Da,da... Sinoć ja pišem Državi da ne bude naivan i da ne misli da Iračani nisu izvršili konsultacije sa alternativom.salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:06Paz' ovo![]()
#BREAKING: Iraq’s Prime Minister Adil Abdul al-Mahdi receives China’s ambassador to Iraq, Zhang Tao conveyed Beijing’s readiness to provide military assistance. https://t.co/LAeroyAJ47
IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#24901 Re: IRAN
- salik79
#24902 Re: IRAN
Islamska Republika izglasana na referendumu. Inace, Allah je naziv za Boga i kod krscana na BI.
- MorningStar
#24903 Re: IRAN
Jeste ali emblem naprimjer je dio tawhid-a direkno prekopiran iz kurana.Mislim ne znam o cemu pricamo kada je naziv zemlje ISLAMSKA republika Iran a sada ti kao ono... "jest al zastava predstavlja sve"salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:22Islamska Republika izglasana na referendumu. Inace, Allah je naziv za Boga i kod krscana na BI.
- mirsek
#24904 Re: IRAN
Ako im dodju Rusi i Kinezi da ih zamjene, mislim da su Ameri odradili vrhunsko samoubistvo iz zasjede.Challenger_ wrote: ↑06/01/2020 17:21Da,da... Sinoć ja pišem Državi da ne bude naivan i da ne misli da Iračani nisu izvršili konsultacije sa alternativom.salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:06Paz' ovo![]()
#BREAKING: Iraq’s Prime Minister Adil Abdul al-Mahdi receives China’s ambassador to Iraq, Zhang Tao conveyed Beijing’s readiness to provide military assistance. https://t.co/LAeroyAJ47
Tragikomicno bi to bilo.
- salik79
#24905 Re: IRAN
Amblem je stilizirana rijec Allah/Bog. Kakve veze ima vjeroispovijest sa narodom/narodima?!MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:25Jeste ali emblem naprimjer je dio tawhid-a direkno prekopiran iz kurana.Mislim ne znam o cemu pricamo kada je naziv zemlje ISLAMSKA republika Iran a sada ti kao ono... "jest al zastava predstavlja sve"Lets be serious - sto bi rekli
![]()
- MorningStar
#24906 Re: IRAN
Samo da kakve kampove ne organizuju Kinezi... znaju to oni..mirsek wrote: ↑06/01/2020 17:26Ako im dodju Rusi i Kinezi da ih zamjene, mislim da su Ameri odradili vrhunsko samoubistvo iz zasjede.Challenger_ wrote: ↑06/01/2020 17:21Da,da... Sinoć ja pišem Državi da ne bude naivan i da ne misli da Iračani nisu izvršili konsultacije sa alternativom.salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:06Paz' ovo![]()
Tragikomicno bi to bilo.![]()
Evo sada su zauzeti premjestanjem grobalja:
https://www.newsweek.com/satellite-imag ... rs-1480191
-
Novosti
#24907 Re: IRAN
Iranska zastava može predstavljat samo Irance u užem smislu a u širem iranske državljane, ne može Kurd reć da je to njegova zastava, može je koristiti kao državljanin Irana al njegova prava- kurdska zastava je ona sa Suncem. Naravno može koristiti i jednu i drugu.
