Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
micho_shaft

#24926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

Pitanje za @telemach , ali i za sve korisnike usluga TELEMACH-a !!
Imate li problema s radom recivera D3 V2.0 u posljednje vrijeme ???
Evo šta se meni događa ima dosta vremena ali sada sve češće i češće .... Dešava se da reciver jednostavno zablokira ili se zaledi !
Kad kažem zablokria ili zaledi mislim da nije moguće npr. promjeniti kanal ni preko daljinskog ni pomoću dugmadi na samom reciveru , onda ako je zablokirao npr u 13:00 sati na reciveru stoji to vrijeme non-stop dok ga ne isključim na prekidaču iza i ponovo upalim !!!!
I prije se to dešavalo ali rjeđe ali u zadnje vrijeme zna često blokirati i po nekoliko puta . Isto tako primjetio sam da kad ugasim reciver i bude u "standbay modu " (vidi se sat i crvena lampica da je ugašen ) da nakon nekog vremena npr preko noći stoji tako i ujutro vidim da nem sata na ekranu već samo ona crvena lampica . Ne reagira ni na šta već opet gasi ga na prekidaču , pričekaj par min. i ponovo pali.
Još nešto jest sitnica ali iritira , je rad daljinskog ... npr. pritisnem bilo koji broj na tipkovnici , reciver se ponaša isto ko da malo kasni ko da slabije konta šta sam pritisnuo pa mu treba više vremena da prikaže pritisnute brojeve nego inače kad ih odmah prikaže na ekranu....
Ono što me zanima imam li ja pravo na zamjenu opreme (recivera i daljinskog ) , jer počinje da živcira ovo blokiranje recivera.
lokalni_razdjevicar

#24927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

micho_shaft wrote:Pitanje za @telemach , ali i za sve korisnike usluga TELEMACH-a !!
Evo šta se meni događa ima dosta vremena ali sada sve češće i češće .... Dešava se da reciver jednostavno zablokira ili se zaledi !
Kad kažem zablokria ili zaledi mislim da nije moguće npr. promjeniti kanal ni preko daljinskog ni pomoću dugmadi na samom reciveru , onda ako je zablokirao npr u 13:00 sati na reciveru stoji to vrijeme non-stop dok ga ne isključim na prekidaču iza i ponovo upalim !!!!
I prije se to dešavalo ali rjeđe ali u zadnje vrijeme zna često blokirati i po nekoliko puta . Isto tako primjetio sam da kad ugasim reciver i bude u "standbay modu " (vidi se sat i crvena lampica da je ugašen ) da nakon nekog vremena npr preko noći stoji tako i ujutro vidim da nem sata na ekranu već samo ona crvena lampica . Ne reagira ni na šta već opet gasi ga na prekidaču , pričekaj par min. i ponovo pali.
Još nešto jest sitnica ali iritira , je rad daljinskog ... npr. pritisnem bilo koji broj na tipkovnici , reciver se ponaša isto ko da malo kasni ko da slabije konta šta sam pritisnuo pa mu treba više vremena da prikaže pritisnute brojeve nego inače kad ih odmah prikaže na ekranu....
Ono što me zanima imam li ja pravo na zamjenu opreme (recivera i daljinskog ) , jer počinje da živcira ovo blokiranje recivera.
odnesi ga hodži neka ti zapiše
Johnny071

#24928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

tom modelu receivera ne moze pomoc ni reis a ne hodza :D
micho_shaft

#24929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

Johnny071 wrote:tom modelu receivera ne moze pomoc ni reis a ne hodza :D
PA MOGU LI TRAŽITI NOVI ?????? Pa nek starom pomaže tko god hoće i može !!
micho_shaft

#24930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

lokalni_razdjevicar wrote:
micho_shaft wrote:Pitanje za @telemach , ali i za sve korisnike usluga TELEMACH-a !!
odnesi ga hodži neka ti zapiše
U zapise ne vjerujem , jedino u zapisnik o zamjeni opreme ako to postoji u telemach-u
Johnny071

#24931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

pa trazi ako te tolko nervira trazi nek ti daju bolji, moja preporuka ti je da trazis prvu verziju DVR HD receivera, metalni ima HDD u sebi taj je bio najbolji :) al to ce ti morat iskopat nedje u skladistu ako ih ima uopste vise :D
crnivrag

#24932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

micho_shaft wrote:
Johnny071 wrote:tom modelu receivera ne moze pomoc ni reis a ne hodza :D
PA MOGU LI TRAŽITI NOVI ?????? Pa nek starom pomaže tko god hoće i može !!
Stari resiveri više nisu aktuelni, mogu ti ga zamjeniti za novi v2.0 (PDS 3121 - nova verzija).

