Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#24901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

hakize

Vi cete naravno odluciti kako god zelite ali ako na osnovu jednog, bez obzira kojeg, pitanja/konstatacije na forumu eliminisete nekoga to ce biti tesko.

Sto se ovog konkretnog posta tice, ja sam stupio u kontakt sa forumasicom i mislim bar donekle razjasnio stvari (nikad nisam vidio taj email).
Nikada, ni jedna odluka u NS-u nije donesena ili nedonesena zbog straha, a situacija je bilo, ima ih i bice ih jos mnogo.

p.k.
Hakiz

#24902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pedja Kojovic wrote:hakize

Vi cete naravno odluciti kako god zelite ali ako na osnovu jednog, bez obzira kojeg, pitanja/konstatacije na forumu eliminisete nekoga to ce biti tesko.

Sto se ovog konkretnog posta tice, ja sam stupio u kontakt sa forumasicom i mislim bar donekle razjasnio stvari (nikad nisam vidio taj email).
Nikada, ni jedna odluka u NS-u nije donesena ili nedonesena zbog straha, a situacija je bilo, ima ih i bice ih jos mnogo.

p.k.
Kao što ste vidjeli, napisao sam da me kopka.

Dakle, pitanje je da li je konkretno jedno pitanje/konstatacija na forumu legitimna ili je forumašica pisala besmislice. Iz dosadašnjih postova forumašice o raznima temama i kada se sa njom ne slažem, nisam stekao utisak da piše besmislice ili "tek onako".

Možda nije imala sve informacije o konkretnim temama, ali konkretna forumašica je, barem meni, vjerodostojna i ozbljna osoba.

Drago mi je da ste sa njom u privatnoj korespondenciji razjasnili stvari. Ali, privatnom korespondencijom odgovoriti na javno pitanje kod onih koji su pročitali pitanje, a nisu odgovor, stvara sumnju.

Dakle, ne očekujem da javno napišete ono šta ste privatno pisali forumašici, ali da barem forumašica sama kaže da je promijenila mišljenje nakon Vašeg odgovora. To bi bilo dovoljno, a zaštitilo bi privatnost Vaše korespondencije sa njom.

Boldirano: Kako niko od nas nije prisutan u trenutku kada se u NS-u donose neke odluke ostaje nam da Vam vjerujemo na riječ. Za sada to nije problem.

Slijedeće se ne odnosi na Vas lično:

Dozvolićete da nam iskustvo političkog života u "demokratiji" u BiH ne daje puno argumenata da se bilo kome ko učestvuje u političkom životu ove zemlje vjeruje na riječ. Nisu svi loši, ali loših je toliko puno da ne smije ad hoc vjerovati čak i kada se desi da dobri govore.
VjecitiStudent

#24903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Hakiz wrote:
KatarinaKosaca wrote:@pk, ja sam tebi pisala pp na fb sa primjerima kriminala navodeci lokacije kpje dobro poznajes, tvoj odgovor je bio u stilu.........sta ces, tako nam je, ne mozemo nista. Ne mozete ni postaviti pitanje zasto inspektor NE SMIJE izaci ili po cijem nalogu ne izlazi na teren? Postenije je reci, bojimo se za sebe i svoje porodice nego biti iznenadjen ovim sto pita nik @ KKK
Ja sam bio spreman dati glas za NS, ali kopka me ovo šta je napisala KatarinaKosaca, a ostalo je bez reakcije.

Jedan od najvećih problema u našem i sudstvu i političkom životu, osim korupcije i kriminala pa nedostatka integriteta, je i kukavičluk.

Jer, ako je tačno da je Peđa odgovorio onako kako gore piše i da iz NS-a ne smiju pokrenuti pitanje neizlaska inspektora na teren, onda šta to novo NS donosi u političkoj praksi da bi za njih glasali?

Da li je Bora Đorđević bio u pravu sa stihovima "Za ideale ginu budale"?
Prije koji mjesec, izvještaj o radu Kantonalne inspekcije Skupština KS je usvojila bez diskusije, svi sretni ...
zippoo87

#24904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

danas malo na "antenu" u drugoj kuci naletim na sjednic predstavnickog doma parlamentarne skupstine...ja cirkusa majko mila
pa ono nema ni u hondurasu...oni postavljaju pitanja vijecu ministara,a ministri na godisnjem,nema nikoga da odgovori
onda ovi kukaju kako su ovi na odmoru a oni "rade" a kada rade,nemaju odgovora od ovih koji "ne rade"

pa onda ona pitanja i konstatacije

drugo,kod nas je svaka komisija drzava za sebe,mogu lagano da ne odgovore na postavljena pitanja i nikome nista
zaim backovic onda objasnjava nesto oko otpremnina i kaze kako iako su oni drzavni sluzbenici,ne postoji zakon na nivou drzave,nego odakle koji parlamentarac dolazi,postupa se ili po federalnom ili po RS zakonu

onda ovi iz RSa blokiraju tacku o raspravljanju o referendumu u RSu

pa stvarno,normalnoj osobi raditi sa onakvim ljudima i uslovima dodje da pukne
stvarno Denisu nije lahko
putokaz1

