Cornholio

#24939 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Great Cornholio »

Danguba wrote:
Evo sav sam se najezio od emocija... :roll: jos samo da nam i ujke predstave svoju istinu. Pao bi i Jasenovac. :oops:
Neko pametan reče " Glumac ima mnogo toga u svom duhu, ali vrlo malo savjesti duha".

Mog pradjeda su, u Drugom svjetskom ratu, zaklali četnici, zaustavili voz koji je išao od Trebinja do Dubrovnika, i svakog muslimana, a tad je lako bilo prepoznati ko je musliman jer su tadašnji muslimani nosili fesove, kojeg su zatekli u vozu su zaklali.

Ali, treba naglasiti još nešto, jako bitno, prije na dan nego se to desilo, ustaše su upale u jedno srpsko selo u okolici Trebinja, obučeni tako da izgledaju kao muslimani, imali su fesove na glavi i dozivali se muslimankim imenima kad su klali nedužne te nedužne srpske seljake.

Partizani jesu činili ratne zločine, jesu ubijali zarobljenike, one koji su se borili na strani Hitlera, a na strani Hitlera su bili i ustaše i četnici, ali ipak nemoguće je te dvije vojne snage izjednačiti, partizani nisu ubijali ljude samo zbog imena ili zbog vjere.

U Srbiji je sad na vlasti deklarisani četnik, doveli su ga na vlast Srbi koji nisu htjeli da glasaju na prošlim izborima, jer 100 % sam siguran da četnički ( fašistički) pokret u Srbiji ne podržava većina njenih građana, ali eto ne glasaše, a oni koji za koje su četnici heroji glasaše i sad rade šta hoće, lažu, zastrašuju svoje građane, a kod građana okolnih država jačaju animozitet prema Srbiji. Ali, istina će kad tad izaći na vidjelo, mračne snage će biti poražene.

I da, Marš na Drinu nije četnička pjesma, oni su je zloupotrijebili, jer srpska vojska u prvom svjetskom ratu se borila protiv okupatora, srpska vojska je tada bila herojska, isto kao što su bili i partizani u drugom svjetskom ratu, a najviše partizana su bili Srbi, znači Srbi su porazili četnike. Učiniće to opet, siguran sam u to, skinuće oni četnike s vlasti, a neka im i Bog u tome pomogne, jer svi znamo ko su bili četnici, kakvi su to heroji bili kad za protivnike nisu imali nenaurožane ljude, žene i djecu.
insomnia78

#24940 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

area51 wrote:
KvaziExpert wrote:našli ste wizz, što ne poredite s lufthanzom, us ervejzom, junajtedom, to je mjera noleta i nemanje :mrgreen:
Bolje pješe nego sa wizz :lol:
Sad će dolete s đoku :-D
area51

#24941 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Ras Al Ghul wrote:
CSKA wrote:Kao i prije petnaest godina :evil: Ne mozemo Pao da uzmemo,sve da oni igraju sa cetvoricom.

Diamantidis tata-mata!
Ma i Radonjić je jedan obični konj :evil:
Creasy

#24942 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

PAKLENA SAČEKUŠA: Delije napale Grobare, dvoje teško povređeno!

BEOGRAD - U tuči dve grupe navijača Partizana i Crvene zvezde na izlazu iz mesta Umka dve osobe su teško povređene, a veći broj lakše na izlazu iz Umke na Obrenovačkom putu između dve benzinske pumpe, saznaje portal Kurira.

Metež se dogodio oko 15.30 sati kada su prema nepotvrđenim informacijama navijači Zvezde na izlazu iz Umke sačekali "Grobare", koji su autobusom iz Obrenovca išli na utkamicu.

Do okršaja je došlo na autobuskoj stanici, a u opštem metežu uništena su potpuno dva autobusa i polupano nekoliko automobila, a veliki broj sukobljenih navijača je povređen, među kojima i dvojica mladića teže, od kojih se jedna osoba nalazi u kritičnom stanju.

