Sirija vol. 2

Locked
astala_vistala

#24876 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Sama rijec terorizam i terorista vise nema svoje pravo znacenje jer danas svako svog neprijatelja naziva teroristom.

Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
izraz teror je prvi put upotrijebljen tijekom francuske građanske revolucije, kako bi se ukazalo na opće stanje straha koje je namjerno stvoreno u političke svrhe.

IRA,ETA,AQ,ISIL,Hezbolah,Hamas,Nusra,PKK cak i YPG i mnogi.. sve je to u ocima posmatraca grupe ili drzave koja gaji određeni odnos prema navedenim,pa nekima su to teroristicke grupe nekome legalne i legitimne grupe za ostvrivanje određenih ciljeva i prava.

Moja zdrava pamet kaze da hezbolah nikako nije teroristicka organizacija i nikako se nemogu poredit sa ISIL-om,Nusrom i nemaju dodirnih tacaka,naravno ovdje postoje forumasi kojima je AQ,ISIL i Nusra legalna i legitimna organzacija za ostvarivanje određenih ciljeva,a Assad je terorista i "ubija svoj narod" i ovo se najcesce cuje u nekom parađzematu ili zapadnim medijima i za njih je on terorista,zato je sama rijec zacarani krug.
sarajevoxxxx

#24877 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pravda i isti aršini za sve i ne treba ništa više. To oko termina najmanji je problem.
astala_vistala

#24878 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Sve je bazirano na interesu,emocijama i simpatijama,generalno sve su produkt vlada-drzava koje ih finansiraju inace bi se ugasile sve i jedna,jer nisu samoodrzive.Koliko god da su zlo Iranci i Rusi,toliko su Saudi i Turci i to je sustina,mi smo svi navijaci,sem Fantassina :mrgreen: a elite o kojima ti pricas su najvece vojne sile zapada koje i jesu prozrokovale krvoprolice,Bashar je samo lutkica u predstavi.
Ja_Ja

#24879 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

sarajevoxxxx wrote:Pravda i isti aršini za sve i ne treba ništa više. To oko termina najmanji je problem.
Pravda za teroriste! Nenadjebiv si! haha
ultrajvosa 1987

#24880 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Kad se neki Bosnjo prikljuci nusri, islamskom frontu, isilu i sl "pobunjenicima" onda je borac za slobodu hiljade kilometara od kuce, a kad je tu Hezbollah, haman na kucnom pragu, onda su teroristi... malo cudno...

Hezbollah je tamo jedina svijetla tacka od svi formacija sa strane...
Rokaju se sa isilom, umjerenim, opozicijom, pobunjenicima, i na kraju krajeva sa Izraelom (dok drugi granice sa njima i nista), a sto to rokanje sa pomenutima nekima ovdje ne odgovara je drugi par rukava.
sarajevoxxxx

#24881 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pripadnik Hezbollaha koji je jučer zarobljen na Al Aisu. Ovo dijete koje dolazi iz nekog naselja u Bejrutu je na sirijskom ratištu tek 4 dana.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
Opetja033

#24882 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Proteroristicki YPG napao polozaje FSA kod grada Sejh Isa na sjeveru Halepa. Napad je odbijen.

Interesantno je kako na sjeveru Halepa YPG napada samo polozaje FSA - i to dok ovi napreduju prema istoku. Ocito imaju primirje sa Assadom i Daeshom.
Opetja033

#24883 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ukop teroriste Hezba u Libanu...... Toliko pitanja, tako malo odgovora.

:? :?

Image
Opetja033

#24884 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

CIA priprema plan B kada je u pitanju naoruzavanje pobunjenika u slucaju da se "primirje" neodrzi. Pobunjenici bi dobili i moderno protuavionsko naoruzanje. :thumbup:
Herr Flick

#24885 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Koje bi u 90% slucjeva zavrsilo u rukama bratske im Nusre i ISILA :D
Opetja033

#24886 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Opetja033 wrote:CIA priprema plan B kada je u pitanju naoruzavanje pobunjenika u slucaju da se "primirje" neodrzi. Pobunjenici bi dobili i moderno protuavionsko naoruzanje. :thumbup:
Zaboravih link postaviti:

http://www.wsj.com/articles/u-s-readies ... 1460509400
Kikibombona

#24887 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Proteroristicki YPG napao polozaje FSA kod grada Sejh Isa na sjeveru Halepa. Napad je odbijen.