#24905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta mislite?
-da li je bolje da sve općinske službe,šalteri,matični uredi budu na jednoj lokaciji u centru općine
ili
-da se rasporedi po većim MZ,npr matični uredi,vjenčanja,šalteri itd
?
Jer dvije susjedne općine a ova dva pravila koriste!
mario001

#24906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:Šta mislite?
-da li je bolje da sve općinske službe,šalteri,matični uredi budu na jednoj lokaciji u centru općine
ili
-da se rasporedi po većim MZ,npr matični uredi,vjenčanja,šalteri itd
?
Jer dvije susjedne općine a ova dva pravila koriste!
Ti samo neka anketna pitanja forsiras :-)
putokaz1

#24907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Pitanje nije anketno već se tiče lokalne zajednice
nije političko već životno
-tiče se organizacije na lokalnom nivou
-može olakšat građanima,stanovnicima općina,ovjeru dokumenata,vadjenje rodnog lista vjenčanja, smanjit troškove,smanjenje gužvi...
Ali to sve zavisi od Načelnika,njegove vizije,OV,te finansijske mogućnosti,te Zakona i drugih propisa.
Pedja Kojovic

#24908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

putokaz_1

U nasim lokalnim politikama koje cemo predstaviti u predizbornoj kampanji se nalazi nekoliko prijedloga koji su na tragu vaseg posta.
Naime, nas prijedlog, ugrubo predstavljen, je da MZ sluze kao servisne ekspoziture opstina.
(Vi zatrazite rodni list u svojoj MZ i sutradan ga podignete u MZ, npr).
Generalni cilj nasih politika i dalje ostaje dostizanje standarda "elektronske administracije" (obavljanje administrativnih i birokratskih procedura putem interneta i principa: da drzava nesmije traziti da gradjani nabavljaju/vade/traze i nosaju od saltera do saltera dokumente koje izdaje drzava.

p.k.
pepeljara

#24909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pepeljara »

Da li ima plan kakav za ustroj naftaskog lobija. Uopste se ne prate cijene barela te cijene rastu odmah po porastu barela 5 10 15 pfeninga. Kad se cijena vrati smanji se samo za 5 pf. Tako da imamo direktnu pljacku gradjana. O cijenama svih namirnica ciji je pprast pratio porast goriva da ne pricam. Pustite suplje.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
putokaz1

#24910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Hvala.
artime

#24911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Digitalizacija no sta! Mislim 21. St. A mi i dalje na sve udaramo pecate. A administracija raste li raste. Uz ovo ide obavezna edukacija.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Hakiz

#24913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pitanje za NS:

Može li se djelovati nekako, amandmanski ili drugačije, na prijedlog zakona o bezbijednosti u saobraćaju.

Konkretno, na odredbu koja kaže da se noću pri vožnji biciklom mora imati reflektujući prsluk. Da se obaveza nošenja prsluka zamijeni sa obavezom nošenja ili prsluka ili reflektujuće odjeće. Dakle, da u julu ili avgustu na vrućinama biciklista ne mora preko majice imati još i prsluk, nego da može imati samo biciklističku majicu sa reflektujućim dijelovima.

Još bolje bi bilo da je obaveza imati prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo na biciklu, time bi obaveza reflektujućeg prsluka bila suvišna.

Još jedna stvar. Zabrana slušalica u ušima kada se prelazi cesta. Dakle, ako prelazim cestu na mjestu označenom za prelaz, ako mi je na semaforu zeleno svjetlo, čemu to? Ako prelazim ulicu na mjestu gdje nije dozvoljeno, ili na crveno, onda svakako kršim zakon.

U redu je zabrana u situacijama kada se pješak kreće duž ceste kada nema trotoara, ali za prelazak preko zebre na zeleno svjetlo je stvarno previše.
homar

#24914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

Hakiz wrote:Pitanje za NS:

Može li se djelovati nekako, amandmanski ili drugačije, na prijedlog zakona o bezbijednosti u saobraćaju.

Konkretno, na odredbu koja kaže da se noću pri vožnji biciklom mora imati reflektujući prsluk. Da se obaveza nošenja prsluka zamijeni sa obavezom nošenja ili prsluka ili reflektujuće odjeće. Dakle, da u julu ili avgustu na vrućinama biciklista ne mora preko majice imati još i prsluk, nego da može imati samo biciklističku majicu sa reflektujućim dijelovima.

Još bolje bi bilo da je obaveza imati prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo na biciklu, time bi obaveza reflektujućeg prsluka bila suvišna.