"Dve osobe su teško povređene, jedna koja je u komi na putu je u Urgentni centar. Grupa mladića je odbila lekarsku pomoć", izjavila je za portal Kurira dr Nada Macura portparolka Hitne pomoći.

Inače na Umci se nalaze jake snage policije i žandarmerije koji su prema poslednjim informacijama uspeli su da razdvoje sukobljene navijače, a policija ispituje očevice.

U Urgentni centar primljeno je dvoje navijača sa lakšim povredama.

Od 18 časova na stadionu Crvene zvezde igra se 145. prvenstveni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.
Ras Al Ghul

#24943 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

Creasy wrote:PAKLENA SAČEKUŠA: Delije napale Grobare, dvoje teško povređeno!

BEOGRAD - U tuči dve grupe navijača Partizana i Crvene zvezde na izlazu iz mesta Umka dve osobe su teško povređene, a veći broj lakše na izlazu iz Umke na Obrenovačkom putu između dve benzinske pumpe, saznaje portal Kurira.

Metež se dogodio oko 15.30 sati kada su prema nepotvrđenim informacijama navijači Zvezde na izlazu iz Umke sačekali "Grobare", koji su autobusom iz Obrenovca išli na utkamicu.

Do okršaja je došlo na autobuskoj stanici, a u opštem metežu uništena su potpuno dva autobusa i polupano nekoliko automobila, a veliki broj sukobljenih navijača je povređen, među kojima i dvojica mladića teže, od kojih se jedna osoba nalazi u kritičnom stanju.

"Dve osobe su teško povređene, jedna koja je u komi na putu je u Urgentni centar. Grupa mladića je odbila lekarsku pomoć", izjavila je za portal Kurira dr Nada Macura portparolka Hitne pomoći.

Inače na Umci se nalaze jake snage policije i žandarmerije koji su prema poslednjim informacijama uspeli su da razdvoje sukobljene navijače, a policija ispituje očevice.

U Urgentni centar primljeno je dvoje navijača sa lakšim povredama.

Od 18 časova na stadionu Crvene zvezde igra se 145. prvenstveni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.
Hoće li opet Delije pozivati da se ne ubijaju Srbijanci međusobno?
Creasy

#24944 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Navijači Partizana se međusobno gađali bakljama

Navijači Partizana se međusobno gađali bakljama Uvertira u 145. derbi nije bila nimalo lepa za navijače Partizana. Dugo su već podeljeni, a pred subotnju utakmicu sa Crvenom zvezdom pokazali su koliko se ne podnose. Nešto više od pola sata pre početka utakmice, "Zabranjeni", koji su smešteni u "kavezu" između južne i istočne tribine, počeli su da vređaju navijače šampiona na jugu, koji su uzvratili, a onda su međusobno počeli da se gađaju bakljama! Pripadnici navijačke grupe "Alkatraz", koji vode glavnu reč na južnoj tribini, krenuli su ka "Zabranjenima", a morala je da reaguje i policija, koja je na kraju sprečila ozbiljnije incidente.

Glupi grobari. :D
Creasy

#24945 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

STOKO GROBARSKA, POKAZALI STE DA STE ZA KAMENOG DOBA!!!

Ne znam samo zašto ne pošalju žandarmeriju da izgazi govna i izbaci napolje!
valensija

#24946 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Grobari zapalili jug Marakane

Navijači Partizana zapalili su nekoliko buktinja na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde zbog čega je Milorad Mažić prekinuo večiti derbi u 55. minutu.

Image

Image

Image

Derbi na Marakani imao je predigru tučom dve grupe "grobara", kao i okršajem huligana dva tima kod Umke, gde je povređeno nekoliko mladića.
Creasy

#24947 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Grobari otkrili vatru! :lol:

Jbt Indijanci su za njih gospoda. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24948 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

sherbett wrote::shock: a koji je smisao paliti tribine?
bolje se vidi nego pod reflektorima...HaJa
Creasy

#24950 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

:thumbup:

Ovo treba i u Sarajevu primijeniti...
Post Reply