Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#24876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam hoce li ukljucit cestu iz Drivuse u kruznii tok jer je podaleko od mosta (u slucaju da s mosta ravno ide cesta prema M17). Mislim da je ovo moglo sacekat sve pa ako ce spojot sve to da prvo pripreme sve okolo pa onda kruzni bubnu sa svim sto ide a pogotovo da bude osvjetljen. Kraj Fisa su dosta manje brzine nego na ovom mjestu pa je manja i opasnost
-
Naslovnica
#24877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam nešto upućen o čemu se tu konkretno radi?
Gradi se most na rijeci Bosni koji će velikim kružnim tokom objediniti raskrsnicu kod uključenja na rampu. I to je to.
Ovo uključenje je napravio Kasumović, za sebe i svoje glasačko tijelo.
-
Throttle
#24878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma mozda ce s mosta cestu ukljucit u taj kruzni. Sto bi imalo smisla. Mada mislim da bi raskrsnica bila bolje rjesenje, nema tamo neke velike frekvencije saobracaja
- Travnički Noćni Šetač
#24879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma mislio sam vizuelno one plastike mi svugdje glupo izgledaju na kružnom toku... mada i ovdje po noći trepću oni stubići barem za sada dok se ne pokvare, pa upozoravaju da je tu nešto...
...
nego ne kontam najbolje... Negdje sam pročitao nekada da će taj izlaz služiti da direktno poveže ulaz na autoput sa gradom... Jesu ovako kontali da pomjere tak kružni tok niže od petlje za ulaz na autoput, jer ja sam tada shvatio da će direktno petlju za ulaz na autoput pretvoriti u široki kružni tok...
...
Al mora da je do mene ....
-
Naslovnica
#24880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veliki kružni tok će da bude na mjestu sadašnje raskrsnice za rampu autoputa.Travnički Noćni Šetač wrote: ↑12/12/2019 11:37Ma mislio sam vizuelno one plastike mi svugdje glupo izgledaju na kružnom toku... mada i ovdje po noći trepću oni stubići barem za sada dok se ne pokvare, pa upozoravaju da je tu nešto...
...
nego ne kontam najbolje... Negdje sam pročitao nekada da će taj izlaz služiti da direktno poveže ulaz na autoput sa gradom... Jesu ovako kontali da pomjere tak kružni tok niže od petlje za ulaz na autoput, jer ja sam tada shvatio da će direktno petlju za ulaz na autoput pretvoriti u široki kružni tok...
...
Al mora da je do mene ....
Ovaj Kasumovićev kružni je nekoliko stotina metara niže prema Zenici.
- Travnički Noćni Šetač
#24881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Aha.. znači dobro sam skontao onaj veliki plan a ovo plastično je nešto bezveze... vidim sinoć da imam preći još do rampe baš tako nekako oko par stotina metara...Naslovnica wrote: ↑12/12/2019 11:42 Veliki kružni tok će da bude na mjestu sadašnje raskrsnice za rampu autoputa.
Ovaj Kasumovićev kružni je nekoliko stotina metara niže prema Zenici.
EDIT: Sad sam nešto kontao... da taj mali kružni neće biti ulaz u poslovnu zonu buduću... jer tu je osvanuo sada onaj novi put kad ideš od autoputa prema Zenici na desnu stranu ... Ovaj veliki kružni tok da veže grad sa autoputem a ovaj plastični mali da bude ulaz u buduću poslovnu zonu i ovamo desno u selo.. jel Perin han kako se već zove...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#24882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa da to su ti degenerici...ne znaci meni da li cu doci npr u 12:10 ili 12:40,nego sto dionicu od 7 km putujem 45 minuta ,to me ubija u mozak...Laplace wrote: ↑12/12/2019 08:50
Glavni su mi ovi "kreni deset minuta ranije".
Recimo, neki dan Spori Joe vozi 20-30 ispod ograničenja, od saobraćaja sa suprotne strane teško ga je preteći. I onda vidim da vozilo hitne pretiče kolonu i njega, garant nije ni obraćao pažnju na to.