Interesantno je kako na sjeveru Halepa YPG napada samo polozaje FSA - i to dok ovi napreduju prema istoku. Ocito imaju primirje sa Assadom i Daeshom.
Lider MHP porucio da su KDP i PKK isto! :D :D

Ranije su iz MHP zestoko kritikovali Erdogana i AKP zato sto ne zamole gazdu Barzanija da istok Turske ne naziva Sjeverni Kurdistan! :thumbup: :lol:
Yildiz said he was confused by Barzani’s use of “Northern Kurdistan” and “Pirsus,” and claimed neither location actually existed in Turkey
Postoji, postoji, ako kaze tata Barzani! :thumbup: :lol: :lol:

Sto se tice Efrina i navodno napada na Sejh Isu... to je samo bezvezno puskaranje i razvlacenje dzihadista...

Da zele zauzeti mjesto, krenuli bi sa par hiljada ljudi i ekspresno zauzeli to mjestasce. Vidi kako su pomeli dzihadiste u drugim selima i gradovima na sjeveru Alepa... u prvom naletu, bez vecih borbi... ovi se kao zecevi razbjezali...

Inace, Efrin je cudo... svi pod oruzjem... novih 500 boraca uskace u igru... i sve mladi momci, u naponu snage...

Image

Bog zna koliko vec sada imaju boraca... :-) :-)
Krokodajl

#24888 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Image

Ruski plaćenici i Muslimanska elita čekaju da glasaju na današnjim parlamentarnim izborima u Siriji, slika iz Damaska.

Image

Asad zaokružio Džulijanija.
Last edited by Krokodajl on 13/04/2016 13:54, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#24889 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turski list Yeni Şafak blizak vladajućoj turskoj stranci objavio je navode turskih obavještajnih službi kako su se Amerikanci nekoliko puta sastajali sa Isilom, tačnije sa jednim od najpoznatijih lidera Isila u Iraku izvjesni Ebu Ahmed El Alevani sa kojim su se Amerikanci tajno najmanje dva puta sastali u Mosulu. Prvi put 7. decembra prošle godine i drugi put 3. februara ove godine.

List navodi kako su Amerikanci krili susrete od Turske te kako su preko uglednih ljudi iz iračkih plemena ostvarili kontakte sa Isilom.

http://eldorar.com/node/96889
republikauzicka

#24890 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Glasačka mjesta su otvorena jutros u sedam sati po lokalnom, odnosno šest po srednjeevropskom vremenu, na području pod vladinom kontrolom, što čini oko jedne trećine ukupne teritorije Sirije i obuhvata oko 60 odsto stanovništva........ :bih: :bih:

Image

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kamisli:More than 40,000 people in SAA controlled/shared Qamishli voted in the parliamentary elections today
Image

Živjela Sirija :bih: :bih:

Image
Last edited by republikauzicka on 13/04/2016 14:35, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24891 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

svaka čast
il su hrabri ili ludi
ja ne bih dao da me se slika :cry: ko zna koji koljači sve arhiviraju te slike za kasnije tupe noževe neka hvala
obavio bih građansku dužnost vjerojatno bio disident ali sigurno ne bih da me slikaju

ja sve kontam izbori su u aprilu a sad je februar :lol: :lol: :lol: pravo sam se iznenadio
sarajevoxxxx

#24892 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

republikauzicka wrote:Glasačka mjesta su otvorena jutros u sedam sati po lokalnom, odnosno šest po srednjeevropskom vremenu, na području pod vladinom kontrolom, što čini oko jedne trećine ukupne teritorije Sirije i obuhvata oko 60 odsto stanovništva........ :bih: :bih:

Image

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kamisli:More than 40,000 people in SAA controlled/shared Qamishli voted in the parliamentary elections today
Image

