Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Zizi505

#24926 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zizi505 »

Xavier1 wrote:
zizi505 wrote:
Xavier1 wrote:
U danasnje vrijeme jedino vjernicu veliku da ozenis moze biti uspjesan.
Da li bi ti oženio takvu?
Pa ako se budem zenio najvjerovatnije cu takvu naci. :zoka:
Teško, nemaš ti kapacitet za njih, jer samo ističeš da ti je bitna ljepota i godine kod djevojaka/žena, a kada biraš veliku vjernicu, to ti onda nije na prvom mjestu.
Yenna

#24927 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Yenna »

zizi505 wrote:
Teško, nemaš ti kapacitet za njih, jer samo ističeš da ti je bitna ljepota i godine kod djevojaka/žena, a kada biraš veliku vjernicu, to ti onda nije na prvom mjestu.
:thumbup: :thumbup: bravo
Xavier1

#24928 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Xavier1 »

To nema lijepih i mladih vjernica? :zoka:
Zizi505

#24929 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zizi505 »

Xavier1 wrote:To nema lijepih i mladih vjernica? :zoka:
Ima, samo što po tvom pisanju ovdje, tebi je to glavni prioritet, a ako želiš veliku vjernicu, onda to nije odlučujuće kod izbora.
Xavier1

#24930 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Xavier1 »

zizi505 wrote:
Ima, samo što po tvom pisanju ovdje, tebi je to glavni prioritet, a ako želiš veliku vjernicu, onda to nije odlučujuće kod izbora.
Moralne vrijednosti su mi najbitnije.
triconja

#24931 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by triconja »

Xavier1 wrote:
zizi505 wrote:
Moralne vrijednosti su mi najbitnije.
A fizicki izgled? :lol:
Hakiz

#24932 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

almir90 wrote:Šta mislite koje su stvari koje čine dugoročno uspješan i sretan brak? I da li takvi brakovi danas postoje?

Mogu se i muškarci uključiti.
Postoje.

Ovakva pitanja su najbolja.

Deset žena će ti reći šta čini uspješan brak, ti ćeš oženiti jedanaestu i brak će ti propasti. Zato što su njoj bitne neke druge stvari, ne one koje je prethodnih deset spomenulo.

Da ne ulazimo u komplikacije kada ti žena iskreno kaže šta po njoj treba za uspješan brak, oženiš je, a onda se ona vremenom promijeni i brak propadne.

Ta pitanja spadaju u kategoriju pitanja tipa "Zašto postojimo? " i "Šta je smisao ili svrha života?"

Nema odgovora na takva pitanja. Eventualno neko može misliti da je za sebe našao odgovor, ali samo za sebe. Već za sljedeću osobu to ne mora vrijediti.

Ali, dobra su ta ta pitanja za ubijanje vremena.
moonca

#24933 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

Ne vjerujem u kalkulisanje sto se tice -ljubavi.
Hakiz

#24934 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

moonca wrote:Ne vjerujem u kalkulisanje sto se tice -ljubavi.
A što bi rizikovao?

Pita, dobije odgovore, po njima napravi plan akcije i igra na siguricu.

Prevelika je avantura, mislim taj život, a i nema garancije ako bude igrao po svome.

Ovako mu šansa za veći dobitak sa manje rizika, pa i truda, raste.
Hakiz

#24935 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Xavier1 wrote: Moralne vrijednosti su mi najbitnije.
Ljepota, unutrašnja, vanjska, izviranje bla, bla, bla...
moonca

#24936 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

Hakiz wrote:
triconja wrote:
Ovo je kljuc.

Ti kalkulishi.
Hakiz

#24937 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:
Ovo je kljuc.

Ti kalkulishi.
NIsi ti mene shvatila. Govorio sam cinično.

Xavieru lafo bitna moralna vertikala buduće, a to bi značilo da dotična "ima unutrašnju ljepotu", a kako se kaže, vanjska ljepota izvire iz unutrašnje i slične bla, bla, bla šuplje floskule.

Bolan, ili je dobra ili ti se na nju diže.

Ako je oboje, ženi odmah.

Nema tu puno filozofije.

Samo je stvar u tome da moraš biti odlikaš za neke od njih...
Euridika
Globalna šefica

#24938 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

cendlerbing wrote:Imam i ja jedno pitanje. Za žene. Dobijate li na poslu od muških kolega ili nadređenih dojam i/ili reakcije koje upućuju na to vas u svojoj glavi drže nesposobnijim od vas, zato što ste žensko?

