nekkem wrote:Johnny071 wrote:nekkem wrote:
Hajd ti fino tako pricaj sa onima sa kojima si cuvao ovce. Ja se na taj nivo komunikacije ne spustam.
Pa ja, kad ti iznese neko argumente na koje ne mozes da odgovoris jer pricas napamet i prenosis polu tacne informacije, onda mu kazes da ide cuvat ovce ? Sad bi ja trebo da ti kazem da ja nisam na tom nivou i da to o cuvanju ovaca sto si cuo od mame i tate sta su radili kad su bili mali ne stoji, ali necu

Tebi je argument za nepruzanje usluge u BiH koju sestrinske firme iz grupacije pruzaju u regionu korupcija, i ti govoris o argumentima i njihovoj jacini?
Da, uveli su jako puno toga novog na trziste kad su se tek pojavili, ali sad spavaju na lovorikama. Posljednji pravi novitet koji je uveden, i to prilicno naopako, su CAM moduli. Osim toga, dodaju poneki kanal (nista interesantno) i povecavaju brzinu konekcije, i to je otprilike to u prethodnih par godina.
HS je imao flat prije nego sto je Telemach i postojao (prvo 1MB pa onda 3) - znam 100% jer sam bio korisnik istog. U ta doba je GlobalNet nudio pakete sa limitom i PPTP konekciju - znam i ovo 100% jer sam bio korisnik istog i znam da je brojac potrosnje iskljucen jedno pola godine prije nego je Telemach zvanicno preuzeo tako da se i to moglo smatrati nekakvim flat-om. Mislim da je i ELOB bio poceo sa nekim flat opcijama ali nisam 100% siguran u to jer njihov korisnik nisam bio.
Pa ti fakat ne znas nista da napises a da ne lazes ???
PRVI znaci PRVI ISP u kantonu sarajevu koji je uveo FLAT internet je GLOBALNET, znas kako znam ? JA SAM GA PUSTIO.
To o toj prici pptp i ostalo, prekoracenje prometa jest ebilo jedno vrijeme (ali ne na pocetku, i svakako ne na kraju, pred spajanje u telemach, promet se nije obracunavao hejbet vremena), i zato, nemoj da pricas gluposti, da ne ulazimo u to da sam ja prije 7 godina na ovom forumu napisao da ce sve jednom biti BH CABEL NET (sada Telemach) i evo ispostavilo se da je sve tacno, a tad je 90% forumasa poput tebe pravilo se pametno ismijavalo i smijalo. Znaci POJMA NEMAS.
Usluga se pruza za koju ima trziste. Radi 100 korisnika VoD-a nece sigurno niko uvoditi sistem od pola miliona eura, jer je ostalima to IZVAN PLATNOG RANGA. I sad da ja tebe pitam, sta ti znaci VoD kad mozes preko interneta BESPLATNO pogledati film koji hoces brze nego na VoD-u dok ces tamo morati platiti puna autorska prava ? To samo da imas jedno mjesec dana, vidis kako ide i onda se odjavis sa usluge jel ?
Hajd nadji ti 1000 korisnika za VoD da ce podpisat ugovor na godinu dana odma ce ti uvest sta god hoces.
prestani covjece mlatit praznu slamu i pravit se pametan medju laicima.
Ako te nesto interesuje pitaj normalno nemoj odma stvarati zakljucke na osnovu svog ne znanja, fino spusti lopticu i shvati da nisi u pravu

Sta se tu sve desavalo iza zavjesa nisi ni svjestan, jednom ako budem raspolozen mozda objavim audio/video snimke da se cuje ko je sta skim i kako, znaci zapamti jednu stvar, u ovoj drzavi nista nije kako se cini, i niko ne moze da uradi sta hoce i kako hoce, tebi mozda to izgleda smjesno, al nekad su investicije tolike da se jednostavno ne isplati, najgore su ti "kafe" koje variraju od 20.000€ do 250.000€

i onda tu naravno imas i liniju kontrole i presretanja prometa podataka, Al ko sto rekoh, sve u svoje vrijeme.