Još jedna stvar. Zabrana slušalica u ušima kada se prelazi cesta. Dakle, ako prelazim cestu na mjestu označenom za prelaz, ako mi je na semaforu zeleno svjetlo, čemu to? Ako prelazim ulicu na mjestu gdje nije dozvoljeno, ili na crveno, onda svakako kršim zakon.

U redu je zabrana u situacijama kada se pješak kreće duž ceste kada nema trotoara, ali za prelazak preko zebre na zeleno svjetlo je stvarno previše.
"Jesi našao crkvu gdje ćeš se Bogu molit". Pa NS nije dobacila dalje od KS, a kamoli na državnom nivou.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Da je dobacila dokle i SDA i dovela svoje kadrovevu Sarajevo, dajuci im stan, posaoaa i ostale privilegije ne bi bila jedina istinski gradjanska stranka, nego provincijalno lopovska. Odlicna reakcija vijecnika Plese na pismo HDZ—a. :thumbup: I pored svih primjedbi koje imam ponekad, nemam koga glasat nego vas opet.
Hakiz

#24916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

homar wrote:

"Jesi našao crkvu gdje ćeš se Bogu molit". Pa NS nije dobacila dalje od KS, a kamoli na državnom nivou.
Peđa je poslanik u Federalnom parlamentu, u Domu naroda.

Ali, do mene je, smetnuo sam s uma da je to državni zakon, pisao sam pod utiskom da je Federalni. A gledao na TV prije 2-3 dana neku priču o tom zakonu na Državnom parlamentu. Starim.
zippoo87

#24917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hakiz wrote:
homar wrote:

Peđa je poslanik u Federalnom parlamentu, u Domu naroda.

Ali, do mene je, smetnuo sam s uma da je to državni zakon, pisao sam pod utiskom da je Federalni. A gledao na TV prije 2-3 dana neku priču o tom zakonu na Državnom parlamentu. Starim.
Denis Graz je u Parlamentu a Pedja je u Domu naroda (tijelo koje u biti i nema nikakav uticaj,vecinom sluzi za opstrukcije)
Hakiz

#24918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote: Denis Graz je u Parlamentu a Pedja je u Domu naroda (tijelo koje u biti i nema nikakav uticaj,vecinom sluzi za opstrukcije)
Ja mislio da Parlament FBiH ima dva doma, Predstavnički dom i Dom naroda, ali vjerovatno ne mislimo na isti.

Ja mislim na ovaj: http://www.parlamentfbih.gov.ba/

Na koji ti misliš?
zippoo87

#24919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

@hakiz
ja sam malo odlutao,na to sam mislio...moja greska
putokaz1

#24920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kandidat naše stranke vodi na anketi za načelnika Gračanice!
zippoo87

#24921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Kandidat naše stranke vodi na anketi za načelnika Gračanice!
vrlo dobar i kvalitetan covjek je kandidat,Amir Hasicevic
Gracanica bi procvjetala pod vodstvom ovakvog covjeka
Nadati se da ce ovaj put i ono klasicni neglasaci izaci na izbore i donijeti prevagu,jer sadasnji nacelnik drzi pola grada u saci,ima glasova za izvoza u svakom trenutku i jako tesko ce ga biti skinuti bez glasova onih koji su do sada apstinirali ali treba raditi i dati sve od sebe
mene na svakim izborima uvijek najvise brine izborni inzinjering,gdje se ponisti ogroman broj glasova kandidatima koji nisu rezimski
putokaz1

#24922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:
putokaz1 wrote:Kandidat naše stranke vodi na anketi za načelnika Gračanice!
vrlo dobar i kvalitetan covjek je kandidat,Amir Hasicevic
Gracanica bi procvjetala pod vodstvom ovakvog covjeka
Nadati se da ce ovaj put i ono klasicni neglasaci izaci na izbore i donijeti prevagu,jer sadasnji nacelnik drzi pola grada u saci,ima glasova za izvoza u svakom trenutku i jako tesko ce ga biti skinuti bez glasova onih koji su do sada apstinirali ali treba raditi i dati sve od sebe
mene na svakim izborima uvijek najvise brine izborni inzinjering,gdje se ponisti ogroman broj glasova kandidatima koji nisu rezimski
Slažem se ,djelimično,jer je opasnost da sve to iskoristi kandidat sda.
Ridjobrki

#24923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/z ... u/1642926/

Ne treba smetnuti s uma ni ovo o čemu piše ovaj članak. Naša stranka ima jako dobru priču o rješenjima, zakonima, prijedlozima... ali to prosječan glasač ne konta. E sad, ne može se vazda ni glasač kriviti za sve ali ključ uspjeha za NS je u približavanju svojih ideja i rješenja glasačkom tijelu. Ni u kojem slučaju im ne podilaziti ali naći način da se na što plastičniji, jednostavniji a i duhovitiji način prenese poruka, da se glasača na neki način "ohrabri" da bude pametniji nego inače.
VjecitiStudent

#24924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

NS - Stranka amandmanske akcije, SDA takve jako voli.
Locked