Pa koliko ja znam i koliko sam procitao novi selektor bi se trebao znati do NG sto je sasvim OK! Kako god Mesi istice 25.10 i do tog datuma ce se sastati da uskrate ili daju povjerenje dosadasnjem selektoru a meni se cini da su obadvije opcije u igri.Tomahawk11 wrote:Onda može i dogodine kad je tako.hrasno38 wrote:A sto ce zuriti kada su nam sljedece utakmice za godinu dana
Možda da se krene u slaganje ekipe za novi ciklus?
Kad bi kako svoje ostavke izglasali, bilo bi odlično.turbofolk wrote:Mislim da je sjednica Izvršnog odbora zakazana za prekosutra
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24851 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- turbofolk
#24852 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slažem se. Nova godina nije daleko. I ne treba žuriti, možda do n.g. ispliva još neko ime. Mada evo... ima ovdje nekih insajdera koji tvrde da je Amar 100% završena stvar. Živi bili pa vidjeli.hrasno38 wrote: Pa koliko ja znam i koliko sam procitao novi selektor bi se trebao znati do NG sto je sasvim OK! Kako god Mesi istice 25.10 i do tog datuma ce se sastati da uskrate ili daju povjerenje dosadasnjem selektoru a meni se cini da su obadvije opcije u igri.
- shake69
#24853 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fino ljudi rekli neki dan da mu je ugovor istekao 15.10. i ne znam cemu to spominjanje 25.10.!?
POslao sam im e-mail na [email protected] i fino nagovorio kao navijac, zasto cute i ne oglasavaju se dok mediji toliko trube o potencijalnim kandidatima.
Evo odgovora od vjerovatno gospodje ''Punto'':
Hvala Vam za mail,
Vaš upit će biti proslijeđen odgovarajućoj nadležnoj službi.
S poštovanjem!
NS/FS BiH
POslao sam im e-mail na [email protected] i fino nagovorio kao navijac, zasto cute i ne oglasavaju se dok mediji toliko trube o potencijalnim kandidatima.
Evo odgovora od vjerovatno gospodje ''Punto'':
Hvala Vam za mail,
S poštovanjem!
NS/FS BiH
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24854 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tvoj će e-mail vjerovatno imati svrhu....poslužiće kao toalet papir
Svejedno, nek si im poslao
Svejedno, nek si im poslao
- leškarenje
#24855 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije ni Slovenija jos nasla selektoraTomahawk11 wrote:Samo, nevjerovatna je indolentnost saveza po pitanju selektorske pozicije.
Prošlo je 7 dana, ljudi nisu ništa uradili. Niti se ko oglasio, niti imaš info kad se kontaju očitovati po pitanju rada dosadašnjeg selektora, ostanka/dolaska novog selektora....još jedan dokaz koliko loše rade ono što rade.
Obzirom na neuspjeh u ovim kvalifikacijama, ovo je nedopustivo.
Tačno im sve i jedan građanin treba poslati mail, mada to neće piti vode kod đonera, ali eto, nek bar vide da nismo slijepci: [email protected]
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24856 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato sto negdje pise odmah nakon zavsetka kvlaifikacija a negdje 25.10 ali nigdje 15.10........shake69 wrote:Fino ljudi rekli neki dan da mu je ugovor istekao 15.10. i ne znam cemu to spominjanje 25.10.!?
Evo odgovora od vjerovatno gospodje ''Punto'':![]()
Hvala Vam za mail,
S poštovanjem!
NS/FS BiH
”Baždarevićev mandat na funkciji selektora važi do okončanja Mundijala u Rusiji, odnosno u slučaju da se BiH ne plasira na Svjetsko prvenstvo, zaključno sa posljednjom utakmicom u kvalifikacijama”, stoji u ugovoru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24857 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo šta sam im ja poslaoshake69 wrote:Fino ljudi rekli neki dan da mu je ugovor istekao 15.10. i ne znam cemu to spominjanje 25.10.!?