Ako mogne ikako bez "paljenja", pitam iz radoznalosti. :D
Pošto sam ja u "muškoj" struci - da. Moram se više dokazivati od muških kolega. Ali, zato kad se dokažem (a jesam se dokazala :-D), više me cijene. :)
biggrin

#24939 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by biggrin »

Euridika: mjesto rada - RMU Banovići, nosilac ordena Alija Sirotanović...
planamac

#24940 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by planamac »

nova_ja wrote:
almir90 wrote:Šta mislite koje su stvari koje čine dugoročno uspješan i sretan brak? I da li takvi brakovi danas postoje?

Mogu se i muškarci uključiti.
Preopsirna tema.
Evo ukratko.
Čine ga poštovanje, uzajamne sličnosti i ciljevi, stalno zalaganje i obostrani trud i naravno ljubav.
Danas je toga malo.
Feminizam je donio da su se žene pohasile, i previse. Do zore po kafanama osviću majke svaki vikend.
Gologuze slike po fb, gore su od ovih single djevojaka.
Svako svoj život živi i nema više toga da je brak svetinja, za male sitnice ljudi odustaju.
Brak je pokvario i internet. Dostupnost prevare na svaki klik, drustvene mreže itd.i dokazano je koliko su brakova uništili.
Za sve je potrebno dvoje ali toga vise nema, i kad se osvrnes oko sebe samo loša iskustva pa ljudi gube i vjeru u instituciju braka.
Da, razvoda i prevara je bilo i prije, al to je bilo sramota, sad je sve javno i svi su puni ponosa ako varaju npr.
Elem. Slabo je dobrih brakova, svima želim sreću :)
Analiza bilo kog društvenog fenomena i smisleno promišljanje o njemu traži upućenost (ili barem iskrenu zainteresovanost koja će se manifestovati prethodno uloženim trudom u istraživanje i sticanje korisnih spoznaja u smislu razumijevanja istog) u korijene, izvorište, fenomenologiju... i shvatanje što je moguće više aspekata kojih se proučavani fenomen do/tiče. Naravno da je tako i sa brakom, znači – prije svega šta je u svojoj suštini brak, kad i kako je nastao, kako se i zašto razvijao kako već jeste kroz svoju istoriju, koja su mu značenja za pojednica a koja za zajednicu... Elem, mnogo toga i još više truda da bi znao (ne samo) u pogledu braka kako i kuda!? :)

Sve gore navedeno je jedna od 'stvari' koja bi mogla i trebala da čini dugoročno uspješnim bilo koji odnos između (ne samo dvoje) ljudi, pa kako god ga se „krstilo“ tj. na/zvalo.
O tome kakvi konflikti interesa prate svaki tvoj izbor, pa i izbor tvog postupanja u pogledu braka, najbolje znaš ti sam (ili bi barem trebalo da je tako), ali bez obzira na njih neizostavno je da moraš imati prioritete kojima se rukovodiš kod svog djelovanja, odnosno življenja. Na tim prioritetima, uglavnom, počiva tvoj sud o dobru i zlu. (U suštini, biti manje ili više čovjek znači biti manje ili više uspješan u odlučivanju šta jeste, a šta nije dobro ili loše u tvojim ili u postupcima drugih ljudi.)

Da bi zaštitila neke od svojih prioriteta, primitivna društva su instalirala zabranjene izbore ponašanja – tabue. I savremene društvene zajednice su, uprkos deklarisanim slobodama, do srži prožete predrasudama, pa i tabuima. Rezultati tih, nametnutih normi ponašanja su tzv. „kulturne bolesti“. Od tih bolesti se ljudi liječe i umiru približno u istom broju kao i od bolesti čiji su uzroci biološke prirode. Tumači morbidnog ponašanja nekih članova civilizovanog društva izolovali su uzročnike bolesti koja ih čini takvim kakvi jesu. Za sve su krivi „sebični geni“ i „sebične ideje“!?
Svako se treba ponašati u skladu sa svojim željama i trošiti tuđe znanje, vrijeme i živce u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Svi odlučuju o svemu. Niko ni za šta nije odgovoran. Svi su jednaki. I svi su žrtve naslijeđa.
Samo poneki disident može dozvoliti „sumnju u one ideje koje nam se najviše sviđaju“.

Jedan od mnogih tabua čijem rušenju svjedočim(o) je brak!