Živjela Sirija :bih: :bih:

Image
Da vidi se da za 5 godina rata jedna granata nije pala. Po njihovim medijima u Siriji je sve ok tu i tamo male grupice prave probleme. Koga briga za stotine tisuća poginulih, milione raseljenih i uništenu Siriju. Bitno je izaći na izbore aplaudirati ljudima koji su ubijali druge Sirijce u njihovo ime.
republikauzicka

#24893 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Civili se vraćaju u oslobođenu Palmiru :bih: :bih:

Image
sarajevoxxxx

#24894 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Intervju sa pripadnikom Hezbollaha kojeg je na Al Aisu zarobila Nusra front.

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... tZ3AAjuchM
moke_31

#24895 Re: Sirija vol. 2

Post by moke_31 »

Kako odvratno licemjerje??? Na par kilometara od izbornih mjesta rat bijesni a oni se ponašaju kao da se ništa ne dešava, ono sve je cool, normala :-) :-)

Uz to izlaze na izbore da zaokruže onoga koji je odgovoran za ubistva stotine hiljada nedužnih sirijaca, djece, u Medayi i Zabadaniju nadomak Damaska ljudi umiru od gladi, itd. :sad: :sad: :sad:

Prava sirijsko-muslimanska elita po definiciji saxxxx. Nešto razmišljam i kontam da mi ih ne bi bilo previše žao kada bi ih se sutra dočepali oni iz Nusre i Ahrara. Sve po zaslugama. Pred očima im se dešavaju najmonstruozniji zločini a oni šute i lagano to sve ignorišu. Za nepovjerovati.

Na kraju krajeva, da nisu stali uz djecoubicu i monstruma Assada na početku revolucije, usput štiteći i svoj status režimske elite, ne bi se Nusra, Ahrar i drugi džejšovi ni pojavili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24897 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

da vako žure na front oslobodili bi i golan

jel asadova slika kršenje izborne šutnje :D
Krokodajl

#24898 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Black swan wrote:da vako žure na front oslobodili bi i golan

jel asadova slika kršenje izborne šutnje :D
Nije, parlamentarni su izbori nisu predsjednički :D

A jbg šta ću im ja, Savo postavi sliku 20 ljudi iz Numana i kaže Sirijski narod želi da Asad ode sa vlasti, a u Kuneitri u selu od 2000 stanovnika više ljudi izađe na izbore da glasa za tog istog Asada, izgleda Sirijskom narodu ipak valja taj djecoubica i zločinac, ja im tu pomoć ne mogu, nije moja zemlja, neka odlučuju o sebi, a valjda ove slike govore na koju stranu vuče Sirijski narod..
Kikibombona

#24899 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kakva farsa majko mila. U sobama za glasanje na zidovima slike Bashara i partijskih drugova. :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Zasto jednostavno ne kaze 'DIKTATOR SAM, STA JE PICKE'. :izet: :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#24900 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

moke_31 wrote:Kako odvratno licemjerje??? Na par kilometara od izbornih mjesta rat bijesni a oni se ponašaju kao da se ništa ne dešava, ono sve je cool, normala :-) :-)

Uz to izlaze na izbore da zaokruže onoga koji je odgovoran za ubistva stotine hiljada nedužnih sirijaca, djece, u Medayi i Zabadaniju nadomak Damaska ljudi umiru od gladi, itd. :sad: :sad: :sad:

Prava sirijsko-muslimanska elita po definiciji saxxxx. Nešto razmišljam i kontam da mi ih ne bi bilo previše žao kada bi ih se sutra dočepali oni iz Nusre i Ahrara. Sve po zaslugama. Pred očima im se dešavaju najmonstruozniji zločini a oni šute i lagano to sve ignorišu. Za nepovjerovati.

Na kraju krajeva, da nisu stali uz djecoubicu i monstruma Assada na početku revolucije, usput štiteći i svoj status režimske elite, ne bi se Nusra, Ahrar i drugi džejšovi ni pojavili.
kad napišeš ovakve bljuvotine kako možeš pogledati u ogledalo? Samo me interesuje.
Locked