-
Benjo34
#24908 Re: IRAN
Koliko Kina zapravo može pomoći Iraku? Sigurno ne dovoljno ako bi ovi odlučili Amere na silu izbacit u što sumnjam
Ja razumijem simpatije prema nekim državama i mržnju koju su Ameri navukli na sebe, ali nadat se da svijetom vlada ili vladaju države čiji stanovnici imaju ograničen ili nemaju nikako pristup internetu.. Pametnom i sama ova konstatacija dosta
Ja razumijem simpatije prema nekim državama i mržnju koju su Ameri navukli na sebe, ali nadat se da svijetom vlada ili vladaju države čiji stanovnici imaju ograničen ili nemaju nikako pristup internetu.. Pametnom i sama ova konstatacija dosta
- MorningStar
#24909 Re: IRAN
Sale morat cu te prijaviti mula sadrisalik79 wrote: ↑06/01/2020 17:28Amblem je stilizirana rijec Allah/Bog. Kakve veze ima vjeroispovijest sa narodom/narodima?!MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:25Jeste ali emblem naprimjer je dio tawhid-a direkno prekopiran iz kurana.Mislim ne znam o cemu pricamo kada je naziv zemlje ISLAMSKA republika Iran a sada ti kao ono... "jest al zastava predstavlja sve"Lets be serious - sto bi rekli
![]()
Designed by Hamid Nadimi, and officially approved by Parliament and the Leader Grand Ayatollah Khomeini on 9 May 1980, this emblem is a highly stylised composite of various Islamic elements: a geometrically symmetric form of the word Allah ("God") and overlapping parts of the phrase lā ʾilāha ʾillā l-Lāh, (There is no God Except Allah), forming a monogram in the form of a tulip it consists of four crescents and a line. The four crescents read from right to left; the first crescent is the letter aleph, the second crescent is the first laam; the vertical line is the second laam, and the third and fourth crescents together form the heh. Above the central stroke is a tashdid (a diacritical mark indicating gemination) resembling "W"
Bgm odbit ce ti od bonusa izgleda
- Kikibombona
#24910 Re: IRAN
PKK teroristi i kretenisalik79 wrote: ↑06/01/2020 17:11Evo ih jos kiki, zasto nam ovo presucujes?! Nije, valjda, namjerno?!![]()
Regional, world powers 'the source of the problems' in the Middle East: KCK
The killing of "political and military actor" Qasem Soleimani and Popular Mobilization Forces (PMF) deputy leader Abu Mahdi al-Mohandis is proof that regional and international powers are the source, not remedy for conflict in the Middle East, according to a statement published on Monday by an umbrella organisation of Kurdish political and militant parties.
The Kurdistan Community Union (KCK), whose membership includes the Kurdistan Workers' Party (PKK), published the statement on the PKK-affiliated ANF news outlet website.
"Neither the regional powers nor the international powers have a prescription for the problems of the Middle East because they are the source of the problems; therefore, they can not solve them," the statement read.
"The killing of Qasem Soleimani and Abu Mahdi al-Mohandis shows that the future for the people of this region will be difficult," it continued.
"As the Kurdistan liberation movement, we are against resolving the problems of the Middle East through foreign interference."
viewtopic.php?f=3&t=126394&p=16164307&h ... #p16164307
- King Theoden
#24911 Re: IRAN
Opa bato
O ovome sam jučer pričao sa dozerom.
Jedino što sam mislio da su rusi ti koji bi prije mogli uletjeti nego kinezi.
Ovaj irački potez je naravno genijalan.
Nema toga što pruža amerika a da ne može i kina.
Vjerovatno i više.
Ako uistinu zamijene amere, ubijeđen sam da će pružiti daleko više i to zato što bi im irak bio pozornica koju bi posmatrao cijeli svijet. Pozornica i odskocna daska za dalju ekspanziju.
Ne bi me čudilo da bi pod kineskim patronatom irak postao ogromno gradilište.
- salik79
#24912 Re: IRAN
Sta sam ja napisao? Allah (Nema drugog illaha osim Allaha/Boga osim jednog Boga). Allah je jedino sto se jasno moze razaznati iz tulipana. I sve i jedna monoteisticka vjera se slaze da nema Boga osim jednog Boga.MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:30Sale morat cu te prijaviti mula sadrisalik79 wrote: ↑06/01/2020 17:28Amblem je stilizirana rijec Allah/Bog. Kakve veze ima vjeroispovijest sa narodom/narodima?!MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:25
Jeste ali emblem naprimjer je dio tawhid-a direkno prekopiran iz kurana.Mislim ne znam o cemu pricamo kada je naziv zemlje ISLAMSKA republika Iran a sada ti kao ono... "jest al zastava predstavlja sve"Lets be serious - sto bi rekli
![]()
kako to ne znas ccccccccccc
Designed by Hamid Nadimi, and officially approved by Parliament and the Leader Grand Ayatollah Khomeini on 9 May 1980, this emblem is a highly stylised composite of various Islamic elements: a geometrically symmetric form of the word Allah ("God") and overlapping parts of the phrase lā ʾilāha ʾillā l-Lāh, (There is no God Except Allah), forming a monogram in the form of a tulip it consists of four crescents and a line. The four crescents read from right to left; the first crescent is the letter aleph, the second crescent is the first laam; the vertical line is the second laam, and the third and fourth crescents together form the heh. Above the central stroke is a tashdid (a diacritical mark indicating gemination) resembling "W"![]()
- MorningStar
#24913 Re: IRAN
Moze bit... samo paziti sta prave:King Theoden wrote: ↑06/01/2020 17:33Opa bato
Vjerovatno i više.