Hvala Vam za mail,
S poštovanjem!
NS/FS BiH
S potpisom, naravno.Poštovani,
Završili smo još jedne kvalifikacije, nažalost, neuspješno.
Kao navijač i građanin Bosne i Hercegovine, moram da reagujem, da uputim protest.
Kratko i jasno - nadam se časnom podnošenju ostavke prije svega predsjednika NSBiH Elvedina Begića, a onda i kompletnog Izvršnog odbora NSBiH.
Izgubili smo dva ciklusa od SP, a sve vašom krivicom. Niste u stanju prepoznati kad je vrijeme za promjenu, pa ste prošli ciklus vadili vruće kestenje iz vatre, a ovaj produžili sa selektorom koji je, na kraju, podbacio u baražu.
I ove kvalifikacije, iako su nam kola krenula nizbrdo davno, vi ste sjedili skrštenih ruku. Dok drugi reaguju i spašavaju šta se spasiti može, vi spavate i čekate kraj kvalifikacija. Da ima imalo obraza, svi bi uručili kolektivno ostavke. Toliko neznanje, nesposobnost, nestručnost, to je stvarno neoprostivo.
Znam da vas je sunce ugrijalo nakon svjetskog prvenstva, ali isto tako znam da nikakve koristi od toga nije vidjela nogometna javnost naše države. To je još jedno polje gdje ste debelo podbacili. Reprezentacija se kvalifikovala na SP, vi kupujete lopte lažnjake?! Sramota!
Znam da vas mišljenje građana i navijača ove zemlje uglavnom zanima ko lanjski snijeg, ali osjećam dužnost da se očitujem po ovom pitanju, vjerovatno kao i veliki broj vaših i mojih sugrađana.
Nemojte se dovoditi u situaciju kao ljudi koji su prije vas bili u savezu i koji su završili po zatvorima ili ih se moralo najuriti iz saveza. Sačuvajte bar malo obraza.
Vaš sugrađanin i navijač BiH reprezentacije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24858 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Oni znaju da Katanec ide, mi ne znamo ništa.leškarenje wrote: Nije ni Slovenija jos nasla selektora
- spree
#24859 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mogli bi svi poslati slican. Evo ja vec pisem. Malo cu ovaj podjoniti
- dulekrele
#24860 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije to nikakva indolentnost nego taktika. Pustili su javnosti i svojim novinarima da plasiraju kojekava imena koja nemaju nikakve sanse da budu selektori kako bi na kraju postavili Osima jr. ili nedaj boze jos goru stvar ostavili ovu neznalicu mesu.Tomahawk11 wrote:Samo, nevjerovatna je indolentnost saveza po pitanju selektorske pozicije.
Prošlo je 7 dana, ljudi nisu ništa uradili. Niti se ko oglasio, niti imaš info kad se kontaju očitovati po pitanju rada dosadašnjeg selektora, ostanka/dolaska novog selektora....još jedan dokaz koliko loše rade ono što rade.
Obzirom na neuspjeh u ovim kvalifikacijama, ovo je nedopustivo.
Tačno im sve i jedan građanin treba poslati mail, mada to neće piti vode kod đonera, ali eto, nek bar vide da nismo slijepci: [email protected]
Prica ce biti da su oni pokusali te Mehu, Prosineckog, Antica, Kataneca itd ali su ih odbili.
Last edited by dulekrele on 17/10/2017 13:05, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24861 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne nadaj se puno. Ide automatski odgovor, isto kao i shakeuspree wrote:prejak mail.
Mogli bi svi poslati slican. Evo ja vec pisem. Malo cu ovaj podjoniti
Ako ništa, nek dobiju 10 000 mailova
- Idemedosumom
#24862 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pišem i ja, čim dođem kući 
- shake69
#24863 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aferim. Ponesi zastavu, Toma Tomicu!Tomahawk11 wrote:Evo šta sam im ja poslaoshake69 wrote:Fino ljudi rekli neki dan da mu je ugovor istekao 15.10. i ne znam cemu to spominjanje 25.10.!?