Na tom novom je skoro identičan firmware, skoro se isto grije, a i nemaš sata na displayu resivera niti ima ugrađen modem kao taj v2.0 (4682 DVB), pa ako ikad ponude usluge 72 sata unazad i VOD, uređaj ćeš morati spajati na home gateway da bi imao ove funkcionalnosti.
Johnny071

#24933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

.
smartXL

#24934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Novi clan
Telemach. do.o.o. Sarajevo namjerava preuzeti kompaniju Global Internet d.o.o. Novi Travnik, izvještava Indikator.ba.
Memorandum o saradnji kojim Telemach namjerava kupiti 100 posto vlasničkog udjela u Global Internetu, dvije kompanije potpisale su 2. novembra 2015. godine.

S tim u vezi Telemach je Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijavu koncentracije s obzirom da bi ova koncentracija mogla imati uticaj na tržišta distibucije televizijskog programa/signala i pružanja internet usluga u Bosni i Hercegovini.

Preuzimanjem više manjih kablovskih i internet operatera Telemach je u posljednje dvije-tri godine značajano okrupnio tržište u BiH.
NediM17

#24935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Image

Zadnjih par dana na momente ogroman odziv, ponekad cak nema odgovora nikako, nisam uspio uhvatiti u CMD prozoru tu, ali valjda je to jasno kad kliknem na link i pola minute se nista ne desava.

Vise uredjaja je u mrezi, i svi se ponasaju isto. Cak recimo primjecujem da mi na satelitskoj preko CS zapinju kanali koji nisu nikada do sada, jer nema odziva i konektivnosti na trenutke.

Restartovao modem, nema promjena.

P.S.

Ovako izgleda kada se stanje normalizuje.

Image
Maha23

#24936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maha23 »

@Nedim17
Ista stvar i kod mene zadnjih par dana, veceras bas lose, skoro svakih 15ak minuta padovi. Sad se kao normalizovalo, pitanje je do kada ce trajati.
Telemach

#24937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:
rolacity wrote:Probaj prvo vratiti na tvorničke postavke pa onda skenirati.
I to sam radio, opet isto.

Čekam da se @Telemach pojavi na temi konačno danas. :)
Jutro Agent_zero,
tu smo :)
agent_zero

#24938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:
agent_zero wrote:

Jutro Agent_zero,
Lijepo vas je vidjeti opet :wink:

Dakle, jedan forumaš i ja imamo isti problem, ne radi titl preko CAM modula na fox movies kanalu. Na svim ostalim kanalima radi, kao i na analognoj.

Rađeno ponovno skeniranje, mijenjanje zemlje, resetovanje na fabričke postavke... ali ništa, titla i dalje nema na fox movies.

Šta možete učiniti po tom pitanju? :)
Telemach

#24939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Jutro micho,
dostavite nam podatke u inbox kako bismo provjerili sve što je potrebno, ukoliko je oprema tehnički neispravna izdaćemo nalog za zamjenu.
Telemach

#24940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Jutro Agent_zero,
tu smo :)[/quote]

Dakle, jedan forumaš i ja imamo isti problem, ne radi titl preko CAM modula na fox movies kanalu. Na svim ostalim kanalima radi, kao i na analognoj.

Rađeno ponovno skeniranje, mijenjanje zemlje, resetovanje na fabričke postavke... ali ništa, titla i dalje nema na fox movies.

Šta možete učiniti po tom pitanju? :)[/quote]

Molimo Vas da nam dostavite tačne podatke o medelu TV prijemnika koji koristite, kako bismo provjerili s kolegama.
agent_zero

#24941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:Molimo Vas da nam dostavite tačne podatke o medelu TV prijemnika koji koristite, kako bismo provjerili s kolegama.
U redu hvala, trenutno nisam u stanu, pa ću kasnije poslati tražene podatke.

I još jedan problem, poslije zadnjeg skeniranja kanala (znači nakon zadnje promjene frekvencija poslije ubacivanja russia today i city kanala), prvih 10 kanala na d3 preko CAM modula mi je prazno, prva tv stanica počinje tek sa kanalom 11. Dva mjeseca koristim CAM modul i nije tog problema bilo do posljednje promjene frekvencija u vašem sistemu.