E sad, zamišljam medicinare u hitnoj koji kritikuju pacijenta unutra "Gospodine, mislim stvarno nema smisla, trebali ste doživjeti srčani udar deset minuta ranije.".
neki dan sam od stupske petlje do hotonja putovao sat i 10 minuta.. cijeli hotonj bez struje ,a mi guslamo 10 na sat
- Laplace
#24883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam neki dan od stupske do SCC-a putovao više od sat vremena, a to je nekih 8-8,5 km, znači po ograničenju (ako se ne varam, 60 km/h) to mu dođe nekih 8-10 min.bitanga_sa_otesa wrote: ↑12/12/2019 16:12pa da to su ti degenerici...ne znaci meni da li cu doci npr u 12:10 ili 12:40,nego sto dionicu od 7 km putujem 45 minuta ,to me ubija u mozak...Laplace wrote: ↑12/12/2019 08:50
Glavni su mi ovi "kreni deset minuta ranije".
Recimo, neki dan Spori Joe vozi 20-30 ispod ograničenja, od saobraćaja sa suprotne strane teško ga je preteći. I onda vidim da vozilo hitne pretiče kolonu i njega, garant nije ni obraćao pažnju na to.
E sad, zamišljam medicinare u hitnoj koji kritikuju pacijenta unutra "Gospodine, mislim stvarno nema smisla, trebali ste doživjeti srčani udar deset minuta ranije.".
neki dan sam od stupske petlje do hotonja putovao sat i 10 minuta.. cijeli hotonj bez struje ,a mi guslamo 10 na sat![]()
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dosli ste da zivite u velikom gradu 
- seoBIH
#24885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo zašto si putovao toliko dugo:

- Logovan
#24886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa onda lijepo shvatite da živite u glavnom gradu države, grad u kojem se poveća broj automobila, grad u kojem se svako voza, neke porodice imaju i po dva ili više automobila i sve je gore. Najlakše je svaliti na one koji voze recimo 20 ispod ograničenja ili one koji sporo kreću na semaforu. Cestovna infrastruktura ti slabo napreduje, policiju rijetko kada možeš vidjeti na raskrsnicama, pa onda semafori nisu usklađeni.
Onda imamo tu vozače na obukama i početnike (ne krivim ih) koji usporavaju vožnju. Pa ja sam znao vidjeti po 4-5 autoškola na jednom te istom mjestu, a oko njih gomila drugh vozača. Još su nam i izlivne trake prekratke na pojedinim lokacijama, itd. Masa faktora, nisu to samo sporači, oni što listaju po facebooku, itd.
A mogli bi malo i prohodati, nekad noge zaposliti, a ne vazda sjedati za volan. Ne govorim ovo direktno nikome sa foruma jer ne znam vašu situaciju, da li vam je redovno neophodan automobil ili ne, ali da ima ovakvih kojima je mrsko prošetati, ima vala koliko hoćeš.
A mogli bi malo i prohodati, nekad noge zaposliti, a ne vazda sjedati za volan. Ne govorim ovo direktno nikome sa foruma jer ne znam vašu situaciju, da li vam je redovno neophodan automobil ili ne, ali da ima ovakvih kojima je mrsko prošetati, ima vala koliko hoćeš.
Last edited by Logovan on 12/12/2019 17:51, edited 1 time in total.
- amar1994
#24887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Guzve prave i kad je manji promet izmedju 10:00 i 14:00 ,zasto koce pred radar isto ne kontam...
- bitanga_sa_otesa
#24888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jbga dosadilo mi cuvat ovce po vukoyebinama...
- bitanga_sa_otesa
#24889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znamo da vozis 20-30 i branis sebe,ali nemoj.ubrzaj malo tempo ,ne budi samoziv,ima ljudi oko tebe koji rade i koje ometas.Logovan wrote: ↑12/12/2019 17:48 Pa onda lijepo shvatite da živite u glavnom gradu države, grad u kojem se poveća broj automobila, grad u kojem se svako voza, neke porodice imaju i po dva ili više automobila i sve je gore. Najlakše je svaliti na one koji voze recimo 20 ispod ograničenja ili one koji sporo kreću na semaforu. Cestovna infrastruktura ti slabo napreduje, policiju rijetko kada možeš vidjeti na raskrsnicama, pa onda semafori nisu usklađeni.Onda imamo tu vozače na obukama i početnike (ne krivim ih) koji usporavaju vožnju. Pa ja sam znao vidjeti po 4-5 autoškola na jednom te istom mjestu, a oko njih gomila drugh vozača. Još su nam i izlivne trake prekratke na pojedinim lokacijama, itd. Masa faktora, nisu to samo sporači, oni što listaju po facebooku, itd.
znam ja vrlo dobro gdje zivim i vozim 25 godina po gradu ,ali nije bilo ovako gadno do prije 5-6 god...
ako ne znas situaciju bolje da sutis i ne pises nebuloze...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve ovo sto je logovan nabrojao su cinjenice, ali isto tako je cinjenica i da najvise guzve u saobracaju prave vozaci zbog kurtzobolje i sebicnosti, tako da sad u Sarajevu imas problem, da su spice pomjerene dosta ranije, i da je protok automobila dosta sporiji...