Ako uistinu zamijene amere, ubijeđen sam da će pružiti daleko više i to zato što bi im irak bio pozornica koju bi posmatrao cijeli svijet. Pozornica i odskocna daska za dalju ekspanziju.

- mirsek
#24914 Re: IRAN
Ne bi Kina ratovala protiv Amera nego bi preuzela njihovu ulogu u obuci i prosirila svoj uticaj. Iracke snage bi se bez Kineza kacile sa Amerima dok ne napuste Irak.Benjo34 wrote: ↑06/01/2020 17:30 Koliko Kina zapravo može pomoći Iraku? Sigurno ne dovoljno ako bi ovi odlučili Amere na silu izbacit u što sumnjam
-
swanfilter
- MorningStar
#24917 Re: IRAN
Ti si napisao allah, a ono pise nema drugog boga osim alaha/boga sto je citat iz kurana. Nego salik opet.... ISLAMSKA republika Iran budimo ozbiljni.Nije SVACIJA , KRSCANSKA ,JEVREJSKA... moze li se kako nacrtati. Uglavnom - imaju pravo da budu sta god oce ali nemoj da lazemo nije to tako ili ovako, koji je razlog da se lupa ?
- salik79
#24918 Re: IRAN
De nam malo Gvantanama i Abu Graiba...MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:35Moze bit... samo paziti sta prave:King Theoden wrote: ↑06/01/2020 17:33Opa bato
Vjerovatno i više.
![]()
- salik79
#24919 Re: IRAN
Opet te pitam, kakve veze ima vjeroispovijest sa narodom?! Kiki se pozivao da nema kurdskih zastava u "Perziji", ja ga pitam da mi ukaze na Perzijsku zastavu u Iranu. Opet imas problema sa percepcijom.MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:38Ti si napisao allah, a ono pise nema drugog boga osim alaha/boga sto je citat iz kurana. Nego salik opet.... ISLAMSKA republika Iran budimo ozbiljni.Nije SVACIJA , KRSCANSKA ,JEVREJSKA... moze li se kako nacrtati. Uglavnom - imaju pravo da budu sta god oce ali nemoj da lazemo nije to tako ili ovako, koji je razlog da se lupa ?
- MorningStar
#24920 Re: IRAN
Pretpostavljam to ce da popravi situaciju tj. onda je ok sto 2 mil ili vise ujgura sasvim dobrovoljno pjeva maove pjesme
Cudno je to jedinstvo umeta.... al kad kina malo maltretira.. ona je ono .. ma nijeeeee nije to tako .
Last edited by MorningStar on 06/01/2020 17:43, edited 1 time in total.
- MorningStar
#24921 Re: IRAN
Ti si rekao da predstavlja sve... kako moze da predstavlja jevreja citat iz kurana ? Ili krscanina ?salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:40Opet te pitam, kakve veze ima vjeroispovijest sa narodom?! Kiki se pozivao da nema kurdskih zastava u "Perziji", ja ga pitam da mi ukaze na Perzijsku zastavu u Iranu. Opet imas problema sa percepcijom.MorningStar wrote: ↑06/01/2020 17:38Ti si napisao allah, a ono pise nema drugog boga osim alaha/boga sto je citat iz kurana. Nego salik opet.... ISLAMSKA republika Iran budimo ozbiljni.Nije SVACIJA , KRSCANSKA ,JEVREJSKA... moze li se kako nacrtati. Uglavnom - imaju pravo da budu sta god oce ali nemoj da lazemo nije to tako ili ovako, koji je razlog da se lupa ?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#24922 Re: IRAN
U pravu si 100%.King Theoden wrote: ↑06/01/2020 11:47Da kreten obama nije stavio muhur na zakon, trump ne bi imao pravnu osnovu da ubije sulejmanija.
Sad mi je jasno zašto ga je chelli zvao obuma.
Ne, chelli nije rasist. Nezamislivo je da mi muslimani budemo rasisti.
Zvao ga je obuma zato što je karakterni majmun, baš kao i predsjednici iz porodice buš(da, to je onaj kojeg su na jedite jade spriječili da invaziju avganistana započne brodovima)
Znači, ubiti generala države s kojom nisi u ratu i to zahvaljujući zakonu kojeg je aminovao obama.