Hvala Vam za mail,
S poštovanjem!
NS/FS BiH
S potpisom, naravno.Poštovani,
Završili smo još jedne kvalifikacije, nažalost, neuspješno.
Kao navijač i građanin Bosne i Hercegovine, moram da reagujem, da uputim protest.
Kratko i jasno - nadam se časnom podnošenju ostavke prije svega predsjednika NSBiH Elvedina Begića, a onda i kompletnog Izvršnog odbora NSBiH.
Izgubili smo dva ciklusa od SP, a sve vašom krivicom. Niste u stanju prepoznati kad je vrijeme za promjenu, pa ste prošli ciklus vadili vruće kestenje iz vatre, a ovaj produžili sa selektorom koji je, na kraju, podbacio u baražu.
I ove kvalifikacije, iako su nam kola krenula nizbrdo davno, vi ste sjedili skrštenih ruku. Dok drugi reaguju i spašavaju šta se spasiti može, vi spavate i čekate kraj kvalifikacija. Da ima imalo obraza, svi bi uručili kolektivno ostavke. Toliko neznanje, nesposobnost, nestručnost, to je stvarno neoprostivo.
Znam da vas je sunce ugrijalo nakon svjetskog prvenstva, ali isto tako znam da nikakve koristi od toga nije vidjela nogometna javnost naše države. To je još jedno polje gdje ste debelo podbacili. Reprezentacija se kvalifikovala na SP, vi kupujete lopte lažnjake?! Sramota!
Znam da vas mišljenje građana i navijača ove zemlje uglavnom zanima ko lanjski snijeg, ali osjećam dužnost da se očitujem po ovom pitanju, vjerovatno kao i veliki broj vaših i mojih sugrađana.
Nemojte se dovoditi u situaciju kao ljudi koji su prije vas bili u savezu i koji su završili po zatvorima ili ih se moralo najuriti iz saveza. Sačuvajte bar malo obraza.
Vaš sugrađanin i navijač BiH reprezentacije
- Thorgerson
#24864 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da se ovako ljudi bore da dobiju vodu, kao za fudbal...gdje bi nam kraj bio. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24865 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na neki način u pravu si, uspavani smo manje-više na svim poljima.Thorgerson wrote:Da se ovako ljudi bore da dobiju vodu, kao za fudbal...gdje bi nam kraj bio.
Šutke ga primamo i nikom ništa.
Treba protestovati kontra svega što nije normalno u današnjem svijetu.
Lošeg saveza, loših selektora, lošeg vodovoda, javnog gradskog prevoza, nezaposlenosti, zagađenja zraka.
Ako građani ne riješe da stanu u kraj sve gorem i gorem stanju, kreatori istog neće sigurno.
Oni svakako idu linijom manjeg otpora, nesposobni su i rak rana društva i kad vide da mogu nesmetano raditi to što rade,
onda se još više ohrabre u tome.
- animus
#24866 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebena im je sad situacija. Fotelje im se ne napusta a znaju da ce, nakon Belgije, svaka utakmica donositi samo gubitke jer ce interesovanja biti puno manje a svaki put ce biti bakljade i kazne savezu. U takvim okolnostima ni igracima nece biti milo da se bore. Znaju da na kraju ne mogu pobijediti i sve sto mogu je da prolongiraju ostavke.
Rado bi sada kupili mir na tribinama sa nekim jakim selektorom kojeg narod voli ali mora se udovoljiti familiji Osim i mali Amar mora dobiti klupu jer odavno nije nikog vodio. A to ce dovesti do eskalacija na tribini ali i stadionu. Ne vjerujem da ce Dzeko pristati da ga vodi ova neznalica za kojeg je on bio kloc.