-
Throttle
#24891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Počelo je to sve isto i po ovoj mojoj kasabi. Ogranicenja 50-60 a vozi se 30-40. Sreca pa je Zenica mala
I sve je manje vozacke solidarnosti, likovi nece da propuste iako 20m poslije moraju stati jer je kolona a nista im ne znaci to sto propuste jednog koji im dolazi s desna i skrece ulijevo, znaci nece ispred njih. Na jednom mjestu, iako je prikljucna cesta, pretezno svako pusti po jedno auto da se ukljuci i odmah ide regularno, niko se ne nervira itd.
I sve je manje vozacke solidarnosti, likovi nece da propuste iako 20m poslije moraju stati jer je kolona a nista im ne znaci to sto propuste jednog koji im dolazi s desna i skrece ulijevo, znaci nece ispred njih. Na jednom mjestu, iako je prikljucna cesta, pretezno svako pusti po jedno auto da se ukljuci i odmah ide regularno, niko se ne nervira itd.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bolje to ide kroz Zenicu, dosta bolje, Sarajevo je bas postalo ko Kalkuta....Throttle wrote: ↑12/12/2019 21:11 Počelo je to sve isto i po ovoj mojoj kasabi. Ogranicenja 50-60 a vozi se 30-40. Sreca pa je Zenica mala
-
Throttle
#24893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok i do nas dodje trend
- drug_profi
#24894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Telefoni su mahom uzrok spore voznje. Tipka se, gleda se....
Neko jutro ja iz Kotromaniceve u Hisetu na onom semaforu prvi. I zeleno, krenem ja. KAd kroz debelo crveno prodje lik crna oktavija karavan, drzi neki telefon sa golemim ekranom ili tablet i pokazuje na njemu nesto nekom na zadnjoj klupi....
Pa jebote bog...... covjek reaguje refleksno pa zakocih, ali mi ne bi bilo zao ni da nisam.... tacno dobar dashcam treba staviti.....
Neko jutro ja iz Kotromaniceve u Hisetu na onom semaforu prvi. I zeleno, krenem ja. KAd kroz debelo crveno prodje lik crna oktavija karavan, drzi neki telefon sa golemim ekranom ili tablet i pokazuje na njemu nesto nekom na zadnjoj klupi....
Pa jebote bog...... covjek reaguje refleksno pa zakocih, ali mi ne bi bilo zao ni da nisam.... tacno dobar dashcam treba staviti.....
- Travnički Noćni Šetač
- Industrialyzer
#24896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najavljeno je reprogramiranje semafora naredne godine, zeleni val ce se formirati shodno situaciji na cesti. Bas me zanima koliko ce uticati na guzve, ministar kaze da ocekuje 30% manje.
- amar1994
#24897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve zavisi od priliva seljobera za to vrijeme,a uz novorastuce objekte u Novom Gradu i Sarajevu bice jos gore 
- Optimist
#24898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ministar samo pokusava kupiti poene od naroda pricom...Industrialyzer wrote: ↑12/12/2019 22:10 Najavljeno je reprogramiranje semafora naredne godine, zeleni val ce se formirati shodno situaciji na cesti. Bas me zanima koliko ce uticati na guzve, ministar kaze da ocekuje 30% manje.
- Industrialyzer
#24899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Optimist wrote: ↑12/12/2019 22:25Ministar samo pokusava kupiti poene od naroda pricom...Industrialyzer wrote: ↑12/12/2019 22:10 Najavljeno je reprogramiranje semafora naredne godine, zeleni val ce se formirati shodno situaciji na cesti. Bas me zanima koliko ce uticati na guzve, ministar kaze da ocekuje 30% manje.
Nije pdf za to, pa ne bih o tome. Vise me zanima koliki efekat bi imalo to reprogramiranje i koliko lose osmisljen zeleni val gusi protok saobracaja. Nije bitno hoce li i koji ce ministar to uraditi...
- Logovan
#24900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Konačno.Industrialyzer wrote: ↑12/12/2019 22:10 Najavljeno je reprogramiranje semafora naredne godine, zeleni val ce se formirati shodno situaciji na cesti. Bas me zanima koliko ce uticati na guzve, ministar kaze da ocekuje 30% manje.