Gdje su ljudska prava i silne konvencije?
Šta je to nego karakterno spuštanje na nivo majmuna?
Svjetlosnim godinama sam daleko od rasizma, šovinizma, bilo kakve diskriminatorne ideologije i prakse, kategorički protiv bilo kakve diskrminacije na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj ili političkoj osnovi ili po osnovu bilo kakvih uvjerenja ili odsustva istih. Isto tako sam IZ DNA DUŠE protiv ideologije izuzetnosti, imala ona temelje kod sekularnih (USA, Izrael) ili nesekularnih režima (KSA) ili temelje u religijskim interpretacijama (kabalistički judaizam, takfirizam). Protiv diskriminacije ili povlaštenog statusa, ekstremno, kako u svijetu, tako u mom domu, Sarajevu i BiH u cjelini.
Zašto?
Pa ovaj haos širom svijeta je posljedica upravo te kancerogene predstave o izuzetnosti, bez obzira da li dolazi od USA ili njenih bliskoistočnih blizanaca Izraela i Saudijske Arabije.
- Kikibombona
- MorningStar
#24924 Re: IRAN
Jel to oces da kazes da Iran nije izuzetan ? Odmah da prijavljujemChallenger_ wrote: ↑06/01/2020 17:43U pravu si 100%.King Theoden wrote: ↑06/01/2020 11:47Da kreten obama nije stavio muhur na zakon, trump ne bi imao pravnu osnovu da ubije sulejmanija.
Sad mi je jasno zašto ga je chelli zvao obuma.
Ne, chelli nije rasist. Nezamislivo je da mi muslimani budemo rasisti.
Zvao ga je obuma zato što je karakterni majmun, baš kao i predsjednici iz porodice buš(da, to je onaj kojeg su na jedite jade spriječili da invaziju avganistana započne brodovima)
Znači, ubiti generala države s kojom nisi u ratu i to zahvaljujući zakonu kojeg je aminovao obama.
Gdje su ljudska prava i silne konvencije?
Šta je to nego karakterno spuštanje na nivo majmuna?
Svjetlosnim godinama sam daleko od rasizma, šovinizma, bilo kakve diskriminatorne ideologije i prakse, kategorički protiv bilo kakve diskrminacije na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj ili političkoj osnovi ili po osnovu bilo kakvih uvjerenja ili odsustva istih. Isto tako sam IZ DNA DUŠE protiv ideologije izuzetnosti, imala ona temelje kod sekularnih (USA, Izrael) ili nesekularnih režima (KSA) ili temelje u religijskim interpretacijama (kabalistički judaizam, takfirizam). Protiv diskriminacije ili povlaštenog statusa, ekstremno, kako u svijetu, tako u mom domu, Sarajevu i BiH u cjelini.
Zašto?
Pa ovaj haos širom svijeta je posljedica upravo te kancerogene predstave o izuzetnosti, bez obzira da li dolazi od USA ili njenih bliskoistočnih blizanaca Izraela i Saudijske Arabije.
- King Theoden
#24925 Re: IRAN
Mnogi se varaju misleći da bi kinezi i po svijetu radili sranja koja rade u kini.Benjo34 wrote: ↑06/01/2020 17:30 Koliko Kina zapravo može pomoći Iraku? Sigurno ne dovoljno ako bi ovi odlučili Amere na silu izbacit u što sumnjam
Nisu to budale. Hongkong bi sravnili u roku 24h ali neće jer su oči cijelog dunjaluka uperene u isti.
Ko može ugroziti kinesku kp? Samo kineski narod. Zato se tamo vlada čeličnom pesnicom.
Recimo da mi u nekoj ludoj igri dođemo pod kinesku šapu, zar misliš da bi sljedeći dan u školskim učionicama osvanule maove slike? Nema šanse.
Ili misliš da bi xi držao govore po iraku i gušio neistomišljenike?
Jok. Ja mislim da bi se milijarde slile u iračku infrastrukturu, a da bi kinezi dobili povoljne ugovore za naftu i gas. Vjerujem da bi se išlo na neki pipeline koji bi prošao kroz afganistan
Jer, ipak kineze zaboli kar za neke pariške ugovore i obnovljivu energiju