Para u kasi nema vise i pada im jos jedan tender za obnovu zgrade geodetskog zavoda. Kako udovoljiti svim apaetitima bez novca. Ali opet bit ce valjda dovoljno za jos koji mjesec da se uziva na pozicijama koje su zauzeli. Ipak se moze jos ponesto naplatiti od Zelje i Sarajva zbog bakljada i transparenata. Mozda i UEFA nesto udijeli zbog prijateljstva sa Cefurinom. Ko zna moze biti svasta. Ali ima jos i problem krivicnih prijava i istraga koje se sve teze mogu zaustaviti. Ima do duse Begic i tamo svoje ljude ali pitanje je do kada ce to uspjevati jer ima neki ludi Mektic koji pravi haos u tuzilastvu pa mozda ih natjera da i nesto urade.
Uglavnom brod nastavlja da plovi a rupe se uspjesno krpaju jos uvijek, samo je problem sto ih je sve vise a materijala za krpljenje ponestaje. Zna se da misevi prvi bjeze a kapiten ostaje do kraja. Mada i to nije vise pravilo. U Italiji je onaj kapiten prvi zdusio kad je nasukao kruzer tako da je sve moguce.
We will see.
Rado bi sada kupili mir na tribinama sa nekim jakim selektorom kojeg narod voli ali mora se udovoljiti familiji Osim i mali Amar mora dobiti klupu jer odavno nije nikog vodio. A to ce dovesti do eskalacija na tribini ali i stadionu. Ne vjerujem da ce Dzeko pristati da ga vodi ova neznalica za kojeg je on bio kloc.
Para u kasi nema vise i pada im jos jedan tender za obnovu zgrade geodetskog zavoda. Kako udovoljiti svim apaetitima bez novca. Ali opet bit ce valjda dovoljno za jos koji mjesec da se uziva na pozicijama koje su zauzeli. Ipak se moze jos ponesto naplatiti od Zelje i Sarajva zbog bakljada i transparenata. Mozda i UEFA nesto udijeli zbog prijateljstva sa Cefurinom. Ko zna moze biti svasta. Ali ima jos i problem krivicnih prijava i istraga koje se sve teze mogu zaustaviti. Ima do duse Begic i tamo svoje ljude ali pitanje je do kada ce to uspjevati jer ima neki ludi Mektic koji pravi haos u tuzilastvu pa mozda ih natjera da i nesto urade.
Uglavnom brod nastavlja da plovi a rupe se uspjesno krpaju jos uvijek, samo je problem sto ih je sve vise a materijala za krpljenje ponestaje. Zna se da misevi prvi bjeze a kapiten ostaje do kraja. Mada i to nije vise pravilo. U Italiji je onaj kapiten prvi zdusio kad je nasukao kruzer tako da je sve moguce.
We will see.
- Dino Djurbuzovic
#24867 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jeste, zato ga je prikljucio prvom timu sa 16 godina i zato je sa 17 igrao u evropskim utakmicama.animus wrote:Jebena im je sad situacija. Fotelje im se ne napusta a znaju da ce, nakon Belgije, svaka utakmica donositi samo gubitke jer ce interesovanja biti puno manje a svaki put ce biti bakljade i kazne savezu. U takvim okolnostima ni igracima nece biti milo da se bore. Znaju da na kraju ne mogu pobijediti i sve sto mogu je da prolongiraju ostavke.
We will see.
- animus
#24868 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svaka cast novinarima, a narocito novinaru Borovini, koji su pisanjem uspjeli sprijeciti slikanje Begica na stadionima Grbavica i Kosevo. Bas maloprije gledam i nema ga na tim slikama.
- animus
#24869 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa zar nije pod Plisekom usao u prvi tim. 2004. godine je upao u prvi tima kada je Plisek vodio Zelju. Cisto sumnjam da je Amar vidio njegov talenat ali eto mozda i grijesim posto ne pratim Zelju toliko. Svakako odosmo sa teme pa je i nebitno.Dino Djurbuzovic wrote:Jeste, zato ga je prikljucio prvom timu sa 16 godina i zato je sa 17 igrao u evropskim utakmicama.animus wrote:Jebena im je sad situacija. Fotelje im se ne napusta a znaju da ce, nakon Belgije, svaka utakmica donositi samo gubitke jer ce interesovanja biti puno manje a svaki put ce biti bakljade i kazne savezu. U takvim okolnostima ni igracima nece biti milo da se bore. Znaju da na kraju ne mogu pobijediti i sve sto mogu je da prolongiraju ostavke.