Hoće li se i tu nešto moći učiniti?
probook

#24942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Telemach wrote:
agent_zero wrote:

Jutro Agent_zero,
_______________________________________________________________________________________________

Šta možete učiniti po tom pitanju? :)
Ista stvar i kod mene. U pitanju je Toshiba smart TV, nzm sada tacan model.
NediM17

#24943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Nema to veze sa modulom nego sa tv-om.

Ja isto koristim modul pa mi titlovi na tim kanalima uredno rade.
AnonymousBIH

#24944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

NediM17 wrote:Nema to veze sa modulom nego sa tv-om.

Ne mozes to ljudima objasniti, Telemach nije za to odgovoran uopšte. Čak koliko se sjećam, kada uzimate modul, potpisujete da Telemach nije odgovoran za nekompatibilnost opreme. Za takve probleme zovite prodavača od kojega ste kupili TV, potražite po internetu eventualna rješenja itd.
Možemo vam i mi pomoći možda, napišite tačan model TV-a, pa da vidimo ima li neko rješenje.
Telemach

#24945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

probook wrote:
Ista stvar i kod mene. U pitanju je Toshiba smart TV, nzm sada tacan model.
Iz navedenog se da zaključiti da na TV uređaju nije do kraja ispoštovan DVB standard (takav je model TV uređaja, pogrešno podešen ili ima nedostatak/grešku u softveru ili hardveru i sl.) te ne prihvata pravilno konfiguraciju. Titlovi na Fox Movies rade i raspored kanala je uredan.
agent_zero

#24946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:Molimo Vas da nam dostavite tačne podatke o medelu TV prijemnika koji koristite, kako bismo provjerili s kolegama.
@Telemach

Evo upravo sam provjerio, model je SONY KDL-32BX400.

Napominjem dvije stvari:

1. Prevod na FOX movies kanalu je radio na d3 risiveru koji je korišten prije CAM modula;

2. Zadnji firmware je instaliran na tv-u, tako da odmah i to isključimo.
Johnny071

#24947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

AnonymousBIH wrote:
NediM17 wrote:Nema to veze sa modulom nego sa tv-om.

Ne mozes to ljudima objasniti, Telemach nije za to odgovoran uopšte. Čak koliko se sjećam, kada uzimate modul, potpisujete da Telemach nije odgovoran za nekompatibilnost opreme. Za takve probleme zovite prodavača od kojega ste kupili TV, potražite po internetu eventualna rješenja itd.
Možemo vam i mi pomoći možda, napišite tačan model TV-a, pa da vidimo ima li neko rješenje.
ko "vi" anonimusi jel ? :pisnuo:
Johnny071

#24948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

Image

aferim sto bi se reklo :)
AnonymousBIH

#24949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Johnny071 wrote:
ko "vi" anonimusi jel ? :pisnuo:
Eh "oto" :D
Sada na osnovu modela ćemo da provalimo u TV i pustimo titlove na FOX-u. Također, ugradićemo virtualnu kameru da možemo nadgledati korisnika :D
Cracked

#24950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

agent_zero wrote:
@Telemach

Evo upravo sam provjerio, model je SONY KDL-32BX400.

Napominjem dvije stvari:

1. Prevod na FOX movies kanalu je radio na d3 risiveru koji je korišten prije CAM modula;

2. Zadnji firmware je instaliran na tv-u, tako da odmah i to isključimo.

Kod mene su izgleda proradili na FOX Movies. Dva zadnja filma imaju titlove (na oba TV-a). Valjda ce i nastaviti.

Vidite da nije do TV-a bilo. Nema sanse da na dva potpuno razlicita TV-a samo fox movies nije radio i da je do TV-a. Samsung kupljen prije 4-5 godina a drugi je model iz 2014, Toshiba smart tv. Sanse da oba imaju bug za samo jedan kanal od desetina kanala i to isti i plus to isto na njegovom Sony televizoru su jednake nuli.

EDIT: Primjetio sam da sad dok rade imamm na tom kanalu ponudu da saltam srpski i hrvatski, a dok nije radilo stajao je i slovenski pored ova dva kao izbor. Da li to ima ikakve veze ne znam ali da napomenem
Locked