P.S.
Upućujem mahsuz pozdrav Boemici i Hakizu čije postove tj. mišljenja i stavove rado čitam :-) te želim dobrodošlicu "novom kolaču" koji mi se čini baš prijatnom osobom.
Yenna

#24941 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Yenna »

Hvala od kolačića :)
Kolačić priča iz ličnog iskustva sto se nikako ne može mjeriti sa bilo kakvom teorijom iz priručnika o uspješnom braku, a ni prepricanih doživljaja tetke, nane, ili strine o braku ili eventualnom nebraku/razvodu.
Al tu smo da djelimo stavove, zar ne? :kiss:
Xavier1

#24942 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Xavier1 »

triconja wrote:
Bitan je, ali nije najbitniji. :zoka:
Hakiz

#24943 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

planamac wrote:
P.S.
Upućujem mahsuz pozdrav Boemici i Hakizu čije postove tj. mišljenja i stavove rado čitam :-) te želim dobrodošlicu "novom kolaču" koji mi se čini baš prijatnom osobom.
:kakoste:
Hakiz

#24944 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

nova_ja wrote:Hvala od kolačića :)
Kolačić priča iz ličnog iskustva sto se nikako ne može mjeriti sa bilo kakvom teorijom iz priručnika o uspješnom braku, a ni prepricanih doživljaja tetke, nane, ili strine o braku ili eventualnom nebraku/razvodu.
Koliko je, recimo, desetogodišnji brak različit od desetogodišnje vanbračne veze sa istom osobom?

Da li samo potpis čini tu vezu drugačijom, "obaveznijom", svetijom itd? OK, ovo svetijom u slučaju vjerskih brakova je jasno.

To jeste, šta je uopšte svrha braka, pogotovo u državi kao što je naša koja izvanbračnu vezu dužu od tri godine zakonski u pravima i obavezama onih koji su u vezi smatra izjednačenom braku?

Da li je brak u tom slučaju samo papir kojim se "potvrđuje vlasništvo" nad osobom sa kojom se u braku?
Boemica

#24945 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Boemica »

planamac wrote:

P.S.
Hvala :kiss:

PS Znam da sam neorganizovano đubre koje ne ispunjava obećanja :lol: al' odgovoriću na mail čim budem imala sat slobodnog vremena, obećavam. :skoljka:
planamac

#24946 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by planamac »

Boemica wrote:
planamac wrote:

P.S.

PS Znam da sam neorganizovano đubre koje ne ispunjava obećanja :lol: al' odgovoriću na mail čim budem imala sat slobodnog vremena, obećavam. :skoljka:
Ti si jedno izuzetno etično i divno biće, naravno sudeći po onom što sam pročitao na forumu i na osnovu kriterija kojim ja takvo što mjerim. Nikakve žurbe nemaj, kad bude biće jer upravo tad i tako treba :) fakat.
Xavier1

#24947 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Xavier1 »

Sta je ovo Boemica nasla udvaraca?
planamac

#24948 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by planamac »

Hakiz wrote:
nova_ja wrote:Hvala od kolačića :)
Koliko je, recimo, desetogodišnji brak različit od desetogodišnje vanbračne veze sa istom osobom?

Da li samo potpis čini tu vezu drugačijom, "obaveznijom", svetijom itd? OK, ovo svetijom u slučaju vjerskih brakova je jasno.

To jeste, šta je uopšte svrha braka, pogotovo u državi kao što je naša koja izvanbračnu vezu dužu od tri godine zakonski u pravima i obavezama onih koji su u vezi smatra izjednačenom braku?

Da li je brak u tom slučaju samo papir kojim se "potvrđuje vlasništvo" nad osobom sa kojom se u braku?
Dobro sam Hakiz, hvala. Uvažavam i cijenim pronicljiv um i logičnost koju 'prepoznajem' u tvom i Boemicinom pisanju ali još više i etičnost koju najčešće nose vaši postovi odnosno pisanje na forumu – jedino vas tu tj. „tako“ poznajem, a ne bi mi bilo mrsko i uživo vas upoznati, naprotiv... No, to nije za ove teme...

@nova_ja Vaš post sam citirao dijelom i zato što ga smatram na određen način potvrdom mojih poslije toga napisanih riječi tj. stava i promišljanja koje sam iznio u postu. Ni u kom se slučaju nisam kritički odnosio prema njemu, naprotiv, mislim da sam istovjetno, baš zbog ličnog iskustva prepoznao u njemu dio uzroka evidentne propasti i kraha institucije zvane brak.

@Hakiz Upravo tako, razmišljajmo i pišimo o tome šta je čemu svrha, uzrok... pa tek onda 'razglabajmo' o posljedicama.
Boemica

#24949 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Boemica »

planamac wrote:
Boemica wrote:
planamac wrote:

P.S.

Ti si jedno izuzetno etično i divno biće, naravno sudeći po onom što sam pročitao na forumu i na osnovu kriterija kojim ja takvo što mjerim. Nikakve žurbe nemaj, kad bude biće jer upravo tad i tako treba :) fakat.
Valjda je tako :lol:
cendlerbing

#24950 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by cendlerbing »

Ovi se mailovima čuju :zoka:
Post Reply