We will see.
- Dino Djurbuzovic
#24870 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/s ... index.htmlanimus wrote:Pa zar nije pod Plisekom usao u prvi tim. 2004. godine je upao u prvi tima kada je Plisek vodio Zelju. Cisto sumnjam da je Amar vidio njegov talenat ali eto mozda i grijesim posto ne pratim Zelju toliko. Svakako odosmo sa teme pa je i nebitno.Dino Djurbuzovic wrote:Jeste, zato ga je prikljucio prvom timu sa 16 godina i zato je sa 17 igrao u evropskim utakmicama.animus wrote:Jebena im je sad situacija. Fotelje im se ne napusta a znaju da ce, nakon Belgije, svaka utakmica donositi samo gubitke jer ce interesovanja biti puno manje a svaki put ce biti bakljade i kazne savezu. U takvim okolnostima ni igracima nece biti milo da se bore. Znaju da na kraju ne mogu pobijediti i sve sto mogu je da prolongiraju ostavke.
We will see.
- shake69
#24871 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pitam se kako tom Elvedinu Begicu pravdaju u toj firmi gdje radi (Aerodrom Sarajevo) toliko izostanaka za sjednice, sastanke i susrete FSBiH, kojekakva hodanja koje cesto pravi za Savez a redovno su u radno vrijeme!? Pa odlasci na nekoliko dana na gostujuce utakmice! Ili su oni ponosni sto imaju preCjednika Saveza u firmi pa mu sve halale! 
- mayab
- leškarenje
#24873 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moze Bega brat sta hoceshake69 wrote:Pitam se kako tom Elvedinu Begicu pravdaju u toj firmi gdje radi (Aerodrom Sarajevo) toliko izostanaka za sjednice, sastanke i susrete FSBiH, kojekakva hodanja koje cesto pravi za Savez a redovno su u radno vrijeme!? Pa odlasci na nekoliko dana na gostujuce utakmice! Ili su oni ponosni sto imaju preCjednika Saveza u firmi pa mu sve halale!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/podnese ... /140708147
- Šibicar
#24874 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije on radnik na koferima nego direktor sektora saobraćaja aerodroma(barem je bio),ali je bio i najjači čovjek dole.....inače,iako sam pisao o tome kada je tek izabran vrijedi ponoviti,jako dobar haver sa Ušanovićem...samo kažem.shake69 wrote:Pitam se kako tom Elvedinu Begicu pravdaju u toj firmi gdje radi (Aerodrom Sarajevo) toliko izostanaka za sjednice, sastanke i susrete FSBiH, kojekakva hodanja koje cesto pravi za Savez a redovno su u radno vrijeme!? Pa odlasci na nekoliko dana na gostujuce utakmice! Ili su oni ponosni sto imaju preCjednika Saveza u firmi pa mu sve halale!
- shake69
#24875 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cuj nije na koferima.Šibicar wrote:Nije on radnik na koferima nego direktor sektora saobraćaja aerodroma(barem je bio),ali je bio i najjači čovjek dole.....inače,iako sam pisao o tome kada je tek izabran vrijedi ponoviti,jako dobar haver sa Ušanovićem...samo kažem.shake69 wrote:Pitam se kako tom Elvedinu Begicu pravdaju u toj firmi gdje radi (Aerodrom Sarajevo) toliko izostanaka za sjednice, sastanke i susrete FSBiH, kojekakva hodanja koje cesto pravi za Savez a redovno su u radno vrijeme!? Pa odlasci na nekoliko dana na gostujuce utakmice! Ili su oni ponosni sto imaju preCjednika Saveza u firmi pa mu sve halale!